Pardubice – Davos 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:3, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 09.08.2018, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Začátek srpna patří pod Bílou věží kvalitnímu hokeji, konkrétně už třetím rokem v řadě turnaji Mountfield Cup. Zatím oba předchozí ročníky vyhrál domácí Hradec Králové, který se pokusí vykročit za dalším úspěchem dnes večer. A to v atraktivním souboji se Spartou Praha.
     
    Oba dnešní soupeři za sebou mají jeden přípravný zápas. Východočeši měli roli přece jenom snadnější, zamířili totiž na led prvoligového Přerova. Ač nechali starší hokejisty doma a nasadili především mladíky a hráče na zkoušku, vyhráli rozdílem třídy 9:2.

    Pražané otestovali extraligové navrátilce z Karlových Varů, kteří doma solidně kousali. Sparta nicméně od sedmé minuty vedla až do konce, Energie zvládala pouze dotahovat. Její úsilí skončilo gólem na 4:5, takže i hokejisté z hlavního města nakonec zapsali vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Piché, Nedomlel, Šalda – Rákos, Koukal (C), P. Straka – Bezúch, Kukumberg, Réway – Chalupa, Bičevskis, Paulovič – Dragoun, Miškář, R. Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – T. Pavelka, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc (A), Piskáček, T. Voráček, T. Dvořák – Říčka, P. Vrána, Jarůšek (C) – Smejkal, Klimek, A. Kudrna – Kumstát, Pech, Beran (A) – T. Pšenička, Černoch, T. Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Barek, Doležal – Maštalíř, Pechánek.
     
    Kromě toho, že dneska poprvé vyjede do akce celá řada hráčů, bude zápas pro některé z nich poměrně speciální. Poprvé po přestupu na trase Mountfield – Sparta tady uvidíme Blaže Gregorce, další Exhradečák Richard Jarůšek dokonce povede Pražany jako kapitán.

    Naopak za domácí nastoupí z bývalých sparťanů kromě Petra Zámorského či Michala Dragouna taky šikula Martin Réway a bijec Richard Nedomlel. U Réwaye jsme obzvlášť zvědavi na fyzičku, v níž musel po těžkých zdravotních problémech dohánět obrovské manko.
     
    Hokejisté obou týmů už jsou na ledě. Minimálně z početního hlediska bude mít zápas solidní kulisu, tak snad budou fanoušci obou soupeřů taky slyšet.
     
    Nejdřív ještě přichází řada na čestné buly, které vhodí ředitel turnaje a bývalý vynikající brankář Robert Horyna mezi hokejky Petra Koukala a Richarda Jarůška.
     
    Pod střechou ČPP Arény je docela vedro, takže si nebudu přát, aby nás borci svými výkony zahřáli. Ale snad se bude na co koukat. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hradec táhl první útok, Petr Straka zpoza brány hledal Petra Koukala, jenže prudký pas šel mimo jeho hokejku.
     
    00:41
    A teď už musel Matěj Machovský poprvé zasahovat. S ranou Juraje Bezúcha z pravého kruhu měl celkem potíže, ale nakonec ji před dojíždějícími soupeři zkrotil.
     
    00:51
    Od modré vzápětí vyslal mírnější nahození Oskars Cibulskis, trochu zakrytý výhled nezabránil gólmanovi v zákroku.
     
    01:03
    To rána Martina Réwaye na branku nedoletěla. Před Machovským ovšem soupeře srazil Lukáš Klimek (SPA), jehož trest za nedovolené bránění přináší Hradci první přesilovku.
     
    01:18
    Sparta se po buly osvobozuje.
     
    01:33
    Do střely Pichého se obětavě položil Jiří Černoch, jenž kotouč srazil až do ochranné sítě.
     
    01:49
    Teď už znovu letí puk přes všechny čáry.
     
    02:12
    Tomáš Linhart od modré nastřelil Jana Piskáčka, jenž pomohl svému gólmanovi. A spoluhráč následně kotouč znovu poslal přes všechny čáry.
     
