Vel. Meziříčí – Frýdek-Místek 2:2 (kon.) | Kroměříž – Uh. Brod 3:1 (kon.) | Zlínsko – Hodonín 1:0 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
3:1 (1:0)
ČSK Uherský Brod
Pátek 10.08.2018, 18:00 • Stadion SK Hanácká Slavia Kroměříž, Kroměříž • Moravskoslezská fotbalová liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ve 2. kole MSFL se proti sobě utkají týmy SK HS Kroměříž a ČSK Uherský Brod. Naposled se spolu tato mužstva utkala minulou sezónu na půdě Kroměříže, která po gólech Kováře a Neuberta vyhrála 2:0. Nyní se opět bude hrát na stadionu SK Hanácká Slavia Kroměříž v Kroměříži. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Dalibor Černý a jeho asistenti Ivan Vostrejž a Gabriela Hanáková.
     
    SK HS Kroměříž:

    Kroměříž se po prvním kole nachází na jedenáctém místě bez bodu a skóre 0:1. V prvním utkání zavítala Slavia do Frýdku-Místku. Už v 8. minutě šla Lipina do vedení, když Jan Hruška skvělým pasem vyslal Patrika Strnada a ten dloubáčkem překonal brankáře. Poté už to ale byli hosté, kdo mohl dvakrát srovnat stav zápasu před odchodem do šaten po první půli. Ve druhém dějství tomu nebylo jinak, ale i když Kroměříž vyhrála 7:2 na střely, tak úvodní zápas prohrála 0:1.
     
    ČSK Uherský Brod:

    Uherský Brod se momentálně nachází na sedmém místě se třemi body a skóre 2:1. V prvním zápase přivítal na své půdě nováčka Dolní Benešov. Ve 27. minutě poslal domácí do vedení Chwaszcz a o deset minut později zvýšil náskok Blanař. V 58. minutě ale hosté snížili, když se trefil Adamík. Následně už ale branka nepadla a Uherský Brod tak zvládl úvodní zápas výhrou 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SK HS Kroměříž: Floder – Mlýnek, Prajza, Cupák, Hirsch, Okleštěk, Silný, Matoušek (C), Kovář M., Krhut, Jeleček
    Náhradníci: Kofroň – Šmerda, Marčuk, Berčík, Dvořák, Vyhlíd

    ČSK Uherský Brod: Dostál – Marek (C), Malenovský, Chwaszcz, David, Blanař, Kovář J., Hruboš, Hradil, Vrága, Nevařil
    Náhradníci: Horáček – Mančík, Dolina, Michalec, Pochylý

    Rozhodčí: Dalibor Černý – Ivan Vostrejž, Gabriela Hanáková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas byl právě zahájen a u míče jsou hosté, kteří se dostali na domácí polovinu. Ovšem před brankářem Floderem nic nevymysleli.
     
    1
    Nyní už mají balon na svých kopačkách také domácí hráči a na levé straně velkého vápna byl faulován jeden z nich. Sudí ovšem ukazuje, že se o faul nejednalo.
     
    2
    Hosté museli zahrát míč na malou domů před dotírajícím Jelečekem, který už už mířil před jejich branku. Nakonec hosté dostali balon pod kontrolu a Dostál ho odkopne od své branky.
     
    3
    A po další snaze domácí Slavie se opět odkopem od svého zařízení prezentoval Dostál a poslal tak Uherský Brod zaútočit.
     
    4
    Ovšem domácí vybojovali autové vhazování a po něm se pak velmi rychle dostali zpět do útoku a tam operují před Dostálovou brankou.
     
    5
    Zahrávat budou rohový kop.
     
    5
    Po střele Silného zachytil nohou balon jeden z hostujících obránců a odkopl ho pryč od vlastní branky. Následuje tak další útok ze strany Uherského Brodu.
     
    6
    Michal Cupák si nabíhal po levé straně, poté dostal přihrávku a chtěl okamžitě vystřelit. Ovšem obrana hostů zakopla míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Slavii Kroměříž.
     
    7
    Velká šance na straně domácích. Po střele kousek před velkým vápnem putoval míč k hostující brance, nakonec však skončil těsně vedle ní. První nejvážnější akce zápasu.
     
    8
    Na chvilku se zase na domácí polovinu dostali hosté z Uherského Brodu, ale po souboji o balon ho zakopli do zámezí. Na řadě je tak další autové vhazování pro domácí celek.
     
