Skalica – Šumperk 2:3 (0:1 po s.n.) | Třinec – Vítkovice 3:1 (kon.) | Kobra – Tábor 7:6 (po pr.)
Písek – Letňany 9:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 15.08.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:15:07)
     
    Druhé ocelářské derby ve dvou dnech končí, podruhé se po závěrečném hvizdu radují Oceláři Třinec. Slezané nejprve v Ostravě zvítězili 3:0, dnes na toto vítězství navázali a zvítězili 3:1. V závěrečné periodě se skóre měnilo jen jednou, to když Erik Hrňa poslal kotouč do prázdné vítkovické branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Polanský s Viedenským ještě chtěli zaměstnat brankáře Bartošáka, skóre se ale již zřejmě měnit nebude.
     
    58:54
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:54
    Oceláři jsou kompletní. Za svou brankou se kotouče zmocnil Viedenský, po nepřesné rozehrávce ale pouze odpálil kotouč na icing.
     
    58:30
    Hrubec si poradil také s dalším pokusem Lva, třinecký brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    58:24
    Hosté to ještě zkoušejí v pokračující přesilovce. Od modré pálil Trška, Hrubec byl připraven.
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vítkovicím se risk bez brankáře nepovedl, ERIK HRŇA ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a poslal kotouč do prázdné branky Vítkovic. Bez asistence.
     
    57:44
    Bartošák je na střídačce, Ostravané hrají se šesti bruslaři v poli. Prázdnou branku chtěl ze středního pásma trefil Dravecký, puk ale klec o pár centimetrů minul.
     
    56:47
    Vítkovičtí se v útočném pásmu dostali do tlaku, Šimon Hrubec při jednom ze zákroků zlomil hůl, kterou však neupustil. Třinecký brankář dostal trest za nepovolenou výstroj. Trest odpyká Jiří Polanský.
     
    55:58
    Svačina se elegantně prosmýkl do útočné třetiny, jeho následná střela ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    55:22
    Lev posílal před branku nabídku pro Olesze, ten ale nedokázal letící puk tečovat. Oceláři jsou kompletní.
     
    54:51
    Adámek získal kotouč a chtěl do brejku vyslat Draveckého. Přihrávka ale byla hostujícími hráči sražená.
     
    54:33
    Ostravané jsou zpět v útočném pásmu. Hrubce ohrožoval tečovaný pokus Romana, a poté i střela Hrbase. Třinecký brankář byl připraven při obou příležitostech Vítkovic.
     
    53:58
    Vítkovičtí tak mají možnost ke srovnání skóre. Hrubec si musel dávat pozor proti Tyborově pokusu, spolu se svými spoluhráči to však třinecký brankář zvládl. Oceláři se osvobodili.
     
    53:27
    Oceláři pak ale dvakrát chybně zahráli vhazování, David Cienciala proto obdržel dvě minuty za zdržování hry.
     
    53:27
    Cienciala dostal přihrávku do jízdy a chtěl se prosadit proti bránícímu Krenželokovi. Cienciala zkusil střelu na levou stranu, hostující obránce ale srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    52:35
    Vlach přihrávkou zpoza vítkovické branky ke skórování vyzval Chmielewského, ten ale z ideální pozice přestřelil. Ostravané jsou kompletní.
     
    52:10
    Slezané znovu kombinovali v útočném pásmu, kromě nepřesné Vlachovy střely ale nic nepředvedli. Hosté se osvobodili.
     
    51:24
    Oceláři kombinací na jeden dotek rozebrali hostující defenzívu, Ondřej Kovařčík z mezikruží ale přestřelil. Neujala se ani následná dorážka Viedenského.
     
    50:59
    Slezané kombinovali v útočném pásmu, ke střele od modré se nakonec odhodlal Vladimír Roth. Bartošák ránu třineckého beka s vypětím všech sil vytěsnil na horní tyč své branky!
     