    02:52
    Nebezpečí teď způsobil Machovskému jeden z obránců, který tečoval hradeckou přihrávku těsně vedle branky. Potom se do dobré nabídky nezvládl položit Petr Koukal.
     
    03:23
    Sparta hraje v plném počtu a poprvé se s pukem dostává za půlku. Robert Říčka ho na Jaroslava Pavelku nedostal, defenziva zasáhla.
     
    03:59
    Před Machovským se o dorážku ze vzduchu pokoušel Juraj Bezúch. Hradec zatím hraje v extraligovém tempu, jako by nebyl žádný začátek srpna.
     
    04:36
    Sluší se ale dodat, že Sparta po oslabení už taky zvyšuje obrátky. Kotouč teď dostala aspoň za hradeckou klec, tam ale vydržel jen opravdu krátce.
     
    05:00
    Nepovedená rozehrávka Pražanů končí na zakázaném uvolnění a hra se vrací před vařící hradecký kotel.
     
    05:08
    Hodně zajímavě se puk odrazil na hokejku Dominika Graňáka, který vložil do rány celé své tělo. Vzdálenější růžek branky minul jenom o kousek.
     
    05:36
    A teď už je tady první práce pro hradeckého brankáře Pavelku, který si vyrážečkou v pohodě našel pokus Jiřího Černocha od pravého mantinelu.
     
    05:56
    Kotouč se zřejmě dostal na sparťanskou střídačku a vhazuje se po levici Machovského, který od začátku prožívá velkou šichtu.
     
    06:25
    Sébastien Piché odpálil puk před Petrem Vránou tak, že už proskočil do středního pásma. Takže když se ho pak ujal Říčka a vydal se dopředu, pískal se ofsajd.
     
    06:48
    Petr Zámorský namazal puk přímo na sparťanské hokejky a Matěj Beran měl největší šanci utkání. K Pavelkovi byl ale příliš blízko a nabídku spoluhráče tečoval jen do jeho betonu!
     
    07:35
    I tenhle moment pomohl sparťanům, kteří jsou teď aktivnější a Hradec svírají.
     
    07:45
    Jiří Černoch zatím bojuje příkladně, jeho velkou zásluhou se kotouč po kombinaci dostal až k hradecké brance. I když je fakt, že tam spíš jen tak doklouzal.
     
    08:26
    U levého hrazení nyní tvrdil muziku Richard Nedomlel. A aby nám ukázal taky něco z té hokejové torničky, tak vzápětí vyrazil podpořit Petra Koukala a Machovského prověřil střelou na vyrážečku.
     
    08:57
    Poprvé jsou výrazněji slyšet i fanoušci Sparty. Ti si teď užijí přesilovku svých oblíbenců. Martin Réway (HKM) totiž pyká za vysokou hůl.
     
    09:18
    Hradec nejen že kotouč vyhodil, ale taky dojel a soupeřům chvíli přidělával vrásky. Teď už se ale zase musí bránit.
     
    09:41
    Hodně pěkná a přímočará akce. Jeden ze sparťanů si počkal na pravém mantinelu a jakmile dostal přihrávku, poslal střílený pas na hokejku Petra Vrány. Jeho teč ale zaplula přímo do náruče Pavelky.
     
    10:08
    V akci Andrej Kudrna. Napoprvé ho zablokoval Graňák, potom už se ke střele dostal a Pavelka musel jít rychle na zem.
     
    10:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale teď už se ANDREJ KUDRNA prosazuje, Sparta na rozdíl od soupeře využívá první přesilovou hru a ujímá se vedení! Kudrna se po rotaci dostal ke kotouči v levém kruhu a vystřelil ke vzdálenější tyčce. Pavelka puk pouze zpomalil, ale nezastavil, a propadl mu za záda – 0:1! Asistence: Petr Kalina.
     
    10:52
    Projít přes mohutné tělo Petra Kumstáta není žádná sranda. To teď důkladně pocítil Daniel Rákos, jenž se sparťanské věži nedokázal vyhnout na útočné modré čáře.
     
