Martin – Lipt. Mikuláš 4:3 (3:2 po s.n.) | Žilina – Osmos Bratislava 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 4:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.) | Klatovy – Plzeň 2:8 (kon.) | Chomutov – Liberec 4:3 (po pr.)
Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.) | Šumperk – Jastrzębie 6:7 (0:1 po s.n.) | Nový Jičín – MŠK Púchov 3:2 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 4:5 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Kolín 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.)
Jablonec n/N – Děčín 9:8 (kon.) | Kobra – Řisuty 4:2 (kon.) | Litoměřice – Slavia 1:2 (kon.)
Prostějov – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:2 (kon.) | Havířov – Cracovia 1:4 (kon.)
Frýdek-M. – Trenčín 1:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Úterý 21.08.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný úterní podvečer, dámy a pánové! V přípravném zápase se na zimním stadionu v hanácké metropoli střetnou týmy HC Olomouc a HC Dukla Jihlava.
     
    HC Dukla Jihlava
    Hokejisté Jihlavy zatím absolvovali celkem pět přípravných utkání. V prvním doma vyzvali kazašský tým Arlan Kokshetau a mohli se radovat z výhry 2:0. Obě branky vstřelili ve druhé třetině, kdy se trefili Anděl s Pohlem. Poté se Dukle na jejím ledě postavil právě úterní sok, Olomouc. Znovu přišlo vítězství hráčů v červenožlutých dresech, tentokrát v těsném poměru 2:1. O vítězný gól se ve 40. minutě zasloužila jedna z jihlavských posil, forvard Dostálek. Následně se Horáci přesunuli na turnaj ZUBR Cup, kde postupně změřili síly se Zlínem, Přerovem a slovenskými Novými Zámky. V prvních dvou případech padli – s Berany 2:6, se Zubry 0:3. Další výhru zapsali až proti účastníkovi nejvyšší soutěže našich východních sousedů, díky druhé z branek ex-olomouckého Matěje Pekra zdolali Novozámecké 3:2.
     
    HC Olomouc
    Olomoucký tým dosud sehrál méně přípravných zápasů než jeho nadcházející protivník z Vysočiny. Mora má za sebou dva souboje, první přitom prohrála, ve druhém zvítězila. Kohouti se nejprve představili na půdě Jihlavy. Tam se sice zásluhou Strapáče ve 12. minutě dostali do vedení, Dukla ale skóre dvěma brankami v poslední pětiminutovce druhé třetiny otočila. Olomoučané už s výsledkem nic udělat nezvládli, a tak padli těsně 1:2. Chuť si však spravili na vlastním hřišti proti extraligovému konkurentovi z Třince. Do poloviny utkání si stihli vytvořit dvoubrankový náskok, a to po úspěšných počinech Holce a Irgla. Oceláři ze Slezska do konce řádné hrací doby srovnali a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich o triumfu Kohoutů rozhodl Strapáč. S jihlavskou Duklou se Olomouc v přípravě střetne už podruhé, oplatí jí porážku z úterý 7. srpna?
     
    První vzájemný zápas v přípravě

    HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

    Branky a nahrávky: 35. Osmík (Štebih, Čachotský), 40. Dostálek (Váňa) – 12. Strapáč (Káňa, Houdek). Rozhodčí: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 689. Hráno: 7. 8. 2018 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.
     
    Sestavy z posledních zápasů

    HC Olomouc: Lukáš – Jaroměřský, Vyrůbalík, Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Staněk, Ondrušek – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Mráz, Ostřížek, Galvas – Matiaško, Pěcha, Kořenek.

    HC Dukla Jihlava: Brož – Štindl, Pohl, Suchánek, Vála, Kajínek, Štebih, Mareš, Pospíchal – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Čermák – Půža, Hlinka, Jiránek.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na ledové ploše. Domácí Olomouc nastoupí v červenobílých dresech, hosté z Jihlavy ve žlutočervených trikotech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Lukáš (Hasala) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Švrček, Jaroměřský, Houdek, Rutar, Staněk, Dujsík – Jergl, Knotek, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Skladaný, Matiaško, Laš – Podlaha, Mráz, Ostřížek

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Štindl, Pohl, Suchánek, Mareš, Kajínek, Váňa, Půža, Vála – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Čermák, Osmík, Harkabus – Jiránek, Hlinka, Hrníčko

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Gebauer, Hanzlík.
     
    Oba týmy nastupují na led, zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhrála Olomouc a Knotek odpálil puk do rohu obranného pásma.
     
