Hartberg – Admira 0:1 (kon.) | Linz – St. Pölten 0:0 (kon.) | Wolfsberger – Austria 1:0 (kon.)
konec
TSV Hartberg
0:1 (0:0)
FC Admira Wacker Mödling
Neděle 05.08.2018, 17:00 • Profertil Arena, Hartberg • Rakouská Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:54:32)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:11.
     
    Je konec! Admira zvládla utkání na půdě Hartbergu a poráží svého soupeře výsledkem 1:0. Oba týmy si v dnešním duelu vypracovaly několik slibných šancí. Domácí celek se snažil hrát velmi aktivně, jenže patnáct minut před koncem udeřil Stephan Zwierschitz, který se prosadil krásnou střelou z přímého kopu! Hosté si závěr utkání pohlídali a nenechali Hartberg vyrovnat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Sinan Bakis (FC Flyeralarm Admira).
     
    90+2
    Miloš Spasić táhl akci Admiry po pravé straně. Šikovný fotbalista míč sice dostihl, ale už nenašel recept na dobře postaveného obránce.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Admira se snaží dohrát dnešní duel s míčem na kopačkách. Hráči hostujícího celku drží balón na vlastní polovině a nechtějí jej půjčit soupeři.
     
    89
    Marcel Holzer se natahoval po přihrávce na pravou stranu, ale míč mu uskočil od nohy a utekl mu do zámezí. Vhazovat bude Admira.
     
    88
    Sebastian Bauer dnes hraje skvělý zápas. Zadák hostujícího celku se zbavil dotírajícího útočníka a konstruktivně rozehrál dlouhou přihrávkou po čáře.
     
    87
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Siegfried Rasswalder, přichází Raphael Sallinger.
     
    86
    Domácí zahrávali další přímý kop. Siegfried Rasswalder se však v pokutovém území dopustil nedovoleného zákroku. Hartberg se obral o další šanci.
     
    85
    Bjarne Thölke ostrým skluzem zastavil rozběhnutého Fleckera a dostává žlutou kartu.
     
    84
    Sebastian Bauer odhlavičkoval míč pryč z pokutového území. Hosté bez problémů zvládají rostoucí tlak Hartbergu.
     
    83
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Youba Diarra, přichází Marcel Holzer.
     
    82
    Dario Tadić se ve skluzu natahoval po prudkém centru z pravé strany hrací plochy. Domácí útočník na míč nedosáhl a balón tak proskákal až do autu.
     
    81
    Youba Diarra se pokusil prostrčit míč do pokutového území, ale obránci Admiry stáli blízko sebe a nenechali balón propadnout za svá záda.
     
    80
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Jonathan Scherzer, přichází Miloš Spasić.
     
    79
    Hra je přerušena! Jonathan Scherzer zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    78
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Christoph Kröpfl, přichází Florian Flecker.
     
    77
    Ivan Ljubic pustil míč za sebe, kde by Michael Huber. Domácí už vrhají takřka všechny síly do útoku a snaží se překvapit defenzívu Admiry.
     
    76
    Také Hartberg nyní zahrával přímý kop. Ivan Ljubic se rozhodl po centr na značku pokutového kopu, kde se k hlavičce neprobil nikdo v modrém dresu.
    74. Stephan ZWIERSCHITZ - 0:1
     
    74
    Admira právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Exekuce přímého kopu se ujal STEPHAN ZWIERSCHITZ, jehož technický pokus se od břevna odrazil do branky!
     
    73
    Bjarne Thölke fauloval v blízkosti pokutového území a nabídl hráčům Admiry rozehrávku přímého kopu z dobré pozice.
     
    72
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na vzdálenější tyč, kde zasáhl připravený obránce Bjarne Thölke.
     
    71
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Marco Kadlec.
     
    70
    Patrick Schmidt spěchal za přihrávkou na levou stranu, nicméně jeden ze soupeřů mu skvěle zakřižoval cestu a Schmidt jej zatažením za dres faulovat.
     
    69
    Siegfried Rasswalder vypálil zpoza hranice pokutového území. Do jeho rány se obětavě položil jeden z obránců, který míč srazil mimo tři tyče.
     
    68
    Sanogo tentokrát sprintoval za obloučkem za obranu Admiry. Hostující stopeři se skvěle stáhli k sobě a rozběhnutého útočníka nepustili do zakončení.
    67. Sanogo a jeho rána do tyče
     
    67
    Obrovská šance Hartbergu. Zpoza hranice pokutového území se do míče položil Sanogo, jehož technický pokus zastavila až branková konstrukce!
     