    11:38
    Jaroslav Pavelka si našel výhled na švihovku Tomáše Dvořáka a vyrážečkou ji poslal až nad ochrannou síť, takže jeden z diváků bude mít cenný suvenýr. Snad bez boule.
     
    12:03
    Rychlý přechod do útoku vystřihl pro změnu Hradec, jenže v mezinárodní spolupráci nedosáhl Slovák Paulovič na rychlý puk od Lotyše Bičevskise.
     
    12:38
    Sparta jako by teď byla ve hře o něco jistější, nicméně na vážnější akci aktuálně čekáme. Start byl ovšem na začátek přípravy opravdu parádní.
     
    13:27
    Mountfield nakonec vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, ale přes brankoviště potom projel naprosto nerušeně a sparťané ho dostali ven.
     
    14:02
    Za svou klecí mírně zaváhal rozehrávající Petr Koukal, nicméně Petr Kumstát neměl dostatek prostoru, aby vykroužil do střelecké pozice.
     
    14:13
    Druhá přesilovka pro Spartu. Bude z ní druhý gól? Petr Zámorský (HKM) je vyloučen za sekání, kterého se dopustil po dohrání akce hostů.
     
    14:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bude. Pražané jsou zatím v přesilovkách stoprocentní a na hradecký kvapík z prvních minut odpovídají parádním způsobem! Petr Vrána moc dobře viděl, že mu po pravé straně sjíždí k brance ROBERT ŘÍČKA. Když mu tak poslal puk na hokejku, Říčka neměl větší problém ztečovat ho z první za Pavelkova záda. Hradecký brankář si přitom znovu sáhl – 0:2! Asistence: Petr Vrána.
     
    14:46
    Hradec může odpovědět. Lukáš Klimek (SPA) si odsedí menší trest za držení.
     
    15:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    A tak se taky děje, Mountfield rovněž využívá přesilovku, poprvé se zapisuje do gólového osudu zápasu a rychle snižuje! Na brankovišti způsobil rozruch Matej Paulovič a kotouč se pak odrazil na druhou stranu k MATĚJI CHALUPOVI, který ho procedil za Machovského záda – 1:2! Asistence: Matej Paulovič.
     
    16:24
    Vyrovnat, vyrovnat, přeje si hradecký kotel. Domácí jsou teď zase aktivnějším týmem, tak se nechme překvapit, jestli z toho něco vytěží.
     
    17:16
    Velké emoce planou na hradeckém stadionu. Zákrok na Petra Koukala (HKM) zůstal bez potrestání a když domácí kapitán oplácel, nemohlo to být ohodnoceno jinak než trestem. A to ještě naštěstí pro něj jenom menším za sekání. Přesilovka pro Spartu.
     
    18:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní představení sparťanů v přesilových hrách. Využívají i svou třetí možnost! Blaž Gregorc poslal puk od modré do čilého ruchu před brankou, kde měl dostatek prostoru ANDREJ KUDRNA. Tentokrát tečoval kotouč nechytatelně mezi Pavelkovy betony, dnes tak skóruje podruhé a Sparta znovu vede o dva góly – 1:3! Asistence: Blaž Gregorc, Jiří Smejkal.
     
    19:06
    A navíc je tady ještě jeden prohřešek. Sébastien Piché (HKM) je čtvrtým vyloučeným hráčem domácích, odchází si odpočinout za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na to, že oba celky hrají teprve svůj druhý přípravný duel, sledujeme parádní hokej na extraligové úrovni před velmi dobrou kulisou. Hradec vlétl do zápasu s obrovskou vervou, ale gól z tlaku nevytěžil, místo toho pak zbytečně fauloval a Sparta v přesilovkách nekompromisně trestala. Všechny čtyři góly zatím padly v početních výhodách, a to hosté ještě čtvrtou budou dohrávat.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Hradec se v dohrávaném oslabení brání zatím bez problémů, nyní stihl i protočit kompletní čtveřici na ledě.
     
