Michalovce – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Nitra – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Trenčín – Sereď 5:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 05.08.2018, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bratislavský Slovan zvládol úspešne aj druhý zápas počas tohto týždňa. Vo štvrtok zdolal maltský Balzan a dnes vyhral aj na ihrisku Michaloviec. V prvom polčase si vytvoril dostatočný náskok vďaka presným zásahom Filipa Hološka a Rickyho van Haarena. Zemplínčania sa dostali do tlaku až v záverečných desiatich minútach, no vyťažili z toho len jeden gól. V nadstavenom čase upravil na konečných 1:2 Martin Bednár. Po tomto zápase je Slovan v tabuľke opäť prvý, Michalovce spadli na poslednú priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:57:58)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci futbalisti sa ešte snažia o vyrovnanie a k dispozícii budú mať rohový kop. Do bratislavskej šestnástky smeruje aj brankár Matúš Kira. Uvidíme, či sa Zemplínčanom podarí vyrovnať skóre zápasu.
     
    90+2
    Michalovce dali gól!
    Domáci futbalisti v nadstavenom čase predsa len skórujú. Po centri z ľavej strany najskôr Cheick Alan Diarra trafil brvno, no odrazenú loptu upratal do siete stredopoliar MARTIN BEDNÁR. Dominik Greif tak prichádza o čisté konto.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času registrujeme ofsajd na strane Slovana. V postavení mimo hru bol Boris Cmiljanić, ktorý dnes hýril aktivitou, ale v niekoľkých šanciach neuspel.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca ešte pridáva tri minúty, čo je však zrejme už málo na strelenie dvoch gólov. Slovan smeruje za návratom na prvé miesto tabuľky.
     
    89
    Dominik Greif zviedol súboj so Sadamom Sulleyom, no ako brankár mal jasne navrch. Ghanský útočník ho ale zrejme nepríjemne zasiahol, a tak bude potrebovať zdravotné ošetrenie.
     
    88
    Dominik Greif si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Sadam Sulley zakončil z pomerne neprehľadnej situácie, ale mladý brankár vyrazil jeho pokus na ďalší rohový kop mužstva zo Zemplína.
     
    86
    V závere zápasu vidíme striedanie na oboch stranách. Dávid Hrnčár prichádza na trávnik výmenou za Dejana Dražića. Na strane Michaloviec má odpracované Blažej Vaščák, ktorého nahradí Peter Kolesár.
     
    85
    Domáci futbalisti sa mohli vrátiť späť do zápasu. Cheick Alan Diarra centroval z pravej strany, pekný pasom našiel Sadama Sulleya, no jeho hlavičku reflexívne vyrazil Dominik Greif.
     
    84
    Filip Hološko teraz vypomohol svojim spoluhráčom v defenzíve. Vyhral hlavičkový súboj na ľavom kraji obrany, a tak budú domáci futbalisti pokračovať v kombinácii len autovým vhadzovaním.
     
    83
    Tak toto bol kuriózny moment. Po obrannom zákroku Kornela Salátu mali domáci rohový kop, no Hovhannes Harutyunyan ho zahral tak nešikovne, že lopta ešte predtým ako doletela do šestnástky opustila hraciu plochu.
     
    82
    Michalovčania sa ani tentokrát nepresadili, a tak bude nasledovať odkop od brány. Medzitým miestny hlásateľ oznámil, že dnes si cestu na štadión našlo 2226 divákov. Pomerne slušná návšteva na pomery Fortuna ligy.
     
    81
    Na záverečnú časť zápasu nastupuje výmenou za Igora Žofčáka aj arménsky futbalista Hovhannes Harutyunyan. Uvidíme, či bude práve on tým správnym žolíkom z lavičky.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky stretnutia. Michalovce sa po rohovom kope do zakončenia nedostali a následne prichádzajú o loptu. Dawid Kurminowski fauloval hosťujúceho kapitána.
     
