Finsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švýcarsko 5:3 (kon.) | Rusko – USA 8:3 (kon.)
Švédsko – Kanada 3:4 (kon.)
konec
Švédsko
3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Kanada
Čtvrtek 09.08.2018, 03:00Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    57:34 Kirby DACH - 3:4
     
    57:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada jde díky úspěšné přesilovce do vedení. Bowen Byram vypálil od modré čáry a jeho pokus před brankou výborně tečoval obranou zcela nepokrytý KIRBY DACH. Asistence: Bowen Byram a Alexis Lafreniere.
    55:44 Elmer SÖDERBLOM - 3:3
     
    55:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka proměněná, je vyrovnáno. Tobias Björnfot vypálil od modré čáry a kotouč před brankou nechytatelně tečoval ELMER SÖDERBLOM. Asistence: Tobias Björnfot a Alexander Holtz.
    53:09 Matthew ROBERTSON - 2:3
     
    53:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se dostává do vedení, zužitkovala svůj velký tlak. Puk získal MATTHEW ROBERTSON, který si od mantinelu vybruslil do lepší pozice a kotouč přišpendlil pod horní tyčku. Asistence: Josh Williams a Jamieson Rees.
    47:58 Alexander HOLTZ - 2:2
     
    47:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se narodilo vyrovnání. Raymond přenechal puk spoluhráči, tím byl ALEXANDER HOLTZ. Jeho tvrdá a možná tak trochu nečekaná rána zapadla přesně pod horní tyčku. Nolan Maier toto zakončení nečekal, a tak měl horní část branky nekrytou. Asistence: Lucas Raymond.
    32:51 Alexis LAFRENIERE - 1:2
     
    32:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přečkala tři přesilovky soupeře, a tak se nyní dostává do vedení. Justin Barron vypálil od modré čáry, jeho ránu tečoval Dylan Cozens. Puk se od zadního mantinelu odrazil do míst, kde byl neobsazený ALEXIS LAFRENIERE. Ten měl už snadnou práci. Asistence: Dylan Cozens a Justin Barron.
    14:58 Josh WILLIAMS - 1:1
     
    14:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a Kanada dokázala vyrovnat. Výborně to udělal Kaedan Korczak, který celou akci vymyslel, následně z jeho práce těžil JOSH WILLIAMS, který dokázal z blízka prostřelit brankáře. Asistence: Ryan Suzuki a Kaedan Korczak.
    13:37 Lucas RAYMOND - 1:0
     
    13:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je proměněná, Švédsko se dostává do vedení. První střela nebyla úspěšná, kotouč se odrazil do míst, kde byl LUCAS RAYMOND. Na jeho pokus už gólman nedosáhl. Asistence: Alexander Holtz a Elmer Söderblom.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 14. Raymond (Holtz, Söderblom), 48. Holtz (Raymond), 56. Söderblom (Björnfot, Holtz) – 15. Williams (Suzuki, Korczak), 33. Lafreniere (Cozens, Barron), 54. Robertson (Williams, Rees), 58. Dach (Byram, Lafreniere)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Hedström, Broberg, Björnfot, Lyckåsen, Johansson, Sjöberg, Lundqvist, Söderström – Andersson, Raymond, Henriksson – Holtz, Söderblom, Bjerselius – Grewe, Åström, Grönhagen – Wahlgren, Costmar, Wahlgren.
    Kanada: Maier (Gauthier) – Byram, Korczak, Vukojevic, Barron, Robertson, Schneider, Guenette – Lafreniere, Krebs, Dach – Rees, Suzuki, Williams – Pelletier, Cozens, Mutala – Poulin, Parent, Clarke – Holloway.
    thejrc.org