Znojmo – Havířov 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Lidingö 6:2 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 5:2 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Lidingö – Mountfield HK 4:6 (kon.)
konec
Lidingö Vikings HC
4:6 (1:2, 2:1, 1:3)
Mountfield HK
Čtvrtek 09.08.2018, 18:00 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • O pohár primátora města Mladá Boleslav (junioři)
Partner:
     
    Je konec, Hradec Králové nakonec poráží Lidingö 5:4, připisuje si čtvrtou výhru a suverénně vítězí v tomto turnaji. Ve třetí třetině jsme viděli čtyři branky, tři z nich vsítili hráči Mountfieldu, kteří o svém triumfu rozhodli až v samotném závěru. Ode mě je to z města automobilů vše, díky za pozornost. (20:14:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává ještě šestou brankou, a pojišťuje tak svou výhru. Mezi kruhy si najel SAMUEL HRABČÁK a přesnou ranou mezi ruku a beton propálil bezmocného Burmakina. Asistence: Miroslav Kukla.
     
    59:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Hradec Králové se necelou minutu před koncem základní hrací doby znovu dostává do vedení. Po Sklenářově přihrávce se nechytatelně pod břevno trefil PETR POPPEL. Asistence: Dominik Sklenář.
     
    58:52
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ďuriš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (Karlsson – 2 min., hrubost).
     
    58:52
    Hradečtí ostřelovali branku soupeře a Burmakin se musel činit. Celou situaci ale ustál a udržel naděje svého týmu na první vítězství v turnaji.
     
    58:38
    Hradec Králové si vybírá oddechový čas.
     
    58:19
    Hradečtí se vymanili z tlaku soupeře, kupředu se naopak vydal Poppel, byl ale čistě odstaven Křehlíkem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:05
    Dvougólový Fälth ukázal hlad po hattricku, když se vytočil před branku a snažil se puk u pravé tyče došťourat do sítě, jenže Sajdl mu to nedovolil.
     
    56:19
    Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny jsou šance vyrovnané. Uspěje Hradec, nebo první vítězství na turnaji získají Vikingové? Nebo se půjde do prodloužení?
     
    55:01
    Vikingové právě vstřelili branku!
    Dlouho to vypadalo, že Lidingö nabídnutou přesilovku 5 proti 4 nevyužije, poté ale Alex nahrál na pravém kruhu nehlídanému VICTORU FÄLTHOVI, který nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Douglas Alex.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (Beckman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Sklenář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ďuriš – 2 min., hrubost).
     
    52:25
    Na druhé straně se mezi obránci jako nůž máslem protáhl Brodén, už si ale dovolil příliš a sám sebe dostal z vhodné střelecké pozice.
     
    51:25
    Hradecké přečíslení dvou proti jednomu úspěchem neskončilo, Pinkas totiž před poloprázdnou brankou netrefil volný kotouč.
     
    50:49
    Domácí v plném počtu.
     
    50:41
    Müller si krásně položil brankáře soupeře, dostal se ale z ideálního střeleckého úhlu a zpoza svatyně už nedokázal procpat puk za Burmakinova záda.
     
    49:59
    Hradečtí se zmohli pouze na Pěnčíkovu ránu, kterou zastavil jeden z blokujících beků, Vikingové se na to konto osvobozují.
     
    49:30
    Jakubec si počínal až příliš aktivně, načež mu sudí Veselý odpískal postavení v brankovišti.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 17. Fälth, 36. Melin (Hamšík), 38. Častek (Fälth), 56. Fälth (Alex) – 3. Sklenář (Řehák), 19. Sklenář (Voňka, Janoušek), 34. Hrabčák (Poppel), 48. Síla, 60. Poppel (Sklenář), 60. Hrabčák (Kukla)


    Lidingö Vikings HC: Burmakin (Wallner) – Humble, Boström, Rašín, Křehlík, Karlsson, Wilund, Alex, Hamšík, Romani, Hellberg – Jaldung, Častek, Burman, Wallin, Nordvall, Näslund, Hedman, Brodén, Beckman, Fälth, Oskarsson
    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Naar, Janoušek, Müller, Kynčl, – Sklenář, Jakubec, Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Jušta, Pěnčík, Janda, Poppel, Boštík, Šlaicher

    Rozhodčí: Veselý – Kovačík, Záhora
    thejrc.org