Vítkovice – HC Slovan 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Slavia – Irtyš Pavlodar 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Chomutov – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.)
Kladno – Litvínov 1:3 (kon.) | Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miskolc 7:1 (kon.)
K. Vary – Sparta 4:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
MsHK Žilina
sk Úterý 07.08.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Pavel Paukovček (tréner MsHK Žilina): "V stretnutí sme mali k dispozícii iba šiestich obrancov, v zápase bol jeden vylúčený a tak sme dohrávali s piatimi. Nič to nemení však na tom, že nás súper vyškolil z efektivity. Zo šiestich príležitostí strelili tri góly, jeden pridali počas našej power-play. Ak v jednej tretine vystrelíte na bránku 20-krát a strelíte jeden gól, je to žalostné. Aj preto musíme z našej strany pracovať na týchto záležitostiach, viac sa tlačiť do bránky pretože dnes sme v tomto neuspeli. Domácim výborne zachytal brankár, tento zápas nám ale ukázal kde sú slabiny tímu, kde sú slabiny jednotlivých hráčov. Trošku ma to pri vstupe k ľadu ťahalo do pravej strany, som však už súčasťou iného tímu a bojujeme teraz so Žilinou. Bol to však opäť veľmi dobrý pocit. Diváci sú tu úžasní, za tie roky čo som tu trénoval, som si už zvykol, že tu vždy bola vynikajúca atmosféra."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Úvodné prípravné stretnutie poukázalo na to, že tu máme veľa talentovaných hráčov. Sú tu mladí, domáci hráči, čo je len dobre. Bolo to ešte len prvé stretnutie, bolo vidieť, že to ešte zďaleka nie je ono. Úvodná a tretia tretina boli z našej veľmi kvalitné, v druhej tretine nás do kolien dostali tri vylúčenia za sebou počas ktorých bol súper mimoriadne iniciatívny. Podržal nás ale brankár Gavalier, v tretej tretine sa nám následne podarilo nadviazať na záver prvej, z nášho pohľadu to bol na toto prípravné stretnutie veľmi dobrý výkon. Osobná i taktická disciplína čiastočne chýbali v druhej tretine, možno to však bolo spôsobené zápalom, kedy najmä mladší hráči používali hokejku aj tam, kde by nemali. Neboli to brutálne veci, skôr nejaké potiahnutie, nejaká zbytočnosť. Do poslednej tretiny ale hráči nastupovali s tým, že chcú hrať piati a aj hrali. Pozitívom v tomto stretnutí boli aj dve využité presilové hry. Zatiaľ ešte nebolo veľa možností vyskúšať si presilové hry, niektorí hráči ale majú dostatok skúseností na to, aby tieto príležitosti využili. Dnes musím poďakovať za výbornú spoluprácu aj svojmu asistentovi, ktorý predviedol vynikajúci koučing pri hre obrancov. Ani som vôbec nepostrehol, že by to bol jeho prvý zápas."

    Radoslav Somík (asistent trénera HK Martin): "Dnes to bola pre mňa premiéra v úplne inej pozícii. Zvyčajne som bol na striedačke vpredu. Veľmi som si to ale užíval, aj keď som sa trošku bál úvodu keďže to bol pre nás prvý zápas. Prvú tretinu sme hrali výborne, bolo to veľmi vyrovnané, hralo sa vo vysokom tempe čomu sme radi, pretože sa snažíme hrať útočnú – nátlakovú hru. Chalani sa dnes vydali, až na tú druhú tretinu kedy nás podržal gólman si myslím, že sme odohrali kvalitné stretnutie. Boli tam výborné šance, vyzdvihnúť ale musím aj výkon súpera, ktorý hral výborný nátlakový hokej. Dnes sme s hráčmi absolvovali doobedňajší tréning, aktuálne nie sme vo fáze kedy by sme počas dňa odohrali iba zápas. V našom podaní je to akoby druhá fáza tréningu, sme vďační za to, že sa množstvo vecí z tréningov objavilo aj v tomto zápase. Je na čom stavať, chalani podali výkon až nadoraz." (20:32:44)
     
    Martin si v prvom prípravnom zápase pred novou sezónou dokázal poradiť so Žilinou 4:1 a potešiť tak domáce tribúny. Žiliny sa zatiaľ v príprave hľadá a nepomohol jej k tomu ani tento duel.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. TOMÁŠ POKRIVČÁK z hĺbky vlastného pásma poslal puk do bránky.
     
    59:02
    Surovka pálil spomedzi kruhov. Tvrdá strela.
     
    58:31
    Hostia hrajú power-play. Stalo sa tak hneď po oddychovom čase.
     
    58:30
    Oddychový čas hostí.
     
    57:56
    Brezniak neustrážil Jenčíka. Ten to však mal z ťažkého uhla.
     
    57:27
    Ondruš sa natlačil do zakončenia. Puk však priveľmi v rozhodujúcej chvíli nadvihol.
     
    56:47
    Hostia teraz viac útočia čoho mohol využiť Pokrivčák, ktorý prenikal po pravej strane. Jeho pokus brankár vyrazil.
     
    55:49
    Hrazdira dáva vyniknúť domácemu brankárovi. Tentoraz sa ho pokúsil prekonať nadvihnutým pukom.
     
    55:21
    Dvořák si trúfol na dvoch brániacich hráčov. Následne ale prichádza o puk, ktorý poskočil na nerovnosti v ľade.
     
    54:36
    Rudzan si počkal na prihrávku spoza bránky. Táto akcia volala po góle.
     
    53:45
    Zmätok pred domácou bránkou teraz mohol využiť Romanovský. Gavalier zostal pokojný a zasiahol aj pri tomto pokuse.
     
    53:21
    Langhammer neprešiel cez Juraja Ďurkecha. Domáci sa musia rýchlo vrátiť do obrany.
     
    52:50
    Rechtorík na Barta. Tomu ale nesadol puk na hokejku a končí v rohu klziska.
     
    51:56
    Opäť pred bránkou hráči Žiliny. Húževka sa prebil brániacou dvojicou a zakončil.
     
    51:24
    Sikela teraz mohol napraviť svoju chybu. Z ľavej strany sa natlačil za kruh a pekne vystrelil.
     
    50:47
    Pacalaj na Burzíka. Ten posiela dopredu Jurášeka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 17. Pokrivčák (Dírer, Dvořák), 41. Markovič (Lavička, Tabaček), 47. Junas (Lednický, Paulíny), 60. Pokrivčák – 31. Surovka (Jenčík, Huna)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Lavička – Pacalaj, Burzík – Rusina, Dvořák – Lednický, Junas – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík
    MsHK Žilina: Mikoláš (Lackovič) – Jankovič, Bagin – Ďurkech J., Galkin – Themár, Ďurkech L. – Jenčík, Surovka, Huna Ru., – Rehák, Húževka, Prašil – Sikela, Ondruš, Romanovský – Briestovanský, Hrazdira, Danielčak

    Rozhodčí: Štefik – Kováčik, Jakubec

    Diváci: 525
    ocianews.com