Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Finsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.)
po prodl.
Finsko
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
Česko
Středa 08.08.2018, 23:00 • Servus Arena, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    61:09 Michal TEPLÝ - 3:4
     
    61:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi hráli přesilovku se čtyřmi praváky a roztočili před finským gólmanem pořádný kolotoč, který po několika šancích nakonec končí vítěznou brankou! MICHAL TEPLÝ dostal puk na pravou stranu napříč celým pásmem od Barinky a poslal puk pod břevno finské branky. Výborně tam před Piiroinenem clonil kapitán týmu Pytlík. Asistence: Marcel Barinka, Martin Hugo Haš.
    50:54 Juuso PÄRSSINEN - 3:3
     
    50:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Individuální akce JUUSO PÄRSSINENA, který se od vlastní modré čáry přebruslil několik Čechů, objel Kubíčka a protlačil se až před Malíka. Toho nakonec z úhlu bekhendem překonal a český gólman neměl při této brance úplně čisté svědomí. Asistenci na gól si připsal i finský brankář. Asistence: Ville Heinola, Kari Piiroinen.
    49:48 Radek MUŽÍK - 2:3
     
    49:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle nesmyslné vyloučení bude Finy hodně mrzet. RADEK MUŽÍK dostal puk v útočném pásmu, nikdo ho neatakoval, tak si sjel do levého kruhu a střelou na bližší tyč překvapil Piiroinena. Skvěle před brankou clonil Martin Beránek. Asistence: Jonáš Peterek, Jaromír Pytlík.
    47:43 Mikko KOKKONEN - 2:2
     
    47:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď Češi trestuhodně přenechali aktivitu Finům, i když se ještě před chvílí zdálo, že jsou jasně lepší. Největší hvězda Finů a mistr světa do 18 let z Ruska MIKKO KOKKONEN dostal nabito do levého kruhu a střelou zápěstím poslal puk o tyčku do české branky.
    33:00 Martin BERÁNEK - 1:2
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce Pytlíka, který zavezl puk po levé straně za branku a zpoza ní našel před brankou MARTINA BERÁNKA, který zavěsil puk pod víko! Asistence: Jaromír Pytlík, David Homola.
    19:01 Veeti MIETTINEN - 1:1
     
    19:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové nepovolili českému týmu jediné vyhození z pásma za celou přesilovku a nakonec dvakrát tečovaná střela končí v české síti! Střelu obránce Kokkonena tečoval nejprve Aaltonen a pak ještě VEETI MIETTINEN, který je označen za střelce branky. Asistence: Leevi Aaltonen, Mikko Kokkonen.
    06:09 Martin Hugo Haš - 0:1
     
    06:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A poprvé na turnaji hraje písnička Dám dělovou ránu od Karla Gotta! V trochu nepřehledné situaci se rozhodl vystřelit pohotově po krásné, efektní a hlavně nečekané Raškově zadovce MARTIN HUGO HAŠ, který aktuálně hraje právě ve Finsku, a pod víko zavěsil. Střela se do sítě odrazila od brankové konstrukce! Takovýhle začátek jsme potřebovali proti Američanům či Rusům, ale díky bohu, že to přišlo alespoň proti Finům. Hlasatel jako střelce branky označil Žůrka, ale podle všeho skóroval opravdu Haš. Asistence: Adam Raška, Marcel Barinka.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 20. Miettinen (Aaltonen, Kokkonen), 48. Kokkonen (Loponen, Puistola), 51. Pärssinen (Heinola, Piiroinen) – 7. Haš (Raška, Barinka), 33. Beránek (Pytlík, Homola), 50. Mužík (Peterek, Pytlík), 62. Teplý (Barinka, Haš)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Loponen, Räsänen, Sedoff, Heinola, Koskenkorva, Holtinkoski – Aaltonen, Lundell, Intonen – Puistola, Saarela, Simontaival – Petman, Pärssinen, Miettinen – Tuomaala, Nikkanen, Lahnaviik.
    Česko: Malík (Škorpík) – Haš, Mlčák, Kubíček, Homola, Tureček, Suhrada, Žůrek – Teplý, Barinka, Raška – Beránek, Peterek, Pytlík – Lang, Přikryl, Mužík – Koffer, Najman, Toman – P. Novák.

    Rozhodčí: Gour, Kowalski – Fagan, Wyonzek
    thejrc.org