Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
po s.n. (3:1)
HC Kometa Brno
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Spartak Moskva
Čtvrtek 16.08.2018, 18:00 • DRFG arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kometa Brno zvítězila také v samostatných nájezdech a to v poměru 3:1. Český mistr může být s dnešním výkonem spokojen, potřetí v přípravě Brňané inkasovali první gól, ale znovu dokázali utkání otočit a dovézt do vítězného konce. Naopak moskevský Spartak má o čem přemýšlet, z dosavadních šesti přípravných střetnutí uspěl pouze jednou a do 2. září, kdy odstartuje KHL, mají ve Spartaku určitě co zlepšovat. Kometa pokračuje v zápasové přípravě v pondělí na ledě dalšího účastníka KHL tentokrát Slovanu Bratislava. S konstatováním, že brněnská DRFG aréna si užívá děkovačku s nejlepším hráčem domácích Peterem Muellerem, se s vámi loučím a z Brna vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. (20:21:31)
     
    Konec zápasu.
     
    5. série
    3:1
    Filatov neproměňuje.
     
    5. série
    3:1
    Nahodil proměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Truňov neproměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Plášek neproměňuje.
     
    3. série
    2:1
    Karsums proměňuje.
     
    3. série
    2:0
    Mueller proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Chochlačov neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Holík proměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Talalujev neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Köhler neproměňuje.
     
    Kometa Brno jakožto český mistr poráží účastníka KHL Sparta Moskva. Po dohodě obou mužstev však budou ještě následovat samostatné nájezdy. Pojede se celkem pět sérií.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    V závěru utkání se Kometě končeně podařilo využít přesilovou hru! Bartejs nahazoval kotouč na moskevskou branku, kde stál Zaťovič, ten si kotouč pohodlně zpracoval a lišácky poslal přihrávku za sebe, kde číhal PETER MUELLER a pro brněnského střelce už nebyl velký problém vsítit svou druhou trefu v dnešním utkání. Asistence: Martin Zaťovič, Tomáš Bartejs.
     
    58:36
    Holík nyní vybojoval kotouč ve svém vlastním obraném pásmu, obešel bránícího hráče a už se chystal zakončovat do odkryté branky Spartaku, byl však nedovoleně zastaven Gončarovem, jenž dokončí utkání na trestné lavici za hákování.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:45
    Spartak hraje v plném počtu.
     
    57:16
    Langhamer nyní raději ukryl kotouč před dotírajícím Voroninem, Spartak získal vhazování v útočném pásmu.
     
    56:59
    Formace ve složení Mueller, Nahodil, Zaťovič je dnes mimořádně aktivní a ne náhodou se brněnské branky zrodily ve chvílích, kdy byl minimálně jeden z této trojice přítomen na ledě.
     
    56:34
    Nahodil poslal přihrávku Muellerovi, jenž pálil z první mimo branku.
     
    55:45
    Emoce nyní cloumají s hostujícím Iljou Zubovem, jenž si od rozhodčích vysloužil trest za nedovolenou výstroj. V záchvatu vzteku zamířil do kabin a jeho dvouminutový trest odsedí Chochlačov.
     
    55:45
    Truňov se snažil střelou zápěstím překonat Langhamera, jeho pokus byl však brněnským obráncem sražen do ochranné sítě.
     
    55:33
    Vhazování v útočném pásmu Spartaku se bude již podruhé opakovat.
     
    54:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté využívají druhou přesilovou hru v dnešním utkání! Zubov zavezl kotouč do útočného pásma a za modrou čárou poslal zadovku na rozjetého ALEXANDRA CHOCHLAČOVA, jenž si najel s kotoučem až do těsné blízkosti brankáře Langhamera a nechytatelnou střelou nad lapačkou snížil vedení Komety na rozdíl jediné branky. Asistence: Ilja Zubov.
     
    54:17
    Zubov nyní míchal s kotoučem za brankou Langhamera, aby nakonec zkusil rychlý výpad před branku, kde se snažil puk procpat za záda brněnského brankáře, ale nepochodil.
     
