Pardubice – Davos 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:3, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 09.08.2018, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vítězí i ve svém historicky sedmém zápase na domácím Mountfield Cupu a v prodloužení završuje fantastický obrat z 1:4! Sparta nedotáhla do konce přečíslení a do výhodné situace tak ujeli domácí. Matej Paulovič posunul na střed Michalu Dragounovi, který moc dobře viděl na pravé straně DOMINIKA GRAŇÁKA, a hradecký obránce neomylně rozvlnil síť – 5:4! Asistence: Michal Dragoun, Matej Paulovič.
     
    60:43
    A teď další Lotyš. Před Machovským zůstal úplně sám Cibulskis, ale jako obránce si na zakončení moc nevěřil a sparťanský brankář sůvj tým znovu zachránil!
     
    60:14
    Maris Bičevskis měl dvě obrovské možnosti, ale Machovský nejdřív zastavil jeho teč a potom mu při dorážce pomohli spoluhráči!
     
    55:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradecký stadion exploduje radostí, a to i přesto, že domácí přesilovku nevyužili. Po jejím skončení už dotahují ztrátu 1:4 a máme vyrovnáno! Tomáš Linhart poslal z levé strany moc chytrý puk do brankoviště, kde ho přesně tečoval MARIS BIČEVSKIS a také lotyšský útočník skóruje podruhé – 4:4! Asistence: Tomáš Linhart.
     
    55:23
    Jen jsem to dopsal a Hradečtí ujeli do přečíslení tři na jednoho. Chtěli to vykombinovat do prázdné brány, jenže svůj úkol nezvládli!
     
    53:30
    Ale teď by se mohli dočkat! Jeremie Blain (SPA) odchází na trestnou lavici za hákování a Hradec dostává přesilovku v nejvhodnější možnou chvíli.
     
    49:28
    Dnešnímu utkání přihlíží 2071 diváků. Ti hradečtí nyní vytleskali Blaže Gregorce, jenž v Hradci působil poslední dvě sezóny, ale teď už brousí led za Spartu.
     
    48:57
    Parádně se Richard Jarůšek dostal až za hradeckou obranu, ale na Pavelku tváří v tvář nevyzrál! To by sparťanům dodalo klid.
     
    44:59
    Další střelu Zámorského už musel Machovský vyrazit, ale zejména pak bekhendovou dorážku Petra Straky! Teď už Sparta nápor přerušuje a může vystřídat.
     
    43:51
    Tohle bude zajímavé, protože Mountfield může vyrovnat. Jeremie Blain (SPA) zastavil unikajícího soupeře a vyslechl si menší trest za nedovolené bránění.
     
    39:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak si myslím, že o zápletku do třetí třetiny máme postaráno! Mladík MATĚJ CHALUPA se totiž po předešlé akci nenechal rozladit a po pravé straně našlápl znovu. Parádní rychlostí se dostal ke kotouči za sparťanské beky a sám před Machovským nezaváhal, prostřelil ho ke druhé tyčce, takže je to už jenom 3:4! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    37:25
    A právě před střídačkami se vzápětí chytli Tomáš Linhart s Jiřím Černochem. Rozhodčí jejich těsné objetí ocenili po dvou minutách za hrubost, takže jdeme na hru čtyři na čtyři.
     
    34:15
    Richard Jarůšek předvádí další fantastické střídání, domácí jeho rotaci vůbec nestačili. Na závěr se Jarůšek dostal do šance, jenže ani on si na Pavelku nepřišel.
     
    33:24
    Jaroslav Pavelka teď kraluje v hradeckém brankovišti. Ani Vrána ani Říčka si na něj z obrovských šancí nepřišli, pátý gól Sparty visel ve vzduchu!
     
    31:46
    Lotyšský drobek Bičevskis si sjížděl před branku, ale Paulovič mu v přečíslení dva na jednoho nezvládl procedit puk skrz sparťanského beka.
     
    31:07
    Už to mohlo být jen o gól! Martin Réway ze středu vybídl ke skórování Romana Kukumberga, ale jeho střelu skvěle vyškrábl Machovský nad břevno!
     
    29:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svou velkou aktivitu z posledních minut zaslouženě odměněni a vracejí se do hry! Před Machovským zůstal úplně sám MARIS BIČEVSKIS a gólmanovi nasadil forhendovou kličku. Napoprvé ještě kotouč nezvedl nad jeho položený beton, ale potom ho z takřka nulového úhlu odrazil o výstroj Andreje Kudrny do odkryté branky – 2:4! Asistence: Matej Paulovič.
     
    27:53
    Perfektní zákrok Matěje Machovského, jenž levým betonem zastavil vynikající akci Petra Zámorského!
     
    26:21
    Teď už Černoch (SPA) na trestnou lavici odchází. V další situaci se provinil krosčekem, Hradec tak zkusí oživit své šance na dobrý výsledek.
     
    24:08
    Dravec a dnešní kapitán Sparty Jarůšek se jako první vydal za nahozeným a šťastně odraženým kotoučem, ale ze vzduchu Pavelku nepřekonal.
     
    23:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další rychlé přečíslení už končí gólem, a to čtvrtým v hradecké síti! Richard Jarůšek v situaci dva na jednoho ještě mířil do boční síťky, jenže pak zpoza branky vrátil Jiří Černoch puk do brankoviště ROBERTU ŘÍČKOVI, který měl čas dopravit ho do odkryté klece. Hradecká obrana se vracela hodně pomalu a je to už 1:4! Asistence: Jiří Černoch, Richard Jarůšek.
     