    20:55
    Andrej Kudrna teď už může útočit na hattrick. Jeho pokus z pravého kruhu ovšem prolétl poměrně vysoko nad brankou Mountfieldu.
     
    21:28
    Hradec je kompletní. Sébastien Piché v útoku přiťukl Petrovi Strakovi, jenž pálil přes obránce a Matěj Machovský musel přikrýt kotouč na hrudi.
     
    21:40
    Roman Kukumberg promáchl zpětný pas od svého parťáka a kotouč doklouzal až do hradeckého pásma k Jaroslavu Pavelkovi.
     
    22:12
    V rychlém sledu jsme viděli jeden rychlý protiútok na každé straně. Ten sparťanský skončil zblokovanou přihrávkou Kumstáta, hradecký byl nebezpečnější. Přímo ale domácí branku neohrozili, Paulovič pak jen píchl kotouč po zemi vedle.
     
    23:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další rychlé přečíslení už končí gólem, a to čtvrtým v hradecké síti! Richard Jarůšek v situaci dva na jednoho ještě mířil do boční síťky, jenže pak zpoza branky vrátil Jiří Černoch puk do brankoviště ROBERTU ŘÍČKOVI, který měl čas dopravit ho do odkryté klece. Hradecká obrana se vracela hodně pomalu a je to už 1:4! Asistence: Jiří Černoch, Richard Jarůšek.
     
    24:08
    Dravec a dnešní kapitán Sparty Jarůšek se jako první vydal za nahozeným a šťastně odraženým kotoučem, ale ze vzduchu Pavelku nepřekonal.
     
    24:44
    Icing Sparty. Abych samozřejmě nezapomněl – Říčka je druhým dvoubrankovým střelcem večera, takže se může s Kudrnou začít sázet, jestli někdo z nich stihne hattrick.
     
    25:16
    Juraj Bezúch dostal po mantinelu vzdušnou přihrávku, která ale byla pomalejší než jeho rychlé nohy. Takže ač to bylo hodně těsné, hradecký útok zastavuje ofsajd.
     
    25:48
    Jiří Černoch chtěl Mateje Pauloviče narazit na mantinel, tělem ho minul, ale lehce ho přece jenom zasáhl a Slovák se poroučel k ledu. Hra pokračuje bez vyloučení.
     
    26:21
    Teď už Černoch (SPA) na trestnou lavici odchází. V další situaci se provinil krosčekem, Hradec tak zkusí oživit své šance na dobrý výsledek.
     
    26:41
    Rozpaky provázejí hradeckou rozehrávku v početní výhodě, nyní už se ale domácí dostali do útočného pásma.
     
    27:10
    Richard Nedomlel se na modré čáře z první položil do nabídky, ale Machovský měl zcela odkrytý výhled a betonem v pohodě zakročil.
     
    27:32
    Piché na svém útočném výletě našel z rohu Michala Dragouna, ten ovšem těžký kotouč nezvládl poslat na branku.
     
    27:53
    Perfektní zákrok Matěje Machovského, jenž levým betonem zastavil vynikající akci Petra Zámorského!
     
    28:16
    Puk je mimo ledovou plochu, ještě pět sekund. Závěr přesilovky roztleskal hradecký stadion, domácí teď projevují hodně úsilí.
     
    28:28
    Sparta hraje v plném počtu, Černoch se rovnou zapojil do hry.
     
    28:46
    Svoje ultrašikovné ručičky ukázal Martin Réway, jenž přenechal puk Cibulskisovi. Jeho střelu z většího úhlu Machovský kryje.
     
    29:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou velkou aktivitu z posledních minut zaslouženě odměněni a vracejí se do hry! Před Machovským zůstal úplně sám MARIS BIČEVSKIS a gólmanovi nasadil forhendovou kličku. Napoprvé ještě kotouč nezvedl nad jeho položený beton, ale potom ho z takřka nulového úhlu odrazil o výstroj Andreje Kudrny do odkryté branky – 2:4! Asistence: Matej Paulovič.
     
