Mladá Boleslav – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:1)
SK Slavia Praha
Pátek 10.08.2018, 18:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Česká FORTUNA:LIGA už je v plném proudu a tento víkend má na programu své další pokračování. My se v tomto online přenosu zaměříme na úvodní duel čtvrtého kola, ve kterém se proti sobě postaví FK Mladá Boleslav a SK Slavia Praha. Výkop je naplánován na 18:30.
     
    FK Mladá Boleslav

    Po velmi nevydařené loňské sezoně, kdy se Středočeši museli prát o setrvání mezi elitou až do posledních kol, zůstává cíl vedení stále stejný: poprat se o účast v pohárové Evropě. Do té mají Boleslavi pomoci hlavně mladí hráči, kteří prošli jejími mládežnickými kategoriemi. Jako důkaz může určitě posloužit prodloužení smluv Jiřího Kateřiňáka a Tomáše Ladry, jejichž kariéry jsou s tímto klubem velice úzce spjaty. Vůdcem kabiny zůstane stejně jako loni velezkušený Marek Matějovský, jenž také podepsal s celkem z města automobilů nový kontrakt.

    Vstup do nového ročníku ale neměli svěřenci trenéra Webera ideální. Na úvod doslova prohospodařili velice slibné dvoubrankové vedení a se Zlínem prohráli 2:3. Ztráta dobře rozehraného zápasu se podepsala i ve druhém kole proti Olomouci, kdy měla sice Boleslav spoustu dobrých šancí, ovšem, na rozdíl od svého soupeře, je nedokázala proměnit a Hanákům podlehla 0:4. Minulý týden zajížděli modro-bílí do Karviné, kde už nutně potřebovali bodovat. To se nakonec také povedlo a po divoké přestřelce mohli slavit výhru 4:3.
    Mladá Boleslav ohlásila během tohoto týdne posilu do realizačního týmu, novým sportovním ředitelem se stal Josef Jinoch.

     
    SK Slavia Praha

    To celek z hlavního města měl v minulém ročníku úplně jiné starosti. Poté, co se na podzim dostala do trháku plzeňská Viktoria, chtěla Slavia pro sebe uzmout alespoň druhé místo, které by jí zaručovalo účast v předkole Ligy mistrů. To se sešívaným také povedlo, a během léta se tak poohlíželi po zvučných posilách, které by jim dopomohli do základní skupiny milionářské soutěže. Počet nově příchozích hráčů se zatím zastavil na čísle pět, přičemž tři z nich (Coufal, Olayinka, Baluta) se už dokázali v lize střelecky prosadit.

    Jedním z letošních cílů Pražanů je určitě útok titul a parta vedená koučem Trpišovským si za splněním tohoto milníku jde hned od začátku. V prvním kole zajížděla do Olomouce, kde až překvapivě snadno přehrála domácí a po výhře 3:0 si odvezla tři body. Poté následovali dva domácí duely, v nichž Slavia opět potvrdila své kvality a v pohodě si poradila s Karvinou a následně také s nováčkem ligy z Opavy. Sešívané navíc může těšit i fakt, že jak jejich útok, tak i obrana patří zatím mezi nejlepší v lize.
    Slavia v úterý sehrála zápas předkola Ligy mistrů a po remíze 1:1 s Dynamem Kyjev stále drží naději na postup do základní skupiny milionářské soutěže.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Takács, Král, Keresteš – Hubínek, Hůlka (C) – Pauschek, Ladra, Konaté – Komličenko.
    Náhradníci: Kamenár – Mareš, Kateřiňák, Přikryl, Valenta, Mebrahtu, Jaroslav Diviš.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený – Souček – Baluta, Stoch, Hušbauer, Olayinka – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Coufal, Zmrhal, Tecl, Kúdela, Bořil, Valenta.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Ondřej Pelikán, Marek Podaný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní sudí Pavel Julínek právě přivádí aktéry dnešního duelu na hrací plochu, za malý okamžik to vypukne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zazněl úvodní hvizd, jdeme na to! Výkopu se ujali hráči Mladé Boleslavi, kteří nastupují v modrých dresech. Slavia naopak zvolila tradiční červeno-bílou sadu.
     
    2
    Škoda ihned aktivně napadal rozehrávku domácího celku a nakonec to neslo ovoce, neboť Šeda pod tlakem uklidil míč pouze do autu.
     