    00:32
    Knotek mezi kruhy obral o puk jihlavského hráče, ale Vyrůbalík od modré čáry nevystřelil.
     
    00:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskový nástup Kohoutů. Od modré čáry nahodil kotouč na bránu Martin Vyrůbalík a Lundström pouze vyrážel před sebe. K dorážce se rychle na pravé straně dostal JAN KNOTEK a uklidil kotouč pod víko.
    Asistence: Martin Vyrůbalík.
     
    01:09
    Jeden z Olomoučanů teď při vehementní útočné snaze posunul jihlavskou klec, sudí ji upravují do její původní pozice.
     
    01:09
    Buly po pravici Lundströma.
     
    01:59
    Na pravý kruh si sjel Skladaný, bekhendem trefil boční síť jihlavské klece.
     
    02:22
    Jihlavský atak žádné nebezpečí pro domácí nepřinesl, rozhodčí teď nařizují buly ve středním pásmu.
     
    02:33
    Jihlavskému bekovi se nepovedla rozehrávka zpoza vlastní brány. puk tak uzmuli Olomoučtí.
     
    02:49
    Buly ve středním pásmu.
     
    02:58
    Jihlava operuje s pukem ve vlastním obranném pásmu.
     
    03:16
    Důrazný Škůrek sebral kotouč jihlavskému soupeři na pravé straně, Mora teď obléhá klec Dukly.
     
    03:58
    Na pravé křídlo si najel Káňa a zkusil ránu švihem. Lundström celou situaci dobře viděl a kotouč ramenem vytěsnil před sebe.
     
    04:26
    Olomoučtí znovu zamkli soka v jeho obranném pásmu, ke střele se ale nikdo z nich nedostal.
     
    04:59
    Jaroměřský zastavil zárodek jihlavské útočné akce, když na modré čáře sebral kotouč a následně ho nahodil k bráně Lundströma.
     
    05:19
    Suchánek předvedl na pravém křídle špatnou rozehrávku. Kotouč se přes jednoho z hráčů v červeném dresu dostal na najetého Františka Skladaného, který udělal s pukem několik rychlých kroků a najel si až před Lundströma. Toho střelou mezi betony nepřekonal. Dobrá šance Olomouce.
     
    05:58
    Poprvé se v permamenci předvedl i Jan Lukáš, který zlikvidoval několik střel z mezikruží. Puk mu pokaždé letěl přímo do jeho postavení.
     
    06:08
    Buly ve středním pásmu.
     
    06:29
    Suchánek se znovu dostal do potíží s rozehrávkou, a to na pravé straně obranného pásma. Tentokrát z toho ale šance Mory nerezultovala.
     
    06:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rutar.
     
    06:57
    Olomouc okamžitě vyhodila puk až k brance Jihlavy. Po chvíli se osvobodila znovu.
     
    07:28
    První rána Harkabuse z mezikruží zamířila mimo. Puk se však opět odrazil na hůl hráče Jihlavy číslo 71, který nechal vyniknout Jana Lukáše. Olomoucký gólman ránu na bližší tyč mířící do horního růžku vytáhl ramenem mimo!
     
    08:14
    Znovu musel Lukáš do práce, tentokrát si poradil se střelami převážně z levé strany. Buly po jeho levici.
     
    08:36
    Pohlovu nahrávku na modrou čáru poté, co si obránce Jihlavy udělal útočný výlet, odpálil pryč Ostřížek. Olomouc se v oslabení ubránila.
     
    08:59
    Krátce nato, co už jsou v pěti, se však hráči Olomouce provinili icingem.
     
    08:59
    Aleš Jergl (OLO) obdržel dvě minuty za nepovolenou výstroj, respektive neupravený dres.
     
    09:13
    Olomouc se rychle osvobodila a Jihlava tak musí začínat opět od své branky.
     
    09:35
    Od modré nahazoval kotouč Suchánek. Před Lukášem clonil Tomáš Jiránek, domácí muž s maskou si ale našel způsob na to, aby puk spatřil. Poté ho bezpečně zachytil do své lapačky.
     
    09:52
    Ve vlastním oslabení nahazoval kotouč z pravého horního rohu útočného pásma na branku Švrček, Jihlavští ale tento pokus zblokovali svýma nohama.
     
    10:33
    Hostům se několikrát nepovedlo přejít přes střední pásmo, Olomouc ho dobře brání.
     
    10:58
    Domácí jsou kompletní.
     
