Anderlecht – Oostende 5:2 (kon.) | Genk – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Mouscron – Club Brugge 0:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
5:2 (0:0)
KV Oostende
Neděle 05.08.2018, 14:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1. (16:30:48)
     
    Je konec! První poločas sice nenabídl žádnou branku, ten druhý jich ale přichystal hned sedm! Anderlecht potěšil domácí příznivce hned pěti z nich, přičemž poslední čtyři branky tohoto zápasu přišly v poslední desetiminutovce. Anderlecht tak potvrdil roli papírového favorita tohoto zápasu, naopak Oostende si po výhře připisuje první porážku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Francis Amuzu.
    90+2. Goran MILOVIĆ - 5:2
     
    90+2
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Kontaktní branka je tady, avšak přichází hodně pozdě! Na centrovanou nabídku si naskočil GORAN MILOVIĆ, který bezpečně zamířil mimo dosah brankáře.
     
    90+2
    Tak ještě jedna standardka pro hostující celek. Nyní si faulem pomohl Vranješ, jehož zákrok byl sudímu hodně na očích.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    89. Nany Landry Dimata - 5:1
     
    89
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tak tady to zavání pořádným debaklem, hostující celek je absolutně na ručník! Přihrávka za obranou našla na hranici ofsajdu naběhnuvšího NANYHO LANDRYHO DIMATU, který nejprve obešel brankáře a posléze zamířil do prázdné brány.
     
    88
    I po této brance se domácí hráči dostali k míči, se kterým si pohrávají u středového kruhu. Domácí fandové jsou ve varu.
     
    87
    Oostende se opět dostává do hodně kritické situace. V tuto chvíli prohrává o tři branky, zároveň do konce zápasu nezbývá moc času.
    86. Ivan SANTINI - 4:0
     
    86
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    IVAN SANTINI se nachází v neskutečné formě! Tato nová letní posila se Anderlechtu zatím vyplácí! Chorvatský forvard tentokráte vypálil zhruba z pětadvaceti metrů a jeho rána skončil přesně u tyče.
     
    85
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Jordi Vanlerberghe, přichází Indy Boonen.
    83. Ivan SANTINI - 3:0
     
    83
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Je to opět o dvě branky! K exekuci pokutového kopu se postavil IVAN SANTINI, který to zkusil netradičně. Jeho nepříliš prudká rána směřovala doprostřed. K jeho štěstí se jednalo o zakončení do horní části brány, na které brankář nedosáhl.
    83. Penaltový zákrok.
     
    83
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    83
    Dutoit měl další snadnou práci, a sice zachycení rutinního centru z levé strany. Nyní bude zřejmě následovat dalekonosný odkop.
     
    82
    Na druhé straně se daleko k brance soupeře nedostal Dimata, kterého hravě předskočil Milović. Hosté se ale nemohou dostat za půlící čáru.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Střídajícímu Sakalovi se nyní nepodařilo zpracovat míč, který skončil až u brankáře.
     
    80
    Hráči v modrém to pro změnu zkusili po levém křídle, zde se ale Cobbaut nacházel v ofsajdu. Oostende se konečně dostane k míči.
     
    79
    Z hodně velké vzdálenosti to střeleckým pokusem zkoušel Cobbaut. Jeho dělovka trefila pouze protihráče, domácí ale zůstávají u míče.
     
    78
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Logan Ndenbe, přichází Fashion Sakala.
     
    77
    Vranješ zapojil do rozehrávky také znuděného brankáře Didillona, který se dnes opravdu nudí. Hraje se výhradně na opačné polovině.
     
    76
    Krátce za polovinou hrací plochy si menším faulem pomohl hostující Vandendriessche. Domácí okamžitě rozehráli standardku.
     
    75
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Pieter Gerkens, přichází Knowledge Musona.
     
    74
    Už se opět pokračuje ve hře. Míč mají na kopačkách hostující hráči, kteří se dost možná dostanou na dostřel Didillonovi.
     
    73
    Hlavní sudí nařídil už druhou přestávku na doplnění potřebných tekutin. To jistě uvítají i páni rozhodčí, kteří také nemají snadnou práci.
     
    72
    Ndenbe si pro kombinaci vybral Tomaševiće, akce hostujícího celku ale skončila hodně rychle. Prvně jmenovaný poslal nepovedenou přihrávku.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Oostende se absolutně nemůže dostat na dostřel, aktivněji působí domácí celek.
     