    54:07
    Přesilová hra pro Sparta a možnost vstřelit kontaktní branku. S důrazem v obraně to přepískl Horký a putuje na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:52
    Po vhazování v útočném pásmu vypálil Gulaši, Hudáček pouze kotouč vyrazil před sebe a ve skrumáži hráčů se jej snažil dostat do své moci, toho mohl využít Mueller, jenž se snažil zakončit do odkryté branky, ale kus černé gumy pouze prosvištěl modrým brankovištěm.
     
    52:38
    Dnešní utkání sleduje 4786 diváků.
     
    52:30
    Po dlouhé době je hra přerušena, může za to nepřesná rozehrávka Moskvy, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    51:34
    Kometa je v obranném pásmu hluboko napadána moskevskými útočníky, ale drží kotouč pevně pod kontrolou.
     
    50:41
    Brňané se snaží hru uklidnit a daří se jim to, puk se zdržuje převážně na holích modrobílých hokejistů.
     
    49:19
    Nahodil našel nyní volného Köhlera, tomu však v klíčové chvíli sjel kotouč z hole a možnost pojistky vedení tak ani nedošla do fáze pokusu.
     
    48:50
    Filatov dostal nabito od Kalinina, ale ani jeho rána nemířila přesně do brněnské branky, každopádně na Spartaku můžeme pozorovat zvýšení aktivity a není divu, probíhá třetí třetina, a pokud nechce moskevský klub prohrát páté přípravné utkání, musí hru otevřít.
     
    48:29
    Další snaha Spartaku končí postavením mimo hru.
     
    47:40
    Spartak se nyní probudil Nikončev přihrávkou přes celou šíří pásma vyzval ke střele z voleje Voronina, jeho tvrdá rána skončila na vyrážečce brněnského brankáře.
     
    47:15
    Bartejs nyní nedokázal udržet tempo s rozjetým Kutějkinem a ten se dostal za obranné linie brněnské Komety, zkoušel to na Langhamera mezi nohy, ale brněnský brankář včas zaklapl betony a podržel svůj tým!
     
    47:03
    Spartak marně hledá cesty do útočného pásma, píská se zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Hudáčka.
     
    46:17
    Plášek našel přihrávkou od mantinelu Horkého, jenž stál zcela osamocen před Hudáčkem, brněnský útočník to zkusil bekhendem, ale puk tentokrát za záda moskevského brankáře nepronikl.
     
    45:03
    Duo brněnských mladíků nyní upalovalo do přečíslení dva na jednoho, Novák se dlouho rozmýšlel, co s kotoučem udělal, nakonec se rozhodl zakončit sám, zamířil do pravého růžku, ale jeho střela zamířila až příliš vysoko.
     
    44:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa trestá moskevské pohrdání dvojnásobnou početní výhodou a odskakuje do dvoubrankového rozdílu! LUKÁŠ NAHODIL se šel do rohu útočného pásma poprat o kotouč, vybojoval jej pro Dočekala, jenž vypálil z voleje, Hudáček puk ve své moci neudržel a prvně jmenovaný jej dopravil za brankovou čáru. Asistence: Martin Dočekal.
     
    43:32
    Z trestné lavice se vrací Dočekal a za obrovského potlesku domácího publika se Kometa opět pouští do hry v plném počtu.
     
    43:11
    Po přihrávce Chohlačova pálil Gončar, Kometa zatím krušné chvíle ustává.
     
    42:55
    Kometa ve čtyrech.
     
    42:38
    Kometa se osvobozuje.
     
    42:12
    Chochlačov zpoza branky vybídl k vyrovnání Zubova, jeho střela nejspíš trefila tyč a odrazil se do protější tyče a mimo, nyní měla Kometa velkou porci štěstí. Nápor Spartaku pak znovu zakončil jedovatou střelou Kutějkin, Langhammer lapačkou vyrazil.
     
    41:46
    Langhamer nyní utlumil tvrdou ránu v podání Kutějkina, Kometa může vystřídat.
     
    41:32
    Kometa půjde do tří, dvě minuty za podražení fasuje Dočekal a hosté z Moskvy budou mít třiaosmdesát vteřin na vyrovnávající branku.
     