    78
    Matúš Vojtko sa presadil cez priestor ľavého krídla. Pred bránu Dominika Greifa poslal kvalitný center, ale napokon lopta končí len v moci spomínaného mládežníckeho gólmana.
     
    77
    Slovan Bratislava kontroluje priebeh dnešného zápasu a stále vedie o dva góly. To však neplatí v prípade Nitry, ktorá pri svojej premiére na zrekonštruovanom štadióne prišla o sľubný náskok proti Dunajskej Strede.
     
    76
    Striedajúci Dávid Strelec sa mohol dostať do zakončenia po pár sekundách na trávniku. V poslednej chvíli sa však pred neho dostal Peter Kavka a znemožnil mu zakončiť akciu stredom šestnástky.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom stretnutie vidíme ďalšiu žltú kartu. José Carrillo išiel zbytočne tvrdo do súboja s Dejanom Dražićom a zaslúžene bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia.
     
    73
    Druhé striedanie na strane bratislavského Slovana. Martin Ševela posiela na trávnik Dávida Strelca. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje kartovo potrestaný Vukan Savičevič.
     
    72
    Michalovce zvyšujú svoju aktivitu a snažia sa streliť vytúžený kontaktný gól. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že si pripíšu druhú ligovú prehru v tomto ročníku. Pred týždňom prehrali s Dunajskou Stredou 1:4.
     
    71
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Dawid Kurminowski sa dostal medzi stopérov Slovana, počkal si na center z pravej strany, ale jeho hlavička z dobrej pozície nesmeroval do priestoru brány Dominik Greifa.
     
    70
    Cheick Alan Diarra sa teraz až príliš okato snažil nafilmovať pád v šestnástke, z ktorého by pramenil pokutový kop. Hlavný rozhodca mu na to neskončil, ale na druhej strane ani neudeľuje žltú kartu.
     
    69
    Boris Cmiljanić sa nepresadil stredom šestnástky súpera. Tam bola jasná presila domácich obrancov, a tak sa nemožno čudovať, že sa skončila neúspešne aj táto snaha slovanistického útočníka.
     
    68
    Prvým potrestaným hráčom na strane hostí je Vukan Savičevič. Srb si pomáhal nedovolene v súboji s poľským mladíkom Dawidom Kurminowskim, ktorého nešetrne fauloval zozadu.
     
    67
    Slovan sa mohol dostať do trojgólového vedenia, ale Boris Cmiljanić zahodil ďalšiu vyloženú šancu. Dostal krásnu prihrávku za obranu súpera, smeroval po pravej strane sám na bránu, ale minul svätyňu Matúša Kiru.
     
    66
    Druhý polčas sa už nehrá v takom vysokom tempe ako úvodné dejstvo. Michalovce si nevedia vypracovať nejaký súvislý tlak, ktorým by trošku pohrozili zatiaľ suverénnym Bratislavčanom.
     
    65
    Prvé striedanie v podaní Martina Ševelu. Tréner bratislavského Slovana posiela na trávnik prvého zo svojich mladíkov na lavičke. Je ním Adam Laczkó, ktorý vymení strelca druhého gólu Rickyho van Haarena.
     
    64
    Matúš Vojtko napriahol k strele spoza šestnástky a svojim pokusom doslova knokautoval Kenana Bajrića. Ten zostáva ležať na hracej ploche a bude potrebovať pomoc klubových lekárov.
     
    63
    Po zblokovanej strele Blažeja Vaščáka mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Po centri Igora Žofčáka sa predieral do zakončenia Peter Kavka, ale dobrú prácu odviedol brániaci Kenan Bajrić.
     
