Fürth – Dortmund 1:2 (po pr.)
po prodl.
SpVgg Greuther Fürth
1:2 (0:0)
Borussia Dortmund
Pondělí 20.08.2018, 20:45 • Trolli Arena, Fürth • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (23:30:29)
     
    Je konec, v napínavém utkání nakonec triumfuje Borussia Dortmund a postupuje tak do dalšího kola DFB-Pokalu.


    Utkání to ale nebylo úplně dobré ze strany Borussie, která má menší vykřičník, ale přecijen se jednalo o první ostrý duel. Fürth se dostal do vedení v sedmasedmdesáté minutě, kdy se prosadil Sebastian Ernst.. Hosté vyrovnali v páté minutě nastavení z kopačky Axela Witsela, obrat pak dokonal také na startu nastavení druhého prodloužení Marco Reus. Pro domácí to je kruté, ale i tak si zaslouží obrovský respekt za výkon.
     
    120+5
    Konec zápasu.
     
    120+4
    Roberto Hilbert dostal na levé straně vápna míč, v celé situaci ovšem zpanikařil a nepovedlo se mu ideálně zakončit. Míč skončil vedle branky a Borussia Dortmund postupuje.
     
    120+3
    Tak ještě jeden rohový kop, do vápna si ještě stihl doběhnout brankář Fürthu. Poslední šance utkání, povede se Greutheru něco vymyslet?
     
    120+2
    Domácí fotbalisté to ještě zkoušejí, ale borci ve žlutočerném si postup už nejspíše pohlídají. Pro Fürth je to hodně kruté, ale i takový je fotbal.
    120. Marco REUS - 1:2
     
    120
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečná akce, která rozhoduje utkání! Jadon Sancho se dostal elegantně do vápna a z pravé strany přihrával na penaltu, kde přesným zakončením skóruje MARCO REUS!
     
    119
    Poslední minutky probíhají a už vše bolí. Po jednom ze zákroků zůstal na hřišti ležet Marcel Schmelzer a pokračovat se bude až po pár sekundách.
     
    117
    Marco Reus následně rozehrával standardní situaci, na přední tyčce pak našel Maximilian Philippa. Ten hlavičkoval právě na první tyč, ale branku nakonec těsně minul.
     
    116
    Borussia se pokouší unavit domácí celek a po kombinaci něco vymyslet. Fürth je ovšem neúnavný a aktivně napadá rozehru hostujícího celku.
     
    114
    Manuel Akanji ukončil počínání domácího celku faulem ve středu hřiště, kde jej zezadu přejel. Taktický faul švýcarského beka.
    113. Obrovská šance Reeseho
     
    113
    Dobrá šance domácích, kteří se mohli dostat do vedení na konci prodloužení! Fabian Reese se dostal do zakončení před Bürkim, ale nepřekonal jej.
     
    110
    Na polovině hřiště byl tvrdě nakopnut Axel Witsel a po naprosto zbytečném zákroku vidí Elias Abouchabaka žlutou kartu. Pokračovat se bude rozehrou standardky.
     
    109
    Borussia je nyní aktivní a po centru z levé strany se bude kopat rohový kop. Centr Guerreira byl totiž zablokován na aut a hosté mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    108
    Právě pak Maximilian Philipp následně skončil po hodně tvrdém zákroku na zemi, ale hra se dlouho nepřerušovala. Nakonec se tak stalo po zakopnutí a obránce Maloča vidí žlutou kartu.
     
    107
    Ve vápně se ke střeleckému pokusu dostal hostující Philipp, jenž v šestnáctce udělal kličku a levačkou střílel. Pokus mu ovšem nesedl a míč skončil v rukavicích Burcherta.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.

    David Panuška

    Branky: 77. Ernst – 90+5. Witsel, 120. Reus

    Karty:   38. Ernst (FRT), 108. Maloča (FRT), 110. Abouchabaka (FRT) – 114. Akanji (DOR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:5.
    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Hilbert, Maloča, Bauer (90. Magyar), Wittek – Gugganig – Atanga (70. Reese), Omladič (46. Mohr), Green (97. Abouchabaka), Ernst – Keita-Ruel.
    Náhradníci: Funk – Magyar, Abouchabaka, Parker, Raum, Reese, Mohr

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer – Delaney (74. Witsel), Dahoud – Pulisic (78. Sancho), Götze (64. Philipp), Wolf (97. Guerreiro) – Reus.
    Náhradníci: Hitz – Hakimi, Sancho, Guerreiro, Philipp, Witsel, Toprak

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
    thejrc.org