Příbram – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Opava – Liberec 1:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 4:1 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:0 (kon.)
konec
FK Příbram
4:0 (0:0)
FK Dukla Praha
Sobota 11.08.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    V roce 1996 došlo v Příbrami k historickému okamžiku, když se tamní fotbalový klub hrající druhou ligu sloučil s třetiligovou Duklou Praha a na jaře následujícího roku nový tým slavil postup do nejvyšší české soutěže poté, co druhou ligu vyhrál. Dukla musela kvůli velkým finančním problémům mimo Prahu, v roce 2007 ovšem koupila druholigovou licenci od Jakubčovic a vrátila se zpět domů. Zásluhou sloučení obou klubů se na přelomu 20. a 21. století hrál v hornickém městě špičkový fotbal a tamní diváci, kteří nejednou vyprodali stadion, okusili atmosféru evropského fotbalu. Dukla Příbram se přejmenovala v roce 2000 po hlavním sponzorovi na Marilu Příbram a v témže roce v Poháru Intertoto nestačila po Linzeru na anglickou Aston Villu. O rok později si tamní klub vyzkoušel předkolo Poháru UEFA, když v prvním předkole přešel přes francouzský Sedan a ve druhém předkole poté nestačil na PAOK Soluň, díky čtvrtému místu v Gambrinus lize, což je nejlepší umístění příbramského klubu v historii. Nyní se však píše rok 2018 a oba týmy se v sobotu postaví znovu proti sobě. Z historického pohledu jde o velice zajímavý zápas, který si fanoušci obou týmů od roku 2007, s výjimkou roku 2009, vychutnávají každý rok.
    Dukla se představí v Příbrami, jak hodnotí hráči její návrat?
     
    1. FK PŘÍBRAM

    1.FK Příbram se po roce vrátila zpět mezi českou elitu, přestože někteří hráči Dukly v její postup zpočátku nevěřili a klub několik hráčů po sestupu náhle opustilo. Tamní klub ovšem dokázal dokonale skloubit dravé mladí se zkušenými hráči jakými jsou například Miroslav Slepička nebo Rudolf Skácel, který během své kariéry okusil řeckou, francouzskou, skotskou a dokonce i anglickou nejvyšší soutěž a v současnosti vede tým jako kapitán. Cenné zkušenosti z ligových soutěží uplatňoval i v české reprezentaci, v rozmezí let 2003-2010 ovšem nastoupil pouze k sedmi zápasům, během kterých vsítil jeden gól. Příbram vstoupila do nového ročníku nejvyšší české soutěže domácí remízou s Teplicemi a výhrou nad Bohemians 1905, v posledním ligovém utkání ovšem prohrála v Ostravě, kde vítězství Baníku zařídil hattrickem nadmíru zkušený Milan Baroš.
    Milan Nitrianský v rozhovoru po první ligové prohře v Ostravě
     
    FK DUKLA PRAHA

    Dukla Praha bude v sobotu odpoledne usilovat v Příbrami o první letošní body poté, co během úvodních tří kol FORTUNA:LIGY nezískala ani bod. Fotbalisté pražského celku se proti úřadujícím mistrům z Plzně na úvod soutěže dlouho statečně drželi a od sedmé minuty dokonce zásluhou Davida Doudery vedli 1:0, jenže dvacet minut před koncem inkasovali dva slepené góly a nakonec prohráli doma 1:3. V Teplicích se pražskému celku vůbec nedařilo a po necelé hodině hry už prohrával o čtyři branky, přičemž tým ze severu Čech zvítězil v domácím zápase bohatém na góly 5:2. V posledním zápase se Dukla představila opět doma, kde v malém pražském derby podlehla Bohemians 1905 těsně 0:1 a poprvé vyšla střelecky naprázdno, což mělo za následek třetí ligovou porážku v řadě.
    Dukla nepředčí v mládeži Spartu, příval cizinců je určitou šancí
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Květ, Kilián – Hlúpik, Matoušek, Jan Rezek – Slepička.
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Fantiš, Katidis, Keita, Průcha, Soldát.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Podaný, Bezpalec, Chlumecký, Milošević – Brandner, Holík, Marek Hanousek (C), Bilovský – Štursa, Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – D. Breda, Douděra, Doumbia, Holenda, Ostojić, Daniel Tetour.

