Hermannová, Sluková – Artachová, Clancyová 2:1 (kon.) | Agatha, Duda – Hermannová, Sluková 2:0 (kon.)
konec
Agatha, Duda
2
21 21  
Hermannová, Sluková
0
15 19  
Neděle 19.08.2018, 14:00 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • World Tour Finals (ženy) • Finále
     
    0:0
    Titul z World Tour Finals míří do Brazílie! Ve finálovém střetnutí přehrála brazilská dvojice Agatha, Duda české jedničky Barbora Hermannovou a Markétu Slukovou ve dvou setech 21:15 a 21:19.

    Češky oproti semifinálovému duelu zvládly začátek utkání. Na začátku první sady však nedokázaly soupeřkám uniknout do většího náskoku a Agatha s Dudou postupně přebíraly otěže finále. Při technickém oddechovém čase ještě české duo vedlo o bod, ale poté přišla nepříjemná série Brazilek, které následně rozebraly české volejbalistky.

    Také druhé dějství nebylo zprvu vůbec jednoznačné. Češky se držely v kontaktu, tříbodovou ztrátu ještě dokázaly snížit na jediný bod, ale poté přišla další černá série na kterou už Hermannová se Slukovou nedokázaly reagovat. V závěru měly Brazilky problém dohrát zápas do vítězného konce, ale čtvrtý mečbol už proměnily. (14:55:56)
     
    21:19
    Druhý set skončil.
     
    21:19
    Po oddechové čase se postavila na podání znovu Sluková. Balon mířil na Agathu, která v pádu tak tak udržela míč ve hře, ale dokázala se rychle zvednout z písku a ještě zasmečovat do středu kurtu.
     
    20:19
    Další podání Slukové šlo na Agathu. Tentokrát smečovala mimo kurt Duda. Brazilky ještě vyzkoušely video, ale to odhalilo jasný aut! Také třetí mečbol je pryč. Brazilské duo si musí brát oddechový čas!
     
    20:18
    Po servisu Markéty Slukové útočila Agatha jen do autu. Češky jsou ještě ve hře.
     
    20:17
    Agatha se opřela do plachtícího podání. Sluková udržela balon ve hře, poté mohla smečovat z levé straně a úderem po lajně odvrací první mečbol soupeřek.
     
    20:16
    Hermannová plachtícím servisem donutila k přihrávce Dudu. Agatha ale na druhou přes pomohla své spoluhráčce a vybojovala čtyři mečboly!
     
    19:16
    Další servis Dudy si dokázala přihrát Hermannová. Právě česká blokařka ještě smečuje skvěle kolem bloku a snižuje na tři body.
     
    19:15
    Dvacetiletá Duda hledala plachtícím servisem Hermannovou. Následně se blokem proti Hermannové předvedla Agatha a o vítězkách finálového duelu je nejspíše rozhodnuto.
     
    18:15
    Podání Dudy musela zpracovat přihrávkou Hermannová. Sluková byla na druhou přes ubráněna a toho využila Agatha! Češky ztrácejí těsně před koncovkou druhé sady už tři body.
     
    17:15
    Po servisu Markéty Slukové mířil balon na Agathu. Brazilky ale hraje bezchybně. Agatha předvedla milimetrový úder za blok Hermannové.
     
    16:15
    Brazilská blokařka Agatha hledala servisem Hermannovou. Duda následně vybrala smeč české hráčky, ale také Češky se dokázaly ubránit. Hermannová na druhou přes ještě vykřesala naději na obrat ve druhé sadě.
     
    16:14
    Barbora Hermannová riskovala na podání, přitlačila Agathu. Následně hned dvakrát zablokovala, ale výměna pokračovala. Na třetí pokus už Duda poslala míč do písku na české polovině.
     
    15:14
    Duda servírovala směrem na Slukovou. Další útok české hráčky už byl tvrdý a skončil dva metry v kurtu.
     
    15:13
    A právě česká polařka se představila na podání. Brazilskému páru ale stačilo pustit míč do autu.
     
    14:13
    Sluková snižuje povedeným úderem nad blokem po lajně.
     
    14:12
    Barbora Hermannová pokračuje za koncovou lajnou. Tentokrát ale míč skončil těsně mimo. Češky si ještě vyžádaly překontrolování na videu, ale to přisoudilo míč brazilskému páru.
     
    13:12
    Hermannová mířila servisem na Agathu. Také útočila jen lehce do rukou Slukové. Následně se česká polařka odvážila k technickému úderu za blok a ten byl úspěšný.

    Vít Schück

    Agatha, Duda:

    Agatha Bednarczuková
    Stát: Brazílie
    Datum narození: 22.6. 1983
    Věk: 35 let
    Místo narození: Curitiba
    Výška: 181 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Eduarda Santosová
    Stát: Brazílie
    Datum narození: 1.8. 1998
    Věk: 20 let
    Místo narození: Aracaju
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Hermannová, Sluková:

    Barbora Hermannová
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 7.11. 1990
    Věk: 27 let
    Místo narození: Ostrava
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Markéta Sluková
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 28.6. 1988
    Věk: 30 let
    Místo narození: Praha
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Rozhodčí: Charalampos Papadogoulas (GRC) – Joachim Mattner (GER)
    bahis siteleri