Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Česko – Slovensko 8:3 (kon.) | Kanada – USA 6:5 (po pr.)
USA – Rusko 4:5 (kon.)
konec
USA
4:5 (0:0, 0:2, 4:3)
Rusko
Sobota 11.08.2018, 23:00Hlinka Gretzky Cup • O 3.–4. místo
Partner:
    59:43 Josh NODLER - 4:5
     
    59:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Miller si sjel z modré čáry a posunul puk dopředu, tam se přes několik hráčů odrazil puk k JOSHI NODLEROVI, který pohotově dává gól! Asistence: Arthur Kaliyev, Robert Mastrosimone.
    58:22 Ilja NIKOLAJEV - 3:5
     
    58:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná indfividuální akce ILJY NIKOLAJEVA! Neuvěřitelným způsobem vykoupal hned dvakrát Mikea Kostera, kterému se o něm bude ještě dlouho zdát a pak přes dalšího obránce Lukea Reida vystřelila puk končí v síti. Asistence: Vasilij Podkolzin.
    57:28 Nicholas ROBERTSON - 3:4
     
    57:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    NICHOLAS ROBERTSON dostal prostor, vybruslil si k vrcholu kruhu a rychlou a přesnou střelou zápěstím dramatizuje závěr zápasu. Asistence: John Farinacci, Arthur Kaliyev.
    54:15 Vasili PODKOLZIN - 2:4
     
    54:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Úžasná individuální akce VASILIJE PODKOLZINA, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a pak vykoupal brankáře Mullahyho. Ruský kapitán tak dnes dokonal hattrick! Asistence: Ilja Mironov.
    53:53 Arthur KALIYEV - 2:3
     
    53:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Mancinelli přihrával před branku a ARTHUR KALIYEV nadvakrát dorazil puk za Askarova! Asistence: Michael Mancinelli.
    45:44 Vasili PODKOLZIN - 1:3
     
    45:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové dlouho hráli přesilovku hodně mizerně a už to vypadalo, že znovu Američané vyhodí, ale puk vybojoval Nikolajev, který poslal do pravého kruhu puk VASILIJI PODKOLZINOVI. Ten střelou zápěstím poslal do horního růžku Mullahyho branky a jako správný kapitán posílá Rusy opět do dvoubrankového náskoku. Asistence: Ilja Nikolajev.
    43:27 John FARINACCI - 1:2
     
    43:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Kapitán JOHN FARINACCI se po skrumáži v brankovišti dostal k odraženému puku, na nic nečekal a zvedl puk pod horní víko! Asistence: Grant Silianoff.
    26:21 Vasili PODKOLZIN - 0:2
     
    26:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Gutik si narazil puk s VASILIJEM PODKOLZINEM, který ve velké rychlosti dorazil puk do odkryté branky. Rusové tak využili nejprve přesilovku pět na tři a poté i pět na čtyři. Asistence: Daniil Gutik.
    25:39 Jaroslav LICHAČJOV - 0:1
     
    25:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po sérii velkých šancí Rusů dostal puk za brankou Abramov, nahodil ho před branku a s pomocí jednoho z Američanů se puk dostal k JAROSLAVU LICHAČJOVOVI, který ho uklidil do sítš. Asistence: Michail Abramov, Jegor Spiridonov.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 44. Farinacci (Silianoff), 54. Kaliyev (Mancinelli), 58. Robertson (Farinacci, Kaliyev), 60. Nodler (Kaliyev, Mastrosimone) – 26. Lichačjov (Abramov, Spiridonov), 27. Podkolzin (Gutik), 46. Podkolzin (Nikolajev), 55. Podkolzin (Mironov), 59. Nikolajev (Podkolzin)


    USA: Mullahy (Wolf) – Koster, Miller, Webber, Reid, Davies, Feenstra, LaCombe – Silianoff, Farinacci (C), Mastrosimone – Robertson, Nodler (A), Kaliyev – Groll, Jutting, Toporowski – Huglen, Mancinelli, Colangelo – Paquette.
    Rusko: Askarov (Sartakov) – Mironov, Vaščenko, Kňjazev, Sedov, Byčkov, Tjuvilin, Čistjakov, Burenov – Gutik, Nikolajev, Podkolzin (C) – Gricjuk, Spiridonov, Činachov – Lichačjov, Abramov, Guščin – Amirov, Zajcev, Alchimov.
    thejrc.org