    3
    Stoch si chtěl narazit s Frydrychem, jenže krajní bek sešívaných jeho záměr nepochopil a díky jejich neshodě budou vhazovat fotbalisté Boleslavi.
     
    4
    První velká šance zápasu! Pauschek se utrhl na pravé straně a poté poslal balon pod sebe na Hubínka, který přízemní ranou orazítkoval pouze tyč Kolářovy svatyně.
     
    5
    Centr Konatého sklepl Komličenko Ladrovi, který ale neseřídil svá mířidla a bránu o pořádný kus přestřelil.
     
    6
    Pražané měli k dispozici první standardní situaci zápasu. Do zakončení se po nabídce Hušbauera tlačil Ngadeu, avšak Šeda včas vyběhl a balon vyboxoval do bezpečí.
     
    7
    V hlavičkovém souboji se nyní nepříjemně srazili Komličenko a Zelený. Hůře na tom je mladoboleslavský útočník, který je momentálně v péči zdravotníků.
     
    8
    Hra už opět plyne dál. Po nepovedeném centru Keresteše z levé strany mohli jít hosté do rychlého brejku, ovšem Hušbauer postrádal podporu svých spoluhráčů, a tak raději zvolil zpětnou přihrávku na Frydrycha.
     
    9
    Miroslav Stoch nevstoupil do dnešního mače vůbec dobře, po jeho další nepovedené přihrávce bude Šeda v klidu odkopávat od brány.
     
    10
    Po špatném obranném zákroku Křapky se ke střele dostal Stoch, avšak jeho přízemní pokus nevyvedl Šedu z míry.
     
    11
    Další ne příliš přesvědčivý zákrok boleslavské obrany vyústil v pumelici Hušbauera, kterou dokázal zblokovat dobře postavený Hůlka.
     
    12
    Olayinka si chtěl obhodit míč okolo Křapky, jenže míč mu malinko uskočil a hostující křídelník následně fauloval.
     
    13
    Po menším závaru v pokutovém území Středočechů se balon dostal k Milanu Škodovi, jehož ránu z otočky zblokoval pouze na roh Král.
    13. Olayinka se pokusil o nůžky, Škoda střílel mimo bránu
     
    14
    Po Hušbauerově rozehrávce od rohového praporku se k hlavičce dostal Škoda, jehož zakončení však zamířilo přesně do rukavic připraveného Šedy.
     
    15
    Boleslav mohli jít následně do rychlého brejku, ovšem po nedovoleném zákroku Konatého je hra přerušena. To se vůbec nelíbí domácím příznivcům, kteří dávají svou nevoli najevo hlasitým pískotem.
     
    16
    Škoda si zpracoval Zeleného pas a poté opět pálil z otočky, ovšem Šeda mohl tentokrát zůstat v klidu, balon totiž mezi tři tyče nezamířil.
     
    17
    Pauschek ve středu hřiště tvrdě dohrál Hušbauera, což neuniklo pozornosti sudího Julínka, který okamžitě odpískal faul domácího hráče.
     
    18
    Hubínek se po přihrávce Křapky mohl dostat do zajímavé situace, jenže balon se mu zamotal pod nohy a Souček ho následně odzbrojil.
     
    19
    Komličenko si seběhl pro míč až na půlku hřiště, kde jej k zemi poslal Pokorný, jemuž nyní rozhodčí velmi důrazně domlouvá.
     
    20
    Po krásném pasu Stocha se do dobré šance prodral Baluta, proti jehož tvrdému zakončení vytáhl parádní zákrok gólman Šeda.
     
    21
    Z následného rohového kopu nic nevzniklo, jelikož Hušbauerovu nabídku na přední tyč bez problémů odvrátil Král.
     
    22
    Domácí mohli jít opět do rychlého brejku, avšak Konaté postupoval dopředu sám a proti třem hráčům v sešívaném dresu neměl šanci uspět.
     
    23
    K další ráně zpoza šestnáctky se odhodlal Stoch. Tomu ale rána ani tentokrát příliš nesedla a míč skončila vedle Šedovy brány.
     
    24
    Na druhé straně mohla ze standardky zahrozit Mladá Boleslav, ale před volným Králem stačil na poslední chvíli odkopnout balon Ngadeu.
     
    25
    Po nahrávce Frydrycha pláchl po levé straně Zelený, jenž poté dával pod sebe na volného Škodu, ke kterému se díky obrannému skluzu Křapky míč nedostal. Z následného rohového kopu nic zajímavého nevzniklo.
    25. Zelený dostal krásný pas, ale neprocpal míč do tutovky
     
    26
    Ladra nejprve sice obral o balon Stocha, jenže poté špatně přihrál Komličenkovi a balon zamířil až za postranní čáru.
     