    40:55
    Spartak si potřetí v dnešním utkání zahraje přesilovou hru, dvě minuty za hákování pro brněnského Pláška.
     
    40:10
    Hned v úvodu třetí třetiny vystihl kombinaci Spartaku ve středním pásmu Mueller a zamířil si to rovnou na Hudáčka, jeho střela nad lapačku však letěla až příliš nad a hostující brankář nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství nabídlo přítomným divákům tři branky. Nejprve se dokázali prosadit hosté z KHL, když v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru Gončarov. Spartak byl díky vstřelené brance na koni a několik minut zatápěl domácímu týmu. Kometa se však dokázala otřepat a rychle srovnat tempo hry. Po pohledné kombinaci zásluhou Muellera srovnala a ve druhé polovině prostředního dějství převzala iniciativu. Opět si vynutila vyloučení a tlačila na vstřelení branky. Spartak však také dobře bránil a rovněž si zahrál přesilovou hru, ve které byl znovu aktivní, ale tentokrát se neprosadil. Kometa pak v závěru druhé třetiny opět předvedla skvělou kombinaci, kterou korunoval přesnou trefou Petr Holík. Brňané tak před závěrečnou periodou drží jednobrankový náskok. Třetí třetina začne v DRFG aréně přibližně v 19:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Zakázané uvolnění Komety, hra se stěhuje před Langhamera.
     
    39:24
    Maxwell nyní vedl kotouč do útočné třetiny, přenechal jej Karsumsovi, jenž si však na vyrážečku pozorného Langhamera nepřišel.
     
    38:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny domácí Kometa obrací skóre! Branková akce se opět zrodila ve spolupráci Zaťoviče, jenž uvolnil Muellera a ten si všiml skvěle najíždějícího PETRA HOLÍKA, jenž nezaváhal a nabídnutou přihrávku přetavil ve vedoucí branku Komety. Asistence: Peter Mueller, Martin Zaťovič.
     
    37:34
    Kometa v kompletním počtu hráčů opět navštívila obranné pásmo Spartaku, od modré čáry se skrumáž před Hudáčkem snažil prostřelit Malec, leč bez úspěchu.
     
    36:56
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    36:45
    Spartak je i ve své druhé přesilové hře aktivní a snaží se znovu získat vedení na svou stranu, bránící Kometa musí být hodně soustředěná, aby se tak nestalo.
     
    35:40
    Spartaku se nyní podařilo dokonale rozebrat obranu Komety, akce začala u Chohlačova, jenž přihrával Zubovovi, ten pak vyzval ke skórování Filatova, brněnský brankář Langhamer však byl na místě a zachoval patřičný klid, aby tuto kombinaci nakonec za svá záda nepropustil!
     
    34:56
    Spartak si nyní dlouze užíval signalizované výhody a svíral Kometu v obranné třetině, nápor zakončil střelou Chochlačov. Spartak však bude mít i nadále výhodu jednoho muže v poli, neboť Köhler se provinil podražením.
     
    34:07
    Spartak kompletní, čtvrtá přesilová hra Komety zůstala opět nevyužita.
     
    33:25
    Kometa v přesilové hře mohutně doráží na branku Spartaku, Nahodil v další slibné střelecké pozici, Hudáček opět zneškodnil.
     
    32:39
    Nahodil nyní ve slibné příležitosti, chtěl původně vylepšit situaci pro Holíka, ale nakonec málem skóroval sám, když jeho přihrávka téměř doputovala za Hudáčkova záda.
     
    32:21
    Kometě se první útočná akce příliš nevydařila, Brňané musejí útočné pásmo vyklidit.
     
    32:07
    Přesilová hra pro Kometu, dvě minuty za držení fasuje hostující Leščenko.
     
    31:40
    Spartak nyní z nenápadné akce málem skóroval, Voronin našel na pravém kruhu nikým nehlídaného Nikončeva, jenž z voleje vypálil a jen těsně minul branku domácího týmu.
     