    Rozhodčí: Jiří Housek. Asistenti: Petr Blažej, Jaroslav Kubr. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Berka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Výjimečný zápas dnes čeká v dresu pražské Dukly dva fotbalisty. Patrik Brandner působil v Příbrami přes deset let a loni odešel z klubu poté, co sestoupil do druhé ligy. Druhým hráčem je brankář Filip Rada, který má s fotbalem v hornickém městě také značné zkušenosti.
     
    Fotbalisté obou týmů právě za tradiční znělky přichází na hrací plochu a zápas bude moci za okamžik začít. Utkáním ze stadionu Na Litavce Vás provede Tomáš Reiner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Miroslav Slepička obstaral v příbramském dresu výkop zápasu a domácí ihned nakopli míč směrem k pokutovému území soupeře, Dukla se ale snadno ubránila.
     
    2
    Patrik Brandner mohl vstřelit gól do sítě svého bývalého zaměstnavatele po pouhé minutě, když se v pokutovém území dostal ke střele, která byla zablokována a ze vzduchu se snesla do náruče brankáře Milana Švengera!
    2. Brandner odmítl udeřit z jasné šance
     
    4
    Dukla se snažila zaútočit po pravém křídle a vypadalo to na faul, nakonec byl ale hostům odpískán ofsajd.
     
    5
    Filip Hlúpik zkusil na ose hřiště vypálit ze střední vzdálenosti a jeho pokus zamířil vysoko nad bránu.
     
    6
    Miroslav Slepička se dostal na levé straně šestnáctky ke střele, která se stala snadnou kořistí brankáře Dukly, jelikož byla slabá a mířila pouze do středu brány.
     
    6
    Na opačné straně hřiště nepříjemně zahrozil Ivan Schranz, který na levé straně pokutového území nebezpečně vypálil po zemi z ostrého úhlu, a Milan Švenger míč skvěle vyrazil!
    6. Jedovatá střela Schranze, Švenger připraven
     
    9
    Příbram se snažila zahrozit centrem z pravého křídla, který přeletěl hlavy všech hráčů v pokutovém území, jelikož byl příliš dlouhý.
     
    10
    Patrik Brandner se snažil dostihnout na pravé straně šestnáctky míč, kolmá přihrávka ale byla příliš prudká a Milan Švenger odkopával od brány.
     
    13
    A znovu Patrik Brandner, který na pravé straně šestnáctky napřáhl z úhlu k prudké přízemní střele, a Milan Švenger míč na přední tyči vyrazil na rohový kop!
    13. Aktivní Brandner znovu protáhl Švengera
     
    15
    Tým z hornického města dostal nyní Duklu pod tlak, přízemní a střílený centr z pravého křídla byl ale na přední tyči hostující obranou odvrácen.
     
    16
    Dukla sice zatím není tolik u míče, jenže jakmile se dostane k pokutovému území Příbrami, je z toho nebezpečí.
     
    18
    Miroslav Slepička si často nabíhá do pokutového území, centry od jeho spoluhráčů ale postrádají přesnost.
     
    20
    Nyní se to dokonale potvrdilo, když se na pravém křídle dostal k centru po pěkném sprintu Filip Hlúpik a Miroslav Slepička se hněval, protože míč byl dlouhý a vysoký.
     
    21
    Hraje zatím ze strany Příbrami po stranách a ve středu hřiště dobrá, scházejí jen přesnější centry, po kterých by se Miroslav Slepička nebo někdo jiný dostal do zakončení.
     
    23
    Příbram rozehrála na pravém křídle rohový kop nakrátko a na vzdálenější levou tyč přišel parádní centr, po kterém zblízka zakončoval Rudolf Skácel, jeho pokus byl ale zablokován a navíc se nacházel v ofsajdu.
     
    26
    Rudolf Skácel udělal chybu a Dukla se na pravé straně dostala k centru, který ze vzduchu bez potíží stáhl připravený brankář Milan Švenger.
     
    28
    Jakub Podaný na levé straně krásně pronikl z úhlu do pokutového a zpětnou přihrávkou našel Lukáše Holíka, jehož přízemní pokus byl zablokován.
     
    29
    Příbram darovala soupeři po špatné malé domů rohový kop a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval Jakub Podaný, ovšem ne dostatečně razantně a Milan Švenger snadno míč stáhl ze vzduchu.
     
