Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
konec
Česko
8:3 (1:1, 3:1, 4:1)
Slovensko
Sobota 11.08.2018, 00:00 • Downtown Community Arena, Edmonton • Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Češi tak končí v konečném pořadí turnaje na 5. místě, Slováci jsou šestí. Turnaj zde v Edmontonu vyvrcholí zítra. To se ve finále představí Švédsko, které si před chvílí v semifinále poradilo s Rusy, a vítěz večerního utkání Kanada – USA. Pro tuto chvíli je to odsud všechno, díky za pozornost a příjemnou noc do Česka. (02:33:33)
     
    Česká reprezentace do osmnácti let končí své působení na Hlinka Gretzky Cupu jednoznačným vítězstvím 8:3 nad Slovenskem. Po vyrovnané první třetině národní tým postupně přebral iniciativu a v posledním dějství na ledě jednoznačně dominoval. Skvěle hrál především první útok a Teplý s Raškou, zdatně jim sekundoval třígólový Barinka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V samotném závěru ještě inkasuje dvě minuty Turan (SVK), který se už delší dobu snažil dostat do potyčky s někým z českých hráčů.
     
    59:29
    Krásný zákrok lapačkou v poslední minutě si připsal Škorpík, který ukradl gól Eliašovi. Ten mířil do horního růžku, ale český gólman se rychle přesunul a je vítězem okamžiku.
     
    58:41
    Pytlík dostal přihrávku před branku, byl sám před brankářem, ale Borák jeho pokus nadvakrát zneškodnil.
     
    57:57
    Zakázané uvolnění Slováků.
     
    57:09
    Češi vyrobili chybu v rozehrávce, kterou mohl potrestat Mrázik, sám před Škorpíkem ale nedokázal vymyslet žádné překvapivé zakončení a nechal vyniknout gólmana národního týmu.
     
    55:52
    Raška s Teplým na ledě v dnešním zápase zcela dominují, nyní po vzájemné kombinaci znovu rozebrali slovenskou obranu.
     
    55:12
    Jako raketa vystartoval po buly ve vlastním obranném pásmu za vyhozeným pukem Chromiak, dojel jej, ale v samostatném úniku si nepřišel na Škorpíka.
     
    55:03
    Koffer si klepnul o přihrávku v přečíslení tří na jednoho, trefil přesouvajícího se brankáře do ramena, odtud puk odskákal těsně vedle levé tyče. Další velká šance Česka.
     
    54:32
    Slováci jsou v plném počtu.
     
    54:22
    Češi kontrolují puk a mají zápas pevně v rukou.
     
    53:15
    Teplý minul u pravé tyče před odkrytou brankou těžkou přihrávku, následně Slováci vyhazují.
     
    52:32
    Pro Slovensko to navíc v dohledné době nevypadá na zlepšení, Ilenčík musí odsedět dvouminutový trest.
     
    51:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN LANG se hned po návratu z trestné lavice zapisuje mezi střelce, poté co jej našla Teplého přihrávka od levého mantinelu a český útočník využil rozhozeného postavení slovenského brankáře i obrany. Zápas se stává jednoznačnou záležitostí. Asistence: Michal Teplý, Filip Přikryl.
     
    51:46
    Přikryl hledal ještě v oslabení před brankou volného spoluhráče, přihrávka ovšem neprošla.
     
    51:13
    Chromiak nic nevymýšlel, napálil volný puk na bránu a jen těsně míjí pravou tyč české branky.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 1. Barinka (Teplý), 22. Přikryl, 35. Peterek (Koffer, Mlčák), 38. Najman (Teplý, Barinka), 44. Barinka (Raška), 48. Najman (P. Novák), 49. Barinka (Teplý, Raška), 52. Lang (Teplý, Přikryl) – 2. Mrázik (Turan, Golian), 27. Čajkovič (Kňažko), 47. Chromiak (Mrázik, Kňažko)


    Česko: Škorpík (Malík) – Haš, Mlčák, Kubíček, Homola, Tureček, Žůrek, Suhrada – Teplý, Barinka, Raška – Beránek, Peterek, Pytlík – Mužík, Přikryl, Lang – Koffer, Najman, Toman – P. Novák.
    Slovensko: Borák (Kozel) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Jendek, Eliaš, Volko – Kormúth, Škultéty, Valigura.
    ocianews.com