    61
    Blažej Vaščák sa síce čuduje, no jeho faul na Vasila Božikova bol zjavný. K lopte opäť smeruje brankár Dominik Greif, keďže sa celá situácia odohrala tesne pred jeho šestnástkou.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a bratislavský Slovan stále vedie o dva góly. Dnes tak háji česť hosťujúcich tímov, pretože Dunajská Streda aj Sereď v paralelne hraných súbojoch prehrávajú.
     
    59
    Vukan Savičevič centroval z pravej strany, ale v šestnástke nebol takmer nikto v belasom drese. Matúš Kira tak nemal žiadne problémy a loptu chytil do svojich rukavíc. Následne rozohral rýchlu akciu.
     
    58
    Striedajúci Dawid Kurminowski si prebral loptu za obranou belasého tímu, ale pokračovať v akcii nemôže, pretože postranný rozhodca avizuje jeho postavenie mimo hru.
     
    57
    Teraz sme videli takú trošku strelu zo zúfalstva. Jeden z domácich hráčov vystrelil z dobrých 30 metrov, ale namieril vysoko nad bránu Dominika Greifa. Ten stále čaká na vážnejší zákrok.
     
    56
    Obrana Slovana veľmi dobre pokrývala centre do svojej šestnástky. Teraz mali Michalovce výhodu priameho i rohového kopu, ale ani po jednom z nich sa do koncovky nepredrali.
     
    55
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti nedokázali presadiť. O niekoľko sekúnd neskôr im však hlavný rozhodca prisudzuje loptu, pretože voči pravidlám si počínal Vukan Savičevič.
     
    54
    Ešte pred rohovým kopom uvidíme úvodné striedanie. Jozef-Šimon Turik odchádza z hracej plochy a namiesto neho prichádza vystužiť útočnú formáciu poľský útočník Dawid Kurminowski.
     
    53
    Cheick Alan Diarra neprešiel cez slovanistického kapitána Vasila Božikova. Podľa hlavného rozhodcu však išla loptu mimo ihriska od neho, a tak bude nasledovať rohový kop domáceho celku.
     
    52
    Sadam Sulley toho v dnešnom zápase zatiaľ veľa nevytvoril. Teraz sa síce dostal k lopte na hranici šestnástky, ale jeho následný pas na spoluhráča nebol presný.
     
    51
    Z akcie skúsených michalovských hráčov nič nebolo. Igor Žofčák kolmým pasom hľadal Blažeja Vaščáka, ale toho si bez najmenších problémov postrážil fyzicky dobre vybavený Mitch Apau.
     
    50
    Martin Bednár hlavičkoval po centri z pravej strane. Z náročnej pozície však napodobnil Filipa Hološka, keď podobne ako mieril nad bránu. Dominik Greif tak bude odkopávať z piatich metrov.
     
    49
    Tentokrát budú zahrávať priamy kop domáci hráči, pretože Dejan Dražić to prehnal s dôrazom. Faulovaným hráčom bola predsezónna posila z krajiny galského kohúta Cheick Alan Diarra.
     
    48
    Po faule na Vukana Savičeviča mali hostia výhodu priameho kopu. Ricky van Haaren vydareným centrom našiel hlavu Filipa Hološka, ale ten z mierneho záklonu poslal loptu nad michalovskú bránu.
     
    47
    Mitch Apau podporil ofenzívu hosťujúceho tímu krajným výpadom do šestnástky súpera. Bol však tiesnený súperovým hráčom, loptu si trošku predkopol, čo dokázal využiť brankár Matúš Kira.
     
    46
    Domáci futbalisti sa hneď v úvodnej minúte dostali do náznaku šance. Center Igora Žofčáka tečoval Kornel Saláta a veľa nechýbalo k tomu, aby sa do zakončenia dostal číhajúci Sadam Sulley.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného súboja tretieho kola máme za sebou. Bratislavský Slovan potvrdzuje rolu favorita a na Zemplíne vedie 2:0. Už v šiestej minúte otvoril skóre Filip Hološko a následne sa k nemu po rýchlej akcii pridal aj Holanďan Ricky van Haaren. Domácim síce nemožno uprieť snahu, no vypracovali si len jednu šancu, ktorú José Carrillo nevyužil. Druhý polčas sa začne krátko po 20:00 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte sme registrovali najskôr bratislavský ofsajd Rickyho van Haarena a následne nevydarenú akciu domáceho dua Cheick Alan Diarra a Lazarus Rota.
     