    27
    Konaté se pokoušel na levé straně umotat svými kličkami Frydrycha, jenže ten se nenechal a navíc ještě připravil domácího hráče o míč.
     
    28
    Olayinka se utrhl na levé straně a dostal se až do pokutového území. Následně chtěl svým centrem vybídnout ke skórování Škodu, ovšem Šeda situaci dobře přečetl a balon lapil do svých rukavic.
     
    29
    Po kolmém pasu Součka postupovali dopředu Škoda s Balutou, kterým ale překazil jejich šanci Takács, jenž poslal balon pro jistotu do zámezí.
     
    30
    Hubínek poslal dlouhý pas na rozběhnutého Komličenka, ovšem toho dobře pokryl Ngadeu, jenž si následně pomohl zpětnou přihrávkou na Koláře.
     
    31
    Keresteš neměl komu přihrát, a tak se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky. Jeho přízemní pokus ale neměl potřebnou kvalitu a Kolář si připsal rutinní zákrok.
     
    32
    Olayinka chtěl propíchnout míč do běhu Zelenému, avšak do své přihrávky dal až příliš velkou razanci a po jejich nepřesnosti bude od brány vkopávat Šeda.
     
    33
    Ladra dobře přenesl hru doleva na volného Keresteše, jenže ten se v době přihrávky svého spoluhráče nacházel v ofsajdu, což neuniklo ani pomeznímu rozhodčímu, jenž okamžitě zvedl svůj praporek.
     
    34
    Po centru Křapky z pravé strany se k hlavičce přes Ngadea prodral Komličenko, jehož zakončení musel vytěsnit nad bránu pohotový Kolář.
    34. Komličenko hlavičkoval těsně nad bránu
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Ngadeu odcentroval do pokutového území, kde předvedl velkou chybu brankář Šeda. Ten špatně vyběhl a nabídl šanci MILANU ŠKODOVI, jenž už pouze poslal balon do prázdné brány.
    34. Milan ŠKODA - 0:1
     
    36
    Z rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ladra, jenže jeho akci po pravé straně zmařil pozorně bránící Zelený.
     
    37
    Hubínek napřáhl zpoza šestnáctky ke střele a ta nebyla vůbec špatná, jenže míč o kousek minul pravou tyč Kolářovy svatyně.
     
    38
    Na druhé straně pálil ze střední vzdálenosti Souček, ovšem jeho pokus dokázal nohou zblokovat mladý stoper Boleslavi Král.
     
    39
    Křapka u postranní čáry vletěl do Olayinky jako utržený ze řetězů a hlavní sudí okamžitě píská a dává domácímu obránci najevo, že příště to bude za kartu.
     
    40
    Keresteš na levé straně zbytečně fauloval Hušbauera, čímž nabídl sešívaným standardní situaci.
     
    41
    Tu si vzal na starosti Stoch, jenž našel přesně hlavu Tomáše Součka, ovšem ten v krkolomné pozici nezamířil přesně.
     
    42
    Pauschek nyní ztratil balon a Slavia mohla jít do zajímavé akce, ale chybu svého spoluhráče částečně napravil Křapka, který zakopl míč do zámezí.
     
    43
    Komličenko si opět seběhl pro balon a ve středu hřiště byl faulován Frydrychem. Domácí obrana nyní získá několik sekund na odpočinek.
     
    44
    Konaté si zabíhal za obranu Slavie na pas Ladry, jenže míč se mu poté zamotal pod nohy a následně se také odporoučel za postranní čáru, aut pro hosty.
     
    45
    Zeleného přetažený centr mířil na nabíhajícího si Balutu, avšak ten neměl v hlavičkovém souboji s Králem šanci uspět a do zakončení se vůbec nedostal.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
     
    45+1
    S poslední akcí první půle přispěchal Frydrych, jenž posadil míč přesně na hlavu Olayinky. Ten byl ale tísněn Králem a jeho zakončení skončila nad Šedovou bránou.
    45+1. Olayinka neusměrnil hlavičkou do brány
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka dnešního duelu a hráči odcházejí do kabin za stavu 1:0 pro hosty. Slavia v prvním poločase více kombinovala a svého soupeře po většinu času tlačila. Odměnou jim byla branka ze 34. minuty, o kterou se postaral kanonýr sešívaných Škoda. I Boleslav si ale vytvořila pár zajímavých šancí, v té největší však hned na začátku zápasu selhal Hubínek, který trefil pouze tyč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu v sestavě. Doufejme, že hra bude mít podobný spád jako v první půli.
     