    11:21
    Dukla a její hráči teď měli chvíli potíže s rozehrávkou z vlastní obranné třetiny, už však stačili přejít do útočného pásma k Lukášovi.
     
    11:53
    K pravé tyči si sjel Lukáš Anděl a chtěl procpat kotouč skrz tělo Jana Lukáše. To se mu ovšem nepovedlo, domácí gólman se stačil přesunout a puk chytil do své výstroje.
     
    12:24
    Velká šance Olomouce! Holec z pravého křídla kolmou přihrávkou oslovil zcela volného Martina Vyrůbalíka. Ten si pro puk najel z pozice beka a měl na holi další branku. V tutovce ovšem přestřelil.
     
    12:48
    Domácí jsou při chuti, buly po levici Lundströma.
     
    13:00
    Skladaný se chtěl probít mezi dvěma beky Jihlavy, to se mu ovšem nepovedlo.
     
    13:27
    Další dobrá možnost Kohoutů! Matiaško najížděl sám na Lundströma, puk však mezi jeho betony neprocpal. Následně gólman Dukly vyrazil i ránu zblízka od Houdka, Skladanému při pokusu o dorážku zablokovali hůl.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zeman – 2 min., hákování).
     
    13:49
    Od modré nahazoval puk Staněk, dočkal se však jen odrazu od výstroje jednoho ze svých spoluhráčů. Od ní šla černá pryž do rohu kluziště.
     
    14:40
    Škůrek chtěl vypálit od modré, jeho pumelici ale hráči Jihlavy stihli zablokovat. Následně to zkusil z pravého kruhu Holec, Lundström kotouč vyrazil ramenem do strany.
     
    14:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Kajínek – 2 min., sekání).
     
    15:15
    Ve dvojnásobném oslabení ujel olomouckým bekům Čachotský, ranou mezi betony si ale na Lukáše nepřišel! Velká šance hostů.
     
    15:57
    Hosté už jsou ve čtyřech, Olomouc začíná s atakem od své branky.
     
    16:23
    Skladaný dostal křížný pas na pravý kruh, zblízka trefil vyrážečku dobře postaveného brankáře Jihlavy. Teď to Olomouc nesehrála vůbec špatně.
     
    16:56
    Jihlava je kompletní.
     
    17:07
    Ránu z prostoru mezikruží si pokryl Lundström, buly po jeho pravici.
     
    17:18
    Další akce s křížnou nahrávkou domácím nevyšla, do útočného pásma se ale pak na chvíli vrátili. Jihlava svedla vyhodit jen na zakázané uvolnění.
     
    17:35
    Buly po levici Lundströma.
     
    17:47
    Před brankářem Dukly se rázem zjevil zcela volný Holec, kotouč ale v klíčové chvíli nedokázal zvednout nad jeho beton. Lundström si připsal výborný zákrok. Poté zastavil i ostrou střelu Jergla z pravého kruhu, a to pro změnu svým opačným betonem.
     
    18:54
    Po průniku po levém křídle nahodil puk na Lukáše Půža, olomoucký brankář raději herní náčiní podržel ve své výstroji. Buly po jeho pravici.
     
    19:04
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Buly po levici Jana Lukáše.
     
    19:17
    Po vyhraném buly chtěl kotouč nahodit na branku Kajínek, špatně si však seřídil mířidla.
     
    19:40
    Pokus Zemana po otočce na levém kruhu už na branku šel, Lukáš zasáhl svým betonem. Tím touš odrazil do rohu kluziště.
     
    19:55
    Staněk předvedl útočný průnik, tím se však dostal až za branku Dukly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání je minulostí. Olomouc zatím doma vede nad Jihlavou 1:0. Udeřit dokázala vskutku bleskově, když hned v první minutě zaznamenal úspěšnou dorážku razantního nahození Vyrůbalíka Jan Knotek. Hanáci pak měli více za hry, podruhé ale během první dvacetiminutovky Lundströma překonat nesvedli. Neujala se ani některá z příležitostí Jihlavy, která tak na gól v tomto utkání čeká.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17.51.
     
    Oba týmy už jsou zpět na hrací ploše, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé části získali ve svůj prospěch domácí hráči.
     
    20:25
    Holec napadal při rozehrávce za brankou jednoho z jihlavských obránců, ke kotouči se ale přesto nedostal.
     
    20:57
    Štindl chtěl odeslat puk pryč z obranného pásma, ještě předtím ho o něj ale připravili domácí hokejisté. Rutar nahodil puk z levé strany na bránu, k jejímu strážci ale černá pryž přes klubko těl vůbec neprošla.
     