    30:27
    Daniel Rákos se po lítém boji dostal na pravé straně k puku a hledal před brankou Petra Koukala. Ten by ovšem potřeboval mít hokejku na druhou stranu, a ještě i tak by to pro něj byla hodně složitá pozice.
     
    30:45
    Především aktivního Petra Zámorského nyní zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    31:07
    Už to mohlo být jen o gól! Martin Réway ze středu vybídl ke skórování Romana Kukumberga, ale jeho střelu skvěle vyškrábl Machovský nad břevno!
     
    31:35
    Zakázané uvolnění hostů. Mountfield teď svého soka vaří v hustém kotli, vytěží z toho kontaktní trefu?
     
    31:46
    Lotyšský drobek Bičevskis si sjížděl před branku, ale Paulovič mu v přečíslení dva na jednoho nezvládl procedit puk skrz sparťanského beka.
     
    32:28
    A teď se po dlouhé době osměluje Sparta. Náznak přečíslení domácí dobruslili, přesněji řečeno hostům ujel puk od hokejky a akce ani neskončila střelou.
     
    33:09
    Krátký tlak hostů bude pokračovat, protože domácí poslali puk na icing a nemohou vystřídat. Tohle by Sparta mohla využít.
     
    33:24
    Jaroslav Pavelka teď kraluje v hradeckém brankovišti. Ani Vrána ani Říčka si na něj z obrovských šancí nepřišli, pátý gól Sparty visel ve vzduchu!
     
    33:51
    Po dalším zakázaném uvolnění už přece jenom dostali Hradečtí puk do bezpečí a mohli vystřídat notně unavenou pětici na ledě.
     
    34:15
    Richard Jarůšek předvádí další fantastické střídání, domácí jeho rotaci vůbec nestačili. Na závěr se Jarůšek dostal do šance, jenže ani on si na Pavelku nepřišel.
     
    34:52
    Míříme na druhou stranu – teď se aktivity chopil Hradec, jenž donutil soupeře k zakázanému uvolnění.
     
    35:29
    Tomáš Voráček se vydal podpořit sparťanskou ofenzivu, zpoza branky ovšem spoluhráče nenašel a pak trochu chyběl vzadu. Nicméně hradecká akce také neskončila nebezpečím.
     
    36:39
    Bičevskis se u mantinelu potýkal s Delisleovou hokejkou, i proto Pražané dostali puk do středního pásma. Když se Hradec chtěl vrátit do útoku, zastavil ho ofsajd.
     
    36:53
    Jaroslav Nedvěd si na střídačce vyměňuje úsměvy s Uwe Kruppem. Tomáš Jandus totiž tečoval prudký kotouč přímo na střídačku, ale díky bohu jenom mezi ně. Jinak by tomu úsměvu mohlo pár zubů chybět...
     
    37:25
    A právě před střídačkami se vzápětí chytli Tomáš Linhart s Jiřím Černochem. Rozhodčí jejich těsné objetí ocenili po dvou minutách za hrubost, takže jdeme na hru čtyři na čtyři.
     
    37:50
    Dominik Graňák vyslal na Machovského prudký projektil, který musel gólman Sparty pořádně krotit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    38:13
    Pátý hráč jako by oběma týmům chyběl. Od modré to pro změnu zkusil Petr Kalina, Pavelka ani nemusel zasahovat.
     
    38:37
    Auuu... Tak teď mě za Jaroslava Pavelku hodně zabolelo. Hradeckého gólmana svou bombou sestřelil Andrej Kudrna. Pavelka se naštěstí po chvilce oklepal, ale myslím, že na tenhle zásah bude večer "vzpomínat".
     
    38:57
    Když se v zrcadlovém gardu stejně jako Kudrna vydal dopředu hradecký Bezúch, obránce ho zdatně stínoval a střelu ztečoval do ochranné sítě.
     