    50:33
    Snažení domácích končí Douderovým pokusem, který přistál v Bartošákově rukavici. Vyloučeným je Jakub Lev, který si ale jde ošetřit drobné zranění. Trest proto odpyká Lukáš Žiak, Oceláři hrají v početní výhodě.
     
    50:06
    Polanský byl při útočné akci faulován, Oceláři hrají ve výhodě. Do dobré pozice se tlačil Hrňa, Bartošáka ale nepřekonal. Slezané dál kontrolují kotouč.
     
    49:37
    Černého nahození ze středního pásma si Hrubec pohlídal a před dotírajícím Schleissem raději podržel kotouč v lapačce.
     
    49:02
    Na druhé straně se o rozruch před Hrubcem starali Szturc s Oleszem, oba hostující útočníci ale pálili vedle.
     
    48:19
    Oceláři rychle uklidnili situaci poblíž své branky a Chmielewski mohl zaútočit. Polský útočník si pohrál s bránícím hráčem a namazal najíždějícímu Rothovi. Jeho tečovaný pokus ale skončil vedle branky.
     
    47:38
    Vítkovičtí se dostali do útočného pásma. Hrubec se musel hodně natahovat, aby z branky vytěsnil střelu Trška, třinecký brankář zasáhl také proti pokusu Romana.
     
    46:56
    Svačina po pravé straně zavezl kotouč do útočného pásma, po jeho střele ze zápěstí musel Bartošák zasahovat.
     
    46:39
    Doudera chtěl dlouhým pasem najít Draveckého, tomu se ale nepovedlo prudký kotouč ukočírovat. Do akce se proto pustili hosté, ani snažení Vítkovic ale nic zajímavého nenabídlo.
     
    45:53
    Proti rychlé protiakci Vítkovic zasáhl třinecký Hrubec, kterého poté atakoval jeden z hostujících hráčů. To se domácím samozřejmě nelíbilo, sudí ale velmi rychle uklidnili situaci.
     
    45:38
    Oceláři se po vhazování ve vlastním pásmu dostali do útočné třetiny, pokus Smetany a Adámka ale Bartošáka nijak neohrozily.
     
    45:14
    Dravecký se Svačinou neuspěli za hostující brankou, rychlá protiakce Szturce ale skončila pouze u Hrubce.
     
    44:29
    Dej si u modré čáry přebíral kotouč, jeho spoluhráči ale byli v ofsajdovém postavení. Dej ale pokračoval a střelou po odpískání ohrozil Hrubce, kromě menšího pozdvižení v hledišti se ale nic neřešilo.
     
    43:43
    Ondřej Kovařčík si na útočné modré počkal na dlouhý pas, poté ale nedokázal přesně rozehrát na najíždějícího Ciencialu. Vítkovickou protiakci pak zlikvidoval Hrubec.
     
    43:14
    Zdráhal se chtěl ze středního pásma natlačit do blízkosti Hrubcovy branky, Oceláři mu ale postup zhatili. Kotouč se však poté odrazil na třineckou střídačku, vhazovat se bude po Hrubcově pravé ruce.
     
    42:31
    Ostravané sice zachytili třineckou rozehrávku, po nepřesném pasu a zakázaném uvolnění se ale bude vhazovat v blízkosti jejich branky.
     
    41:48
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Adámek pak ale neudržel puk na modré čáře. Domácí musí zpět do své třetiny.
     
    41:15
    Dnešní utkání sleduje 2 231 diváků.
     
    41:15
    Vlach s Hrňou jeli do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný ale netrefil Vlachovu nabídku.
     
    40:38
    Jako první se v poslední třetině do útočného pásma dostali Vítkovičtí, na Hrubce ale letěly jen dvě nepřesné střely. Na druhé straně pak Bartošáka chtěl zaskočit Ondřej Kovařčík, hostující brankář byl připraven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi, jednobrankové vedení stále drží Oceláři. Hráči s drakem na hrudi se v dvacáté třetí minutě zásluhou Ondřeje Kovařčíka dostali do dvoubrankového vedení, Ostravané ale v třicáté sedmé minutě kontrovali Rostislavem Oleszem, hostující útočník využil přesilovou hru. K vidění byly na obou stranách i další šance, ostatní příležitosti ale skončily na obou brankářích.

