Znojmo – Havířov 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Lidingö 6:2 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 5:2 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Lidingö – Mountfield HK 4:6 (kon.)
konec
Lidingö Vikings HC
4:6 (1:2, 2:1, 1:3)
Mountfield HK
Čtvrtek 09.08.2018, 18:00 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • O pohár primátora města Mladá Boleslav (junioři)
Partner:
     
    Je konec, Hradec Králové nakonec poráží Lidingö 5:4, připisuje si čtvrtou výhru a suverénně vítězí v tomto turnaji. Ve třetí třetině jsme viděli čtyři branky, tři z nich vsítili hráči Mountfieldu, kteří o svém triumfu rozhodli až v samotném závěru. Ode mě je to z města automobilů vše, díky za pozornost. (20:14:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává ještě šestou brankou, a pojišťuje tak svou výhru. Mezi kruhy si najel SAMUEL HRABČÁK a přesnou ranou mezi ruku a beton propálil bezmocného Burmakina. Asistence: Miroslav Kukla.
     
    59:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Hradec Králové se necelou minutu před koncem základní hrací doby znovu dostává do vedení. Po Sklenářově přihrávce se nechytatelně pod břevno trefil PETR POPPEL. Asistence: Dominik Sklenář.
     
    58:52
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ďuriš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (Karlsson – 2 min., hrubost).
     
    58:52
    Hradečtí ostřelovali branku soupeře a Burmakin se musel činit. Celou situaci ale ustál a udržel naděje svého týmu na první vítězství v turnaji.
     
    58:38
    Hradec Králové si vybírá oddechový čas.
     
    58:19
    Hradečtí se vymanili z tlaku soupeře, kupředu se naopak vydal Poppel, byl ale čistě odstaven Křehlíkem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:05
    Dvougólový Fälth ukázal hlad po hattricku, když se vytočil před branku a snažil se puk u pravé tyče došťourat do sítě, jenže Sajdl mu to nedovolil.
     
    56:19
    Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny jsou šance vyrovnané. Uspěje Hradec, nebo první vítězství na turnaji získají Vikingové? Nebo se půjde do prodloužení?
     
    55:01
    Vikingové právě vstřelili branku!
    Dlouho to vypadalo, že Lidingö nabídnutou přesilovku 5 proti 4 nevyužije, poté ale Alex nahrál na pravém kruhu nehlídanému VICTORU FÄLTHOVI, který nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Douglas Alex.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (Beckman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Sklenář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ďuriš – 2 min., hrubost).
     
    52:25
    Na druhé straně se mezi obránci jako nůž máslem protáhl Brodén, už si ale dovolil příliš a sám sebe dostal z vhodné střelecké pozice.
     
    51:25
    Hradecké přečíslení dvou proti jednomu úspěchem neskončilo, Pinkas totiž před poloprázdnou brankou netrefil volný kotouč.
     
    50:49
    Domácí v plném počtu.
     
    50:41
    Müller si krásně položil brankáře soupeře, dostal se ale z ideálního střeleckého úhlu a zpoza svatyně už nedokázal procpat puk za Burmakinova záda.
     
    49:59
    Hradečtí se zmohli pouze na Pěnčíkovu ránu, kterou zastavil jeden z blokujících beků, Vikingové se na to konto osvobozují.
     
    49:30
    Jakubec si počínal až příliš aktivně, načež mu sudí Veselý odpískal postavení v brankovišti.
     
    48:49
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Částek.
     
    48:17
    Aktivní dvojice Částek – Karlsson znovu zaměstnala hradeckou defenzivu, druhý jmenovaný ale v moment střely lehce zavrávoral a promáchl.
     
    47:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Asi jsem to přivolal, vzápětí se totiž hradečtí hokejisté dokázali prosadit, a vzít si tak zpět ztracené vedení. VOJTĚCH SÍLA chytře nadzvedl hokejku jednomu z bránících protivníků a následný samostatný únik zakončil přízemní střelou pod Burmakinovým betonem.
     
    46:43
    Opět se hraje dlouho bez přerušení. Na první vážnější šanci třetí dvacetiminutovky ale stále čekáme.
     
    45:47
    Závod o puk vyhrál Erik Nordvall, jenž se bekhendem mezi betony pokusil zaskočit Sajdla, ten ale číhal na správném místě
     
    44:59
    Ofsajd a po něm chvilková potyčka mezi dvojicí hráčů obou týmů. Sudí celou situaci rychle uklidnili, vylučovat se nebude.
     
