Sparta – Pardubice 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Davos 3:7 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 11.08.2018, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! ANDREJ KUDRNA využil milimetrové pobídky Jana Košťálka do pravého kruhu a nedal Kloučkovi z nápřahu absolutně žádnou šanci. Sparta vítězí! Asistence: Jan Košťálek, Richard Jarůšek.
     
    49:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    První kombinace Kaliny a Kumstáta sice ještě za Kloučkova záda nepropadla, druhý jmenovaný, tedy PETR KUMSTÁT, ale uspěl po Pechově pasu ihned vzápětí! Asistence: Lukáš Pech.
     
    47:31
    Sparta bude hrát tři sekundy přesilovku čtyři na tři a poté necelé dvě minuty pět na čtyři – na trestnou lavici míří za hákování Martin Bučko.
     
    45:40
    Vzájemná potyčka za bránou Sparty končí, jak jinak, dvěma dvouminutovými tresty. Na obou stranách se bude hrát ve čtyřech.
     
    44:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se přece jen dočkali! Skrumáž v pásmu Dynama využívá JAN KOŠŤÁLEK pohotovým využitím pobídky od Jarůška. Asistence: Richard Jarůšek, Robert Říčka.
     
    39:00
    Je to tak, Východočeši hráli v šesti. Dvě minuty za tým odpyká Machač.
     
    39:00
    Gregorc, mimochodem bývalý hráč domácího Mountfieldu HK i nynějšího soupeře z Pardubic, teď svůj nápad překombinoval až příliš a pas z přečíslení tří na jednoho přišel pozdě a navíc nepřesně. Pardubice nicméně, zdá se, hrály v šesti, což nyní sudí řeší s trenérem Holaněm.
     
    32:19
    Pod Bílou věží máme konečně i trochu vzruchu, tedy první větší šarvátku! Než ji sudí rozdělili, zapojilo se do ní zhruba osm borců z obou stran. Bude se vylučovat, svou aktivitu odnesou trestem na dvě minuty pardubičtí Holland a Jarůšek. Sparťané si zkusí početní výhodu, Holland totiž kromě hrubosti vyfasoval i dvouminutovou "pokutu" za sekání.
     
    28:47
    Sparťané se zčistajasna objevili před Kloučkem v šanci dva na jednoho, Černoch nicméně netrefil skákající touš. Pražané jsou nyní každopádně při chuti.
     
    24:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jako kdyby mě slyšel! Sacha TREILLE ustál několik ostrých soubojů, poté si najel před bránu Sparty a po přesném pasu Svobody a následné střele zvedá Dynamo ruce nad hlavu dnes už podruhé. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    18:48
    Po zákroku Delisleho zůstal na chvíli jeden z Pardubických ležet u hrazení. Nepříjemný moment. Pro sparťanského beka to znamená, že si na dvě minuty odpočine na trestné lavici.
     
    15:40
    Dynamo zahrozilo i v oslabení! Galletova střela z mezikruží šla vedle, kdyby ale mířil pouze o pár centimetrů doleva, mohl být tým z města perníku ve vedení už o dvě branky.
     
    13:56
    Poprvé na trestnou lavici míří také hráč Dynama, a sice Vracovský, jenž si odpyká dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    12:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se ujímají vedení! Pěknou akci využil před bránou DANILL MIROMANOV. Asistence: Miloš Bubela, Matouš Kratochvíl.
     
    11:59
    Sparťanských vojáků v poli se na ledě hemžilo až příliš mnoho, konkrétně šest. Dvouminutový trest za tým odpyká Jandus.
     
    08:10
    Pech pálil z pravé strany před Kloučkem, opět z přečíslení dvou hráčů na jednoho, jeho projektil každopádně zamířil otestovat odolnost plexiskla.
     
    06:54
    Trončinský pálil od modré, přičemž zvonivý zvuk střely, jež skončila na horní tyči, snad slyšeli i lidé před halou! Puk poté zamířil do ochranné sítě.
     
    03:04
    Jan Mandát odjíždí z ledu a drží se za obličej. To nevypadá dobře, snad nebude potřeba šití. Pro Rouska to znamená, že stráví celkem čtyři minuty na trestné lavici.
     
    02:41
    Pěkná střela Janduse z pravého kruhu, která vyšla z přečíslení dvou na jednoho, sparťanský forvard ale trefil pouze gólmana.

    Šimon Sedlařík

    Branky a nahrávky: 45. Košťálek (Jarůšek, Říčka), 50. Kumstát (Pech), 64. Kudrna (Košťálek, Jarůšek) – 13. Miromanov (Bubela, Kratochvíl), 25. Treille (Svoboda)


    HC Sparta Praha: Honzík (Machovský) – Blain, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle, Piskáček, Dvořák, Voráček (C) – Jarůšek, Klimek, Říčka – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Černoch, Rousek – Jandus, Hanták, Pšenička. Trenér: Uwe Krupp.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Miromanov, Wishart, Trončinský (C), Budík, Holland, Gallet, Nedbal – Machala, Bubela, Mandát – Svoboda, Marosz, Treille – Vracovský, Kratochvíl, Bortňák – Machač, Voženílek, Kusý. Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Fraňo, Micka – Ševic, Votrubec.
    thejrc.org