Sparta – Pardubice 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Davos 3:7 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 11.08.2018, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to z ČPP Arény vše, nicméně již v 18:00 zde vypukne další duel, v němž domácí Mountfield HK vyzve švýcarský Davos. Hradečtí první utkání zvládli, když porazili Spartu 5:4 v prodloužení, Davos pak udolal houževnaté Pardubice 3:2. Je se na co těšit! (16:33:43)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni pardubický gólman Milan Klouček a sparťanský bek Jan Košťálek.
     
    Konec zápasu.
     
    63:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! ANDREJ KUDRNA využil milimetrové pobídky Jana Košťálka do pravého kruhu a nedal Kloučkovi z nápřahu absolutně žádnou šanci. Sparta vítězí! Asistence: Jan Košťálek, Richard Jarůšek.
     
    63:03
    Plexisklo stále drží, Klimkova bomba končí za bránou Kloučka. Pardubice střídají.
     
    62:11
    Treille vyslal pumelici z pravého kruhu, Honzíka však nepřekvapil. Tempo se zvyšuje, chvílemi připomíná ostrý duel extraligy.
     
    61:30
    Pokus Svobody končí v Honzíkově náručí, vhazuje se v obranném pásmu Sparty.
     
    60:31
    Svižný hokej tří proti třem startuje! Na začátku je aktivnější Dynamo, ke střelám se však Holaňova parta prozatím nedostala.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sparta tlačila, hrozila – a dočkala se. Po brankách Košťálka a Kumstáta se skóre srovnalo, přičemž Pražané dokonce mohli i otočit, v dalším snažení už ale neměli štěstí. Za pár minut začne pod Bílou věží pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Teď jde jen o to neudělat chybu, ani jeden z celků se už do žádných velkých akcí nežene. Je pravděpodobné, že v ČPP Aréně uvidíme nastavenou pětiminutovku.
     
    57:40
    Sparťané vyslali na Kloučka hned několik nepříjemných pokusů, pardubický gólman se nicméně nachytat nenechal. Do konce třetí dvacetiminutovky zbývá něco málo přes dvě minuty.
     
    56:06
    Halou zní hlasy pražských fanoušků, kteří rovněž touží po gólu a tím pádem po definitivním obratu. Zakázané uvolnění, vhazuje se před Honzíkem.
     
    53:42
    Nahození Hantáka z levého kruhu nadělalo Kloučkovi víc starostí, než by se mohlo zdát. Pardubice po delší době tlačí, hodlají zřejmě utkání otočit znovu ve svůj prospěch bez toho, aniž by musely do nastaveného času.
     
    52:19
    Pěkný a svižný pokus Budíka, na pozorného Honzíka si však pardubický bek nepřišel. Do konce zbývá něco přes sedm a půl minuty, dočkáme se rozuzlení, nebo půjde první střetnutí dnešního programu Mountfield Cupu do prodloužení?
     
    51:58
    Zakázané uvolnění svěřenců Uweho Kruppa, následující buly tedy proběhne před Honzíkem.
     
    50:09
    Nahození na Honzíkovu kasu končí přerušením hry a další minišarvátkou ve sparťanském pásmu, tu ale vzápětí sudí nekompromisně ukončují. Vhazuje se v levém kruhu.
     
    49:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    První kombinace Kaliny a Kumstáta sice ještě za Kloučkova záda nepropadla, druhý jmenovaný, tedy PETR KUMSTÁT, ale uspěl po Pechově pasu ihned vzápětí! Asistence: Lukáš Pech.
     
    48:43
    Vědět o sobě dává Lukáš Klimek, jeho bomba z pravého kruhu ale Honzíka nepropálila. Sparta tlačí a jde si za vyrovnáním, vhazovat se bude v obranném pásmu Pardubic.
     
    47:31
    Sparta bude hrát tři sekundy přesilovku čtyři na tři a poté necelé dvě minuty pět na čtyři – na trestnou lavici míří za hákování Martin Bučko.
     
    46:42
    To muselo být nepříjemné... Ostrý projektil Kudrny od modré trefil jednoho z pardubických obránců, zdá se, do ruky. Zřejmě se však s bolestí pere statečně, protože ani není poznat, kdo vůbec ránu schytal.
     
    45:40
    Vzájemná potyčka za bránou Sparty končí, jak jinak, dvěma dvouminutovými tresty. Na obou stranách se bude hrát ve čtyřech.
     