    9
    Další dobrá poziční střela na domácí straně, tentokráte si s ní poradil brankář Dostál.
     
    10
    Domácí se ubránili menšímu tlaku hostů, když míč odkopli od velkého vápna až za půlící čáru a pokusí se znovu zaútočit před Dostálem.
     
    10
    O míč však přišli díky tomu, že skončil za postranní čarou a autové vhazování provedou zase hráči Uherského Brodu.
     
    11
    Z pravé strany střílel Martin Hirsch a donutil tak hostujícího brankáře k zákroku. Ten ukryl míč nadvakrát do svých rukavic.
     
    12
    A hosté museli čelit další akci Slavie, další střela totiž mířila na branku a tu srazili za zadní čáru právě hráči Uherského Brodu a domácí budou zahrávat další rohový kop.
     
    12
    Filip Hruboš u rohu velkého vápna zastavil nečitě soupeře a sudí okamžitě píská. Domácí zahrávají volný přímý kop z levé strany.
     
    13
    Na vysoký balon si pak nejrychleji naskočil Jakub Dostál, jenž z výskoku chytil míč do svých rukavic.
     
    14
    Domácí okamžitě z druhé vlny přispěchali s dalším útokem. Střela, která opět směřovala na hostující bránu, nakonec skončila zase na brankáři Dostálovi. Ten se ve svém brankovišti v posledních chvílích rozhodně nenudí.
     
    15
    Série nepřesností zdobila hráče Uherského Brodu. Ti ale svou útočnou polovinu udrželi a stále tak jsou nastěhováni v domácím teritoriu.
     
    16
    Další potlesk sklidili domácí hráči od místního publika, když si vypracovali další slibnou šanci před brankou Dostála. Ovšem včas zapracovala obrana Uherského Brodu a zakopla balon do bezpečí.
     
    17
    Jakub Prajza se šikovně uvolnil a procpal se až k hranici velkého vápna, tam o míč přišel a do rychlé akce tak mohou projít hosté.
     
    18
    Domácí hráči stále buší na vrata před hostující brankou, ale zatím se jim nedaří vsítit branku. V další šanci se ocitl Martin Mlýnek, jeho přízemní střela skončila v moci brankáře Dostála.
     
    20
    Hosté zahrávali volný přímý kop po domácím faulu a míč se poté dostal až těsně před Jiřího Flodera, ten ho v pohodě ukrývá v náruči a následně provede odkop od své brány.
     
    21
    Nepřesná rozehrávka Silného na spoluhráče skončila v zámezí a autové vhazování mají nyní k dispozici hosté.
     
    22
    Na opačném konci hřiště se hostům nepovedlo ohrozit Floderovu branku. Domácí si tak sbírají balon a míří do rychlé protiakce.
     
    23
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už jsou u míče zase domácí fotbalisté a směřují před hostující bránu.
     
    24
    Jakub Dostál odkopne znovu míč od své branky po tom, co mu obrana pomohla zákrokem proti střele Slavie a ten tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    26
    A znovu šance na straně Kroměříže. Z pravé strany vyslal střelu Martin Mlýnek, míč ale poslal jen na druhou stranu a ten skončil za zadní čárou. Další odkop pro Jakuba Dostála.
     
    27
    Hosté se pokusili o další střelu před brankou domácích, ale i oni byli hodně nepřesní. Jiří Floder si už rovná míč, který poté odkopne pryč od vlastní branky.
     
    28
    Domácí museli zahrát míč na malou domů a poté založili další akci. Hosté se musí mít na pozoru.
     
    29
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Po tom, co se delší dobu drželi na polovině hostů, udeřil v pokutovém území MICHAL CUPÁK, který svou střelou z pravé strany prostřelil hostujícího gólmana ke vzdálenější tyči – 1:0.
    29. Michal CUPÁK - 1:0
     
    31
    Hosté tak musejí dohánět jednobrankové manko. A před chvíli se sami připravili o šanci a přišli o balon. S ním tak na jejich polovinu míří už zase Slavia.
     
    32
    Erik Hradil se napřáhl uvnitř velkého vápna, jeho dělovka však skončila jen vedle pravé tyče z pohledu Jiřího Flodera.
     
    33
    Hosté se do jeho blízkosti dostali za malý okamžik znovu, tentokrát ale na něho žádnou střelu nevyslali. Následuje tak pouze odkop od jeho brány.
     
    34
    Martin Malenovský vystřelil z dobrých dvaceti metrů, míč se ale poroučel jen vysoko nad břevno domácí branky. Floder tak bude znovu odkopávat.
     
