Příbram – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Opava – Liberec 1:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 4:1 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:1 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 11.08.2018, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný víkend a někdy příště opět na počtenou! (19:00:02)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se bez větších potíží stává tým FK Jablonec! Ve druhém poločase nejprve po nádherné akci snadno zvýšil Lukáš Masopust. Karvinou poté držel brankář Martin Berkovec, ale když si Marek Janečka skluzem tečoval míč do vlastní klece, neměl šanci zasáhnout. Na konečných 1:4 z pohledu Karvinských v poslední minutě upravil pěknou křižnou střelou Lukáš Budínský. Severočeši tedy zaznamenali své první letošní vítězství a mohou se těšit na posun tabulkou. To hosté zůstávají stále na nule, navíc už potřetí ze čtyř zápasů obdrželi čtyři branky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Karviná by ráda přidala ještě jednu střelu, ale domácí se zatáhli a pravděpodobně si už nenechají skóre více pokazit. Slezané budou mít k dispozici ještě jeden přímý kop z poloviny hřiště, což Petr Rada nese opět velice nelibě.
    90. Lukáš BUDÍNSKÝ - 4:1
     
    90
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se hosté dočkali čestného gólu, který si dnes zřejmě zasloužili. Po pěkné přihrávce do pokutového území si míč zpracoval LUKÁŠ BUDÍNSKÝ a z výborné pozice prostřelil Vlastimila Hrubého povedenou křižnou ranou ke vzdálenější tyči.
     
    89
    Vlastimil Hrubý obstaral jeden za svých dnešních posledních výkopů a poslal míč na karvinskou polovinu. Davis Ikaunieks se jej snažil udržet před autovou čarou, avšak nakonec se mu to nepodařilo.
     
    88
    Vlastimil Hrubý nyní nepůsobil zrovna suverénním dojmem, když boxoval centr pouze před sebe.Jablonec se ale brzy dostal opět do ofenzivy a Davis Ikaunieks se s Michalem Trávníkem snažil díky narážečce dostat do pokutového území. Marek Janečka byl však v tuto chvílí velice jistý.
     
    87
    Hned dvojici rohových kopů mají nyní k dispozici hosté. První centr byl odvrácen zpět do zámezí. Druhý pokus dostal David Lischka mimo šestnáctku a Benjamin Čolić poté dělovou ranou z pětadvaceti metrů zamířil mezi stromy za stadionem.
     
    85
    Davis Ikaunieks se snažil prosadit v pokutovém území. Jeho střelu však blízko stojící Jan Šisler srazil na rohový kop. Ten opět rozehrával Michal Trávník, ale Karviná neměla problém s ubráněním se.
     
    84
    Další pokus Jablonce o útok zastavil důraznou hlavičkou Benjamin Čolić. Ten dnes z obránců Slezanů působí jednoznačně nejjistějším dojmem. Bohužel jej kolegové příliš nenapodobili.
     
    83
    Kdo by čekal, že jablonecký kouč bude za stavu 4:0 spokojen, byl by na omylu. Petr Rada totiž zápas nadále velice emotivně prožívá a důrazně svým hráčům vyčítá byť jen sebemenší chybičku. Už je to nicméně pro něj typické.
     
    82
    Jan Moravec se vydal poměrně vysoko napadat rozehrávajícího Tomáše Hübschmana, poté se však stáhl zpět a nechal jabloneckého kapitána rozvinout útok. Ten neměl dlouhého trvání a po dobrém zákroku Jana Šislera se hra přesouvá na druhou stranu hřiště.
     
    81
    Dalším, kdo se pokoušel zapsat do listiny střelců, byl domácí Michal Trávník. Ten napřáhl z více než dvaceti metrů, avšak netrefil míč ideálně a Martina Berkovce tak příliš neohrozil.
     
    80
    Zápas dospěl ke svým závěrečným deseti minutám. O jeho sudu je již dávno rozhodnuto, oba týmy ale ještě mají o co hrát. Jablonec o dovršení "bůra", Karviná alespoň o čestné zmírnění skóre.
     
    80
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jakub Považanec.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Luboš Tusjak, přichází David Guba.
     
    78
    Davis Ikaunieks prováhal obrovskou šanci na první gól v zelenobílém dresu! Vladimir Jovović si troufl na těžký volej z dálky. Rána mu vůbec nesedla, nicméně přes děravou karvinskou defenzivu proklouzl míč až k lotyšskému forvardovi, který před Martinem Berkovcem zamířil mimo tři tyče.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Chramosta, 45. Doležal (Trávník), 53. Masopust (Chramosta), 72. Janečka (vla.) – 90. Budínský (Wágner)

    Karty:   65. Budínský (KAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:9. Rohy: 5:6.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust (75. Janković), Trávník, Jovović (80. Považanec) – Doležal (68. D. Ikaunieks), Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hovorka, Janković, R. Acosta, V. Kubista, Považanec, D. Ikaunieks.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Janečka (C), Kocsis (46. Šisler), Tusjak (79. Guba) – Mertelj – Jan Moravec, Panák (60. Suchan), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Lingr, Šisler, Guba, Ramírez, Weber, Pavelka, Suchan.

    Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Caletka.

    Diváci: 2 826
    thejrc.org