Martin – Šumperk 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Saryarka 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Benátky n/J 2:1 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Spartak Moskva 4:2 (3:1 po s.n.) | Jablonec n/N – Nymburk 4:3 (kon.)
Znojmo – K. Vary 3:2 (kon.)
po s.n. (3:1)
HC Kometa Brno
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Spartak Moskva
Čtvrtek 16.08.2018, 18:00 • DRFG arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    V závěru utkání se Kometě končeně podařilo využít přesilovou hru! Bartejs nahazoval kotouč na moskevskou branku, kde stál Zaťovič, ten si kotouč pohodlně zpracoval a lišácky poslal přihrávku za sebe, kde číhal PETER MUELLER a pro brněnského střelce už nebyl velký problém vsítit svou druhou trefu v dnešním utkání. Asistence: Martin Zaťovič, Tomáš Bartejs.
     
    58:36
    Holík nyní vybojoval kotouč ve svém vlastním obraném pásmu, obešel bránícího hráče a už se chystal zakončovat do odkryté branky Spartaku, byl však nedovoleně zastaven Gončarovem, jenž dokončí utkání na trestné lavici za hákování.
     
    55:45
    Emoce nyní cloumají s hostujícím Iljou Zubovem, jenž si od rozhodčích vysloužil trest za nedovolenou výstroj. V záchvatu vzteku zamířil do kabin a jeho dvouminutový trest odsedí Chochlačov.
     
    54:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté využívají druhou přesilovou hru v dnešním utkání! Zubov zavezl kotouč do útočného pásma a za modrou čárou poslal zadovku na rozjetého ALEXANDRA CHOCHLAČOVA, jenž si najel s kotoučem až do těsné blízkosti brankáře Langhamera a nechytatelnou střelou nad lapačkou snížil vedení Komety na rozdíl jediné branky. Asistence: Ilja Zubov.
     
    54:07
    Přesilová hra pro Sparta a možnost vstřelit kontaktní branku. S důrazem v obraně to přepískl Horký a putuje na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:38
    Dnešní utkání sleduje 4786 diváků.
     
    47:15
    Bartejs nyní nedokázal udržet tempo s rozjetým Kutějkinem a ten se dostal za obranné linie brněnské Komety, zkoušel to na Langhamera mezi nohy, ale brněnský brankář včas zaklapl betony a podržel svůj tým!
     
    46:17
    Plášek našel přihrávkou od mantinelu Horkého, jenž stál zcela osamocen před Hudáčkem, brněnský útočník to zkusil bekhendem, ale puk tentokrát za záda moskevského brankáře nepronikl.
     
    44:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa trestá moskevské pohrdání dvojnásobnou početní výhodou a odskakuje do dvoubrankového rozdílu! LUKÁŠ NAHODIL se šel do rohu útočného pásma poprat o kotouč, vybojoval jej pro Dočekala, jenž vypálil z voleje, Hudáček puk ve své moci neudržel a prvně jmenovaný jej dopravil za brankovou čáru. Asistence: Martin Dočekal.
     
    42:12
    Chochlačov zpoza branky vybídl k vyrovnání Zubova, jeho střela nejspíš trefila tyč a odrazil se do protější tyče a mimo, nyní měla Kometa velkou porci štěstí. Nápor Spartaku pak znovu zakončil jedovatou střelou Kutějkin, Langhammer lapačkou vyrazil.
     
    41:32
    Kometa půjde do tří, dvě minuty za podražení fasuje Dočekal a hosté z Moskvy budou mít třiaosmdesát vteřin na vyrovnávající branku.
     
    40:55
    Spartak si potřetí v dnešním utkání zahraje přesilovou hru, dvě minuty za hákování pro brněnského Pláška.
     
    38:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny domácí Kometa obrací skóre! Branková akce se opět zrodila ve spolupráci Zaťoviče, jenž uvolnil Muellera a ten si všiml skvěle najíždějícího PETRA HOLÍKA, jenž nezaváhal a nabídnutou přihrávku přetavil ve vedoucí branku Komety. Asistence: Peter Mueller, Martin Zaťovič.
     