    45
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Patrik Hrčka pridáva ešte obligátnych 60 sekúnd. Skutočne nemal veľký dôvod pridať vyšší počet minút navyše.
     
    44
    Michalovce sa dostali do náznaku šance, ale znova zlyhali vo finálnej fáze. Po centri z pravej strany sa lopta odrazila na kopačku Blažeja Vaščáka, ale jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    42
    Po dlhšom čase registrujeme ďalšie zakončenie bratislavského celku. Vukan Savičevič ale pochodil podobne ako pred chvíľou Ricky van Haaren, teda vystrelil vysoko nad bránu.
     
    41
    Igor Žofčák sa po pravej strane nepresadil cez brániaceho Dejana Dražića. Následne dokonca sám fauloval, a tak budú môcť založiť novú útočnú akciu zverenci Maritna Ševelu.
     
    40
    Prvý polčas sa chýli k svojmu záveru. Slovan kontroluje dianie na ihrisku a dá sa povedať, že s výnimkou rohového kopu a zakončenia Josého Carrilla svojho súpera k ničomu nepustil.
     
    39
    Martin Bednár dostal trošku viac priestoru pred šestnástkou súpera. Následne poslal center smerujúci na Sadama Sulleya, no pas bol až príliš vysoký. Ghančan si tak musí počkať na svoje zakončenie.
     
    38
    Slovanisti sa teraz nepresadili po pravej strane. Ofenzíve prišiel na pomoc aj krajný obranca Mitch Apau, no práve jeho prihrávka na Filipa Hološka nebola presná, čo využili domáci futbalisti.
     
    37
    Teraz sa tempo na ihrisku trošku upokojilo. Slovan má nahrané a už sa netlačí tak dopredu ako v úvodnej polhodine. Naopak, snaží sa dlhšou kombináciou prebrať územnú prevahu na svoju stranu.
     
    36
    Strelec druhého gólu Ricky van Haaren to skúsil z hranice možno 25 metrov. Jeho strela ale nemala gólové parametre a smerovala vysoko nad bránu. Matúš Kira tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    35
    Domáci fanúšikovia opäť nesúhlasne vyjadrujú svoj názor po hvizde hlavného rozhodcu po zákroku Cheicka Alana Diarru. Ešte horšie z tejto situácie vyšiel Igor Žofčák, ktorý za protesty dostáva žltú kartu.
     
    33
    Domáci futbalisti sa mohli dostať späť do zápasu. Po centri svojho kapitána sa dostal do zakončenia José Carrillo, ale mám pocit, že trafil len pravú žrď bratislavskej brány. Na čiare bol ešte dobre pripravený obranca Artem Suchockij.
     
    32
    Matúš Vojtko dokázal odcentrovať z ľavej strany. Dominik Greif mal s jeho pasom problémy a napokon z toho bude rohový kop v prospech domáceho celku. K rohovej zástavke už smeruje Igor Žofčák.
     
    31
    Vyzerá to tak, že Boris Cmiljanić sa pri predošlej situácii zranil. Každopádne, bude musieť byť ošetrovaný za postrannou čiarou. Pripomínam, že Slovan má na lavičke len piatich náhradníkov, vrátane brankára.
     
    30
    Bratislavský Slovan mohol pridať ďalší gól. Vukan Savičevič odcentroval z pravej strany, medzi michalovskými obrancami našiel voľného Borisa Cmiljanića, ale ten nedokázal tretíkrát v zápase usmerniť loptu do domácej siete.
     