    47
    Na Kolářův dlouhý nákop si nabíhal Škoda, jenže Král dobře vystoupil a míč před ním odhlavičkoval.
     
    48
    Ladra nejprve dobře vybojoval míč, jenže poté prováhal ideální moment pro přihrávku, načež ho následně čistě odzbrojil Souček.
     
    49
    Frydrych chtěl Konatému nasadit potupné jesličky, avšak domácí křídelník tento záměr vystihl a nenechal obránce Slavie postupovat dál.
     
    50
    Keresteš si zaběhl za obranu na pas Hubínka a málem se dostal k centru, ovšem včas k němu přistoupil Ngadeu, který mu balon ukopl od nohy.
     
    51
    Škoda si šikovně zpracoval těžký pas Stocha, jenže poté špatně přihrál Hušbauerovi a domácí uvedou míč do hry autovým vhazováním.
     
    52
    Po několika zblokovaných střelách sešívaných vyplaval balon u Součka, jehož pokus byl lehce tečován Králem, tudíž budeme svědky rohového kopu Pražanů.
    52. Sešívaní v tlaku, série střel byla zblokována
     
    53
    Po centru Hušbauera se k hlavičce prodral Škoda, jenž však v těžké pozici o pořádný kus přestřelil Šedovu bránu.
     
    54
    Celek z města automobilů měl k dispozici volný přímý kop z velmi zajímavé pozice, avšak Komličenkova přízemní rána byla ztečována pouze na roh.
    54. Komličenko pálil nebezpečně z přímého kopu
     
    55
    Rozehrávky od rohového praporku se ujal Ladra, jemuž se však centr vůbec nepovedl a Ngadeu bez sebemenších potíží uklidil míč do bezpečí.
     
    56
    Hůlkův aut propadl až ke Komličenkovi, který chtěl sklepnout na nabíhajícího Pauscheka, ovšem ten byl dobře pokryt Pokorným a do zakončení se neprodral.
     
    57
    Na nervy trenéra Webera nyní pořádně zabrnkal Král, jenž svým odkopem napálil pouze Škodu a hostující kapitán mohl jít do šance, ale chybu svého kolegy ze stoperské dvojice napravil včasným skluzem Takács.
     
    58
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Jaromír Zmrhal.
     
    59
    Po Hůlkově faulu zahrávala Slavia volný přímý kop, který si vzal na starosti Stoch. Ten však dnes nehraje ideální utkání, což potvrdil i nyní, když poslal míč přímo do rukavic připraveného Šedy.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Pauschek, přichází Jaroslav Diviš.
     
    61
    Domácí se nyní velmi trápí v kombinaci. Nyní to potvrdil Keresteš, jehož dlouhý nákop skončil pouze u kopaček Ngadea.
     
    62
    Keresteš poslal míč pod sebe na volného Komličenka, jehož následnou tvrdou ránu dokázal zblokovat jeden z obránců hostujícího celku.
     
    63
    Zeleného nabídka směřovala na zadní tyč na Škodu, ovšem ten si v souboji s Konatém pomohl nedovoleným způsobem a hra byla přerušena.
     
    64
    Hušbauer se chtěl prosmýknout okolo Křapky, ale ten byl při bránění pozorný a po jeho dobrém defenzivním zákroku bude vykopávat Šeda.
     
    65
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Areny našlo cestu 4932 diváků.
     
    66
    Keresteš teď příkladně zabojoval, čímž znemožnil centr Zmrhalovi. Za svůj obranný skluz si dokonce vysloužil potlesk domácího publika.
     
    67
    Ve středu hřiště dohrál Stoch Hůlku a slavistickému hráči byl odpískán faul. Dočká se Boleslav vyrovnávací branky z následné standardní situace?
     
    68
    Po centru Ladry se k hlavičce sice dostal Komličenko, ovšem ten se v době rozehrávky nacházel v ofsajdu.
     
    69
    Baluta si navedl těsně před vápnem míč na pravačku a poté vypálil na Šedu. Brankář Boleslavi ale mohl zůstat v klidu, balon totiž zamířil vysoko nad bránu.
     