    70
    Anderlecht je v posledních vteřinách nesmírně nebezpečný. Nyní to ale nevyšlo Santinimu, jehož přihrávku dokázal přečíst Faes.
     
    69
    Trebel si chtěl před šestnáctkou narazit s Makarenkem, druhý jmenovaný ale zpětnou přihrávku přetáhl, míč tak skončil u Dutoita.
     
    64
    Nyní měl na levém křídle hodně prostoru právě Dimata, který ještě zkoušel na zadní tyči najít Gerkense. Druhý jmenovaný tento záměr ale nepochopil.
     
    63
    Dimata se hodně neohroženým způsobem dostal do zajímavého postavení, zablokovaná přihrávka ale skončila až u Dutoita.
     
    62
    Po delší době si okusil práci s míčem brankář Didillon, který místo dalekonosného odkopu zkusil rozehrát do strany na Appiaha.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Oostende se dostalo ke kontaktní brance, stále ale potřebuje ještě jednu.
     
    60
    Milović se posléze dostal k rozehrávce autového vhazování, při její exekuci si ale neporozuměl s Canesinem. Didillon tak bude vykopávat.
     
    59
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Trebel, který kousek před středovým kruhem fauloval Guriho. Volný kop pro hosty.
    58. Sindrit GURI - 2:1
     
    58
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, je tu totiž kontaktní branka! Oostende to skvěle udělalo v opačné šestnáctce, načež přízemní nabídka našla SIDRITA GURIHO, který se zakončením z velké blízkosti neměl problém.
     
    57
    Na hrací ploše to začíná slušně vřít. Jeden z hostů neunesl tíhu okamžiku a pustil se do protihráče. Hlavní sudí měl plné ruce práce.
     
    56
    Capon si pořádným výkřikem řekl o faul, hlavní sudí ale jeho prosbu nevyslyšel. Místo toho hosté pouze sportovně odevzdali míč.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Kevin Vandendriessche (KV Oostende).
    Žlutou kartu dostává Jevhen Makarenko (RSC Anderlecht).
     
    54
    Následně se Ndenbe postaral o rozehrávku z velké vzdálenosti. Vzdušná nabídka našla pouze připraveného Makarenka.
     
    53
    Nyní to budou mít hostující hráči hodně složité. Prohrávají totiž už o dvě branky, nicméně do konce zápasu zbývá dostatek času.
    52. Nany Landry Dimata - 2:0
     
    52
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba hostující obrany, která zapomněla na zadní vrátka! Oostende totiž zahrávalo standardku, načež od půlící čáry pláchl sám na bránu NANY LANDRY DIMATA, který bezpečně prostřelil brankáře.
     
    52
    Stále se nehraje, neboť hůře z tohoto souboje vyšel domácí hráč. Na scéně je tak stále lékařský personál, který ošetřuje Gerkense.
     
    51
    Na opačné straně se udal hodně ostrý souboj dvou protihráčů, načež oba skončili na zemi. Nakonec to bylo s faulem toho domácího.
     
    50
    K rozehrávce se postavil Trebel, který to zkusil hodně prudkým centrem. Odražený míč se nakonec dostal k Gerkensovi, jehož rána nebyla přesná.
     
    49
    Dimata byl v souboji s brankářem mnohem důraznější, čehož využil k získání standardní situace. Oostende opravdu v úvodu nestíhá.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Wout Faes (KV Oostende).
     
    47
    Tak to bylo skutečně rychlé. Oostende absolutně nestihlo zareagovat na rychlý útok soupeře, nyní bude muse dotahovat brankové manko.
    46. Ivan SANTINI - 1:0
     
    46
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Najednou to jde! Domácí se ihned po rozehrávce nastěhovali k opačné šestnáctce, kde se do zakončení dostal Gerkens. Jeho hlavička ještě našla lépe postaveného IVANA SANTINIHO, který už měl snadnou práci.
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který moc fotbalové krásy nepobral. Anderlecht sice měl balón častěji na kopačkách, avšak žádnou vyloženou šanci si nevypracoval. Podobně na tom byl také hostující celek, který se spoléhal na rychlé protiútoky. Druhý poločas začne přibližně v 15:38.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Nyní se opět nehraje, neboť zdravotní problémy má jeden z domácích hráčů. První poločas je opravdu hodně dlouhý.
     
