Třinec – Pardubice 1:2 (kon.) | Chrudim – Znojmo 4:1 (kon.)
konec
MFK Chrudim
4:1 (1:1)
1. SC Znojmo FK
Sobota 11.08.2018, 10:15 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Nováček FNL slaví první výhru v soutěži a nutno poznamenat, že zcela zaslouženě. Domácí svého soupeře ve druhém poločase přejeli a na kontě mají již čtyři body. (12:02:44)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jakub Teplý měl možnost uzavřít střelecký účet zápasu, dostal balon na malé vápno, ale, i když byl naprosto osamocen, nedokázal se trefit mezi tři tyče!
     
    89
    Znojemští se přece jen snaží, domácí si ale závěr zápasu v poklidu hlídají.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Dženis Beganović (1. SC Znojmo FK).
     
    86
    Langr na hranici šestnáctky parádně sklepl míč pro Lukáše Kopeckého, nový hráč na hřišti se ale ukopl. Jeho zakončení mířilo mimo, v tuto chvíli mu to ale zase tolik vadit nemusí.
     
    84
    Střídající Jan Šulc mohl alespoň trochu upravit špatný dojem Znojma, ani on si ale nedokázal pohlídat ofsajdové postavení.
     
    83
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Lukáš Kopecký.
     
    80
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je vymalováno, nováček tentokrát tříbodový zisk ze své moci již nepustí! Jaroslav Hlavsa se po pravé straně dostal do šestnáctky přes Dramého, následně připravil ideální zakončení pro DAVIDA SIXTU. Chrudimský záložník zamířil neomylně do černého – 4:1!
     
    79
    Šípek si při výskoku pomohl rukama, do útoku se tak bude hnát Znojmo. Podaří se hostujícímu týmu ještě s výsledkem něco udělat?
     
    77
    Z ničeho nic se do pokutového území dostal hostující Jakub Teplý, který byl sám před gólmanem, přesto ho ale Mrázek vychytal. Nakonec byly emoce zbytečné, sudí totiž signalizoval ofsajd.
     
    76
    Domácí mají v současné době utkání jasně ve svých rukou, Znojmo se nemůže vymanit z vlastní poloviny. Času na obrat je ale ještě dostatek.
     
    74
    Další průnik Froňka končí sraženým centrem a rohovým kopem pro Chrudim.
     
    73
    Znojmo po třetí inkasované brance naprosto odpadlo a nyní se musí strachovat hlavně o to, aby si domů neodvezlo mnohem větší příděl.
     
    72
    Martin Sulík mohl přidat další trefu, postupoval sám na gólmana, ale gólman Antonín Buček dalším skvělým zákrokem udržel naději Znojma ještě nad vodou!
     
    71
    Martin Sulík ukazuje svoji šikovnost! Nyní se na hranici pokutového území ukázkově zbavil protihráče, nakonec se odhodlal pro zakončení po zemi, které ale Buček skvěle zlikvidoval!
     
    70
    Chrudimští jsou při chuti! Akce jako přes kopírák přinesla centr Davida Sixty na zabíhajícího Sulíka, podobný kousek se ale slovenskému záložníkovi tentokrát nepovedl. Jeho rána končí mimo!
     
    69
    Za protesty dostává žlutou kartu brankář Antonín Buček.
     
    68
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Fantastická akce chrudimských fotbalistů přináší třetí radost! Tomáš Froněk si k dnešním dvěma gólům přidává ještě asistenci a to ukázkovou. Od poloviny hřiště předběhl bránícího hráče, křižným centrem našel MARTINA SULÍKA, který po dvou minutách na hřišti trefil přesně – 3:1!
     
    67
    Zdá se, že znojemští fotbalisté začínají šlapat do pedálů. Nyní se jim podařilo zamknout Chrudim na jejich polovině, nebezpečný centr do vápna odvrátil Drahoš.
     