    44:31
    Karlssonova skákavá přihrávka hledala před branku si sjíždějícího Částka, jenže ten na kotouč o pár decimetr nedosáhl.
     
    43:36
    Lepší vstup do třetí třetiny mají hráči Mountfieldu, kterých je zatím plné kluziště. Zprava nyní pálil Řehák, Burmakin ovšem přispěchal s pohotovým zákrokem.
     
    42:59
    Vše nasvědčovalo tomu, že se Lidingö dopustí zakázané uvolnění, brankář Sajdl se ale rozhodl hrát a přerušovat se tedy nebude.
     
    42:04
    Janda se proháčkoval až ke střele, jenže ideální moment na ní lehce prováhal, načež byl odzbrojen spolehlivě bránícím Humblem.
     
    41:03
    Hrabčík schytal ránu pukem, hra se na to konto přerušila. Útočník Mountfieldu v předklonu odjíždí na střídačku, snad bude vše v pořádku.
     
    40:41
    Dalekonosná střela obránce Romaniho byla tečována až do ochranné sítě. Podle všeho se puku jako poslední dotkl jeden z Vikingů, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po dvou třetinách je skóre nerozhodné 3:3. Lépe do prostředního dějství vstoupili Hradečtí, kteří byli aktivnější, trefovali ale pouze tyčky. Své vedení navýšili ve čtyřiatřicáté minutě zásluhou Hrabčáka, Lidingö se ale poté herně a ještě před odchodem do kabin zvládlo vyrovnat. Třetí třetina začíná zhruba v 19:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát už jen jednu minutu.
     
    37:50
    Vikingové právě vstřelili branku!
    No vida, Vikingové, kterým závěr prostřední periody vychází fantasticky, vyrovnávají na 3:3. Fälthovu ránu z bezprostřední blízkosti vytěsnil Sajdl jen na kraj brankoviště, kde čekal připravený MICHAL ČÁSTEK, který nekompromisně zametl puk do sítě. Asistence: Victor Fälth.
     
    37:28
    Další nepřehledná situace před brankou Vikingů. Kotouč ze skrumáže vyplaval u Jakubce, tomu ale dorážku znemožnil Humble.
     
    37:00
    Po Poppelově nahrávce před branku zapadl puk pod Burmakinův beton. Hostující gólman chvíli nevěděl, kde jej vlastně má, dotírajícího protivníky ovšem k dorážce nepustil.
     
    36:00
    Vikingové právě vstřelili branku!
    O chvíli později už to tam ale švédskému celku spadlo, zápletka je tedy znovu na světě. Hradec chyboval v rozehrávce, načež Hamšík vyzval ke skórování mezi kruhy zapomenutého ALBINA MELINA, jenž se nezmýlil. Asistence: Jakub Hamšík.
     
    35:55
    Karlsson připravil palebnou pozici Victor Fälth, střelec jediné branky Lidingö v tomto zápase avšak nezasáhl kotouč ideálně a nasměroval jej mimo tři tyče.
     
    35:24
    Icing Hradce Králové.
     
    35:01
    Vikingové zaváhali při rozehrávce z vlastního pásma, střelu z úhlu na to konto vyslal Martin Pěnčík, jenže Burmakin byl tentokráte nachystán.
     
    34:03
    Jeden z hradeckých obránců přihrál rukou, vhazovat se tak bude po pravé ruce zatím velmi dobře chytajícího Tomáše Sajdla.
     
    33:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se po krásně sehrané akci poprvé v tomto utkání dostává do dvoubrankového vedení. Poppel od mantinelu z otočky nalezl před brankou zcela osamoceného SAMUELA HRABČÁKA, jenž už s překonáním Burmakina neměl problém. Asistence: Petr Poppel.
     
    32:34
    Jakubec, fotbalovou terminologií řečeno, bekhendem centroval kotouč před branku, nikdo z hradeckých hokejistů ale jeho nabídku nevyslyšel.
     
    31:44
    Hra má solidní tempo, avšak čtvrtý gól tohoto zápasu stále ne a ne padnout. Bez přerušení se nyní hraje už téměř pět minut.
     
    30:46
    Solidní šance byla k vidění i na opačné straně ledové plochy, jenže Isak Karlsson z hranice kruhu trefil jen beton připraveného Sajdla.
     
    29:54
    Za Victorem Burmakinem znovu zvoní branková konstrukce, tentokráte ji z otočky trefil Jaroslav Kašpar.
     
    29:19
    Brodén se utrhl do samostatného úniku, byl ale zastaven Kuklou. Dost možná se jednalo o zákrok, po kterém měl být nařízený samostatný nájezd, sudí ale nechává hru plynout.
     