    29
    Dejan Dražić sa snažil presadiť individuálne. Namieril si to do rozhodenej domácej defenzívy, ale nepodarilo sa mu zakončiť z hranice pokutového územia. Dobre zapracoval José Carrillo.
     
    28
    Hostia mali k dispozícii priamy kop z pravej strany. Ricky van Haaren poslal loptu do šestnástky, no Matúš Kira ju vyboxoval mimo nej. Vukan Savičevič si to ešte chystal na strelu, ale nedostal sa k nej.
     
    27
    Lazarus Rota si teraz splnil svoje obranné povinnosti a zastavil Borisa Cmiljanića. Ten je dnes veľmi aktívny, no góly strieľajú jeho spoluhráči. Dnes nastupuje na hrote útoku namiesto Andraža Šporara.
     
    26
    Domáci futbalisti hrajú, hostia dávajú góly. Aj tak by sa dal opísať doterajší priebeh zápasu. Belasí zostanú pri lopte aj teraz, pretože Kornela Salátu poslal nedovoleným spôsobom na zem Blažej Vaščák.
     
    25
    Slovan dal gól!
    Domáci futbalisti mali šancu vyrovnať, ale Jozef-Šimon Turik dlho váhal s koncovkou. Následne rozbehli hostia rýchly brejk, RICKY VAN HAAREN dostal výbornú loptu za obrannú líniu a strelou k pravej žrdi prekonal Matúša Kiru.
     
    23
    Cheick Alan Diarra sa nepresadil po pravej strane. Naopak, podľa hlavného rozhodcu si počínal nedovolene v súboji s Artemom Suchockijm. Rozohrávať tak budú zverenci Martina Ševelu.
     
    22
    Filip Hološko potiahol rýchlu akciu hostí po pravej strane. Kľučka na súperovho obrancu mu ale nevyšla, a tak musel potom zvoliť len spätný pohyb. Celá akcia skončila odzbrojením Dejana Dražića.
     
    21
    Lazarus Rota dostal veľa priestoru na pravej strane. Využil to na center do pokutového územia, ale našiel len Kornela Salátu. Ten loptu odvrátil mimo nebezpečného priestoru.
     
    20
    Bývalý hráč bratislavského Slovana Igor Žofčák si počínal proti pravidlám v súboji s Kenanom Bajrićom. Hlavný rozhodca ponechal výhodu, na dlhý pas za obranu si nabehol Boris Cmiljanić, ale nezvládol prvý dotyk s loptou.
     
    19
    Hra sa nám teraz prelieva z jednej strany na druhú. Cheick Alan Diarra sa presadil po pravej strane, ale následný center si rozhodne za klobúk nedá. Bol veľmi vysoký a nenašiel ním nikoho v žltom drese.
     
    18
    Teraz sme videli pekné akcie na oboch stranách. Najskôr z pravej strany centroval Lazarus Rota, ale jeho pas odvrátil Artem Suchockij. Následne išli dopredu aj hostia, ale Peter Kavka zastavil Borisa Cmiljanića.
     
    17
    Slovan mal k dispozícii výhodu rohového kopu. Po centri na prvú žrď sa snažil belasí dostať do koncovky, ale tentokrát sa im to nepodarilo. Po chváli bude odkopávať Matúš Kira.
     
    16
    Dominik Greif musel vyťahovať loptu zo svojej siete, no gól domáceho tímu neplatí. Jozef-Šimon Turik peknou prihrávkou našiel v šestnástke súpera Sadama Sulleya, no ten bol v tesnom ofsajde.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu máme za sebou. Michalovce sa snažia byť rovnocenným súperom veľkému favoritovi, sú možno aj o niečo aktívnejší, ale chýba im zatiaľ pokoj vo finálnej fáze.
     
    14
    Filip Hološko dostal prihrávku do priestoru pravého krídla. Odtiaľ smeroval svoj center na nabiehajúceho Borisa Cmiljanića, ale pred ním dobre zapracoval michalovský stopér Peter Kavka.
     