    45+3
    Oostende se prezentovalo velice dobrým pohybem, načež Tomaševićova hlavička skončila na horní síti. Didillon nemusel zasahovat.
     
    45+2
    V posledních minutách má navrch hostující celek, který se dokonce dostal do zakončení. Canesin ale pálil vedle branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o pět minut.
     
    44
    Zdá se, že v prvním poločase branku neuvidíme. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta, počítat můžeme s nastaveným časem.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Ivan Santini (RSC Anderlecht).
     
    41
    Ndenbe si prostřednictvím autového vhazování vybral Živkoviće, který ale narazil hned na prvního protihráče. Aut pro Anderlecht.
     
    40
    Po odkopu od domácí branky si ve vzdušném souboji pomáhal loktem Milović, domácí tak budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    38
    Makarenko tak dlouho váhal s přihrávkou, až se mu do cesty připletl napadající Vandendriessche, který si ale pomohl faulem.
     
    37
    Saelemaekers měl spoustu času na ideální centr, kterým dokázal najít kolegu Gerkense. Jeho hlavička ale byla hodně nepovedená.
     
    36
    Krátká kombinace u hranice šestnáctky nakonec přinesla zakončení. Capon to zkusil levačkou, do rány ale strčil kopačku Vranješ.
     
    35
    Vanlerberghe se pokusil zaútočit po levém křídle, míč mu ale uskočil daleko od kopačky, díky čemuž se k míči vrací domácí hráči.
     
    34
    Ten byl tentokráte rozehrán nakrátko, načež na zadní tyči číhal zcela osamocený Cobbaut. Rána z první ale směřovala nad branku.
     
    33
    Na druhé straně si dalším faulem pomohl vracející se Tomašević. To vše znamená, že domácí mají k dispozici další volný kop.
     
    32
    Faes se nadechl k vyvezení míče ke středovému kruhu. Tento záměr si nakonec rozmyslel a raději rozehrál do strany.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Dnešní utkání se nese v hodně bojovném duchu, o čemž vypovídá i počet nedovolených zákroků.
     
    30
    Před malým momentem jsme viděli další standardku, kterou obstaral domácí Trebel. Střílený centr skončil pouze na noze Miloviće.
     
    29
    Obrázek hry se nemění. Anderlecht je sice častěji u míče, avšak žádnou vyloženou šanci si nedokázal vypracovat.
     
    24
    Rychlý protiútok středem hrací plochy táhl Vandendriessche, který ale nedokázal poslat kolmici na Canesina. Následně Ndenbe nezpracoval neposedný balón.
     
    23
    Vzduchem to zatím prostě nejde. Anderlecht měl k dispozici další rohový kop, avšak i tentokráte zasáhla obrana soupeře.
     
    22
    Po delší době se k míči dostal také brankář Didilon, který ho pouze rozehrál do strany. Jeho kolegové to zkusí středem hřiště.
     
    21
    Aby toho nebylo málo, tak hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tělních tekutin. V Bruselu totiž panuje teplota kolem 27 stupňů.
     
    20
    Nyní byl na hrací plochu přivolán lékařský personál hostujícího celku. Drobné zranění si totiž odnesl zatím nenápadný Guri.
     
    19
    Cobbaut to zkusil jeden na jednoho proti Milovićovi, úspěšnější byl hostující zadák, který odtlačil soupeře do bezpečnější zóny.
     
    18
    Také Oostende se pokoušel zahrozit ze vzduchu. Hráči ve žlutém kompletu si přichystali standardku, která byla rozehrána katastrofálně.
     
    17
    Až nyní jsme se dočkali zakončení. To obstaral forvard Santini, který se dostal k hlavičce. Jeho střela ale nemířila mezi tři tyče.
     
    16
    Další rohový kop nepřinesl zakončení, naopak se nejvýše do vzduchu dostal Tomašević, který poslal míč daleko z velkého vápna.
     
    15
    Vranješ se pokoušel najít naběhnuvšího Gerkense, což se mu sice nepodařilo, soupeř ale poslal balón za brankovou čáru.
     
    14
    Gerkens pádil do otevřené obrany, která ale stačila zavřít zadní vrátka. I proto se střelecký pokus nevyvedl dle představ.
     