    31:13
    Kometa je nyní častějším majitelem kotouče, usadit se v útočném pásmu se však modrobílým nedaří, pozorní hosté okamžitě odpalují puky alespoň do středního pásma.
     
    30:23
    Kalinin nyní poslal do jízdy Filatova, jenž ještě mohl volit přihrávku svému spoluhráči, ale nakonec se rozhodl zakončit, jeho rána však protější tyč Langhamerovy brány minula.
     
    29:49
    Nyní zkoušel Hudáčka z ostrého úhlu zaskočit domácí útočník Köhler, hostující brankář však bližší tyč ucpal a hru přerušil.
     
    29:25
    Nahodil nyní kombinoval s Dočekalem, druhý jmenovaný chtěl Nahodilovi servírovat zpět před branku, ale bránící hráč Spartaku tuto souhru znemožnil.
     
    28:45
    Kotouč se nyní převážně drží ve středním pásmu, přes které se oba celky marně snaží projít na území soupeře.
     
    27:42
    Kometě se však nyní podařilo otupit moskevský tlak a tempo hry se znovu srovnává.
     
    26:35
    Spartak pokračuje v ohrožování brněnské branky, nahození Gončara zastavila až tyč brněnské branky!
     
    25:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají stav utkání! Branková akce začala u Holíka, jenž se s kotoučem vytočil a ošálil bránícího hráče, přihrávku poslal PETEROVI MUELLEROVI, jenž ještě mohl servírovat Zaťovičovi, útočník americké národnosti se však rozhodl vzít akci na sebe a bekhendem se mu podařilo propasírovat puk za Hudáčkova záda. Asistence: Petr Holík.
     
    24:55
    Do druhé třetiny nastoupil úplně jiný Spartak, další nebezpečí pro Kometu obstaral střelou přes obránce Voronin, Langhamer hru přerušil.
     
    23:55
    Předešlá situace se nyní opakovala, Langhamer opět vítězem souboje s moskevským střelcem.
     
    23:49
    Ihned po vhazování napřáhl k prudké střele od modré čáry Kutějkin, Langhamer včas zareagoval pohotovou lapačkou.
     
    23:45
    Ondřej Němec nyní odpálil kotouč před dotírajícím Maxwellem, k úžasu celé haly jen těsně minul vlastní branku.
     
    23:02
    Zaťovič nahazoval kotouč před branku, kde číhal Mueller, důrazná obrana Spartaku však nepovolila brněnskému útočníkovi zakončit.
     
    22:45
    Süss po delší době zaznamenal střelecký pokus Komety, jeho střelu však Hudáček vyrazil a následně kotouč přikryl pod rukavicí.
     
    22:30
    Až nyní se Kometě podařilo vymanit z rudého sevření a vyčerpaní domácí střídají.
     
    22:07
    Spartak po úvodní brance rapidně ožil a svírá modrobíle v jejich obranné třetině.
     
    21:35
    Moskva je při chuti, v další slibné příležitosti se octl Voronin, branku však minul.
     
    21:04
    Na druhé straně se o bleskové vyrovnání pokoušel Horký, ale jeho střela z pravého křídla nevyvedla pozorného Hudáčka z míry.
     
    20:29
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostům se v úvodu druhé třetiny podařilo využít početní výhodu! Zaťovič ve snaze vyhodit kotouč zpoza vlastní branky našel výborně postaveného MAXIMA GONČAROVA, jenž nezaváhal a střelou do levého růžku nedal Langhamerovi šanci. Bez asistence.
     
    20:02
    Odstartovala druhá třetina, ve které začíná hostující Spartak ve výhodě jednoho muže navíc.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu přípravného utkání mezi českým mistrem Kometou Brno a účastníkem KHL Spartakem Moskva. Během první třetiny měla více ze hry domácí Kometa, která zahrávala hned tři přesilové hry, ale recept na pozorného Hudáčka se brněnským střelcům zatím najít nepodařilo. Spartak se rozehrál k větší aktivitě až v závěru první třetiny, ale Kometa snad až na samostatný únik Chochlačova nepřipustila vážnější ohrožení brankáře Langhamera. Prostřední dějství odstartuje v brněnské DRFG aréně přibližně 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V samotném závěru první třetiny se na Langhamerra řítil osamocený Chohlačov, na brněnského brankáře však nic kloudného nevymyslel!
     