    13
    V ôsmej minúte bol možno Blažej Vaščák ukrátený o penaltu. Každopádne, tento moment ho poriadne rozladil. Teraz fauloval zozadu a môže byť rád, že si nevykoledoval kartový trest.
     
    12
    Filip Hološko sa snažil presadiť po pravej strane, ale proti presile súperových hráčov neuspel. Michalovce tak budú vhadzovať, konkrétne sa o to postará Matúš Vojtko, pôsobiaci ešte v doraste Michaloviec.
     
    11
    Michalovčania teraz veľmi dobre napádali rozohrávku Slovana. Dominik Greif bol pod tlakom, a tak loptu poslal len mimo ihriska. Domáci hráči budú vhadzovať na súperovej polovici ihriska.
     
    10
    Boris Cmiljanić si pomohol pri spracovaní rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Loptu tak majú na kopačkách michalovskí futbalisti, ktorí vstúpili do zápasu aktívne, no inkasovali ako prví.
     
    9
    Mitch Apau chyboval na pravej strane belasej defenzívy. Blažej Vaščák vystihol jeho zaváhanie, zachytil loptu na ihrisku, ale veľmi dobrým zákrokom zmaril jeho šancu mladý brankár Dominik Greif.
     
    8
    Domáci futbalisti si teraz pýtali pokutový kop. Sadam Sulley posunul loptu na Blažeja Vaščáka, ten spadol na trávnik po kontakte s Mitchom Apauom, ale hlavný arbiter napriek ohromnej nevôle michalovských fanúšikov penaltu nepíska.
     
    6
    Slovan dal gól!
    Klub z hlavného mesta Slovenska od začiatku zápasu potvrdzuje rolu favorita. Lazarus Rota chyboval v strede ihriska a následne rýchlu akciu rozvinul Dejan Dražić. Kolmou prihrávkou našiel nabiehajúceho útočníka FILIPA HOLOŠKA, ktorý s prehľadom prekonal Matúša Kiru.
     
    5
    Vukan Savičevič napriahol k strele spoza šestnástky a Matúš Kira musel loptu vyraziť na rohový kop. Po ňom sa dostal k hlavičke z tesnej blízkosti Filip Hološko, no trestuhodne minul domácu svätyňu.
     
    4
    Teraz sme videli v strede ihriska ostrý zákrok jedného z domácich hráčov. Hlavný arbiter Patrik Hrčka upokojuje situáciu na trávniku, no zatiaľ do svojho vrecka s kartami nesiaha.
     
    3
    Igor Žofčák posunul loptu na Sadama Sulleya. Ten sa následne snažil prihrať loptu Blažejovi Vaščákovi, ale ten sa pošmykol, a tak pokazil útočnú akciu hráčov v žlto-modrých dresoch.
     
    2
    Michalovce veľmi aktívne vybehli na svojho súpera, ktorý nastúpil bez viacerých opôr v zostave. Priestor dnes dostanú mladíci, keďže belasých počas budúceho týždňa čaká náročný súboj s Rapidom Viedeň.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia na Zemplíne mali domáci futbalisti. Už po pár sekundách sa dostal v šestnástke hostí k lopte Sadam Sulley, ale na jeho strieľaný center nedokázal reagovať Cheick Alan Diarra.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Vojtko, Carrillo, Kavka, Rota – Bednár – Vaščák, Žofčák (C), Turik, Diarra – Sulley.
    Náhradníci: Dráb – Harutyunyan, Kolesár, Grič, Beskorovajny, Regáli, Kurminowski.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Saláta, Apau – Bajrić – Dražić, Savičevič, van Haaren, Hološko – Cmiljanić.
    Náhradníci: Ružinský – Laczkó, Kozlovský, Hrnčár, Strelec.

