Hermannová, Sluková – Artachová, Clancyová 2:1 (kon.) | Agatha, Duda – Hermannová, Sluková 2:0 (kon.)
konec
Hermannová, Sluková
2
13 21 17  
Artachová, Clancyová
1
21 19 15  
Neděle 19.08.2018, 09:00 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • World Tour Finals (ženy) • Semifinále
     
    0:0
    Barbora Hermannová s Markétou Slukovou se rozjížděly v semifinálovém utkání pomaleji, jak už tak trochu zvykem u českých jedniček. Po fantastickém obratu především ve třetím setu ale postupují před australskou dvojici Artachová, Clancyová do finále World Tour Finals!

    Úvod prvního setu byl hodně nevydřený z českého pohledu. Markéta Sluková inkasovala několik es a Češky bleskově prohrávaly 0:6! Postupem času ale Hermannová se Slukovou stabilizovaly především svou hru, ale na dotažení protihráček to v první sadě nestačilo. Druhá sada byla o poznání vyrovnanější, ve střední části se podařilo českým jedničkám uniknout na potřebný dvoubodový rozdíl a zajistit si pokračování zápasu třetím dějstvím.

    Ani tiebreak nezačaly české volejbalistky nejšťastněji. Ztrátu 0:3, ale velmi rychle dotáhly. Při stavu 5:9 už na řadu přišel oddechový čas a zdálo se, že už čerstvé vítězky majoru ve Vídni nemají síly na zvrat. Ten ale přišel! Barbora Hermannová předvedla fantastický výkon v závěrečné fázi utkání, servisem dokázala soupeřky trápit a vše završila hrou nad sítí.

    Ve 14:00 si české jedničky zahrají duel o zlato s vítězkami druhého čistě brazilského semifinále Carol, Maria – Agatha, Duda. (10:12:09)
     
    17:15
    Třetí set skončil.
     
    17:15
    Češky jsou po fantastickém obratu ve finále! Markéta Sluková zatlačila plachtícím servisem Clancyovou. Ta útočila jen do české polařky, po zmatcích a úderech na první přes přišel útok Hermannová podél sítě a zápas končí!
     
    16:15
    Taliqua Clancyová za koncovou lajnou. Sluková udržela míč ve hře a milimetrovým úderem do dlouhé diagonály znovu posouvá český tým k mečbolu.
     
    15:15
    Hermannová na podání. Taliqua Clancyová smečovala nekompromisně do diagonály a je znovu srovnáno.
     
    15:14
    A právě Artachová se postavila na podání. Ani její podání se ale do kurtu nevešlo. Druhý mečbol pro Češky!
     
    14:14
    Markéta Sluková přidala následně také plachtící podání na Artachovou. Ta se vypořádala s tlakem a vynutila si pokračování zápasu.
     
    14:13
    Taliqua Clancyová rozhodně na podání nešetří silou. Sluková odpověděla tvrdým útokem do diagonály a zařídila mečbol pro českou dvojici.
     
    13:13
    Barbora Hermannová dokázala svým servisem už několik pořádně potrápit Australanky. Tentokrát mířila česká blokařka na Artachovou. Balon ale skončil v autu.
     
    13:12
    Mariafe Artachová se zaměřila servisem na Slukovou. Ta ale výrazně zlepšila svůj výkon a lehkým úderem přes blok nedala australské obraně šanci.
     
    12:12
    Markéta Sluková je na podání. Artachová smečovala z vysoké nahrávce přesně mezi obě české hráčky.
     
    12:11
    Taliqua Clancyová riskovala znovu podání na Hermannovou. Česká blokařka je ale teď jasně nejlepší na písku a s klidem posílá Češky znovu do vedení.
     
    11:11
    Barbora Hermannová je stále za koncovou lajnou. Artachová smečovala z velké dálky jen do Hermannová. První bodovku Češky neproměnily a to už byla šance pro Artachovou na opravu.
     
    11:10
    Hermannová pokračuje na podání. Australanky znovu jen odevzdaly míč a toho využila Sluková. Češky se dostávají do vedení v pravou chvíli. Australanky si berou oddechový čas.
     
    10:10
    Barbora Hermannová jde servisem po Artachové. Češky se dostaly jasně k bodovce a tu bez problémů proměnila Hermannová, která teď táhne české duo.
     
    9:10
    Po dalším servisu Hermannové přihrávala Artachová. Taliqua Clancyová byla na druhou pře ubráněna, ale Češky nemohly útočit. To Clancyová zazmatkovala nad síti a chybou dává bod českému páru.
     
    8:10
    Právě Hermannová se opřela do podání. Artachová byla ubráněna odstupující Hermannovou, která také posléze snižuje velkou ztrátu.
     
    7:10
    Sluková přihrála k síti, kde už Hermannová čekala na útok na druhou přes.

    Vít Schück

    Hermannová, Sluková:

    Barbora Hermannová
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 7.11. 1990
    Věk: 27 let
    Místo narození: Ostrava
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Markéta Sluková
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 28.6. 1988
    Věk: 30 let
    Místo narození: Praha
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Artachová, Clancyová:

    Mariafe Artachová
    Stát: Austrálie
    Datum narození: 24.10. 1993
    Věk: 24 let
    Místo narození: Lima, Peru
    Výška: 175 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Taliqua Clancyová
    Stát: Austrálie
    Datum narození: 25.6. 1992
    Věk: 26 let
    Místo narození: Kingaroy
    Výška: 184 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Rozhodčí: Mairio Ferro (BRA) – Suzanne Lowryová (USA)
    thejrc.org