    13
    Nyní se rozehrávky standardní situace ujal Trebel. Ještě před dopadem míče ale fauloval Vranješ, hosté si tak můžou oddychnout.
     
    12
    Hlavní sudí opět neviděl faul na Dimatu, nechává tak pokračovat ve hře. Domácí hráči to nesou hodně těžko, soupeř je totiž velmi agresivní.
     
    11
    Milović ještě zastihl míč na hrací ploše, jenomže posléze ho nedokázal předat Canesinovi. Didilon bude vykopávat od branky.
     
    10
    Oostende to zkusilo útočným výpadem po pravém křídle, Capon se ale daleko nedostal. K míči se naopak postavil Cobbaut.
     
    9
    Milić se raději rozhodl uklidnit hru, následovala zpětná přihrávka na vedle stojícího Vranješe. Hosté se k napadání moc nemají.
     
    8
    Další z řady velice ostrých zákroků byl spáchán na Santiniho, který ale standardku nevybojoval. Naopak hosté se řítí do protiútoku.
     
    7
    Tentokráte se na zemi ocitl domácí Saelemaekers, avšak zákrok v podání Tomaševiće nebyl nedovolený. Může se pokračovat ve hře.
     
    6
    Už třetí rohový kop v podání domácích nebyl nebezpečný, navíc jeden z hráčů Oostende odvrátil míč do bezpečí.
     
    5
    Poprvé se k míči dostali také hráči Oostende. Ihned na zemi ale skončil Guri, který zřejmě bude potřebovat lékařské ošetření.
     
    4
    Nakonec tu byl ještě jeden roh, i tentokráte se rozehrával z pravé strany. Trebel to zkusil centrem na malé vápno, kde zasáhl soupeř.
     
    3
    Anderlecht si hned v úvodu zápasu vybojoval rohový kop, který se zmocnil Makarenko. Centrovaný míč skončil na hlavě Faese.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    KV Oostende

    Fotbalisté Oostende se v uplynulé sezóně neprezentovali vůbec dobrými výkony, nakonec se po základní částí umístili na jedenácté pozice, která logicky znamená boj o Evropskou ligu. Oostende se v šestičlenné skupině nakonec smířilo se čtvrtou pozicí, kýžený postup do Evropské ligy zaznamenal Genk. Oostende se za celou skupinovou fázi prezentovalo výbornou ofenzívu, která byla hned po té z Truidenu nejlepší. Na druhou stranu příliš nefungovala defenzíva, která z odehraných deseti utkání inkasovala hned osmnáct branek.
     
    RSC Anderlecht

    Fotbalisté Anderlechtu se po základní části uplynulé sezóny umístili na druhé pozici, následná skupina o titul nakonec přinesla konečnou třetí příčku, díky které Anderlecht putuje do kvalifikace o Evropskou ligu. Domácí tým dnešního utkání se ke konci sezóny nenacházel ve vůbec dobré formě, poslední tři zápasy totiž přinesly tři porážky. Start do letošního ročníku vyšel o poznání lépe, neboť Anderlecht zdolal Kortrijk vysoko 4:1. Tři branky si připsal Ivan Santini, který se stal novou tváří útoku Anderlechtu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi RSC Anderlecht a KV Oostende.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Branky: 46. Santini, 52. Dimata, 83. Santini (pen.), 86. Santini, 89. Dimata – 58. Guri, 90+2. Milović

    Karty:   42. Santini (AND), 55. Makarenko (AND) – 48. Faes (OOS), 55. Vandendriessche (OOS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1.
    RSC Anderlecht: Didillon – D. Appiah, O. Vranješ, Milić – Saelemaekers (90+3. Amuzu), Trebel (C), Makarenko, Cobbaut – Gerkens (75. Musona), Santini – Dimata.
    Náhradníci: Boeckx – Morioka, Musona, Dauda, Kayembe, Amuzu, Delcroix, Lokonga.

    KV Oostende: Dutoit – Milović, Faes, Tomašević (C) – Capon, Vandendriessche, Vanlerberghe (85. Boonen), Ndenbe (78. F. Sakala) – Canesin, Guri, R. Živković.
    Náhradníci: Ondoa – Rajsel, F. Sakala, Bushiri, Nkaka, Boonen, Bataille.

    Rozhodčí: Delferière – De Neve, Hutsebaut
    thejrc.org