    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Tečovaný pokus Doudery Bartošákovi nadělal nemalé starosti, hostující brankář si ale věděl rady.
     
    39:01
    Ostravané drželi kotouč v útočném pásmu, pokus Zdráhala ale Hrubce nijak nepřekvapil. Na druhé straně pak na Bartošáka nevyzrál Svačina.
     
    38:09
    Vlach dlouho držel kotouč v útočném pásmu, pak ale nepřesně rozehrál na Rotha. Toho se snažil využít hostující Lev, který se s Krenželokem vydal do protiakce. Lev ale poslal hodně nepřesný pas.
     
    37:22
    Hrbas dlouhým pasem hledal Olesze, ten ale zrovna šel střídat. Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    36:36
    Oceláři se natlačili do útočného pásma, po Viedenského přiťuknutí mohl od modré střílet Kovář. Bartošák zasahuje.
     
    36:05
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku a dotahují se na rozdíl jediné branky! Dobrou práci před třineckým brankoviště odváděl ROSTISLAV OLESZ, který nejen, že clonil ve výhledu brankáři Hrubcovi, tak dokázal i doklepnout vyraženou střelu do sítě! Asistence: Peter Trška, Rastislav Dej.
     
    35:51
    Vítkovického brankáře po odpískání ještě dohrál Jiří Polanský, za což si třinecký útočník vykoledoval dvouminutový trest za sekání.
     
    35:51
    Polanského útok se již do útočného pásma dostal a Bartošák si musel dávat pozor. Kovářovu střelu od modré ale hostující brankář zneškodnil.
     
    35:13
    Viedenský nejprve špatně rozehrál u modré čáry, slovenský útočník pak ale zabojoval o kotouč a v leže jej téměř získal pro najíždějícího Ciencialu.
     
    34:33
    Puk se po Adámkově nahození do útočného pásma odrazil na třineckou střídačku, buly v neutrální zóně.
     
    34:04
    Ostravané drželi kotouč v útočném pásmu, jejich kombinace ale nakonec končí nepřesným pasem a odraženým kotoučem mezi diváky.
     
    33:20
    Ostravané předvedli další technický prohřešek, tentokráte jim čárový rozhodčí odpískal icing.
     
    33:14
    Hra se přesunula do středního pásma, Vítkovickým byla odpískána přihrávka rukou.
     
    32:54
    Viedenský se z rohu kluziště tlačil do předbrankového prostoru, jeho sražená přihrávka ale zaplachtila přímo do Bartošákovy lapačky.
     
    32:39
    Ostravané se ale s pukem nijak daleko nedostali a do další akce mohli jít Oceláři. Přečíslení dvou proti jednomu bekhendovou kličkou zakončoval Dravecký, Bartošák byl na svém místě!
     
    32:16
    Adámek u vlastní branky vybojoval kotouč, vyvezl jej do středního pásma, pak si ale nerozuměl s Draveckým. Kotouč mají Vítkovičtí.
     
    31:49
    U hostující branky zůstal ležet Tomáš Černý. Sudí raději přerušil hru, vítkovický obránce se za pomoci svých spoluhráčů dostal na střídačku. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    31:32
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky se do dvou dobrých šancí dostal Chmielewski, v obou případech ale polský útočník nedokázal překonat pozorného Bartošáka.
     
    30:49
    Svačina zpoza hostující branky vracel kotouč na volného Vlacha, přihrávka ale byla sražena hostujícím bekem. Vítkovice se poté osvobodily.
     
    30:14
    Ocelářům se přesilovka nedaří, po Polanského nepřesné rozehrávce se hosté opět osvobodili.
     