    35:40
    Spartaku se nyní podařilo dokonale rozebrat obranu Komety, akce začala u Chohlačova, jenž přihrával Zubovovi, ten pak vyzval ke skórování Filatova, brněnský brankář Langhamer však byl na místě a zachoval patřičný klid, aby tuto kombinaci nakonec za svá záda nepropustil!
     
    34:56
    Spartak si nyní dlouze užíval signalizované výhody a svíral Kometu v obranné třetině, nápor zakončil střelou Chochlačov. Spartak však bude mít i nadále výhodu jednoho muže v poli, neboť Köhler se provinil podražením.
     
    32:07
    Přesilová hra pro Kometu, dvě minuty za držení fasuje hostující Leščenko.
     
    26:35
    Spartak pokračuje v ohrožování brněnské branky, nahození Gončara zastavila až tyč brněnské branky!
     
    25:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají stav utkání! Branková akce začala u Holíka, jenž se s kotoučem vytočil a ošálil bránícího hráče, přihrávku poslal PETEROVI MUELLEROVI, jenž ještě mohl servírovat Zaťovičovi, útočník americké národnosti se však rozhodl vzít akci na sebe a bekhendem se mu podařilo propasírovat puk za Hudáčkova záda. Asistence: Petr Holík.
     
    20:29
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostům se v úvodu druhé třetiny podařilo využít početní výhodu! Zaťovič ve snaze vyhodit kotouč zpoza vlastní branky našel výborně postaveného MAXIMA GONČAROVA, jenž nezaváhal a střelou do levého růžku nedal Langhamerovi šanci. Bez asistence.
     
    19:57
    V samotném závěru první třetiny se na Langhamerra řítil osamocený Chohlačov, na brněnského brankáře však nic kloudného nevymyslel!
     
    18:43
    První vyloučení na straně brněnské Komety, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Mikyska, Spartak má poprvé v dnešním utkání početní výhodu.
     
    13:59
    Opět povedená spolupráce trojice Dočekal – Süss – Novák, posledně jmenovaný Hudáčka nepřekonal, ale vybojoval další přesilovou hru pro Kometu. Dvě minuty za hákování fasuje hostující Filatov.
     
    11:44
    Radim Zohorna se dnes stal již druhou obětí nedisciplinovaností hostů a vybojoval pro svůj tým druhou přesilovou hru v dnešním utkání. Na trestnou lavici putuje Kutějkin, dvě minuty za držení.
     
    05:39
    Nádherná kombinace v podání Komety, Mueller našel přihrávkou přes šíří pásma Zaťoviče, ten se se zakončením neukvapil a ještě vyšperkoval pozici pro Nahodila, jenž zakončoval z voleje, ale trefil pouze Hudáčkův beton!
     
    05:24
    Když už se Spartak nadechoval k náporu, přichází vyloučení na jeho straně. Vyloučen je Nikončev, dvě minuty podražení.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 26. Mueller (Holík), 39. Holík (Mueller, Zaťovič), 45. Nahodil (Dočekal), 60. Mueller (Zaťovič, Bartejs) – 21. Gončarov, 55. Chochlačov (Zubov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Köhler (KOM)
    0:0   Talalujev (SPM)
    2. série:
    1:0   Holík (KOM)
    1:0   Chochlačov (SPM)
    3. série:
    2:0   Mueller (KOM)
    2:1   Karsums (SPM)
    4. série:
    2:1   Plášek (KOM)
    2:1   Truňov (SPM)
    5. série:
    3:1   Nahodil (KOM)
    3:1   Filatov (SPM)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – O. Němec, Mikuš, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska – Holík, Zaťovič, R. Zohorna – Köhler, J. Hruška, Nahodil – Mueller, Plášek, Süss – Horký, Dočekal, Novák – Kratochvíl, Škvrně. Trenér: Libor Zábranský.
    Spartak Moskva: Hudáček (Truškov) – Kalinin, Cyplakov, Nikončev, Karsums, Daugavinš, Voronin – Talalujev, Pedan, Leščenko, Provolněv, Osipov, Zubov, Kulik, Kutějkin, Maxwell, Alajev, Gončarov, Šaškov, Truňov, Filatov, Chochlačov. Trenér: Vadim Epančicev.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Polák, Rampír

    Diváci: 4786
    thejrc.org