Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
konec
BV De Graafschap
2:0 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 12.08.2018, 14:30 • Stadion De Vijverberg • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek dne. (16:40:01)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:15.
     
    Je konec, De Graafschap dnes zažil fantastický návrat do Eredivisie, když porazil favorizovaný Feyenoord 2:0. Od úvodních minut se hrálo v solidním tempu, šance byly k vidění na obou stranách, herní převahu ale přeci jen měli hosté. Ti své příležitosti ovšem neproměnili a v jednatřicáté minutě přišel trest, když tribuny rozjásal Fabian Serrarens. Po přestávce si Rotterdamští šli za vyrovnáním, domácí ale držel brankář Jurjus, kterému jednou pomohla i branková konstrukce. S blížícím se koncem se v hráčích Feyenoordu hromadila frustrace, červenou kartu obdrželi Botteghin a za ironický potlesk na adresu hlavní sudího také Boëtius. Výraznou přesilovku Superboeren využili ve čtvrté minutě nastavení, na konečných 2:0 zvýšil Stefan Nijland.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Stefan NIJLAND - 2:0
     
    90+4
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Domácí krátce před koncem nastaveného času přidávají druhou branku, senzace je dokonána! Serrarens zatlačil na rozehrávajícího Verdonka, donutil jej k chybě a poté vyslal do jasné gólovky STEFANA NIJLANDA, který se tváří v tvář osamocenému brankáři Bijlowovi nezmýlil.
     
    90+3
    Závěr zápasu se nese v hodně zběsilém tempu, míč se stěhuje z jedné poloviny na druhou a hraje se hodně otevřeně. O poznání klidnější bránění náskoku by domácím určitě nevadilo.
     
    90+2
    Steven Berghuis se dostal na dostřel branky soupeře a jelikož jej nikdo neatakoval, jsem toho názoru, že nizozemský záložník měl zkusit vystřelit. Místo toho přišla pouze nepřesná přihrávka na Venteho.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Hosté byli blízko zázračnému vyrovnání v devíti! Skákavý centr z kraje šestnáctky doputoval až na zadní tyč, kde se k němu v pádu dostal střídající Sinisterra, velkou šancí na vyrovnání ale pohrdl.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Youssef El Jebli (BV De Graafschap).
     
    88
    Konec základní hrací doby a nic nenasvědčuje tomu, že by Feyenoord ještě dokázal najít psychické či fyzické síly na to, aby se nepříznivě se vyvíjejícím stavem něco provedl.
     
    87
    Z něj ovšem svěřenci trenéra de Jonga nevytěžili vůbec nic, protože centr z kopačky Stefana Nijlanda se vůbec nepovedl a přelétl celou šestnáctku.
     
    86
    Neuvěřitelný tlak domácího týmu vyústil v povedenou ránu střídajícího Klaasena, Justin Bijlow se ovšem natáhl, co to šlo, a konečky prstů vytěsnil balon na roh.
     
    85
    Rohový kop Superboeren vystihl brankář Bijlow, jenž okamžitým a dlouhým výkopem poslal na zteč Berghuise, s ním se ale zodpovědně vrátil Abena.
     
    84
    Závěr zápasu zatím domácí zvládají skvěle. Momentálně drží balon na soupeřově polovině a získávají pár vteřinek k dobru.
     
    82
    De Graafschap je velmi blízko senzačnímu vítězství a skvělému vstupu do nového ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Rozhodně nechci snižovat výkon jednoho z nováčků, ale hosté jim dnes pomáhají svou až nepochopitelnou nedisciplinovaností.
     
    80
    Tohle se vidí málokdy, hosté budou toto utkání dohrávat v devíti. Boëtius po svém zákroku, za který byl potrestán žlutou kartou, hlavnímu sudímu ironicky zatleskal, načež jej Pol van Boekel poslal do šaten za kolegou Botteghinem.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jean-Paul Boëtius (Feyenoord Rotterdam).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 31. Serrarens, 90+4. Nijland

    Karty:   45+1. Nijland (GRA), 89. El Jebli (GRA) – 59. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)   67. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:15.
    BV De Graafschap: Jurjus – Abena, Nieuwpoort (C), van de Pavert, Owusu (74. Klaasen) – Tutuarima, Nijland, E. Bakker (62. Olijve) – van Mieghem (69. F. Narsingh), Serrarens, El Jebli.
    Náhradníci: Etemadi, Rondeel – Straalman, Klaasen, F. Narsingh, Vet, van den Hurk, Thomassen, van Overbeek, Burgzorg, Olijve, Hamdaoui.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, Toornstra (80. Sinisterra), Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C) (74. Vente), Boëtius.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Malacia, Geertruida, Wehrmann, Burger, Sinisterra, Sam Larsson, Vente.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erwin Zeinstra, Charl Schaap

    Diváci: 12 600
    thejrc.org