    66
    Sanogo odcentroval z pravé strany pokutového území. Jeho pobídka však nabrala opačnou rotaci a míč propadl do zámezí.
     
    65
    Dario Tadić si na vlastní polovině krásně pokryl míč. Fotbalista Hartbergu si poté vypomohl přihrávkou na Sweteho. Hartberg může zaútočit.
     
    63
    Zadáci Hartbergu si zatím dávají na vysoké centry dobrý pozor. Hráči v modrých dresech nenechávají svým soupeřům prostor na hlavičky.
     
    62
    Admira měla k dispozici rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde hlavičkoval Sebastian Bauer, ale v záklonu minul branku.
     
    61
    Admira se nyní pokusila zaútočit po levé straně. Za vysokým centrem spěchal Schmidt, ale brankář Swete vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního utkání. Domácí brankář nyní musel řešit centr z pravé strany, po kterém schoval míč do rukavic.
     
    59
    Fotbalisté Admiry nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Zadáci hostujícího celku si vyměňují krátké přihrávky a čekají na skulinku v obraně soupeře.
     
    58
    Patrick Schmidt se pustil do dalšího hlavičkového souboje. V záklonu však prodloužil míč pouze za sebe, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    57
    Andreas Leitner hledal dlouhým výkopem od branky rozběhnutého Schmidta. Hostující útočník se sice dokázal odpoutat od obránce, ale vinou špatného převzetí přišel o míč.
     
    56
    Youba Diarra zahrával rohový kop domácího celku. Tento roh se však Hartbergu vůbec nevydařil. Prudký centr z pravé strany zastavila obrana Admiry už na hranici šestnáctky.
     
    55
    Dario Tadić sprintoval za skákavou přihrávkou mezi obránce Admiry. Akci domácího celku nyní zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    54
    Rene Swete nakopl míč na polovinu Admiry. Do hlavičkové souboje se pustili Christoph Kröpfl a Dominik Starkl. Domácí hráč vybojoval alepoň aut.
     
    53
    Hartberg je po změně stran hodně aktivní. Diarra si naběhl na prudkou přihrávku do pokutového území, jenže jeho střela levačkou minula branku.
     
    52
    Ivan Ljubic se zpoza hranice opřel do odraženého míče. Jeho rána z voleje byla hodně povedená, ale brankář Andreas Leitner míč dokázal vyrazit!
     
    51
    Domácí také zahrávali rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kam vystartoval brankář Admiry a bez větších problémů míč vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    50
    Siegfried Rasswalder byl pod tlakem a v tísni zakopl míč pouze na rohový kop.
     
    49
    Patrick Schmidt si naběhl na povedený centr z levé strany, ale jeho hlavička ze záklonu prosvištěla kolem branky. Brankář jen kontroloval situaci.
     
    48
    Rene Swete odkopával od branky. Domácí brankář nakopl míč na pravou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Rajko Rep, ale poté nepříhrál přesně.
    47. Tadić v první dobré šanci
     
    47
    Admira vstoupila do druhého poločasu aktivněji. Stephan Zwierschitz dostal přihrávku na pravou stranu, našel Tadiće, který však nepropálil brankáře!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali, ale přesto jsme se nenudili. Oba týmy se v první půli snažily útočit. O něco aktivnější byl domácí Hartberg, ale největší šanci zahodil Diarra, kterého vychytal brankář Leitner. Na druhé straně hrozil Scherzer, ale Swete vytáhl skvělý zákrok. Do šaten se odchází za bezbrankové stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Starkl táhl v závěru prvního poločasu protiútok hostujícího celku. Z levé strany si míč navedl na pravačku, ale slabou střelou brankáře nepřekvapil.
     
    43
    Hartberg měl k dispozici přímý kop z hranice pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Rajko Rep, ale svým krátkým centrem našel jen hlavu připraveného obránce. Bude z toho alespoň roh.
     
    42
    Diarra operoval s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy. Rychlonohý fotbalista se pokusil odcentrovat, ale trefil prvního hráče před sebou.
     
    41
    Rajko Rep si v souboji na levé straně hřiště přivodil nějaké menší zranění. Fotbalista Hartbergu zůstává v předklonu a drží se za levou nohu.
     
    40
    Stephan Zwierschitz si na pravé straně hřiště nechtěl zbytečně komplikovat život a raději si pomohl malou domů. Brankář Leitner měl na rozehrávku moře času.
     
    39
    Schmidt dostal přihrávku na hranici pokutového území, obratně se s míčem otočil, ale v pádu trefil jen stojícího obránce domácího výběru.
     