    35
    Na polovině hřiště však domácí o míč přišli a hosté pak vybojovali rohový kop. Z této standardní situace však nezahrozili a domácí mohou projít v klidu znovu na polovinu Uherského Brodu.
     
    36
    Centrovaný míč mířil do pokutového území, kde ho hlavou odvrátil jeden z domácích hráčů až k půlící čáře.
     
    37
    Přízemní střelu vyslal na hostujícího brankáře Jan Silný, tu ovšem zlikvidovala pozorná obrana Uherského Brodu.
     
    38
    Na domácí polovině kousek od rohového praporku budou mít hráči Kroměříže k dispozici další autové vhazování. Po něm pak mohou přejít na druhou stranu.
     
    39
    Nestalo se, také hosté zahrávali autové vhazování a zůstali tak před domácí brankou.
     
    40
    Následně pak se ke střele dostal Filip Hruboš, Jiří Floder ale neměl s jeho projektilem větší potíže. Následoval tak odkop od jeho brány a tím poslal zase svůj celek útočit.
     
    41
    Další nebezpečná střela prolétla před branku Uherského Brodu, celou situauci ale pohotově řešil Jakub Dostál.
     
    42
    Jan Silný dostal pas do pokutového území, jeho střela z první však končí opět na brankáři Dostálovi. Nicméně domácí udrželi míč a jsou stále před hostující brankou.
     
    43
    A hned na to se zrodila další šance, po které domácí hráči sklidili další potlesk od svých příznivců.
     
    44
    Blíží se koncovka prvního poločasu a u míče jsou stále domácí fotbalisté. Ti nyní vyslali další střelu, ta zamířila nad branku hostů. Následuje tak odkop od ní.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí nenastavil ani minutu navíc, nebylo potřeba. První poločas je tak za námi a viděli jsme v něm jednu branku. O tu se v devětadvacáté minutě postaral Michal Cupák. Na jeho trefu nikdo nezareagoval a těsné vedení tak domácí udrželi do konce. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 19:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se hned v úvodu druhého poločasu dostali na polovinu domácích, kde ale dobře zapracovala obrana Slavie, která pak míč poslala pryč.
     
    47
    A hned se vydali hráči Slavie do útočné akce, kterou ale zastavil faul hostů.
     
    48
    Nicméně Kroměřížští se okamžitě vrátili zpět, kde zahrozili před Dostálovou brankou a poté míč odkopl od svého zařízení právě hostující brankář.
     
    50
    Domácí hráč byl tím hostujícím sražen k zemi a sudí udělil ústní napomenutí. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu.
     
    52
    Martin Malenovský zahrával volný přímý kop, jeho centr zamířil až před branku Flodera, který si s míčem poradil a hned ho rukou rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    53
    Z pravé strany vyslal oblouček Martin Hirsch, ten však prolétl jen kolem hostující branky a skončil za zadní čárou. Odkop od branky Uherského Brodu.
     
    54
    Hosté po další akci vybojovali rohový kop, po jeho odehrání však branku domácích neohrozili a následuje tak další odkop od Floderovy brány.
     
    56
    Na druhé straně se do akce dostali hráče Kroměříže a střela Matouška zaletěla k břevnu branky hostů, kde ho na rohový kop srazil Jakub Dostál.
     
    57
    Po další nepovedené střele Slavie se na míč dostali hosté a ten pak od své branky zase odkopl Jakub Dostál.
     
    58
    Centr před velkým vápnem vyslal na nabíhajícího Krhuta Jan Silný, ale toho obrala o míč obrana hostů. Ti tak opět nepustili Slavii do zakončení.
     
    59
    A další střela Kroměříže, ta byla po zemi a připravený Jakub Dostál se znovu nemýlil a v pokleku ukryl míč do rukavic.
     
    60
    Martin Hirsch vyslal z pravé strany nadýchaný centr do pokutového území, ten však rovnou chytil do rukavic Jakub Dostál. Další jeho přesný zákrok.
     
    61
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Nyní se to už domácím povedlo a navyšují svůj náskok. V těsné blízkosti se ocitl před Dostálem JAN SILNÝ, který sklepl ze záda hostujícího brankáře sražený balon – 2:0.
    61. Jan SILNÝ - 2:0
     
    62
    Před hosty je tak těžký úkol, a sice pokusit se dorovnat své už dvoubrankové manko. Proti rozjetému domácímu celku to nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    64
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    A hostům se podařilo bleskově snížit na rozdíl jediné branky, když se u levé tyče dobře zorientoval FILIP HRUBOŠ a hosté tak živí naději na úspěch v tomto duelu – 2:1.
    64. Filip HRUBOŠ - 2:1
     
    65
    A hned dostala hra úplně nový náboj. Hosté se dostali na kontaktní branku a dá se tak očekávat tlak z jejich strany, který by mohl vést k vyrovnání.
     