    66
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jakub Kučera, přichází Oleksij Čereda.
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Kathon St. Hillaire, přichází Jan Šulc.
     
    65
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Martin Sulík.
     
    64
    Chrudimští ještě překonali skvělou návštěvu z prvního zápasu, na utkání si dnes našlo cestu 1 410 diváků!
     
    62
    Petr Rybička mohl domácí tým výrazně přiblížit třem bodům, z ideální pozice ale nastřelil přímo brankáře Bučka!
     
    61
    Dženis Beganovič dostal poměrně hodně prostoru ve středu hřiště, nebál se opřít do míče a poměrně jedovatě ho vyslal na branku Chrudimi. Mrázkovi sice vypadl míč z náruče, následně ho ale znovu ukořistil.
     
    60
    Po hodině hry dostává Mahamadou Dramé žlutou kartu za zákrok na unikajícího Langra.
     
    59
    Tomáš Froněk si hlasitě říká o hattrick, nyní znovu přesprintoval obránce Znojma a hnal se do šance. Svůj postup nakonec zakončil nepřesnou ranou.
     
    58
    Znojmo musí do ofenzívy přidat, další šance nepřišla ani po standardní situaci z pravé strany.
     
    56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí skóre ve svůj prospěch! Dlouhým autovým vhazováním vyhnal Petra Rybičku až do pokutového území Lukáš Mastík, chrudimský útočník nesobecky připravil míč pro TOMÁŠE FROŇKA, který z penaltového puntíku již trefil jen prostor mezi bránícími hráči – 2:1!
     
    53
    David Sixta chtěl nechat vzpomenout na skvělou ránu čtrnáct dní zpátky, nyní však jeho zakončení nabralo vnější rotaci. Balon se mezi tři tyče nevešel ani náhodou.
     
    52
    Signál z rohového kopu domácím nevyšel podle představ, rychlá protiakce nakonec Znojmu výraznou příležitost nepřivála.
     
    51
    Ze zajímavě vyhlížející situace vybojoval nováček FNL alespoň další roh.
     
    50
    Útočné obléhání chrudimské šestnáctky ukončil Štrombach faulem u rohového praporku.
     
    49
    Kolmice Kesnera na rozběhnutého Hlavsu zamířila do zámezí, na tahu jsou znovu Znojemští.
     
    48
    Tomáš Froněk se mohl podruhé stát chrudimským hrdinou! Po kličce do středu hřiště se odvážil ke střele po zemi, balon byl těsně před brankářem tečován a Buček měl co dělat, aby ho dokázal alespoň vyrazit před sebe! Nikdo z nabíhajících hráčů se již k dorážce propracovat nedokázal.
     
    47
    Vojtěch Řezníček si zřejmě obnovil zranění z předchozí sezony a je nucen vystřídat, do hřiště se na pravý kraj obrany staví Jaroslav Hlavsa.
     
    46
    Vstoupili jsme do druhé poločasu, první minutka lépe vyšla Znojmu. Hosté dostali k dispozici rohový kop, centr do vápna si ale domácí pohlídali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina utkání je za námi. V Chrudimi jsme viděli dvě branky a převahu chrudimského týmu, který nevyužil několik šancí a nakonec ještě zahodil penaltu. Vše je otevřené, o osudu rozhodne až druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na druhé straně Šípek šikovně prodloužil míč na Tomáše Froňka, který vybojoval pro domácí alespoň rohový kop.
     
    45
    Centr sice doputoval do vápna na Františka Malára, který patičkou zkoušel ještě vylepšit pozici pro spoluhráče. Jeho záměr ale efekt nepřinesl.
     
    44
    Blíží se závěr první půle, hosté dostanou k dispozici ještě jednu standardní situaci po faulu Froňka.
     
    43
    Na opačné straně centr Jana Mudry z levé strany neomylně sebral do rukavic brankář Mrázek.
     
    42
    Zdá se, že tentokrát neproměněná penalta s domácími tolik nezamávala a i nadále se snaží překonat znojemskou obranu.
     