    38
    Dnešní duel se hraje před fantastickou kulisou. Domácí fanoušci ženou své oblíbence do útoku. Početnou skupinku příznivců tady má také hostující Admira.
     
    37
    Další akci Admiry zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si na levém křídle nepohlídal Marin Jakolis. Rozehrávat bude Hartberg.
     
    36
    Diarra vhazoval v blízkosti pokutového území. Domácí fotbalista našel Ljubiće, který místo centru znovu roztáhl hru do křídla.
     
    35
    Schmidt si brousil zuby na prudký centr z pravé strany hrací plochy. Hostující útočník sice přetlačil obránce, ale ve výskoku na balón nedosáhl.
     
    34
    Admira se vymanila z tlaku domácího celku a opět se snaží útočit. Hostující celek se usadil na polovině Hartbergu a nepouští domácím hráčům míč.
     
    33
    Ani třetí rohový kop Admiry v krátkém časovém sledu domácí branku neohrozil. Brankář Swete vyrazil na malé vápno a míč vyboxoval do bezpečí.
     
    32
    Hosté si vypracovali další rohový kop. Jeho exekuce se ujal právě Daniel Toth, který svým přízemním centrem našel jen dobře postavené obránce Hartbergu.
     
    31
    Jonathan Scherzer poslal prudkou přihrávku po levé straně. Jeho pobídku zaznamenal Daniel Toth, který se přes dobře postavené obránce nedostal k centru.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme pohledné utkání. Domácí fotbalisté jsou zatím mírně lepším týmem, ale nemohou najít recept na obranu Admiry.
     
    29
    Diarra tentokrát centroval z hranice pokutového území. Na povedenou přihrávku si ve vápně naběhl Tadić, který v záklonu nasměroval svou ránu vysoko nad břevno.
     
    28
    Sanogo poslal z pravé strany střílený centr na malé vápno, kam sprintoval Christoph Kröpfl. Před domácím střelcem na poslední chvíli zasáhl obránce.
     
    27
    První obrovská šance také pro domácí celek! Diarra se prosmýkl mezi stopery soupeře, ale už byl blízko u brankáře a špičkou kopačky vyběhnutého Leitnera neprostřelil!
     
    26
    Jonathan Scherzer vyvezl míč vpřed po levé straně hrací plochy. Krajní obránce Admiry s ním prošel až na polovinu hřiště, kde zkusil kličku, ale o míč přišel.
     
    25
    Sanogo si na polovině soupeře skvěle pokryl míč tělem a upadl. Rozhodčí k údivu domácích fanoušků odpískal přímý kop ve prospěch Admiry.
     
    24
    Admira zahrávala další rohový kop. Nadýchaný centr tentokrát přiletěl na malé vápno, kde se nepohyboval nikdo z hlavičkářů v bílém dresu. Hartberg se zatím brání skvěle.
     
    23
    Sanogo se prodral do pokutového území, kde svedl souboj s Scherzerem. Domácí fotbalista v něm upadl, ale sudí se rozhodl nepískat pokutový kop.
     
    22
    Andreas Leitner se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Admiry dostal malou domů a před dotírajícím Tadićem musel hodně spěchat.
     
    21
    Admira měla k dispozici další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Sebastian Bauer, ale proti přesile zadáků neuspěl.
     
    20
    Christoph Kröpfl spěchal za prudkou přihrávkou na hranici pokutového území, ale v souboji s Bauerem ztratil balanc a poroučel se k zemi.
     
    19
    Sanogo si řekl o přihrávku na pravou stranu. Ljubić okamžitě poslal balón jeho směrem, ale první jmenovaný jej na hřišti nechytil ani přes svou rychlost.
     
    18
    Admira se stále nemůže vymanit z vlastní poloviny. Fotbalisté Hartbergu nyní rozjeli kolotoč prudkých přihrávek v okolí pokutového území a nechtějí soupeři půjčit balón.
     
    17
    Vorsager fauloval v blízkosti pokutového území a za stažení soupeře k zemi vidí žlutou kartu.
     
    16
    Diarra se z pozice krajního záložníka probil až na hranici pokutového území, kde byl tísněn dvojicí hráčů Admiry. Přesto vypálil, jenže jeho rána minula zadní tyč.
     
    15
    Hartberg se po delší době dostal k míči. Fotbalisté v modrých dresech zaútočili po levé straně, ale Rep přes pozorného Scherzera nestačil odcentrovat.
     
    14
    Fanoušci Admiry zatím vytvářejí parádní atmosféru. Příznivci hostujícího celku ženou fotbalisty v bílém do útoku. Jejich oblíbenci nyní kombinují v zadních řadách.
     