    29:44
    Cienciala dostal pas do střelecké pozice, jeho pokus ale trefil jen nejblíže stojícího protihráče. Hosté se osvobodili.
     
    29:27
    Vítkovičtí si v útočném pásmu pomohli prostřídáním jednoho hráče ze střední třetiny, což je dle nového výkladu pravidel trestné. Hostům je pískáno příliš mnoho hráčů na ledě, trest pro hráčskou lavici odpyká Petr Šidlík.
     
    29:04
    Oceláři ukázali oku lahodící akci, která málem skončila třetí brankou. Roman Vlach zavezl puk do útočného pásma, kde si jej převzal Aron Chmielewski. Polský útočník obkroužil branku a chtěl zasunout puk do odkryté klece, kotouč ale trefil tyč!
     
    28:29
    V akci byl opět Michal Kovařčík. Třinecký útočník se od modré čáry natlačil až do střelecké pozice, jeho pokus ale trefil jen připraveného Bartošáka.
     
    28:01
    Oceláři jsou kompletní a okamžitě se pouštějí do útoku. Smetanovu pobídku od modré čáry šikovně tečoval Michal Kovařčík, kotouč ale těsně minul Bartošákovu branku.
     
    27:31
    Viedenský ve středním pásmu získal puk pro Ciencialu, slovenský útočník ale pak nedokázal usměrnit zpětný pas do hostující branky.
     
    27:06
    Vítkovičtí se pokusili o rychlou akci podél pravého hrazení, na druhé straně si ale modrou čáru nepohlídal Schleiss, Vítkovicím je pískán ofsajd.
     
    26:33
    Ostravané jsou zpět v útočném pásmu. Tybor u modré čáry přenechal kotouč Romanovi, ten ale svou dobrou střelu poslal jen do připraveného Hrubce. Oceláři se poté osvobodili.
     
    26:10
    Oceláři se zmocnili kotouče a odpálili jej za Bartošákovu branku.
     
    25:49
    O kotouč se poté dlouho bojovalo u hrazení v třineckém pásmu, rozhodčí nakonec v souboji viděl prohřešek Lukáše Kováře. Třinecký obránce zašlápl kotouč a sudí jej vyloučil za zdržování hry.
     
    25:34
    Hosté jsou opět v útočném pásmu, Hrubec tentokráte musel likvidovat pokus Schleisse.
     
    24:50
    Vítkovičtí se znovu dostali do útočného pásma, opět ale nedokázali třineckého brankáře ohrozit. Na druhé straně pak třinecký útok dobře podpořil obránce Kovář, Bartošák si ale věděl rady.
     
    23:55
    Ostravané se dostali do útočného pásma, nahození Szturce ale Hrubce nijak nepřekvapilo. Oceláři pak následnou protiakci překombinovali, když se Hrňa k zakončení nedostal.
     
    23:04
    Smetana střílel od modré čáry, jeho tečovaný pokus Bartošákovi nadělal nemalé starosti. Hostující brankář si ale poradil i s následnou dorážkou Polanského.
     
    22:44
    Ostravané se pokusili o rychlou odpověď, pokusy Kurovského a Schleisse ale Hrubce nijak nepřekvapily. Na druhé straně pak Bartošák musel likvidovat střelu z dálky.
     
    22:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se po vyhraném buly v neutrální zóně dostali do útočné třetiny a slaví druhou branku! Bartošák pouze vyrazil střelu Vladimíra Rotha od modré, k volnému kotouči se dostal ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který zasunul puk za ležícího brankáře Vítkovic! Asistence: Vladimír Roth, David Cienciala.
     
    21:54
    Svačina s Polanským zavezli kotouč do rohu soupeřovy třetiny, Dravecký pak vybojoval puk pro Smetanu. Střela třineckého beka ale trefila jen boční síť Bartošákovy branky. Ocelářům následně byla odpískána přihrávka rukou.
     
