Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
konec
USA
4:5 (0:0, 0:2, 4:3)
Rusko
Sobota 11.08.2018, 23:00Hlinka Gretzky Cup • O 3.–4. místo
Partner:
     
    Rusové ani jednou v zápase neprohrávali. Od druhé části střídavě vedli o jednu až dvě branky. Američané mocně dotahovali, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Hrdinou zápasu byl ruský kapitán VASILIJ PODKOLZIN, který hattrickem zajistil Rusům bronzové medaile. Američané ve třetí části soupeře přestříleli 16:7, celkově ale vyhráli na střely Rusové 35:30. Z Edmontonu vám přejeme dobrou noc, ale pro ty, kteří zůstanou vzhůru, máme nabídku on-line přenosu z finálového zápasu. (01:45:17)
     
    Rusové právě přebírají bronzové medaile z Hlinka Gretzky Cupu.
     
    Američané ještě dostali puk do útočného pásma, ale na zakončení už neměli čas.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Se závěrečnou sirénou je ještě vyloučený Rus Čisťjakov za vražení na hrazení.
     
    59:56
    Nakonec z toho nebude zakázané uvolnění a vhazovat se bude ve středním pásmu, protože jeden z Američanů puk na modré tečoval.
     
    59:56
    Rusové vyhazují přes všechny čáry. Američané mají na vyrovnání čtyři sekundy.
    59:43 Josh NODLER - 4:5
     
    59:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Miller si sjel z modré čáry a posunul puk dopředu, tam se přes několik hráčů odrazil puk k JOSHI NODLEROVI, který pohotově dává gól! Asistence: Arthur Kaliyev, Robert Mastrosimone.
     
    59:14
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:14
    Rusové vyhazují přes všechny čáry a Američané hrají v šesti.
    58:22 Ilja NIKOLAJEV - 3:5
     
    58:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná indfividuální akce ILJY NIKOLAJEVA! Neuvěřitelným způsobem vykoupal hned dvakrát Mikea Kostera, kterému se o něm bude ještě dlouho zdát a pak přes dalšího obránce Lukea Reida vystřelila puk končí v síti. Asistence: Vasilij Podkolzin.
    57:28 Nicholas ROBERTSON - 3:4
     
    57:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    NICHOLAS ROBERTSON dostal prostor, vybruslil si k vrcholu kruhu a rychlou a přesnou střelou zápěstím dramatizuje závěr zápasu. Asistence: John Farinacci, Arthur Kaliyev.
     
    57:20
    Robertson pálil, puk se odrazil k Farinaceimu, který byl v obrovské šanci, ale nebyl pohotový a Askarov se dokázal zformovat.
     
    56:53
    Ruský trenér Filatov si bere time out.
     
    56:57
    Podkolzin teď zabránil velké příležitosti soupeře, ale jen za cenu faulu. Dostává trest za sekání.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 44. Farinacci (Silianoff), 54. Kaliyev (Mancinelli), 58. Robertson (Farinacci, Kaliyev), 60. Nodler (Kaliyev, Mastrosimone) – 26. Lichačjov (Abramov, Spiridonov), 27. Podkolzin (Gutik), 46. Podkolzin (Nikolajev), 55. Podkolzin (Mironov), 59. Nikolajev (Podkolzin)


    USA: Mullahy (Wolf) – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci (C), Mastrosimone – Robertson, Nodler (A), Kaliyev – Groll, Jutting, Toporowski – Huglen, Mancinelli, Colangelo – Paquette.
    Rusko: Askarov (Sartakov) – Mironov, Vaščenko, Kňjazev, Sedov, Byčkov, Tjuvilin, Čistjakov, Burenov – Gutik, Nikolajev, Podkolzin (C) – Gricjuk, Spiridonov, Činachov – Lichačjov, Abramov, Guščin – Amirov, Zajcev, Alchimov.
    thejrc.org