    12
    Až nyní se Admira dočkala své první slibné šance. Zpoza hranice pokutového území se do míče položil Scherzer, jehož technický pokus Swete reflexivně vyrazil!
     
    11
    Schmidt obral soupeře o míč na polovině hrací plochy a rozjel útok Admiry. Hosté poté operovali na levé straně, ale nedokázal odcentrovat.
     
    10
    Admira po rohovém kopu branku Hartbergu neohrozila. Centrovaný míč se točil přímo do branky, ale na brankové čáře hlídkoval připravený Swete.
     
    9
    Sanogo se po pravém křídle prosmýkl až do pokutového území a vymyslel zajímavý centr. Jeho prudkou pobídku srazila obrana na rohový kop.
     
    8
    Domácí útočník si na hranici pokutového území brousil zuby na přetažený centr z pravé strany, ale proti přesile obránců neměl šanci zakončit.
     
    7
    Do rozehrávky Admiry se nyní musel zapojit také brankář Leitner. Hostující gólman nakopl míč na polovinu soupeře, ale balón proskákal k Swetemu.
     
    6
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání. Rene Swete vyběhl ven z branky a u postranní čáry fauloval rozběhnutého útočníka.
     
    5
    Siegl na polovině hrací plochy dojel jednoho z hráčů Admiry, což neuniklo zraku hlavního arbitra. Hostující celek tak může rozjet útočnou akci.
     
    4
    Bauer si u postranní čáry dlouhým otálením s přihrávkou zbytečně zkomplikoval život. Krajní obránce hostujícího celku nakonec musel míč odkopnout do autu.
     
    3
    Leitner musel předvést první lepší zákrok. Hostující brankář si na střelu z ostrého úhlu dal dobrý pozor a před dotírajícím útočníkem udržel míč v rukavicích.
     
    2
    Admira zahrávala svůj první rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil domácí brankář a bez problémů vyboxoval balón ven ze šestnáctky.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Hartberg se ihned vydal do útoku, ale dlouhý nákop na hranici pokutového území odvrátil Toth.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TSV Hartberg: Swete – Kainz, Huber, Siegl, Rasswalder – Diarra, Ljubic, Rep – Sanogo, Tadić, Kröpfl.
    Náhradníci: Sallinger – Holzer, Flecker, Ilić, Blauensteiner, Geissler, Mann.

    FC Flyeralarm Admira: Leitner – Zwierschitz, Thölke, Bauer, Scherzer – Starkl, Vorsager, Toth, Jakolis – Schmidt, Bakis.
    Náhradníci: Kuttin – Spasić, Hjulmand, Kadlec, Aiwu, Maier, Fischerauer.

    Rozhodčí: Schuttengruber – Brandner, Stangl.
     
    TSV Hartberg

    Ani Hartbergu vstup do nového ročníku rakouské Bundesligy vůbec nevyšel. Dnešní domácí celek zajížděl na půdu Sturmu Graz, kde prohrál těsně 3:2. Domácí celek v týdnu ještě sehrál přípravný duel, ve kterém porazil celek Al Qadisiya 1:0.
     
    FC Flyeralarm Admira

    Hostujícímu celku se vstup do nového ročníku vůbec nepovedl. Admira v úvodním duelu hostila Rapid Vídeň, kterému podlehla vysoko 0:3. Admira v tomto duelu navíc vůbec nepřesvědčila herním výkonem. V předkole Evropské ligy navíc prohrála s CSKA Sofia a s evropskými poháry se musela rozloučit.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z rakouské ligy mezi TSV Hartberg a FC Flyeralarm Admira. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 74. Zwierschitz

    Karty:   6. Swete (HBG) – 17. Vorsager (TRK), 85. Thölke (TRK), 90+3. Bakis (TRK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:11.
    TSV Hartberg: Swete – Kainz, Huber, Siegl, Rasswalder (87. Sallinger) – Diarra (83. Holzer), Ljubic, Rep – Sanogo, Tadić, Kröpfl (78. Flecker).
    Náhradníci: Sallinger – Holzer, Flecker, Ilić, Blauensteiner, Geissler, Mann.

    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Zwierschitz, Thölke, Bauer, Scherzer (80. Spasić) – Starkl, Vorsager, Toth, Jakolis – Schmidt (71. Kadlec), Bakis.
    Náhradníci: Kuttin – Spasić, Hjulmand, Kadlec, Aiwu, Maier, Fischerauer.

    Rozhodčí: Schuttengruber – Brandner, Stangl
    thejrc.org