Michalovce – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Nitra – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Trenčín – Sereď 5:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 05.08.2018, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Michalovce dali gól!
    Domáci futbalisti v nadstavenom čase predsa len skórujú. Po centri z ľavej strany najskôr Cheick Alan Diarra trafil brvno, no odrazenú loptu upratal do siete stredopoliar MARTIN BEDNÁR. Dominik Greif tak prichádza o čisté konto.
     
    86
    V závere zápasu vidíme striedanie na oboch stranách. Dávid Hrnčár prichádza na trávnik výmenou za Dejana Dražića. Na strane Michaloviec má odpracované Blažej Vaščák, ktorého nahradí Peter Kolesár.
     
    85
    Domáci futbalisti sa mohli vrátiť späť do zápasu. Cheick Alan Diarra centroval z pravej strany, pekný pasom našiel Sadama Sulleya, no jeho hlavičku reflexívne vyrazil Dominik Greif.
     
    81
    Na záverečnú časť zápasu nastupuje výmenou za Igora Žofčáka aj arménsky futbalista Hovhannes Harutyunyan. Uvidíme, či bude práve on tým správnym žolíkom z lavičky.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom stretnutie vidíme ďalšiu žltú kartu. José Carrillo išiel zbytočne tvrdo do súboja s Dejanom Dražićom a zaslúžene bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia.
     
    73
    Druhé striedanie na strane bratislavského Slovana. Martin Ševela posiela na trávnik Dávida Strelca. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje kartovo potrestaný Vukan Savičevič.
     
    71
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Dawid Kurminowski sa dostal medzi stopérov Slovana, počkal si na center z pravej strany, ale jeho hlavička z dobrej pozície nesmeroval do priestoru brány Dominik Greifa.
     
    68
    Prvým potrestaným hráčom na strane hostí je Vukan Savičevič. Srb si pomáhal nedovolene v súboji s poľským mladíkom Dawidom Kurminowskim, ktorého nešetrne fauloval zozadu.
     
    67
    Slovan sa mohol dostať do trojgólového vedenia, ale Boris Cmiljanić zahodil ďalšiu vyloženú šancu. Dostal krásnu prihrávku za obranu súpera, smeroval po pravej strane sám na bránu, ale minul svätyňu Matúša Kiru.
     
    65
    Prvé striedanie v podaní Martina Ševelu. Tréner bratislavského Slovana posiela na trávnik prvého zo svojich mladíkov na lavičke. Je ním Adam Laczkó, ktorý vymení strelca druhého gólu Rickyho van Haarena.
     
    54
    Ešte pred rohovým kopom uvidíme úvodné striedanie. Jozef-Šimon Turik odchádza z hracej plochy a namiesto neho prichádza vystužiť útočnú formáciu poľský útočník Dawid Kurminowski.
     
    35
    Domáci fanúšikovia opäť nesúhlasne vyjadrujú svoj názor po hvizde hlavného rozhodcu po zákroku Cheicka Alana Diarru. Ešte horšie z tejto situácie vyšiel Igor Žofčák, ktorý za protesty dostáva žltú kartu.
     
    33
    Domáci futbalisti sa mohli dostať späť do zápasu. Po centri svojho kapitána sa dostal do zakončenia José Carrillo, ale mám pocit, že trafil len pravú žrď bratislavskej brány. Na čiare bol ešte dobre pripravený obranca Artem Suchockij.
     
    30
    Bratislavský Slovan mohol pridať ďalší gól. Vukan Savičevič odcentroval z pravej strany, medzi michalovskými obrancami našiel voľného Borisa Cmiljanića, ale ten nedokázal tretíkrát v zápase usmerniť loptu do domácej siete.
     
    25
    Slovan dal gól!
    Domáci futbalisti mali šancu vyrovnať, ale Jozef-Šimon Turik dlho váhal s koncovkou. Následne rozbehli hostia rýchly brejk, RICKY VAN HAAREN dostal výbornú loptu za obrannú líniu a strelou k pravej žrdi prekonal Matúša Kiru.
     
    6
    Slovan dal gól!
    Klub z hlavného mesta Slovenska od začiatku zápasu potvrdzuje rolu favorita. Lazarus Rota chyboval v strede ihriska a následne rýchlu akciu rozvinul Dejan Dražić. Kolmou prihrávkou našiel nabiehajúceho útočníka FILIPA HOLOŠKA, ktorý s prehľadom prekonal Matúša Kiru.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+2. Bednár (Diarra) – 6. Hološko (Dražić), 25. van Haaren

    Karty:   35. Žofčák (MIC), 75. Carrillo (MIC) – 68. Savičevič (SBA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Vojtko, Carrillo, Kavka, Rota – Bednár – Vaščák (86. Kolesár), Žofčák (C) (81. Harutyunyan), Turik (54. Kurminowski), Diarra – Sulley.
    Náhradníci: Dráb – Harutyunyan, Kolesár, Grič, Beskorovajny, Regáli, Kurminowski.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Saláta, Apau – Bajrić – Dražić (86. Hrnčár), Savičevič (73. Strelec), van Haaren (65. Laczkó), Hološko – Cmiljanić.
    Náhradníci: Ružinský – Laczkó, Kozlovský, Hrnčár, Strelec.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Tomáš Vorel a Rastislav Žákech

    Diváci: 2226
    thejrc.org