    39:21
    Matěje Chalupu při rozjezdu akce zradilo zpracování, puk mu z hokejky doslova odskákal. Ale v tomhle počasí můžeme být rádi, že se nehraje na koupališti.
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak si myslím, že o zápletku do třetí třetiny máme postaráno! Mladík MATĚJ CHALUPA se totiž po předešlé akci nenechal rozladit a po pravé straně našlápl znovu. Parádní rychlostí se dostal ke kotouči za sparťanské beky a sám před Machovským nezaváhal, prostřelil ho ke druhé tyčce, takže je to už jenom 3:4! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je mi vedro, což značí nejen výtečně zaplněný hradecký stadion, ale taky kvalitní podívanou na ledě. Sparta se dostala už do vedení 4:1, jenže Hradec to nesložilo a do přestávky dvěma brankami snížil. Na hattrick aktuálně útočí nejen Kudrna s Říčkou, ale taky Chalupa. Přejme si, aby těsný stav s dramatickou zápletkou trval co nejdéle!

    Třetí třetina začne přibližně ve 20:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Petr Straka je v Hradci Králové jedním z hráčů na try-outu, po jeho souboji se soupeřem se kotouč dostal někam na domácí střídačku.
     
    40:24
    A další puk se odrazil už ze sparťanské třetiny, kde se teď bude vhazovat.
     
    40:59
    Tomáš Jandus nakonec nevyužil špatného odskoku puku před Pichém a Hradec se dál snaží něco vymyslet.
     
    41:50
    Nakonec z toho byla Nedomlelova rána od modré. Mezi kruhy se o dorážku přetahoval zejména Michal Dragoun, sparťanští beci ale Machovskému vydatně pomohli.
     
    42:15
    Další kotouč mimo hru, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    42:40
    Švihovku jednoho ze sparťanů vyrazil Pavelka před sebe, puk následně před dojíždějícím soupeřem odpálil Linhart. Hosté se dál drží v pásmu.
     
    43:31
    Kombinačně se nesnažili moc vymýšlet, střely z dálky si Jaroslav Pavelka pohlídal. Jenže námaz v rozehrávce znamenal pro domácí pokračování potíží.
     
    43:51
    Tohle bude zajímavé, protože Mountfield může vyrovnat. Jeremie Blain (SPA) zastavil unikajícího soupeře a vyslechl si menší trest za nedovolené bránění.
     
    44:11
    Sparťané se brzy po vhazování osvobodili, nahození Nedomlela na Machovského znamená další buly v pásmu hostí.
     
    44:32
    Domácí si dlouho vyměňovali puk, až Petr Zámorský přestřelil branku.
     
    44:59
    Další střelu Zámorského už musel Machovský vyrazit, ale zejména pak bekhendovou dorážku Petra Straky! Teď už Sparta nápor přerušuje a může vystřídat.
     
    45:29
    Hra se vrátila k Pavelkovi, když Matěj Machovský signalizoval problém se svou maskou. Rozhodčí tak přerušil hru, vhazuje se před střídačkou Sparty.
     
    45:56
    V posledních sekundách oslabení čelili sparťané tlaku před brankovištěm. Ze zahuštěného prostoru ale nepustili střelu, až na konci se k puku dostal Bičevskis, jehož pokus zblokoval soupeř do ochranné sítě.
     
    46:21
    Tomáš Pšenička si najel na ukázkový hit Sébastiana Pichého, který roztleskal hradecké fanoušky. O chvíli později ale Pšenička pálil z hodně solidní pozice a branku jen o kousek přestřelil.
     
    47:15
    Rychlý vpád do pásma předvedla dvojice Expardubáků Rákos – Koukal. Hradecký kapitán si zpracoval kotouč hodně efektně mezi nohama, jenže nemohl dál – čárový odpískal ofsajd.
     
    47:46
    Robert Říčka přejel modrou čáru a hned rýsoval prudkou nabídku před Pavelku, žádný z parťáků ji ale nedokázal tečovat na místo určení.
     
    48:23
    S postupem utkání klesá kvalita ledu, ale troufnu si říct, že borci obou týmů si s tím dneska zvládají poradit na jedničku. V rámci možností.
     
    48:57
    Parádně se Richard Jarůšek dostal až za hradeckou obranu, ale na Pavelku tváří v tvář nevyzrál! To by sparťanům dodalo klid.
     