    70
    Dobře to nyní udělal Král, jenž si čistě odstavil Škodu a následně uklidnil hru zpětnou nahrávkou na Šedu.
     
    71
    K další ráně zpoza šestnáctky se odhodlal Stoch, ale proti jeho zblokované střele si připsal snadný zákrok pozorný Šeda.
     
    72
    Do slibné palebné pozice se dostal na druhé straně také Komličenko, avšak domácímu útočníkovi byl opět odmáván ofsajd, takže případný gól by nemohl platit.
     
    73
    Balutova nabídka z pravé strany byla zblokována obranou Boleslavi, bude z toho rohový kop pro svěřence trenéra Trpišovského.
     
    74
    Po rohovém kopu hlavičkoval Souček, jenže ten neseřídil svá mířidla a o pořádný kus minul domácí svatyni.
     
    75
    Po několika odrazech se balon dostal k volnému Frydrychovi, jenž se s ničím nepáral a napálil jej z voleje. Jeho rána sice byla hodně tvrdá, avšak balon zamířil až na tribunu.
     
    76
    Baluta teď velmi tvrdě zajel do Ladry, ale dle názoru hlavního sudího se jednalo o čistý zákrok, takže hra plyne dál.
     
    77
    Podobný zákrok předvedl na druhé straně také Hůlka, ovšem tentokrát už sudí Julínek odpískal nedovolený zákrok.
     
    78
    V hlavičkovém souboji Škoda zasáhl Krále loktem do obličeje a domácí stoper se okamžitě s bolestnou grimasou ve tváři poroučel k zemi.
     
    80
    Pražané měli k dispozici další rohový kop, jenže ani tentokrát se jim nepovedlo přidat druhou branku. Hušbauerův centr totiž odvrátil Křapka.
     
    81
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Stanislav Tecl.
     
    82
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Hubínek, přichází Přikryl.
     
    83
    Dlouhý nákop Stocha uklidil ne příliš přesvědčivým zákrokem Křapka, bude z toho další roh pro celek z hlavního města.
     
    84
    Komličenko byl v souboji s Pokorným jednoznačně faulován, ale sudí Julínek byl toho názoru, že se jednalo o čistý zákrok.
     
    85
    Král se vydal dopředu a vybojoval balon pro Přikryla, který však v dobré pozici přestřelil Kolářovu svatyni.
    85. Přikryl střílel přes reklamu k balkonu paneláku
     
    86
    Ladra roztáhl hru doprava na Křapku, jenž dlouho váhal s centrem a nakonec mu míč od nohy ukopl Hušbauer.
     
    87
    Do konce zápasu už příliš času nezbývá a domácí musí vrhnout všechny své síly do útoku. Podaří se jim vyrovnat?
     
    88
    Konaté se dravě protáhl po levé straně a poté předložil míč Přikrylovi, jehož centr ale zblokoval Ngadeu a míč následně zamířil do rukavic gólmana Koláře.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Ladra (FK Mladá Boleslav).
     
    89
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Jiří Valenta.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Jan Bořil.
     
    90+2
    V samotném závěru byla Boleslav blízko vyrovnání, když Frydrych nezvládl odhlavičkovat míč do bezpečí a nabídl tak tutovku Konatému, ten ale tribuny nerozjásal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z výhry se po téměř bezchybném výkonu radují hosté. Ve druhém poločase už sešívaní žádnou branku nepřidali a spíše si svůj náskok hlídali. To se jim málem vymstilo, jelikož těsně před koncem měl obrovskou šanci Konaté, který ale trestuhodně přestřelil.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:14. Rohy: 2:9.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (20:38:59)

    Jáchym Tůma

    Branky: 34. Milan Škoda (Ngadeu)

    Karty:   89. Ladra (MBL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:14. Rohy: 2:9.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Takács, Král, Keresteš – Hubínek (82. Přikryl), Hůlka (C) – Pauschek (60. Jaroslav Diviš), Ladra (89. Valenta), Konaté – Komličenko.
    Náhradníci: Kamenár – Mareš, Kateřiňák, Přikryl, Valenta, Mebrahtu, Jaroslav Diviš.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený – Souček – Baluta, Stoch (90+1. Bořil), Hušbauer, Olayinka (58. Zmrhal) – Milan Škoda (C) (81. Tecl).
    Náhradníci: Kovář – Coufal, Zmrhal, Tecl, Kúdela, Bořil, Valenta.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Ondřej Pelikán, Marek Podaný

    Diváci: 4932
    thejrc.org