    19:22
    Ondřej Němec opět osvobozuje Kometu, hosté se zatím nestačili usadit v útočném pásmu.
     
    19:04
    Kometě se podařilo vyhodit, Spartak začíná u Hudáčka.
     
    18:43
    První vyloučení na straně brněnské Komety, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Mikyska, Spartak má poprvé v dnešním utkání početní výhodu.
     
    18:26
    Hostující kombinaci nyní vystihl Plášek a zdálo se, že bude upalovat zcela sám na brankáře Hudáčka, mladému hráči však už nestačily síly a ze slibně se rodící akce nic nebylo.
     
    17:56
    Domácí obránce Štencel nyní nabral rychlost a z vlastního obranného pásma vyvezl kotouč, nakonec se dostal i do zakončení, bekhendem to však na Hudáčka nevyšlo.
     
    16:51
    Spartak hraje po delší době v pěti hráčích a snaží se něco vymyslet v útočném pásmu, ale pozorně bránící hráči Komety jim žádnou tvorbu kombinace neumožňují.
     
    15:59
    Spartak opět kompletní, Kometa nevyužila ani třetí přesilovou hru.
     
    15:24
    Hruška poslal kotouč Němcovi, ten měl dost času na zamíření a vypálil, ale branku minul.
     
    15:01
    Spartaku se daří vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    14:20
    Mueller nyní vyslal přízemní střelu z levého kruhu, která jen těsně minula tyč Hudáčkovy svatyně.
     
    13:59
    Opět povedená spolupráce trojice Dočekal – Süss – Novák, posledně jmenovaný Hudáčka nepřekonal, ale vybojoval další přesilovou hru pro Kometu. Dvě minuty za hákování fasuje hostující Filatov.
     
    13:44
    Spartak hraje v plném počtu.
     
    13:40
    Až v závěru početní výhody se domácím podařilo uzavřít Spartak v jeho obranné třetině, Němec vybídl ke střele Hrušku, ten napřáhl z pravého kruhu, ale Hudáček kotouč vyrazil, když se Kometa chtěla pokusit o dorážku, spadla moskevskému brankáři maska a rozhodčí logicky přerušil hru.
     
    12:54
    Kometě se přesilová hra nedaří, modrobílí mají problém s přechodem přes střední pásmo.
     
    12:16
    Spartak se osvobozuje.
     
    11:52
    Ihned po vhazování se do slibné příležitosti dostal Zaťovič, ale bekhendové zakončení k překonání Hudáčka nevedlo.
     
    11:44
    Radim Zohorna se dnes stal již druhou obětí nedisciplinovaností hostů a vybojoval pro svůj tým druhou přesilovou hru v dnešním utkání. Na trestnou lavici putuje Kutějkin, dvě minuty za držení.
     
    10:34
    Slibná příležitost se rodila i na druhé střeně Šaškov hledal přihrávkou Leščenka, druhému jmenovanému však na poslední chvíli zhatil zakončení Zaťovič.
     
    09:35
    Dočekal poslal kotouč na rozjetého Nováka, od moskevských obránců se však puk odrazil do jízdy Süssovi, jenž se najednou octl právě s Novákem v přečíslení dva na jednoho, prvně jmenovaný volil střelu a jen těsně přestřelil horní tyč Hudáčkovy brány.
     
    08:44
    Kometa opět nedovolila hostům usazení v útočném pásmu, naopak Nahodil vystihl kombinaci soupeře a ve spolupráci s Muellerem připravil rychlý protiútok, na jehož konci napřáhl Mikuš, svého krajana v brance však nepřekonal.
     
    07:59
    Zaťovič zavážel puk do útočného pásma a zadovkou přenechal puk Holíkovi, brněnský útočník se do střely opřel vší silou a protáhl brankáře Hudáčka, jenž nakonec použil k likvidaci svou vyrážečku.
     
    07:24
    Spartak hraje v plném počtu.
     