    40
    Chrudimští fotbalisté podruhé v sezoně neproměňují pokutový kop! Míč si postavil Jakub Šípek, jehož střela namířila do tyčky!
     
    39
    Mahamadou Dramé fauloval v pokutovém území Petra Rybičku, Chrudimští budou kopat penaltu!
     
    38
    Chrudimští již nemají tak velkou převahu jako v předchozích minutách, přesto je míč stále častěji na jejich kopačkách.
     
    35
    Brankář Mrázek nyní zariskoval a sebral balon do svých rukavic na hranici šestnáctky. Rozhodčí je názoru, že se nic v rozporu s pravidly nestalo.
     
    34
    Chrudimská obrana si po špatném odkopu Krčála vybrala trochu paní štěstěny, z rychlé protiakci si následně Rybička zvolil špatně. Jeho kolmice na Šípka byla více než naivní.
     
    32
    Centr za obranu sice našel Jakuba Šípka, chrudimská posila z konkurenčního Hradce Králové se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    30
    Kdo dnes dorazil na stadion Za Vodojemem, nemůže litovat! Pěknou útočnou akcí odpovědělo také Znojmo, z rychlého kontru připravil Štrombach zakončení pro kapitána Davida Helíska, který z pravé strany orazítkoval tyčku chrudimské branky!
     
    29
    Další zajímavá příležitost Chrudimi, centr Tomáše Froňka přistál na hlavě Ondřeje Kesnera, který nakonec poslal balon je kousek vedle levé tyče Bučkovy branky!
     
    28
    Skvěle zaplněný domácí stadion explodoval podruhé, leč marně! Centr po standardní situaci propadl až na zadní tyč, odkud se vrátil do malé vápna, kde si ho hostující zadáci srazili do vlastně sítě. Radost je zbytečná, píská se útočný faul!
     
    27
    Matúš Lacko dostává žlutou kartu za zákrok na rozjetého Mastíka.
     
    26
    Hned pětice chrudimských hráčů bylo v ofsajdu, osobně si ale myslím, že Jakub Krčál, na jehož noze nakonec míč přistál, nikoliv. Nic to nemění na situaci, že praporek rozhodčího je znovu nahoře.
     
    25
    Dlouhý centr na nabíhajícího si Kesnera přinesl alespoň územní posun, domácí jsou znovu nastěhováni v okolí pokutového území.
     
    23
    Domácí jsou i nadále hladovější po druhém gólu a obraně Znojma pořádně zaváří! Přízemní centr Kesner na malé vápno přistál na noze Petra Rybičky, který ale branku hostujícího týmu těsně přestřelil!
     
    22
    Postup Štrombacha je zastaven pro zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    20
    Centr do vápna končí neúspěchem, následně se šlapákem proti Teplému prezentoval Langr.
     
    19
    Vojtěch Řezníček se snaží svoji chybu z úvodu utkání napravit velmi razantním způsobem, další zajímavý centr z pravé strany si ale obrana Znojma pohlídala. Bohužel pro hosty jen tak, že bude následovat rohový kop.
     
    18
    Ani centr Krčála hrotové útočníky Chrudimi nenašel.
     
    17
    Hra se znovu vrací před branku Bučka, příliš dlouho tam ale domácí nepobyli. Lob Řezníčka útočník Rybička nepochopil, balon tak doskákal do zámezí.
     
    16
    Již v prvním zápase fanoušci viděli v Chrudimi pět branek a dnes je na to zaděláno znovu! Kvalitní příležitost si vypracoval St. Hillaire, jeho zakončení z hranice vápna ale brankář Mrázek zpacifikoval.
     