    21:00
    Úvodní minuta druhé dvacetiminutovky nabídla po jedné nepřesné střele na obou stranách. Kotouč se převážně pohybuje ve středním pásmu, nikomu se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka utkání je minulostí, do kabiny jdou spokojenější domácí Oceláři. Prvních dvacet minut nabídlo zajímavý hokej se šancemi na obou stranách. Oba soupeři si zahráli dvě přesilové hry, Oceláři svou druhou dokázali po třech vteřinách využít a zásluhou Michala Kovařčíka jít do vedení. Utkání však zůstává otevřené a lze i nadále očekávat atraktivní bitvu.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Polanský se snažil kouzlit za Bartošákovou brankou, vítkovičtí obránci pro to ale neměli pochopení. Hosty v následné protiakci zastavil ofsajd.
     
    18:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny stačily domácím k využití početní výhody, Oceláři se dostávají do vedení! Marek Viedenský vyhrál buly pro Vladimíra Rotha, který se nijak nerozpakoval a okamžitě vypálil! Jeho střelu ještě lehce tečoval MICHAL KOVAŘČÍK, Bartošák byl bez šance! Asistence: Vladimír Roth, Marek Viedenský.
     
    18:39
    Vladimír Roth se po pravé straně hnal do útočné třetiny, při svém postupu však byl faulován Šimonem Stránským. Přesilovka pro Oceláře.
     
    17:37
    Po třineckém icingu se vhazovalo před Hrubcem, domácí ale situaci zvládli a pomocí Hrni dostali puk do svého útočného pásma. Adámkovu střelu od modré však zablokoval Kucsera.
     
    16:56
    Michal Kovařčík se ve středním pásmu dostal ke kotouči, zavezl jej do útočné třetiny a přenechal najíždějícímu Hrňovi. Třinecký útočník stál v dobré pozici, trefil ale pouze připraveného Bartošáka.
     
    16:24
    Další útok Ostravanů již střelou na Hrubce skončil. Od modré se ke střeleckému pokusu dostal Hrbas, jeho rána ale pouze zaduněla na Hrubcově betonu.
     
    15:40
    Po Polanského nepřesné přihrávce se do protiakce dvou proti jednomu mohli dostat hosté, ani Ostravané ale svou akci nedokázali přesně rozehrát.
     
    15:09
    Vítkovičtí kontrolují kotouč, nemohou se ale ze středního pásma dostat do útočné třetiny.
     
    14:16
    Kotouč se po vítkovické rozehrávce ocitl na třinecké střídačce, buly v neutrální zóně.
     
    13:58
    Po kratším intermezzu ve středním pásmu se do akce dostali Vítkovičtí, pokus Kurovského ale Hrubce nepřekvapil.
     
    12:42
    Michal Kovařčík vyhrál buly pro Rotha, ten se u modré čáry napřáhl a na Bartošáka vyslal pořádnou pumelici. Hostující brankář ani nevěděl, jak kotouč vyrazil.
     
    12:21
    Ostravanům se nepovedla rozehrávka ze středního pásma, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    12:03
    Dva skvělé zákroky Šimona Hrubce! Vítkovičtí zle dotírali na třineckého brankáře, především Roman s Dejem měli na holi vedoucí branku svého celku. Oba vítkovičtí útočníci ale ztroskotali na pozorném Hrubcovi!
     
    11:37
    Také Slezané hrají v pěti. Michal Kovařčík se okamžitě chtěl zapojit do útočné akce, přihrávka Viedenského ale byla příliš prudká a skončila na icingu.
     
    11:10
    Ostravané jsou kompletní. U kotouče však jsou Oceláři, kteří jej kontrolují ve vlastním pásmu.
     
    10:49
    Roth se se Svačinou pustil do dvojice protihráčů, druhý jmenovaný ale nebyl vůbec daleko od první branky zápasu. Akce domácích poté pokračovala, Musil od modré ale trefil jen připraveného Bartošáka.
     
