Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
po prodl.
Kanada
6:5 (2:3, 1:0, 2:2 - 1:0)
USA
Sobota 11.08.2018, 03:00Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, těším se příště na počtenou. (05:45:46)

     
    Je rozhodnuto! Ve zřejmě nejdramatičtější a dost možná nejlepším utkání na turnaji vítězí Kanada díky gólu Joshe Williamse a postupuje do finále. Kanaďané tak na domácím turnaji budou bojovat o zlato. Ve finále se postaví Švédsku.
     
    Konec zápasu.
    61:27 Josh WILLIAMS - 6:5
     
    61:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Tohle byla krásná akce v podání Krebse, který vyvezl puk až do útočného pásma, kde před Wolfem udělal otočku a nahrál najíždějícímu JOSHI WILLIAMSOVI, který mířil přesně nad pravý beton Wolfa. Asistence: Peyton Krebs.
     
    61:10
    Webber spěchal do útoku, ani jemu se ale nepodařilo ohrozit branku Kanady.
     
    60:20
    Koster vyvezl puk do útočného pásma po pravé straně, na levé straně se mu ještě nabízel Farinacci, americký obránce to však vzal na sebe. Vracející se Kanaďané ale Kostera nenechali ohrozit svou branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neuvěřitelný zápas pokračuje. Kanaďané dokázali vyrovnat doslova na poslední chvíli, a tak bude muset o vítězi rozhodnout až prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:59 Dylan COZENS - 5:5
     
    59:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Kanaďanům se risk vyplatil doslova v poslední vteřině DYLAN COZENS dokázal přesně ve chvíli, kdy se čas ocitl na nule, dostat přesně mířenou střelou k pravé tyči puk až za Wolfa. Zatímco americký brankář nevěří vlastním očím, davy v Rogers Place šílí. Bez asistence.
     
    59:36
    Vukojevičovi puk přeskočil u modré čáry hokejku a Kanada musí s útokem spěchat.
     
    59:00
    Kanaďané vsadili všechno na jednu kartu a v boji o postup do finále hrají bez brankáře, ale v šesti hráčích v poli.
     
    58:39
    Kanaďané šli dopředu ve třech. Reesovi do střely sáhl jeden z Američanů, Suzuki pak narazil na dobře chytajícího Wolfa.
     
    58:21
    Holloway dostal ne levé straně až příliš mnoho prostoru a z levého kruhu osamocený střílel. Maier ale dokázal včas reagovat a nastavit své chrániče.
     
    57:39
    Rees dobruslil puk odražený od zadního mantinelu a na Wolfa poslal pořádnou dělovku, ten ale včas nastavil horní část hole.
     
    56:54
    Silianoff sprintoval za vyhozeným pukem, o něco rychlejší byl však kanadský brankář, který kotouč poslal zase přesně opačným směrem.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 5. Lafreniere (Parent, Byram), 9. Rees, 29. Parent, 44. Williams, 60. Cozens, 62. Williams (Krebs) – 5. Robertson (Paquette), 6. Huglen (Kaliyev), 15. Robertson (Nodler), 53. Robertson, 54. Toporowski


    Kanada: Maier (Gauthier) – Byram, Korczak, Vukojevic, Barron, Robertson, Schneider, Guenette – Lafreniere, Krebs, Dach – Rees, Suzuki, Williams – Holloway, Cozens, Mutala – Poulin, Parent, Clarke.
    USA: Wolf (Mullahy) – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci, Mastrosimone – Robertson, Nodler, Kaliyev – Groll, Jutting, Toporowski – Huglen, Mancinelli, Colangelo – Paquette.

    Diváci: 4656
    thejrc.org