    44:45
    Pas sparťanského Rouska byl zblokován a první z fanoušků získává cenný suvenýr z Mountfield Cupu! Čeká se na nový kotouč a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se přece jen dočkali! Skrumáž v pásmu Dynama využívá JAN KOŠŤÁLEK pohotovým využitím pobídky od Jarůška. Asistence: Richard Jarůšek, Robert Říčka.
     
    43:37
    Jandus nahazuje na bránu Pardubic, Klouček bezpečně kryje. Vhazuje se v pásmu Východočechů.
     
    41:41
    Pozornost sparťanské defenzívy zkoušely kombinací i Pardubice, ale moc ji, upřímně, neprověřily, do šance se totiž i přes dobrý nápad vůbec nedostaly. Hokej nyní mezi modrými čarami připomíná spíše fotbalové "bago" – počet přihrávek je bohatý, střel však vidíme poskrovnu.
     
    40:19
    Prvotní kombinace Sparty v pásmu Dynama nepřinesla vůbec nic a Východočeši se osvobozují vyhozením do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla mnohem více vzruchu než ta první, a to i přesto, že opět padla pouze jedna branka. Nutno podotknout, že ačkoli Pražané ztrácejí na Dynamo už dva góly, vytvořili si v prostřední části příležitostí podstatně víc. Dokáží svou snahu zužitkovat v poslední dvacetiminutovce?

    Ta začne zhruba v 15:46.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Je to tak, Východočeši hráli v šesti. Dvě minuty za tým odpyká Machač.
     
    39:00
    Gregorc, mimochodem bývalý hráč domácího Mountfieldu HK i nynějšího soupeře z Pardubic, teď svůj nápad překombinoval až příliš a pas z přečíslení tří na jednoho přišel pozdě a navíc nepřesně. Pardubice nicméně, zdá se, hrály v šesti, což nyní sudí řeší s trenérem Holaněm.
     
    37:01
    Říčka už byl o poznání rozhodnější a jeho petelici zřejmě Klouček ani neviděl. Štěstí pro Dynamo, že puk trefil jeho gólmana do hrudi, od níž se posléze odrazil mimo.
     
    36:28
    Co to? Dvořák vyslal ke Kloučkově svatyni něco, co by snad nedokázal charakterizovat ani on sám. Buď jak buď, brankář lehce nahozený kotouč přikryl rukavicí a nyní se bude vhazovat v obranném pásmu Pardubic.
     
    35:14
    Kusý chtěl Honzíka překvapit přízemním projektilem téměř z nulového úhlu, ale ani se k němu nakonec nedostal. Jeho pokus, který se dá popsat jako něco mezi střelou a přihrávkou, byl sražen za sparťanskou kasu.
     
    34:10
    Kalinova pumelice mířila pouze do plexiskla za bránou a Pardubice, které oslabení ustály bez větších problémů, nyní hrají opět v plném počtu.
     
    32:19
    Pod Bílou věží máme konečně i trochu vzruchu, tedy první větší šarvátku! Než ji sudí rozdělili, zapojilo se do ní zhruba osm borců z obou stran. Bude se vylučovat, svou aktivitu odnesou trestem na dvě minuty pardubičtí Holland a Jarůšek. Sparťané si zkusí početní výhodu, Holland totiž kromě hrubosti vyfasoval i dvouminutovou "pokutu" za sekání.
     
    31:24
    Černoch pálil z pravého kruhu, Klouček vyráží mimo. Celek z české metropole se usazuje v útočném pásmu a tlačí, seč může, prokletí protivníkovy kasy ale zatím ne a ne prolomit.
     
    30:14
    Treille chce zjevně víc! Pěkný projektil, který plachtil od modré, nicméně mířil těsně nad horní tyč. Alespoň lze znovu konstatovat, že hradecká plexiskla jsou v pořádku.
     
    29:29
    Kalina zkoušel štěstí přízemním pokusem od modré čáry, leč trefil pouze Honzíkovu brusli. Puk se poté odkutálel mimo a Pardubice v klidu střídají.
     
    28:47
    Sparťané se zčistajasna objevili před Kloučkem v šanci dva na jednoho, Černoch nicméně netrefil skákající touš. Pražané jsou nyní každopádně při chuti.
     
    27:05
    Bojuje se nyní převážně ve středu hřiště, hra je plná nepřesných rozehrávek a pokusů o protiútok, které si se štěstím nepotykaly. Připravenost gólmanů vyzkoušel střelou pouze pardubický Piskáček, Honzík nicméně stál na svém místě a s přehledem vyráží.
     