    31
    Miroslav Slepička po přízemním centru z rohového kopu mohl skórovat na přední tyči skórovat, Filip Rada ale fantasticky zasáhl, když jeho prudkou přízemní střelu z úhlu a blízkosti vyrazil!
    31. Slepička se chytal za hlavu, zase ten Rada!
     
    33
    Těžko říci, zda chtěl Jakub Podaný na levé straně centrovat nebo střílet, každopádně míč skončil vysoko nad.
     
    33
    Miroslav Slepička nabil na střelu zpětnou přihrávkou ze značky pokutového kopu Romanovi Květovi, který přízemní střelou zpoza šestnáctky krásně mířil ke vzdálenější levé tyči, Filip Rada šel ale rychle k zemi a míč pravou rukou vytáhl na rohový kop!
     
    34
    A další nebezpečná střela Příbrami! Jan Matoušek se dostal po odvráceném centru z rohového kopu k míči a krásnou diagonální střelou zpoza šestnáctky těsně minul vzdálenější pravou tyč!
    34. Matoušek kroutil míč jen těsně vedle branky!
     
    38
    Miroslav Slepička předvedl parádní kličku a pronikl z levé strany do šestnáctky, jeho zpětná přihrávka z úhlu ale na Filipa Hlúpika neprošla.
     
    39
    Filip Hlúpik se zřejmě ocitl na pravé straně pokutového území k přízemní střele z úhlu, jenže promarnil ideální okamžik a jeho pokus byl zablokován.
     
    41
    Hra je v Příbrami zatím hodně vyrovnaná a neplatí to jen o světelné tabuli, na které svítí dvě nuly.
     
    43
    Patrik Brandner si tentokrát po poskytnuté výhodě netroufl na hranici šestnáctky na střelu a patou našel jednoho ze spoluhráčů, jehož přízemní střela zpoza šestnáctky a osy hřiště o metr minula pravou tyč.
    43. Bilovského přízemní rána mířila těsně vedle
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Diváci musí být v Příbrami po prvním poločase spokojeni, ačkoliv na gól zatím čekáme marně. V příbramském dresu několikrát zahrozil zkušený a osamocený útočník na hrotu Miroslav Slepička, zatímco na opačné straně bývalý hráč klubu z hornického města Patrik Brandner. Oba brankáři však drží nulu. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 FK Dukla Praha 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dukla Praha rozehrála druhý poločas a věřme, že po přestávce se dočkáme alespoň jedné branky, ať už padne na jakékoliv straně. Šance na to oba týmy měly.
     
    48
    Rudolf Skácel na levé straně vysunul Jana Rezka pěknou kolmou přihrávkou, jenže jeho následný přízemní centr byl na bližší tyči odvrácen na rohový kop.
     
    48
    Jan Rezek se na levé straně postavil k exekuci rohového kopu a znovu zvolil přízemní centr na přední tyč, kde míč jeden z obránců Dukly snadno odvrátil.
     
    49
    Dukla musela hrát na chvíli v deseti, protože za postranní čáru odešel kvůli zranění Lukáš Holík.
     
    52
    Miroslav Slepička na přední tyči po centru z pravé strany parádní patičkou sklepl míč pro Jana Rezka, jeho přízemní střela ze druhé vlny ale byla zablokována!
     
    53
    Příbram právě vstřelila branku!
    RUDOLF SKÁCEL si u levé tyče naběhl na přízemní centr Jana Matouška z pravé strany šestnáctky a ve skluzu míč z blízkosti poslal do odkryté brány! Příbram krátce po přestávce vede 1:0! Asistence: Jan Matoušek.
    53. Rudolf SKÁCEL - 1:0
     
    55
    Příbram právě vstřelila branku!
    Akce jako přes kopírák znamená dvoubrankové vedení Příbrami a ledovou srprchu pro Duklu! Jan Matoušek na pravé straně šestnáctky oběhl Martina Chlumeckého a na vzdálenější levou tyč poslal opět z úhlu přízemní centr, po kterém tentokrát skóroval MIROSLAV SLEPIČKA. Asistence: Jan Matoušek.
    55. Miroslav SLEPIČKA - 2:0
     
    58
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Ondřej Štursa, přichází David Douděra.
     
    61
    Milan Švenger musel být ošetřován poté, co s problémy dokázal udržet míč a nepustil jednoho z hráčů Dukly k velice lacinému gólu.
     
