Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 16.08.2018, 17:30 • Zimní stadion Eden • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slavia nakonec zvládla hodně vyrovnaný zápas vyhrát těsně 2:1 a připisuje si čtvrtou výhru v přípravě v řadě. Naopak Benátky ani potřetí ze tří pokusů nepoznaly chuť vítězství a musejí si tak počkat minimálně do konce srpna, kdy je doma čeká odveta právě se Slavií. Ta má mezitím na programu ještě utkání v Litoměřicích a přesně za týden pak domácí derby se Spartou.

    To je z mé strany vše, z Edenu přeji hezký zbytek večera a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (19:36:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Další velký závar před Šorfem, domácí gólman už ležel na zemi, jeho spoluhráčům se ale na poslední chvíli podařilo poslat puk přes všechny čáry.
     
    59:30
    Šteiner osvobozuje Slavii výhozem do střední třetiny, Benátky jsou stále bez brankáře!
     
    59:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:04
    Havlíkova rána ztečována nad, buly bude provedeno před Šorfem.
     
    58:28
    Hosté to zkouší s šesti hráči v poli, Hosnedl upaluje na střídačku!
     
    57:18
    Perfektní práci odvádějí Kohút s Tejralem, kteří nedovolují hostům rozehrát a drží je zamčené v jejich vlastní obranné třetině. Čas se Benátkám rychle krátí.
     
    56:01
    Meier protáhl touš po hrazení a ostrým příklepem jej vyslal směrem na Šorfa, který ho bez větších problémů schoval v náručí.
     
    54:50
    Hokejisté od Jizery začínají stupňovat svůj nápor, Slavia v posledních chvílích víceméně jen vyhazuje puky pryč.
     
    53:29
    Jaša uháněl společně s Procházkou proti jedinému obránci, který zablokoval prostor tak, že první jmenovaný nemohl přihrávat po zemi. Byl z toho nakonec takový lobík, který bývalý junior z Karlových Varů nedokázal za letu trefit a je z toho jen další vhazování v útočném pásmu.
     
    52:08
    V dalším přečíslení tři proti jednomu byl Kohút tentokrát jako ten, kdo se odhodlal ke střele. Hosnedl jistý.
     
    51:14
    Poprvé jsme měli možnost na ledě spatřit také Davida Šteinera, dnes v roli třináctého útočníka, jenž od mantinelu těsně minul levou tyč.
     
    50:22
    Na druhé straně o pár chvil později Kohút nedokázal usměrnit touš do sítě v přečíslení a byl zbořen směrem na Hosnedla. Hra se přerušuje, oba borci se zvedají až po krátké chvíli.
     
    49:57
    Hosté zamkli sešívané v jejich pásmu a dvakrát prověřili Šorfovu pozornost. Proti ráně Havlína mladý gólman zasahovat nemusel, Bednářův pokus už krotil betony.
     
    48:22
    Hozák zklamaně vzhlíží směrem do nebes poté, co podjel jednoduchý puk na útočné modré. Je z toho další, v pořadí již cca sedmnáctý ofsajd Pražanů.
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zmatky na levé straně kluziště, které Benátky provázely od začátku třetiny, vyvrcholily vedoucí brankou Slavie. Valík zabral a dojel odražený puk, který následně nahodil na Hosnedla. Ten jej vyrazil jen do strany na ALEŠE FURCHA, který z hodně ostrého úhlu a i s trochou toho štěstíčka zakončil přesně pod břevno! Asistence: Dominik Valík.
     
    45:58
    Druhé lajny obou soupeřů si nyní po nepřesnostech tak dlouho vracely puk, až to chvíli vypadalo, že spolu jezdí cvičení na přihrávky.
     
    44:40
    Velké zmatky před Šorfem, domácí chytač dokonce chvíli hrál bez hokejky, vše vyvrcholilo přihrávkou an Průžka, který pohrdl odkrytou klecí a raději přihrál zpět do rohu.

    Tomáš Pauček

    Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid)


    HC Slavia Praha: Sochůrek (Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner
    HC Benátky nad Jizerou: Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid
    thejrc.org