    07:13
    Střelecký pokus Ondřeje Němce končí v ochranné síti, jedenáct vteřin před návratem Nikončeva se vhazuje po levici Hudáčka.
     
    06:43
    Kometě se nyní nedaří znovu proniknout do útočné třetiny, Spartak dobře brání.
     
    05:39
    Nádherná kombinace v podání Komety, Mueller našel přihrávkou přes šíří pásma Zaťoviče, ten se se zakončením neukvapil a ještě vyšperkoval pozici pro Nahodila, jenž zakončoval z voleje, ale trefil pouze Hudáčkův beton!
     
    05:24
    Když už se Spartak nadechoval k náporu, přichází vyloučení na jeho straně. Vyloučen je Nikončev, dvě minuty podražení.
     
    04:42
    Nahozený kotouč Spartaku nyní dojel Voronin a okamžitě vypálil, brněnský brankář byl však na hrozící nebezpečí včas připraven a znovu úspěšně zasáhl.
     
    04:10
    Spartak se nyní usadil v útočné třetině a na modrou čáru dostal nabito Gončarov, jeho ostrou ránu Langhammer zneškodnil svou vyrážečkou.
     
    03:25
    Plášek nyní forčekoval v útočném pásmu a vybojoval puk pro Muellera, brněnský útočník však těsně před Hudáčkem branku netrefil.
     
    03:11
    Spartaku se v úvodu utkání nedaří přechod do útočného pásma, slavné to není ani z rozehrávkou, kotouč opět končí na zakázaném uvolnění.
     
    02:21
    Süss nyní poslal do útočného průniku Nováka, spolupráce dvou mladých borců však troskotá na pozorné obraně moskevského týmu.
     
    01:20
    Ani jednomu celku se momentálně nedaří rozehrávka, hosté nyní podruhé zahráli na zakázané uvolnění a bude se vhazovat před Hudáčkem,
     
    00:43
    Osipov nyní našel na modré čáře najetého Filatova, jenž střelou z pravého kruhu prověřil pozornost brankáře Langhamerra, ten kotouč ukryl mezi svými betony.
     
    00:26
    Kometa se snažila hned v úvodu usadit v útočném pásmu, Spartak řeší tento pokus vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání odstartovalo na úvodním buly úspěšnější brněnský Holík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký podvečer z brněnské DRFG arény, kde už je vše připraveno k vypuknutí zajímavé konfrontace mezi českým mistrem Kometou Brno a účastníkem KHL Spartakem Moskva. V sestavě brněnské Komety dnes najdeme opět řadu mladíků, kteří budou chtít zaujmout trenérský tandem Zábranský – Pokorný. Tým z ruské metropole by si naopak rád napravil matný dojem z přípravných utkání, v dosavadních pěti střetnutích zvítězil Sparta pouze jednou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – O. Němec, Mikuš, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska – Holík, Zaťovič, R. Zohorna – Köhler, J. Hruška, Nahodil – Mueller, Plášek, Süss – Horký, Dočekal, Novák – Kratochvíl, Škvrně. Trenér: Libor Zábranský.

    Spartak Moskva: Truškov (Hudáček) – Kalinin, Cyplakov, Nikoncev, Karsums, Daugavinš, Voronin – Talalujev, Pedan, Leščenko, Provolněv, Osipov, Zubov, Kulik, Kutějkin, Maxwell, Alajev, Gončarov, Šaškov, Truňov, Filatov, Chochlačov. Trenér: Vadim Epančicev.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Polák, Rampír.
     
    Kometa Brno: Atraktivním soubojem s ruským klubem Kometa vstoupí do druhé poloviny přípravných utkání. V předešlých třech případech si uřadující český mistr smlsl na prvoligové Třebíčí 8:1. Následovala domácí porážka s bratislavským Slovanem 2:5 a zatím poslední střetnutí odehráli svěřenci trenérů Zábranského v úterý, kdy v DRFG aréně porazili účastníka EBEL znojemské Orli v poměru 3:1.