    15
    První žlutou kartu v utkání dostává chrudimský Vojtěch Řezníček.
     
    14
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí se radují z vyrovnání! Centr Vojtěcha Řezníčka z pravé strany přistál nejprve na noze Šípka, jeho zakončení Buček vyrazil pouze k TOMÁŠOVI FROŇKOVI, který nadvakrát propálil vše před sebou – 1:1!
     
    10
    Po deseti minutách jsme viděli první brankovou příležitost Chrudimi, Petr Drahoš ale hlavičkou příliš problémů neudělal.
     
    9
    Centr na zadní tyč si obrana Chrudimi zpracovala a může založit protiútok.
     
    8
    Znojemští po vstřelené brance ožili a další šanci budou mít z rohového kopu.
     
    7
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Podobnou chybu jako vyrobil v prvním zápase proti Ústí nad Labem Petr Drahoš nyní vyrobil i Vojtěch Řezníček. Jeho malá domů byla příliš pomalá, proti St. Hillairemu vystartoval Mrázek a faulem ho zastavil. Zahraniční hráč ve službách Znojma ale posunul míč na JAKUBA TEPLÉHO, který ve výhodě bez obtíží trefil odkrytou branku Chrudimi – 0:1!
     
    5
    Pro změnu si s míčem na chvilku potykají také hosté ze Znojma, stejně jako domácí se ale nijak dopředu neženou.
     
    4
    Domácí jsou v úvodu aktivnější a častěji na balonu, obrana Znojma ale prozatím pracuje více než stoprocentně.
     
    3
    Froněk faulován u postranní čáry, sudí za zákrok znojemského hráče mohl rozhodně žlutou kartu udělit. Nakonec si ale svůj záměr rozmyslel.
     
    2
    Obrana Chrudimi zapomněla na Davida Štrombacha, který si šikovně pohlídal ofsajdové postavení a mířil po pravé straně do nebezpečné šance. Nakonec zvolil přízemní centr na penaltový puntík, v daném území ale neomylně vládl Krčál.
     
    1
    Chrudimští rozehráli a poklidně kombinují na vlastní polovině. Postupem času však míří na půlku svého soka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Sixta, Froněk – Rybička, Šípek.
    Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Dostálek, Kopecký, Krištof, Sulík, Vašulín.

    1. SC Znojmo FK: Buček – Štrombach, Kučera, St. Hillaire, Malár – Helísek, Lacko, Mudra, Teplý – Dramé, Beganović.
    Náhradníci: Veselý – Krčík, Čereda, Cihlář, Obiechina, Hlůže, Šulc.

    Rozhodčí: Cieslar – Dresler, Pfeifer.
     
    Příjemné sobotní dopoledne z Chrudimi! Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na domácím hřišti dnes pokusí o zisk premiérových tří bodů ve druhé lize, jeho soupeřem bude celek Znojma. Obě mužstva mají ze třech zápasů na kontě jediný bod a případná porážka pro jednoho z nich bude velmi nepříjemná. Za malou chvilku si odtajníme sestavy dnešního duelu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Petr Dejnožka

    Branky: 14. Froněk, 56. Froněk, 68. Sulík, 80. Sixta – 7. Teplý

    Karty:   15. Řezníček (CHR) – 27. Lacko (ZNO), 60. Dramé (ZNO), 69. Buček (ZNO), 87. Beganović (ZNO)

    Neproměněná penalta: 40. Šípek (CHR), mimo


    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček (47. Hlavsa), Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Sixta (83. Kopecký), Froněk – Rybička (65. Sulík), Šípek.
    Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Dostálek, Kopecký, Krištof, Sulík, Vašulín.

    1. SC Znojmo FK: Buček – Mudra, Dramé, Malár, Helísek (C) – Lacko, Kučera (66. Čereda) – Štrombach, Beganović, St. Hillaire (66. Šulc) – Teplý.
    Náhradníci: Veselý – Krčík, Čereda, Cihlář, Obiechina, Hlůže, Šulc.

    Rozhodčí: Cieslar – Dresler, Pfeifer

    Diváci: 1410
    thejrc.org