    28:26
    Hradečtí ve dvou doráželi před Burmakinem, jenže ani Hrabčák a ani Poppel puk do sítě nezvládli propasírovat.
     
    27:58
    Teč Erika Burmana přišla opravdu na poslední chvíli a změna směru letící kotouče Sajdla pořádně vylekala, druhý gól Vikingů z toho ovšem není.
     
    27:02
    Při hokejistech Lidingö teď stáli všichni svatí, Jušta totiž z hranice pravého kruhu trefil tyč Burmakinovy pokladnice.
     
    26:19
    Už poněkolikáté jsme v dnešním utkání byli svědky drobné potyčky po odpískání, žádné tresty z těchto situací ovšem zatím nevzešly.
     
    25:39
    Burmakina se pokusil zaměstnat Kynčl, jeho rána však zamířila vysoko nad branku, gólman Vikingů tentokráte mohl zůstat v klidu.
     
    24:38
    Již dvougólový Sklenář tentokráte nahrával do dobré pozice pro Ďuriše, tomu ovšem v zakončení zabránil vracející se Boström.
     
    23:51
    Hosté v plném počtu.
     
    23:09
    Fälthovo nahození těsně nad ledem tečoval dobře postavený Patrik Rašín, dotek kotouče a jeho hokejky ale nebezpečí pro Sajdla neznamenal.
     
    22:23
    Švédům úvod přesilovku nevyšel, Hradec se zásluhou Šlaichera v klidu osvobodil.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Hrabčák – 2 min., sekání).
     
    21:19
    Romani chyboval za vlastní brankou a nabídl šanci Hrabčákovi, tomu ale v rozhodující moment přeskočil puk přes čepel.
     
    20:38
    Po souboji Karlssona s Řehákem se puk nebezpečně odrazil před hradeckou branku, Sajdl ale zareagoval včas.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi, Hradec zatím vede nad Lidingö 2:1. Do vedení se hráči Mountfieldu dostali zásluhou Sklenáře, poté ale výrazně polevili a trestem jim byl vyrovnávací gól, o který se postaral Fälth. Poslední slovo před odchodem do šaten ale přeci jen měli Východočeši, který jednobrankový náskok vrátil Sklenář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Před brankářem Burmakinem, který chytil puk po Voňkově ráně, se poté rozpoutala malá potyčka, sudí ale celou situaci v klidu vyřešili.
     
    19:01
    Začíná poslední minuta prvního dějství.
     
    18:45
    Mountfield posléze rozpoutal další přihrávkový kolotoč v Burmakinově blízkosti, gólman Vikingů ale ránu od modré v podání Müllera lapil.
     
    18:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav vydržel jen něco málo přes minutu, Hradec si ztracené vedení bere zpět. Voňka už mohl střílet, místo toho ale přenechal puk lépe postavenému DOMINIKU SKLENÁŘOVI, jehož pokus skončil až za zády nejistého Burmakina. Asistence: David Voňka, Tomáš Janoušek.
     
    16:49
    Vikingové právě vstřelili branku!
    Hradečtí v posledních okamžicích působili hodně laxním dojmem a nyní za to zaplatili, Lidingö se totiž podařilo srovnat. VICTOR FÄLTH nabral rychlost ve středním pásmu a svůj individuální průnik zakončil povedenou ranou mezi ruku a tělo brankáře Sajdla. Bez asistence.
     
    16:22
    I další přerušení zapříčinil technický přestupek švédského týmu, tentokráte se jednalo o Hedmanovo ofsajdové postavení.
     
    15:23
    Zakázané uvolnění po nepřesné rozehrávce Vikingů.
     
    14:33
    Kuklovo rána zápěstím byla jedním z bránících protivníků přizvednuta do ochranné sítě, i nadále se tak bude hrát v Burmakinově blízkosti.
     
    14:10
    Nahození, které vyslal Alex, se ještě pokoušel tečovat před brankou bojující Burman, Janoušek mu to ale nedovolil.
     
    13:24
    A další ofsajd východočeského ...
     
    13:07
    Hradečtí sice hrají v obranném pásmu svého soupeře, zatím je to z jejich strany ale velice nepřesné a bez nápadu.
     
    12:15
    Voňka se prvnímu z protihráčů ještě dokázal vyhnout, poté ale stanul proti dalším dvěma a s nimi už si poradit nedokázal.
     
    11:33
    Zakázané uvolnění Mountfieldu, hra se postěhuje před Sajdla.
     
