Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
po prodl.
Kanada
6:5 (2:3, 1:0, 2:2 - 1:0)
USA
Sobota 11.08.2018, 03:00Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
    61:27 Josh WILLIAMS - 6:5
     
    61:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Tohle byla krásná akce v podání Krebse, který vyvezl puk až do útočného pásma, kde před Wolfem udělal otočku a nahrál najíždějícímu JOSHI WILLIAMSOVI, který mířil přesně nad pravý beton Wolfa. Asistence: Peyton Krebs.
    59:59 Dylan COZENS - 5:5
     
    59:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Kanaďanům se risk vyplatil doslova v poslední vteřině DYLAN COZENS dokázal přesně ve chvíli, kdy se čas ocitl na nule, dostat přesně mířenou střelou k pravé tyči puk až za Wolfa. Zatímco americký brankář nevěří vlastním očím, davy v Rogers Place šílí. Bez asistence.
    53:33 Luke TOPOROWSKI - 4:5
     
    53:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přidali na tempu a znovu otáčí vývoj utkání! Groll se obtočil kolem kanadské branky a zkusil překonat Maiera z levé strany, ten ale puk jen vyrazil před sebe, odkud kotouč za záda kanadského brankáře doklepl pohotový LUKE TOPOROWSKI. Bez asistence.
    52:03 Nicholas ROBERTSON - 4:4
     
    52:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je znovu srovnáno! NICHOLAS ROBERTSON se šikovně vyhnul Williamsovi u levého mantinelu i Suzukimu před kanadskou brankou a poslal puk přesně nad levé rameno Maiera. Bez asistence.
    43:35 Josh WILLIAMS - 4:3
     
    43:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané neváhali a poměrně rychle dokázali svou početní výhodu využít, když od vrcholu kruhu mířil přesně do pravého horního růžku JOSH WILLIAMS. Bez asistence.
    28:34 Xavier PARENT - 3:3
     
    28:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané chvíli drželi Američany pod tlakem a XAVIER PARENT pak dostal dobrou přihrávku k modré čáře, odkud dobře mířenou střelou do horní části branky překonal Wolfa. Bez asistence.
    14:33 Nicholas ROBERTSON - 2:3
     
    14:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané znovu vedou! Hned po buly před Maierem se k puku dostal NICHOLAS ROBERTSON, který si ještě stáhl puk před bránícími hráči a bekhendem jej spíš posunul mezi betony kanadského brankáře. Josh Nodler.
    08:10 Josh WILLIAMS - 2:2
     
    08:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je znovu srovnáno! Kanaďané těží z dobré práce před Wolfem a po šikovné teči JAMIESONA REESE se mohli radovat z další branky a vyrovnání, když Wolfovi propadl puk mezi rukou a tělem až za brankovou čáru. Bez asistence.
    05:48 Aaron HUGLEN - 1:2
     
    05:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané uskakují Kanadě znovu do jednobrankového náskoku! Josh Nodler jen nahodil kotouč na branku, kde se k němu dostal AARON HUGLEN a puk na čepeli hole dopravil až za záda překvapeného Maiera. Asistence: Arthur Kaliyev.
    04:39 Alexis LAFRENIERE - 1:1
     
    04:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    ALEXIS LAFRENIÉRE dostal šikovnou nahrávku na pravou stranu, prokličkoval blíž k Wolfovi, před posledním bránícím hráčem si stáhl puk a mířil pod horní tyč. Asistence: Xavier Parent, Bowen Byram.
    04:27 Nicholas ROBERTSON - 0:1
     
    04:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané otevírají skóre utkání! NICHOLAS ROBERTSON dostal dobrou přihrávku na levou stranu a mířil přesně do levého horního růžku. Střela amerického obránce byla natolik rychlá, že hned vyletěla na pravé straně ven, a tak si situaci rozhodčí ještě ověřili na videu. Asistence: Tyler Paquette.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 5. Lafreniere (Parent, Byram), 9. Rees, 29. Parent, 44. Williams, 60. Cozens, 62. Williams (Krebs) – 5. Robertson (Paquette), 6. Huglen (Kaliyev), 15. Robertson (Nodler), 53. Robertson, 54. Toporowski


    Kanada: Maier (Gauthier) – Byram, Korczak, Vukojevic, Barron, Robertson, Schneider, Guenette – Lafreniere, Krebs, Dach – Rees, Suzuki, Williams – Holloway, Cozens, Mutala – Poulin, Parent, Clarke.
    USA: Wolf (Mullahy) – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci, Mastrosimone – Robertson, Nodler, Kaliyev – Groll, Jutting, Toporowski – Huglen, Mancinelli, Colangelo – Paquette.

    Diváci: 4656
    thejrc.org