    Trenéři Libor Zábranský s Kamilem Pokorným dávají v přípravných utkání velkým prostor mladým hráčům. Není se čemu divit, juniorka Komety je rovněž úřadujícím mistrem české nejvyšší soutěže a mladí borci se snaží nabídnutou příležitost chytit za pačesy. V Třebíčí se například dvěma trefami blýskl teprve šestnáctiletý Erik Meluzín, titul nejlepšího hráče si pak proti Znojmu vysloužil osmnáctiletý Karel Plášek a do branky by jistě znovu mohl nakouknout Lukáš Dostál. Naopak pozici budoucího lídra si v Kometě buduje Radim Zohorna, jenž zatím v přípravě podává stabilní výkony. Ti nejzkušenější hráči se do zápasu dostávají postupně, uvidíme, jakou sestavu zvolí brněnští trenéři pro konfrontaci s moskevským Spartakem.
    Vítěznou trefu Komety proti Znojmu obstaral Radim Zohorna
     
    Spartak Moskva: Moskevský Spartak se v uplynulém ročníku KHL marně snažil navázat na své slavné období ze sedmdesátých let minulého století a hned v první kole play-off se musel sklonit před svým městským rivalem CSKA. Vyřazení bylo o to krutější, že Spartak neuhrál v sérii ani jedno vítězství a co víc, trefil se pouze jednou.

    Je jasné, že ve Spartaku by chtěli zažít sezonu s lepším závěrem. V dosavadním přípravném období odehrál moskevský Spartak již pět utkání. Síly měřili především s konkurenty z KHL. Výsledky moskevského Spartaku jsou zatím převážně ve znamení těsných porážek. Vše začalo na ledě Jekatěrinburgu, kde červenobílí padli 3:2. Následovalo těsně vítězství nad moskevským Dynamem 5:4. V následujících třech střetnutích však Sparta odcházel z ledu vždy jako poražený, s Dynamem Minks 3:4 po prodloužení, stejný výsledek se zrodil i v utkání s Rigou avšak už po základní části no a naposledy se proti Spartaku radoval Nižnyj Novgorod, který zvítězil 3:1. Proti Kometě nastoupí Spartak již ke svému pátému přípravnému utkání a do ostrého startu soutěže, který je naplánován na 2.září, jich ještě pět odehraje. Souboj s českým mistrem bude pro Spartak první přípravou konfrontací s klubem nehrajícím KHL.
     
    Do startu Tipsport extraligy zbývá přesně měsíc času. Jednotlivé kluby jsou v plné přípravě na nový ročník a právě přípravné období vybízí k zajímavým konfrontacím. Kometa ve svém čtvrtém utkání opět narazí na soupeře z KHL. Po nedávné zkušenosti se Slovanem Bratislava přivítají Brňané tradiční ruský klub Sparta Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 26. Mueller (Holík), 39. Holík (Mueller, Zaťovič), 45. Nahodil (Dočekal), 60. Mueller (Zaťovič, Bartejs) – 21. Gončarov, 55. Chochlačov (Zubov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Köhler (KOM)
    0:0   Talalujev (SPM)
    2. série:
    1:0   Holík (KOM)
    1:0   Chochlačov (SPM)
    3. série:
    2:0   Mueller (KOM)
    2:1   Karsums (SPM)
    4. série:
    2:1   Plášek (KOM)
    2:1   Truňov (SPM)
    5. série:
    3:1   Nahodil (KOM)
    3:1   Filatov (SPM)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – O. Němec, Mikuš, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska – Holík, Zaťovič, R. Zohorna – Köhler, J. Hruška, Nahodil – Mueller, Plášek, Süss – Horký, Dočekal, Novák – Kratochvíl, Škvrně. Trenér: Libor Zábranský.
    Spartak Moskva: Hudáček (Truškov) – Kalinin, Cyplakov, Nikončev, Karsums, Daugavinš, Voronin – Talalujev, Pedan, Leščenko, Provolněv, Osipov, Zubov, Kulik, Kutějkin, Maxwell, Alajev, Gončarov, Šaškov, Truňov, Filatov, Chochlačov. Trenér: Vadim Epančicev.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Polák, Rampír

    Diváci: 4786
    ocianews.com