    11:04
    Možnost rychlého brejku využil Hrabčák, který ještě nahrával před branku si najíždějícího si Síly, jenže výtečně zasáhl bránící Wilund.
     
    10:09
    Na druhé straně mohl hradecké vedení zdvojnásobit Dominik Sklenář, jenž pálil zcela osamocen z prostoru mezi kruhy, Burmakin ale zareagoval včas.
     
    09:38
    Další zákrok Tomáše Sajdla se narodil po přízemní ráně v podání Jespera Oskarssona, ani tentokráte se ale strážce hradecké pokladnice nemusel nijak přemáhat.
     
    09:01
    Další akci svěřenců Otakara Vejvody zastavil odpískaný ofsajd.
     
    08:45
    Do samostatného úniku se vydal Max Brodén, tváří v tvář Sajdlovi se ale zmohl jen na střelu doprostřed branky, kterou hradecký gólman s klidem pokryl.
     
    08:09
    Hosté příliš otáleli se střídáním, a nabídli tak soupeři možnost přečíslení tří proti dvěma, jenže Hrabčák to celé zbytečně překombinoval.
     
    07:06
    Souboj o puk v rohu kluziště, který trval hned půl minuty, nakonec lépe zvládli hokejisté Lidingö, jejich další akci rozjíždí Jaldung.
     
    06:10
    Přechod do útočného pásma nezvládli hráči Mountfieldu ani o pár okamžiků později, další ofsajd v jejich podání.
     
    05:45
    Hradecký Pěnčík byl přichycen v ofsajdovém postavení a jelikož i přes upozornění sudího pokračoval ve hře, bude se vhazovat před Sajdlem.
     
    04:48
    Stejný hráč si protáhl střídání, na jehož konci se proháčkoval až za branku soupeře, odkud ale díky Boströmovi žádného ze svých kolegů nenašel.
     
    03:49
    Lidingö se pokusilo bleskově odpovědět, jenže přečíslení dva na jednoho díky natažené hokejce odvrátil Kašpar.
     
    02:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další příležitost už ale Hradečtí využili a poměrně brzy se tak ujímají vedení. Po Řehákově nahození se před Burmakin rozpoutala nemalá skrumáž, v níž se nakonec nejlépe zorientoval DOMINIK SKLENÁŘ, který přesnou ranou nedal brankáři švédského týmu šanci. Asistence: František Řehák.
     
    02:21
    První střelecký pokus tohoto mače vyslal Boštík, jenže Burmakin máchl lapačkou a puk v ní bezpečně ukryl.
     
    01:52
    Hradečtí se nemohou usadit v obranném pásmu Vikingů, Janda teď navíc přihrál rukou, Vhazování ve středním třetině.
     
    01:15
    Vyloučení v týmu Lidingö Vikings HC (Beckman – 2 min., podražení).
     
    00:49
    Jako první mohli zahrozit Švédové, jenže Hamšík puk pouze protečoval puk do ochranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V posledním utkání druhého hracího dne turnaje O pohár primátora města Mladá Boleslav se střetnou dva celky, které se nachází v úplně opačném rozpoložení. Dosud neporažený Hradec Králové v případě úspěchu proti švédskému Lidingö Vikings, které naopak ještě neokusilo sladkou chuť vítězství, dokráčí k suverénnímu vítězství v celém turnaji.
     
    Hezké odpoledne z Mladé Boleslavi! Město automobilů hostí přípravný turnaj v kategorii juniorů, v rámci druhého hracího dne je na programu hned pět utkání. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž Lidingö Vikings HC, jediný zahraniční účastník, vyzve Mountfield HK. Začínáme v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 17. Fälth, 36. Melin (Hamšík), 38. Častek (Fälth), 56. Fälth (Alex) – 3. Sklenář (Řehák), 19. Sklenář (Voňka, Janoušek), 34. Hrabčák (Poppel), 48. Síla, 60. Poppel (Sklenář), 60. Hrabčák (Kukla)


    Lidingö Vikings HC: Burmakin (Wallner) – Humble, Boström, Rašín, Křehlík, Karlsson, Wilund, Alex, Hamšík, Romani, Hellberg – Jaldung, Častek, Burman, Wallin, Nordvall, Näslund, Hedman, Brodén, Beckman, Fälth, Oskarsson
    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Naar, Janoušek, Müller, Kynčl, – Sklenář, Jakubec, Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Jušta, Pěnčík, Janda, Poppel, Boštík, Šlaicher

    Rozhodčí: Veselý – Kovačík, Záhora
    thejrc.org