    49:28
    Dnešnímu utkání přihlíží 2071 diváků. Ti hradečtí nyní vytleskali Blaže Gregorce, jenž v Hradci působil poslední dvě sezóny, ale teď už brousí led za Spartu.
     
    50:17
    Sledujeme poněkud bojovnější pasáž, hraje se na obranné polovině Sparty.
     
    50:47
    Tomáš Voráček neposílal puk před branku nazdařbůh, nýbrž s vědomím, že Pavelkovi projíždí ve výhledu Petr Vrána. I tak si hradecký gólman poradil, černá guma mu rovnou zaplula do lapačky.
     
    51:25
    Souboj dvou jednapadesátek uhrál vyloženě na zkušenosti Dominik Graňák, slovenský rekordman v počtu reprezentačních startů. Co dál Hradec vymyslí?
     
    52:19
    Petr Straka využil nepřesnosti v rozehrávce hostí. Mohl možná hledat spoluhráče na středu, místo toho pálil z úhlu a střelu zblokoval obránce-
     
    53:07
    Stále se mnohem víc času hraje v pásmu Sparty. Jenže na nějakou příležitost Východočeši zatím marně čekají.
     
    53:30
    Ale teď by se mohli dočkat! Jeremie Blain (SPA) odchází na trestnou lavici za hákování a Hradec dostává přesilovku v nejvhodnější možnou chvíli.
     
    53:54
    Perfektní sparťanské napadání ale přidělalo domácí obraně v čele s Pavelkou velké starosti. Takhle se šetří vteřinky, ještě navíc to zavánělo nebezpečím.
     
    54:05
    Na druhé straně dostával puk do nadějné pozice Petr Koukal, jenže mu přeskočil hokejku a Machovský snadno zakročil.
     
    54:48
    Ne a ne se domácí dostat k povedené kombinaci. Nahození Zámorského uctivě minulo sparťanskou svatyni.
     
    55:23
    Jen jsem to dopsal a Hradečtí ujeli do přečíslení tři na jednoho. Chtěli to vykombinovat do prázdné brány, jenže svůj úkol nezvládli!
     
    55:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký stadion exploduje radostí, a to i přesto, že domácí přesilovku nevyužili. Po jejím skončení už dotahují ztrátu 1:4 a máme vyrovnáno! Tomáš Linhart poslal z levé strany moc chytrý puk do brankoviště, kde ho přesně tečoval MARIS BIČEVSKIS a také lotyšský útočník skóruje podruhé – 4:4! Asistence: Tomáš Linhart.
     
    56:23
    Ještě jeden! přeje si hradecký kotel. Domácí chtějí rozhodnout, je to na nich vidět.
     
    56:55
    Ovšem hokejisté z hlavního města nechtějí zůstat stranou, na chvilku se usadili v hradecké třetině a střelu od modré čáry museli domácí zblokovat do ochranné sítě.
     
    57:33
    Na obou stranách jsme mohli sledovat hraniční zákroky, které nechali rozhodčí shodně bez potrestání. Ten poslední odstavil z dobré střelecké pozice Jiřího Černocha.
     
    58:20
    Hra je poměrně dramatická, oba týmy se ve středním pásmu vůbec nezdržují a bruslí se nahoru – dolů. Paráda!
     
    59:00
    Zakázané uvolnění domácích tuto pasáž přerušuje a posílá hru k Jaroslavu Pavelkovi. Prodloužení je už jen minutu daleko. Nebo spíš blízko.
     
    59:23
    Z téhle situace se domácí dostali hodně povedeným způsobem, Daniel Rákos ztečoval puk ze středního pásma přímo na Machovského, který ho musel podržet.
     
    59:35
    Nepříjemný moment. Jeden ze sparťanů, jehož číslo jsem neviděl, při dojíždění k zadnímu mantinelu spadl a bolestivě se narazil. Naštěstí po odpískání brzy vstal a je v pořádku.
     