    25:44
    V krátkém časovém rozmezí již třetí ofsajd v řadě. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    24:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jako kdyby mě slyšel! Sacha TREILLE ustál několik ostrých soubojů, poté si najel před bránu Sparty a po přesném pasu Svobody a následné střele zvedá Dynamo ruce nad hlavu dnes už podruhé. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    24:12
    Treille upadl u hrazení za bránou Sparty a nešťastně se udeřil do ramene. Vypadalo to však hůř, než jak to doopravdy je, francouzský útočník se již za potlesku tribun vyškrábal zpět na nohy, míří na střídačku a vypadá to, že chce jednoznačně hrát dál.
     
    23:25
    Po šanci sparťanského Kudrny vyrazily na tah Pardubice, ten nicméně skončil jen chvíli po svém začátku. Postavení mimo hru, arbitr s pukem již zamířil do středního pásma.
     
    23:12
    Tyčka! Trončinský trefuje brankovou konstrukci Pražanů už podruhé v zápase. Nu, třeba se gólové radosti dočká do třetice..
     
    22:33
    Pokud to tak bude pokračovat, bude v ČPP Aréně třeba nakoupit nové ochranné sítě. Do té za bránou Sparty zamířil další puk, tentokrát po odrazu od Honzíkovy hole.
     
    21:59
    Zakázané uvolnění, vhazovat se bude před kasou Východočechů.
     
    21:48
    Kumstát se ladnými piruetami dostal až před Kloučka, jeho skákavý pokus nicméně skončil v gólmanově pozorné rukavici. Publikum průnik zkušeného sparťanského forvarda odměňuje potleskem – krásný hokejový moment!
     
    20:59
    Obě strany si vyměnily několik nepovedených střel. Ta poslední, Piskáčkova, pak mířila po sražení jednoho z obránců do ochranné sítě. Vhazuje se před Honzíkem.
     
    20:16
    Úvodní buly druhé části pro sebe získaly Pardubice, které také ihned založily protiútok. Ale ten stopl sudí – ofsajd!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první části jsme byli svědky vyrovnaného hokeje, v němž se potvrdilo, že "každý chvilku tahá pilku". Chvílemi hrozily Pardubice, načež odpovídala tlakem Sparta, branku jsme nicméně prozatím viděli pouze jednu, a to když Honzíka prostřelil pardubický bek Danill Miromanov.

    Druhá třetina začne zhruba ve 14:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Pardubičtí dobře kombinovali! Honzík si na chvíli nebyl jist, kde je kotouč, a z bezprostřední blízkosti jej nakonec odpaluje daleko pryč jeden z beků. Pražané měli štěstí, tohle zavánělo trefou soupeře.
     
    18:48
    Po zákroku Delisleho zůstal na chvíli jeden z Pardubických ležet u hrazení. Nepříjemný moment. Pro sparťanského beka to znamená, že si na dvě minuty odpočine na trestné lavici.
     
    18:29
    Puk skončil po tečované přihrávce na lavičce Sparty, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    17:41
    Jandusův pokus byl sražen do ochranné sítě. Sparťané sice ztrácejí, ale nedá se říci, že by se se stavem utkání nesnažili něco udělat, naopak, hra probíhá především v obranném pásmu Dynama. Dočkají se diváci další gólové radosti?
     
    16:30
    Pardubičtí již hrají v plném počtu a musí se bránit dalšímu nátlaku Pražanů.
     
    15:40
    Dynamo zahrozilo i v oslabení! Galletova střela z mezikruží šla vedle, kdyby ale mířil pouze o pár centimetrů doleva, mohl být tým z města perníku ve vedení už o dvě branky.
     
    13:56
    Poprvé na trestnou lavici míří také hráč Dynama, a sice Vracovský, jenž si odpyká dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    12:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se ujímají vedení! Pěknou akci využil před bránou DANILL MIROMANOV. Asistence: Miloš Bubela, Matouš Kratochvíl.
     
    11:59
    Sparťanských vojáků v poli se na ledě hemžilo až příliš mnoho, konkrétně šest. Dvouminutový trest za tým odpyká Jandus.
     
    11:59
    Kusý se proháčkoval až před před klec Honzíka, ale stejný případ jako před chvílí na druhé straně – chrániče gólmana byly proti.
     
    11:24
    Delisle vyslal směrem ke Kloučkovi opravdovou pumelici, jenže narazil na hbité gólmanovy betony. Sparta každopádně tlačí, což je něco, co jsme v tomto utkání doposud neviděli.
     
