Žižkov – Brno 3:2 (kon.) | Varnsdorf – Sokolov 0:0 (kon.) | Vlašim – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Č. Budějovice – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:2 (2:1)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 12.08.2018, 13:45 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nabídlo hodně zajímavou podívanou, ve které jsme viděli hned pět branek. Viktoriáni si krátce po startu druhého poločasu vytvořili dvoubrankové vedení, které mohlo být během dvou minut fuč. O kontaktní branku se totiž postaral Magera, následně svůj celek podržel brankář Otáhal. V koncovce zápasu měli překvapivě navrch domácí hráči, kteří byli nejednou blízko ke čtvrté brance. I tak se Žižkov může radovat z úvodního vítězství nového ročníku FNL. (15:36:52)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zbrojovka si přichystala ještě jeden rohový kop. Eismannova exekuce mířila na přední tyč, kde ale včas zasáhl Žežulka.
     
    90+1
    Svoje zakončení nyní uspěchal Lutonský, který navíc vypálil vysoko nad branku. Otáhal nebude s výkopem nikam spěchat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Magera přiťukl vedle stojícímu Barišovi, který to pochopitelně zkusil přímo na bránu. Jeho projektil ale směřoval přímo doprostřed, kde číhal Otáhal.
     
    88
    Melichárek měl další práci, neboť se za míčem řítil Bazal. Domácí hráč si ale předkopl balón daleko od kopačky, hostující brankář bude vykopávat.
     
    87
    Na druhé straně se Pavlík prodíral po levém křídle, nakonec si ale v souboji s Batiojou pomohl faulem. Další volný kop pro domácí.
     
    86
    V ochozech to pouze zahučelo! Podrazký zakroutil svůj centr přesně na hlavu Opluštila, který ale hlavičkoval kousek vedle branky.
     
    86
    Stříž byl v souboji na útočné polovině mnohem důraznější, díky čemuž vybojoval míč pro Batioju. Druhý jmenovaný si vynutil faul soupeře.
     
    85
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Jakub Urbanec.
     
    84
    Podrazký mohl rozhodnout o osudu tohoto utkání! Melichárek se totiž vydal z branky, načež ho domácí středopolař málem překvapil ze čtyřiceti metrů.
     
    84
    Magera sklepl do tandemu na zcela osamoceného Krejčího, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. To byla slušná příležitost pro hosty.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zbrojovka je v posledních minutách výrazně aktivnější, obrana Viktorky ale stále odolává.
     
    82
    O odkop od své svatyně se postaral brankář Otáhal, který si dával s rozehrávkou hodně načas. Nakonec se to obešlo bez žluté karty.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Tomáš Dočekal (FK Viktoria Žižkov).
     
    80
    Tentokráte se do zakončení tlačil Magera, kterého s vypětím všech sil dokázal zastavit Švejdík. Viktoria se stále drží ve vedení.
     
    79
    Poslední minuty jednoznačně patří Brnu, které vydatně svírá svého soupeře. Před malým momentem se neujal Šuralův centr.

    David Suchý

    Branky: 18. Musa, 23. Dočekal, 53. Sintean – 15. Růsek, 70. Magera

    Karty:   33. Musa (ZIZ), 44. Sintean (ZIZ), 46. Žežulka (ZIZ), 81. Dočekal (ZIZ) – 12. Kříž (BNO), 57. Pavlík (BNO), 65. Melichárek (BNO), 67. Magera (BNO), 79. Vraštil (BNO)


    FK Viktoria Žižkov: Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Batioja, Podrazký (C), M. Čermák (85. Urbanec) – Sintean (75. Bazal) – Musa (68. Rondić), Dočekal.
    Náhradníci: P. Soukup – V. Mareš, Pardubský, Trapanovski, Urbanec, Bazal, Rondić.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (24. Lutonský), Bariš, Kříž (68. L. Krejčí), Bartolomeu – Růsek (59. Zikl), Magera.
    Náhradníci: Halouska – L. Krejčí, Kryštůfek, Lutonský, Sedlák, Sukup, Zikl.

    Rozhodčí: Dubravský – Vlček, Poživil

    Diváci: 1520
    ocianews.com