    19:06
    A navíc je tady ještě jeden prohřešek. Sébastien Piché (HKM) je čtvrtým vyloučeným hráčem domácích, odchází si odpočinout za podražení.
     
    18:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní představení sparťanů v přesilových hrách. Využívají i svou třetí možnost! Blaž Gregorc poslal puk od modré do čilého ruchu před brankou, kde měl dostatek prostoru ANDREJ KUDRNA. Tentokrát tečoval kotouč nechytatelně mezi Pavelkovy betony, dnes tak skóruje podruhé a Sparta znovu vede o dva góly – 1:3! Asistence: Blaž Gregorc, Jiří Smejkal.
     
    17:16
    Velké emoce planou na hradeckém stadionu. Zákrok na Petra Koukala (HKM) zůstal bez potrestání a když domácí kapitán oplácel, nemohlo to být ohodnoceno jinak než trestem. A to ještě naštěstí pro něj jenom menším za sekání. Přesilovka pro Spartu.
     
    15:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    A tak se taky děje, Mountfield rovněž využívá přesilovku, poprvé se zapisuje do gólového osudu zápasu a rychle snižuje! Na brankovišti způsobil rozruch Matej Paulovič a kotouč se pak odrazil na druhou stranu k MATĚJI CHALUPOVI, který ho procedil za Machovského záda – 1:2! Asistence: Matej Paulovič.
     
    14:46
    Hradec může odpovědět. Lukáš Klimek (SPA) si odsedí menší trest za držení.
     
    14:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bude. Pražané jsou zatím v přesilovkách stoprocentní a na hradecký kvapík z prvních minut odpovídají parádním způsobem! Petr Vrána moc dobře viděl, že mu po pravé straně sjíždí k brance ROBERT ŘÍČKA. Když mu tak poslal puk na hokejku, Říčka neměl větší problém ztečovat ho z první za Pavelkova záda. Hradecký brankář si přitom znovu sáhl – 0:2! Asistence: Petr Vrána.
     
    14:13
    Druhá přesilovka pro Spartu. Bude z ní druhý gól? Petr Zámorský (HKM) je vyloučen za sekání, kterého se dopustil po dohrání akce hostů.
     
    10:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale teď už se ANDREJ KUDRNA prosazuje, Sparta na rozdíl od soupeře využívá první přesilovou hru a ujímá se vedení! Kudrna se po rotaci dostal ke kotouči v levém kruhu a vystřelil ke vzdálenější tyčce. Pavelka puk pouze zpomalil, ale nezastavil, a propadl mu za záda – 0:1! Asistence: Petr Kalina.
     
    10:08
    V akci Andrej Kudrna. Napoprvé ho zablokoval Graňák, potom už se ke střele dostal a Pavelka musel jít rychle na zem.
     
    09:41
    Hodně pěkná a přímočará akce. Jeden ze sparťanů si počkal na pravém mantinelu a jakmile dostal přihrávku, poslal střílený pas na hokejku Petra Vrány. Jeho teč ale zaplula přímo do náruče Pavelky.
     
    08:57
    Poprvé jsou výrazněji slyšet i fanoušci Sparty. Ti si teď užijí přesilovku svých oblíbenců. Martin Réway (HKM) totiž pyká za vysokou hůl.
     
    06:48
    Petr Zámorský namazal puk přímo na sparťanské hokejky a Matěj Beran měl největší šanci utkání. K Pavelkovi byl ale příliš blízko a nabídku spoluhráče tečoval jen do jeho betonu!
     
    03:59
    Před Machovským se o dorážku ze vzduchu pokoušel Juraj Bezúch. Hradec zatím hraje v extraligovém tempu, jako by nebyl žádný začátek srpna.
     
    02:52
    Nebezpečí teď způsobil Machovskému jeden z obránců, který tečoval hradeckou přihrávku těsně vedle branky. Potom se do dobré nabídky nezvládl položit Petr Koukal.
     
    01:03
    To rána Martina Réwaye na branku nedoletěla. Před Machovským ovšem soupeře srazil Lukáš Klimek (SPA), jehož trest za nedovolené bránění přináší Hradci první přesilovku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Chalupa (Paulovič), 30. Bičevskis (Paulovič), 40. Chalupa (Cibulskis), 56. Bičevskis (Linhart), 64. Graňák (Dragoun, Paulovič) – 11. A. Kudrna (Kalina), 15. Říčka (Vrána), 19. A. Kudrna (Gregorc, Smejkal), 24. Říčka (Černoch, Jarůšek)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Piché, Nedomlel, Šalda – Rákos, Koukal (C), P. Straka – Bezúch, Kukumberg, Réway – Chalupa, Bičevskis, Paulovič – Dragoun, Miškář, R. Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – T. Pavelka, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc (A), Piskáček, T. Voráček, T. Dvořák – Říčka, P. Vrána, Jarůšek (C) – Smejkal, Klimek, A. Kudrna – Kumstát, Pech, Beran (A) – T. Pšenička, Černoch, T. Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Barek, Doležal – Maštalíř, Pechánek.

    Diváci: 2071
    thejrc.org