    Rozhodcovia: Patrik Hrčka – Tomáš Vorel a Rastislav Žákech.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Program tretieho kola Fortuna ligy dnes pokračuje ďalšou porciou zápasov. Po prvýkrát v sezóne sa doma prestavia Michalovce, ktorých súperom bude víťazne naladený Slovan Bratislava.

    MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

    Futbalisti Michaloviec v predošlom ročníku obsadili ôsme miesto, s čím mohli byť rozhodne spokojní. V závere ešte zviedli napínavý súboj s Nitrou, ale napokon za ňou zaostali o štyri body. Do nového ročníka vstúpilo mužstvo Antona Šoltisa s niekoľkými zmenami v kádri. Najlepší strelec Martin Koscelník zamieril do českého Liberca a krajný obranca Milan Šimčák je už hráčom Dunajskej Stredy. Naopak, na Zemplín prišiel skúsený Blažej Vaščák či Francúz Cheick Alan Diarra. V súvislosti s epidémiou osýpok bol zápas prvého kola proti Žiline odložený, a tak žlto-modrí odohrali svoj úvodný duel sezóny na Žitnom ostrove. Dunajská Streda ich však pred šesťtisícovou návštevou „vybavila“ už za polhodinu. V rozpätí piatich minút totiž skórovala hneď trikrát. Za Michalovce sa tesne pred koncom presadil 19-ročný poľský útočník Dawid Kurminowski, no jeho gól znamenal už len úpravu výsledku na konečných 1:4. Proti belasým si premiéru v michalovskom drese odbije kmeňový hráč Legie Varšava Brian Iloski.

    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Bratislavský Slovan podáva v úvode sezóny veľmi dobré ofenzívne výkony. Odohral šesť súťažných zápasov, v ktorých nastrieľal dokopy 20 gólov. Vo štvrtok zvládol odvetu predkola Európskej ligy s maltským Balzanom. Na Pasienkoch vyhral 3:1, a tak sa môže tešiť na dvojzápas proti Rapidu Viedeň. Ešte predtým čakajú zverencov Martina Ševelu ligové povinnosti. Po neúplnom treťom kole im patrí druhá priečka so ziskom šiestich bodov. Belasí si najskôr poradili so Zlatými Moravcami 4:1 a pred siedmimi dňami rozdielom triedy zdolali aj Podbrezovú. Do mužstva sa už dostatočne začlenil útočník Andraž Šporar. Slovinec má výbornú formu. Proti pražskej Slávii rozhodol zápas o pohár Ferdinanda Daučíka a následne pridal ďalších osem gólov. Z hľadiska zdravotného stavu chýba Slovanu dlhodobo zranený Jurij Medvedev a problémy s členkom hlásil Ibrahim Rabiu. Michalovce patria medzi obľúbených súperov belasých. Od roku 2015 sa tieto dve mužstvá stretli v desiatich dueloch, pričom bilancia Slovana je osem výhier, dve remízy a skóre 20:8.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+2. Bednár (Diarra) – 6. Hološko (Dražić), 25. van Haaren

    Karty:   35. Žofčák (MIC), 75. Carrillo (MIC) – 68. Savičevič (SBA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Vojtko, Carrillo, Kavka, Rota – Bednár – Vaščák (86. Kolesár), Žofčák (C) (81. Harutyunyan), Turik (54. Kurminowski), Diarra – Sulley.
    Náhradníci: Dráb – Harutyunyan, Kolesár, Grič, Beskorovajny, Regáli, Kurminowski.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Saláta, Apau – Bajrić – Dražić (86. Hrnčár), Savičevič (73. Strelec), van Haaren (65. Laczkó), Hološko – Cmiljanić.
    Náhradníci: Ružinský – Laczkó, Kozlovský, Hrnčár, Strelec.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Tomáš Vorel a Rastislav Žákech

    Diváci: 2226
    bahis siteleri