    65
    Pražský celek po inkasovaných dvou gólech v rychlém sledu sice zapl, na to aby se mu ale podařilo snížit je to stále málo.
     
    66
    Patrik Brandner se na vzdálenější pravé tyči natahoval ve skluzu po přízemním centru z levé strany šestnáctky, jenže i kdyby skóroval, gól by neplatil kvůli ofsajdu jeho spoluhráče.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Jan Holenda.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Frederik Bilovský, přichází Mohamed Doumbia.
     
    67
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Antonín Fantiš.
     
    68
    Jan Matoušek mohl ke dvěma asistencím přidat gól, když přízemní střelou zpoza šestnáctky mířil přesně k levé tyči, Filip Rada ale míč skvěle vyrazil na rohový kop!
     
    69
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Miroslav Slepička, přichází Ibrahim Keita.
     
    71
    Roman Květ na ose hřiště rozehrál standartní situaci nakrátko a Příbram se poté k ničemu nedostala.
     
    73
    Dukla rozjela pěknou kombinační akci na pravé straně hřiště, kterou po přízemním centru na vzdálenosti levou tyč zastavil ofsajd jednoho z hostů.
     
    76
    Jan Holenda byl zřejmě hráčem, který zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé přízemní střele a k radosti příbramských fanoušků o pořádný kus minul vzdálenější levou tyč.
     
    78
    Příbram právě vstřelila branku!
    JAN MATOUŠEK sebral míč obraně Dukly, pronikl na pravé straně do šestnáctky a parádní střelou pod břevno korunoval svůj parádní výkon!
    78. Jan MATOUŠEK - 3:0
     
    79
    Příbram právě vstřelila branku!
    ANTONÍN FANTIŠ si naběhl na vzdálenější levé tyči na přízemní centr Romana Květa z pravého křídla a skóroval do prázdné branye! Příbram znovu udeřila dvakrát během pár sekund a vede nad Duklou už 4:0! Asistence: Roman Květ.
    79. Antonín FANTIŠ - 4:0
     
    80
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Hlúpik, přichází Karel Soldát.
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 4156 diváků.
     
    84
    Dukla sice po přízemním centru z levého křídla dokázala skórovat, pomezní rozhodčí ale odmával ofsajd.
     
    86
    David Douděra skóroval v úvodním kole proti Plzni a na pravé straně se snažil proniknout do šestnáctky, v rozhodujícím okamžiku si ale míč příliš předkopl.
     
    87
    Domácí fanoušci jsou ve fantastické náladě a žádají po svých hráčích pátý gól. Dočkáme se ho?
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny dvě minuty.
     
    90+2
    Martin Chlumecký v závěru zápasu viděl první žlutou kartu, jinak oba týmy hrály dnes naprosto čistě.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Příbram od června roku 2013 zaznamenala nejvyšší výhru v lize, kterou režíroval Jan Matoušek, který krátce po přestávce v rychlém sledu přihrál na dva góly a v závěru zápasu se poté sám prosadil. O osudu utkání rozhodly čtyři góly, z nichž polovina vždy padla v rozmezí pár sekund. Nejprve krátce po přestávce, jak už bylo řečeno, a poté v závěru zápasu. Rudolf Skácel vstřelil první gól v lize od roku 2009. Příbram odehrála skvělé utkání a po suverénní výhře zůstává doma stoprocentní. Konečný výsledek zápasu 4. kola první ligy Na Litavce. 1.FK Příbram 4 FK Dukla Praha 0. (19:03:55)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 53. Skácel (Matoušek), 55. Slepička (Matoušek), 78. Matoušek, 79. Fantiš (Květ)

    Karty:   90+2. Chlumecký (DUK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:3.
    FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Květ, Kilián – Hlúpik (80. Soldát), Matoušek, Jan Rezek (67. Fantiš) – Slepička (69. Keita).
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Fantiš, Katidis, Keita, Průcha, Soldát.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Podaný, Bezpalec, Chlumecký, Milošević – Brandner (67. Holenda), Holík, Marek Hanousek (C), Bilovský (67. Doumbia) – Štursa (58. Douděra), Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – D. Breda, Douděra, Doumbia, Holenda, Ostojić, Daniel Tetour.

    Rozhodčí: Jiří Housek. Asistenti: Petr Blažej, Jaroslav Kubr. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Berka

    Diváci: 4156
    ocianews.com