    10:18
    Chmielewski dostával přihrávku za hostující obranu, kotouč ale byl příliš rychlý a doputoval až k Bartošákovi. Ten okamžitě rozehrál protiakci svého celku, na jejímž konci byla nepřesná střela Lva.
     
    09:48
    Další souboj Trška versus Hrubec, další vítězství pro třineckého brankáře. Trška tentokráte mířil lépe, kotouč se ale odrazil od Hrubcovy vyrážečky.
     
    09:38
    Po vhazování v útočném pásmu se ke kotouči dostal Trška, který po kličce na střed kluziště nepříjemně vystřelil. Puk ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    09:25
    Viedenský se po souhře s Ciencialou tlačil do předbrankového prostoru, Bartošáka ale ani nadvakrát nepřekonal. Do hostujícího brankáře poté ještě zajel Michal Kovařčík, což dle hlavního sudího dělat neměl. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    09:03
    Oceláři ubránili druhé oslabení a po faulu Jana Výtiska si zahrají přesilovku. Výtisk u hrazení srazil pronikajícího Michala Kovařčíka, sudí to posoudil jako nedovolené bránění.
     
    08:35
    Oceláři získali kotouč ve středním pásmu a Michal Kovařčík mohl jít do akce. Třinecký mladík si poradil s bránícím Schleissem, jeho dobrou střelu do horního rohu ale Bartošák vytěsnil do ochranné sítě.
     
    08:24
    Další pokus Ostravanů končí v ochranné síti, buly ve středním pásmu.
     
    08:10
    Ostravané jsou znovu v útočném pásmu. Tečovaná rána Tršky od modré čáry pořádně vylekala Hrubce, třinecký brankář ale nakonec nemusel zasahovat, puk totiž minul branku.
     
    07:41
    Rychlý vítkovický návrat do útočného pásma nic zajímavého nenabídl, Roth znovu odpálil puk za Bartošákovu branku.
     
    07:09
    Hosté začali tuto přesilovku mnohem lépe, než tu první. Hrbas od modré ale netrefil branku, Szturce pak dobře vyklekl Smetana. Oceláři se osvobodili.
     
    06:47
    David Cienciala si při napadání hostující rozehrávky pomohl háčkem, Ostravané tak mají k dispozici druhou početní výhodu.
     
    06:30
    Kovář chtěl dlouhým pasem do akce vyslat Hrňu, ten si ale na modré čáře neporadil s bránícím protihráčem. V útočném pásmu pak fauloval Cienciala, hosté hrají ve výhodě.
     
    05:38
    Svačina si u útočné modré čáry nerozuměl s Polanským, na druhé straně pak najíždějícímu Žiakovi špatně nahrával Tybor.
     
    04:50
    Oceláři znovu hrají s kotoučem na holi, Chmielewski ale z pravé strany pálil hodně nepřesně. Puk se však odrazil zpět k Ocelářům, kteří vymýšlejí další akci.
     
    04:11
    Oceláři hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě od modré pálil Roman, jeho střelu ale zastavil Musil, třinecký obránce následně poslal kotouč do středního pásma.
     
    03:22
    Ostravané se již usadili v blízkosti Hrubcovy branky, nepřesný pokus Tršky ale Vítkovické znovu posílá do vlastního pásma.
     
    02:46
    Vítkovickým se ale v početní výhodě zatím vůbec nedaří. Oceláři drželi kotouč daleko od vlastní branky, Dravecký pak v přečíslení vyprášil Dolejšovi lapačku.
     
    02:11
    Oceláři poté ale dvakrát špatně zahráli vhazování, Vítkovice tak čeká první přesilovka. Trest odpyká Michal Kovařčík.
     
    02:11
    Hráči s drakem na hrudi neztrácejí útočnou chuť. První formace domácích držela kotouč v blízkosti vítkovické branky, Viedenský nabídl tutovku Ciencialovi. Třineckého brankáře ale dobrým obranným zákrokem zastavil Krenželok.
     