    59:51
    Ještě se elitní formace hostů prokousala dopředu a ohrozila hradeckého strážce. Poslední buly?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Hokejový večer v Hradci nekončí, jdeme do prodloužení! Spartě tady nestačilo k výhře ani vedení 4:1, domácí zvládli ztrátu dotáhnout. Vyrovnávací branku obstaral Maris Bičevskis.

    Led už je opravdu hodně těžký a hráčům působí velké potíže. Prodloužení se hraje v extraligovém formátu – na pět minut, ve třech hráčích na obou stranách. Při celé řadě vynikajících individuálních výkonů, které dnes sledujeme, se můžeme na tuhle podívanou jedině těšit!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Maris Bičevskis měl dvě obrovské možnosti, ale Machovský nejdřív zastavil jeho teč a potom mu při dorážce pomohli spoluhráči!
     
    60:43
    A teď další Lotyš. Před Machovským zůstal úplně sám Cibulskis, ale jako obránce si na zakončení moc nevěřil a sparťanský brankář sůvj tým znovu zachránil!
     
    61:08
    Hradec se dál drží na kotouči, ale už na své půlce.
     
    61:21
    Matěj Chalupa dnes taky hraje velmi dobrý zápas, teď musel jeho úprk vytěsnit Machovský vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    61:52
    Hosté se dostali s pukem do útoku, jenže tam o něj bleskově přišli.
     
    62:04
    Ani Daniel Rákos se nebojí pustit do větších akcí, na pravé straně se už už dostával za obránce, který ho alespoň vytlačil do bezprostřední blízkosti Machovského. A ten přilepil svůj beton k ledu i tyčce.
     
    62:35
    Juraj Bezúch versus Tomáš Pavelka – tenhle souboj vyhrál sparťanský zadák, jenž si soka nepustil přes tělo a nechal puk doklouzat k Machovskému.
     
    63:03
    Hradec zakládá další útok...
     
    63:16
    ...skončilo to švihovkou Petra Straky z levého kruhu, kterou napoprvé chytl a nepustil Matěj Machovský.
     
    63:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vítězí i ve svém historicky sedmém zápase na domácím Mountfield Cupu a v prodloužení završuje fantastický obrat z 1:4! Sparta nedotáhla do konce přečíslení a do výhodné situace tak ujeli domácí. Matej Paulovič posunul na střed Michalu Dragounovi, který moc dobře viděl na pravé straně DOMINIKA GRAŇÁKA, a hradecký obránce neomylně rozvlnil síť – 5:4! Asistence: Michal Dragoun, Matej Paulovič.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Matěj Chalupa a Robert Říčka.
     
    Bez ohledu na to, kdo nakonec rozhodl, jsme sledovali opravdu vynikající zápas. Spousta hráčů se fanouškům musela líbit, ať už kompletní první útok Sparty, nebo na domácí straně dvougóloví Bičevskis a Chalupa a další.

    Mountfield Cup pokračuje v sobotu a já jenom doufám, že nás čekají další podobně parádní souboje. Pro dnešek pěkný zbytek večera, nebo spíš dobrou noc! (21:35:53)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Chalupa (Paulovič), 30. Bičevskis (Paulovič), 40. Chalupa (Cibulskis), 56. Bičevskis (Linhart), 64. Graňák (Dragoun, Paulovič) – 11. A. Kudrna (Kalina), 15. Říčka (Vrána), 19. A. Kudrna (Gregorc, Smejkal), 24. Říčka (Černoch, Jarůšek)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Piché, Nedomlel, Šalda – Rákos, Koukal (C), P. Straka – Bezúch, Kukumberg, Réway – Chalupa, Bičevskis, Paulovič – Dragoun, Miškář, R. Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – T. Pavelka, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc (A), Piskáček, T. Voráček, T. Dvořák – Říčka, P. Vrána, Jarůšek (C) – Smejkal, Klimek, A. Kudrna – Kumstát, Pech, Beran (A) – T. Pšenička, Černoch, T. Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Barek, Doležal – Maštalíř, Pechánek.

    Diváci: 2071
    thejrc.org