    11:06
    Pěkný pokus Říčky mířil pouze do brankářovy rukavice. Vhazuje se před bránou Dynama.
     
    08:59
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    08:10
    Pech pálil z pravé strany před Kloučkem, opět z přečíslení dvou hráčů na jednoho, jeho projektil každopádně zamířil otestovat odolnost plexiskla.
     
    07:31
    Sparta už je delší dobu kompletní. Dynamo si určité šance vypracovalo, vrcholem bylo před chvílí zmíněné břevno, leč trefu gólovou radost ČPP Aréna zatím neviděla.
     
    06:54
    Trončinský pálil od modré, přičemž zvonivý zvuk střely, jež skončila na horní tyči, snad slyšeli i lidé před halou! Puk poté zamířil do ochranné sítě.
     
    06:48
    Slušný pokus Wisharta od modré čáry, Honzíkův beton byl nicméně proti. Následná skrumáž před svatyní celku z hlavního města posunula konstrukci, bude se proto vhazovat v levém kruhu.
     
    04:24
    Pardubická přesilovka zatím vážnější šance nepřinesla. Sparťané dobře brání a před bránu soupeře ještě vůbec nepustili.
     
    03:04
    Jan Mandát odjíždí z ledu a drží se za obličej. To nevypadá dobře, snad nebude potřeba šití. Pro Rouska to znamená, že stráví celkem čtyři minuty na trestné lavici.
     
    02:41
    Pěkná střela Janduse z pravého kruhu, která vyšla z přečíslení dvou na jednoho, sparťanský forvard ale trefil pouze gólmana.
     
    01:09
    Z pravé strany od modré hrozil pardubický Svoboda, sparťanskou kasu ale vůbec netrefil. Protiútok zakládají Pražané.
     
    00:43
    Zakázané uvolnění Pardubic. Na začátku se hraje opatrně, ani jeden ze soupeřů se nikam nežene.
     
    00:09
    O první střelu se postaral pardubický Mandát, protihráč ji však přizvedl až do obranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A už jsou na ledě! Jako první vjeli na plochu sparťané v bílých dresech, následuje je Dynamo v červených. Hala je zaplněna zhruba z poloviny, lidé nicméně stále docházejí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Honzík (Machovský) – Košťálek, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc, Piskáček, Voráček (C), Dvořák – Říčka, Rousek, Jarůšek, Forman, Klimek, Kudrna, Kumstát, Pech, Hanták, Pšenička, Černoch, Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Miromanov, Wishart, Trončinský (C), Budík, Holland, Gallet, Nedbal – Machala, Bubela, Mandát – Svoboda, Marosz, Treille – Vracovský, Kratochvíl, Bortňák – Machač, Voženílek, Kusý. Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Fraňo, Micka – Ševic, Votrubec.
     
    Je tady druhý hrací den Mountfield Cupu a spolu s ním také první sobotní souboj. V něm se proti sobě představí dva poražení z prvních utkání – HC Sparta Praha a HC Dynamo Pardubice.

    Pokud jde o tabulkové umístění, lépe jsou na tom Pražané. Ti sice ztratili s Hradcem Králové slibně rozehrané utkání a vedení 4:1, přesto získali alespoň bod za prohru v prodloužení. To Dynamo má na svém kontě nulu, s Davosem ale sehrálo velice dobrou partii. Smazalo dvoubrankový náskok soupeře, ten ale udeřil také potřetí a to bylo rozhodující.

    Jak se bude vyvíjet duel mezi tradičními českými celky, to začneme zjišťovat ve 14:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 45. Košťálek (Jarůšek, Říčka), 50. Kumstát (Pech), 64. Kudrna (Košťálek, Jarůšek) – 13. Miromanov (Bubela, Kratochvíl), 25. Treille (Svoboda)


    HC Sparta Praha: Honzík (Machovský) – Blain, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle, Piskáček, Dvořák, Voráček (C) – Jarůšek, Klimek, Říčka – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Černoch, Rousek – Jandus, Hanták, Pšenička. Trenér: Uwe Krupp.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Miromanov, Wishart, Trončinský (C), Budík, Holland, Gallet, Nedbal – Machala, Bubela, Mandát – Svoboda, Marosz, Treille – Vracovský, Kratochvíl, Bortňák – Machač, Voženílek, Kusý. Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Fraňo, Micka – Ševic, Votrubec.
    thejrc.org