    01:33
    Oceláři dobře kombinovali u Bartošákovy branky a dostali se do další příležitosti. Svačina zpoza vítkovické branky hledal u brankoviště stojícího Adámka, ten ale z bezprostřední blízkosti Bartošáka nepřekvapil.
     
    00:58
    Hosté se nedohodli v rozehrávce a od své modré čáry poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:30
    Do první šance se v utkání dostali Oceláři. Viedenský od vlastní modré čáry dlouhým pasem do akce vyslal Ondřeje Kovařčíka, střelu třineckého mladíka ke vzdálenější tyči ale brankář Bartošák vytěsnil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledě, duel začne za pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Loubal) – D. Musil, Roth, Kovář, M. Doudera, Smetana, Adámek, Haman – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – M. Kovařčík, R. Vlach, Hrňa – Dravecký, Polanský, Svačina – Chmielewski, Hladonik. Trenér: Václav Varaďa.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Krenželok, Výtisk, Trška, Hrbas, Šidlík, Černý – Dej, Roman, Tybor – Olesz, Szturc, Kucsera – Lev, Schleiss, Kurovský, Stránský, Zdráhal, Žiak. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Adam Kika – Jiří Ganger, Václav Hanzlík.
     
    Vítkovice Ridera

    Ostravané ve svém týmu udělali o něco více změn, než Oceláři. Vítkovické barvy již nadále nebudou hájit Petr Kolouch, Karol Sloboda, Milan Bartovič, Lukáš Klok a Patrik Urbanec. Nový domov v Ostravar aréně naopak našli Jan Schleiss, Erik de la Rose, Jaromír Pytlík a Petr Šidlík, na zkoušku pak v Ostravě působí Tomáš Černý.

    Vítkovičtí v přípravě zatím naskočili do čtyř klání. Ostravané si nejprve v prodloužení poradili s Havířovem, na domácím ledě pak přehráli Slovan Bratislava. Ve Vsetíne se týmu rytíře Vítka nevedlo, v posledním duelu pak Vítkovice podlehly Třinci.
     
    Oceláři Třinec

    Finalista loňského ročníku příliš mnoho změn v kádru neudělal. Oceláře opustili obránci Tomáš Linhart s Bohumilem Jankem a útočníci Jakub Petružálek a Daniel Rákos. Pod Javorový zatím přišla trojice hráčů. Ofenzivní řady Slezanů vyztužili Roberts Bukarts, Marek Viedenský a Jan Hladonik.

    Svěřenci trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky v přípravě zatím sehráli dva zápasy. Oceláři nejprve v Olomouci prohráli 2:3 po nájezdech, ve včerejším prvním derby zápase pak porazili Vítkovice 3:0.
     
    Hezký den z Třince! Přípravné zápasy na novou extraligovou sezonu jsou v plnem proudu, Oceláři Třinec, kteří zatím odehráli dva duely, se poprvé představí doma. Soupeřem jim bude regionální rival z Vítkovic. Oba soupeři se již utkali na ledě vítkovické Ostravar arény, z vítězství 3:0 se radovali hráči s drakem na hrudi. Podaří se Rideře odplata za domácí porážku?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. M. Kovařčík (Roth, Viedenský), 23. O. Kovařčík (Roth, Cienciala), 59. Hrňa – 37. Olesz (Trška, Dej)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Loubal) – D. Musil, Roth, Kovář, M. Doudera, Smetana, Adámek, Haman – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – M. Kovařčík, R. Vlach, Hrňa – Dravecký, Polanský, Svačina – Chmielewski, Hladonik. Trenér: Václav Varaďa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Krenželok, Výtisk, Trška, Hrbas, Šidlík, Černý – Dej, Roman, Tybor – Olesz, Szturc, Kucsera – Lev, Schleiss, Kurovský, Stránský, Zdráhal, Žiak. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Adam Kika – Jiří Ganger, Václav Hanzlík
    thejrc.org