    66
    Po nepřesné akci hostů následoval odkop od domácí branky, který provedl Jiří Floder a poslala tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    67
    Domácí čelili další akci na straně hostů, kteří po kontaktní brance notně ožili. Nicméně obrana Slavie nedopustila, aby se hosté dostali k vyrovnávací brance.
     
    69
    Po autovém vhazování domácích se míč dostal na kopačku Tomáše Jelečeka, který ale trefil jen výborně připraveného brankáře Dostála.
     
    70
    Utkání sleduje 357 diváků.
     
    71
    Do další akce se řítili hosté, jenže byli v postavení mimo hru, což postrannímu sudímu neuniklo. Ten zdvihl svůj praporek a akce Uherského Brodu je tak u konce.
     
    72
    Hosté zvyšují svou aktivitu a další střele tak čelil brankář Jiří Floder. Ten pak odkopl míč na opačnou stranu hřiště.
     
    73
    Floder jistil balon u levé tyče. Poté, co se dostal za zadní čáru, odkopl ho znovu daleko od své branky.
     
    74
    Hosté po svém dalším ohrožení domácí branky vybojovali rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Okleštěk, přichází Marčuk.
     
    76
    Hlavičkový souboj vyhráli domácí hráči a okamžitě se vydávají na polovinu Uherského Brodu. Rádi by si vrátili zpět dvoubrankový náskok, zatím se jim to však nedaří.
     
    77
    Na druhé straně se po levé straně uvolnili hosté, do zakončení se pak hnal Michal Vrága, bylo to ale bez gólového efektu.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Erik Hradil (ČSK Uherský Brod).
     
    79
    Domácí na polovině hostů vybojovali další autové vhazování.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Hosté jsou opět u míče a už operují před domácí brankou. Ke střele se však vůbec nedostali.
     
    82
    Martin Hirsch střílel kus před velkým vápnem, ale míč poslal jen vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře. Ten tak bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    84
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází Nevařil, přichází Michalec.
     
    86
    Domácí kontrolují hru, nikam se už příliš neženou a drží míč hodně daleko od své branky.
     
    87
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Hirsch, přichází Berčík.
     
    88
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hráči Kroměříže definitivně rozhodují o zisku tří bodů a jdou zase do dvoubrankového vedení. JAN SILNÝ se dostal do samostatného úniku a poté se těsně před Dostálem nemýlil – 3:1.
    88. Jan SILNÝ - 3:1
     
    89
    A opět jsou Kroměřížští na polovině hostů, kde drží co nejdéle míč.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ani ve druhém poločase nebylo třeba nastavení a sudí tak ukončil zápas v devadesáté minutě. Domácí se ve druhé půli dostali do dvoubrankového vedení, když se v jednašedesáté minutě trefil Jan Silný. Ovšem o tři minuty později snížil na rozdíl jediné branky Filip Hruboš a hosté živili naděje na úspěch v utkání. V osmaosmdesáté minutě ale definitivně tyto naděje pohřbil svým druhým gólem v zápase Jan Silný, jenž se nemýlil z úniku. Domácí si tak připisují tři body do tabulky, hosté naopak zůstanou bez bodů.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (19:47:26)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 29. Cupák, 61. Silný, 88. Silný – 64. Hruboš

    Karty:   78. Hradil (UBR)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Floder – Mlýnek, Prajza, Cupák, Hirsch (87. Berčík), Okleštěk (75. Marčuk), Silný, Matoušek (C), Kovář M., Krhut, Jeleček
    Náhradníci: Kofroň – Šmerda, Marčuk, Berčík, Dvořák, Vyhlíd

    ČSK Uherský Brod: Dostál – Marek (C), Malenovský, Chwaszcz, David, Blanař, Kovář J., Hruboš, Hradil, Vrága, Nevařil (84. Michalec)
    Náhradníci: Horáček – Mančík, Dolina, Michalec, Pochylý

    Rozhodčí: Dalibor Černý – Ivan Vostrejž, Gabriela Hanáková

    Diváci: 357
    thejrc.org