Schweinfurt – Schalke 0:2 (kon.)
konec
1. FC Schweinfurt 1905
0:2 (0:1)
FC Schalke 04
Pátek 17.08.2018, 20:45 • Willy-Sachs-Stadion, Schweinfurt • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 17:23. (22:39:42)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a Schalke se z trávníku regionálního Schweinfurtu postup do druhého kola Německého poháru po výsledku 2:0.

    Bundesligový celek nevstoupil do utkání ideálně. V prvních minutách se nedostával příliš k balonu, ale postupem času si vytvářel brankové příležitosti. Ta největší přišla na řadu v 25. minutě, když Harita fauloval v pokutovém území Messingschlager a byla nařízena penalta. Tu s velkým přehledem proměnil záložník Nabil Bentaleb. Naopak do druhého poločasu Schalke vlétlo ve velkém stylu. Druhá branka přišla ale až v 76. minutě, kdy po hlavičce Nastasiće tečoval míč do vlastní sítě Adam Jabiri. V závěru už domácí neměli síly ani na zdramatizování zápasu, ale ani bez vstřelené branky rozhodně proti mnohem silnějšímu týmu neudělali.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Schalke se tlačí s balonem na útočnou polovinu. McKennie spolupracoval s Babou, ale druhý jmenovaný už akci nedokázal prodloužit. Abdul Baba se prezentoval nepřesnou přihrávkou na Embola.
     
    90
    K rozehrávce se postavil domácí Christopher Kracun. Jeho prudký pas do šestnáctky ještě stačil hlavou tečovat Trinks, ale byl při tom nachytán v ofsajdu.
     
    89
    Faulem se prezentoval také hostující Abdul Baba. Domácí mají šanci ještě zkorigovat skóre zápasu rozehrávkou volného přímého kopu.
     
    88
    Naldo se vydal s míčem na pravou stranu. Stoper Schalke si poradil s bránícím Ferym, ale k dalšímu postupu se už neodvážil a raději odevzdal míč Haritovi.
     
    87
    Domácí mohli rozehrávat ještě jeden rohový kop. Před Fährmannem se dostal k obranné hlavičce Salif Sané. Za odkop po odpískání je udělena žlutá karta Messingschlagerovi.
     
    86
    Weston McKennie nebyl ve druhém poločase tolik vidět, ale nyní se dostal k balonu na útočném území. Jeho přihrávka našla střídajícího Embola, ale ten byl obsazen a nedokázal míč udržet.
     
    84
    Schalke se drží na útočné polovině, ale ke třetí brance je zatím daleko. Domácí obrana je pevně stažena před šestnáctkou Alexandera Eibana.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba celky. Do druhého kola německého poháru má zatím výrazně nakročeno favorit ze Schalke.
     
    82
    Domácím už příliš času nezbývá. Ralf Fährmann nemá téměř celý zápas žádnou práci. K ohrožení hostující branky se útočníci Schweinfurtu nedostávají.
     
    80
    Tlak Schalke pokračuje. Jabiri dokázal získat míč na pravé straně, vydal se s ním do protiútoku, ale ten nebyl zakončen ani střelou. Hostující obrana se vrátila včas.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Schweinfurt 1905: ze hřiště odchází Lo Scrudato, přichází Weiss.
     
    78
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Uth, přichází Teuchert.
     
    77
    Strohmaier zcela zbytečně fauloval před vápnem a je z toho nejen žlutá karta, ale i velmi nebezpečná situace.
    76. Matija NASTASIĆ - 0:2
     
    76
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je nejspíše rozhodnuto! Daniel Caligiuri centroval do pokutového území znovu od rohového praporku. K hlavičce se dostal Matija Nastasić, který ještě trefil ADAMA JABIRIHO, od kterého se míč od odrazil do sítě.

    Vít Schück

    Branky: 25. Bentaleb (pen.), 76. Jabiri (vla.)

    Karty:   73. Trinks (SWT), 77. Strohmaier (SWT), 87. Messingschlager (SWT) – 9. Bentaleb (SCH)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 17:23.
    1. FC Schweinfurt 1905: Eiban – Strohmaier, Kleineheismann, Lo Scrudato (79. Weiss), Messingschlager – Krautschneider, Kracun, Fery – Piller (63. Trinks), Jabiri, Maderer (72. Fritscher)
    Náhradníci: Görtler, Schorn, Billick, Jelisic, Trinks, Fritscher, Weiß

    FC Schalke 04: Fährmann – Sané, Naldo, Nastasić – Caligiuri, McKennie, Bentaleb (49. Schöpf), Baba – Uth (78. Teuchert), Harit – Burgstaller (57. Embolo)
    Náhradníci: Embolo, Stambouli, Schöpf, Teuchert, Di Santo, Nübel, Skrzybski

    Rozhodčí: Aarnink – Müller, Steffens
    thejrc.org