    22:07
    Jihlava zavezla puk do útočného pásma, Lukáše však neohrozila, jelikož prohrála souboj u pravého hrazení.
     
    22:36
    Zadovka Matiaška nikoho v červeném v útočném pásmu nenašla. Mora musí začínat od vlastní klece.
     
    23:03
    Mráz získal puk na pravé straně a z kruhu dobře vystřelil zápěstím. Lundström kotouč dobře viděl a nikým neatakový ho v pokleku chytil do výstroje.
     
    23:22
    Škůrek po obsazení Olomouce v případě útočného pásma střílel od modré čáry křížem o kousek vedle, než stojí levá tyč.
     
    23:37
    Lundström vzápětí zachytil puk letící z pravé strany a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    24:02
    Jihlavané se dostali za branku Lukáše, jejich útočníci tam ale neustáli souboj s olomouckými beky. Jiránek pak z levého kruhu jen nahodil puk mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    24:55
    Pekr u levého hrazení sebral puk Houdkovi, Anděl se ale následně k pokusu o ohrožení brány Lukáše nedostal.
     
    25:10
    Z pravého kruhu vypálil příklepem Laš, Lundström bez větších potíží zaklekl a prudký puk utlumil na své hrudi.
     
    25:36
    Z pravého vrchního rohu útočné třetiny si sjel do střelecké pozice Ostřížek, zápěstím ale minul. Kotouč šel vedle pravé tyče i lapačky brankáře.
     
    25:50
    Na druhé straně musí Lukáš likvidovat ránu od mantinelu z pravé strany. Bez skrupulí si poklekl a připsal si dobrý a pozorný zásah.
     
    26:17
    Hrníčko se zmocnil puku ve středním pásmu a namířil si to přes osu hřiště k brance Olomouce. Do těchto míst ho ale pozorný Škůrek nakonec nepustil. Jihlavský útočník přišel i o to nejcennější – o hlavní herní náčiní.
     
    27:09
    Olomouc chtěla založit útok na levém křídle. Jeden z jejích hráčů ale kotouč poslal příliš prudkým způsobem, takže je z toho zakázané uvolnění.
     
    27:23
    Strapáč na chvíli obdržel puk mezi kruhy, moc se s ním ale nepotěšil. Bleskurychle mu ho vypíchl jihlavský bránící hráč. Ke střele tak vůbec nedošlo.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Laš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:04
    Jihlava vyhrála buly a jeden z jejích hráčů hned od modré čáry vypálil. Puk se ale odrazil do zadního hrazení a zcela opustil útočné pásmo hostujícího celku.
     
    28:44
    Domácí pošetřili cenné vteřinky před brankářem Dukly a následně v obranném pásmu vyhodili kotouč do bezpečnějších míst.
     
    29:13
    Hosté opět musejí začínat od své branky.
     
    29:27
    Na konci jejich akce byl na levém kruhu střílející Harkabus, který ale našel jen Lukášův připravený hrudník. Jím olomoucký gólman puk vytěsnil před sebe, k dorážce se nikdo z Horáků neprobil.
     
    30:12
    Domácí jsou kompletní, ale krátce nato se provinili icingem.
     
    30:17
    Jihlava se sama vyhnala z útočného pásma, i když vyhrála buly. Její beci si vyměnili špatnou nahrávku na modré čáře.
     
    30:51
    Od modré čáry nahodil kotouč Petr Štindl. Jeden z hostů se tento pokus snažil ještě tečovat, ale zřejmě se mu to nepodařilo. Lukáš celou situaci dobře viděl a rychle a efektivně zasáhl svou lapačkou.
     
    30:51
    Bruno Mráz (OLO) dostal dvě minuty za nedovolenou výstroj.
     
    31:14
    Olomouc se dokázala nadvakrát rychle osvobodit odpálením puku z vlastní obranné třetiny.
     
    31:45
    Jiránek s Pekrem si vyměnili puk v prostoru za brankou. Následně přihrál druhý jmenovaný na modrou obránci, který mu kotouč zase vrátil. Jihlavští takto chvíli ještě kombinovali, k ohrožení domácí klece to ovšem nevedlo.
     
    32:47
    Kajínek nahodil puk z pravé strany od modré čáry, před Lukášem clonící Čermák kotouč ztečoval úplně mimo.
     
    33:16
    Olomouc už je kompletní, puk se však stále nachází v jejím obranném pásmu, a to díky přičinění hráčů Dukly.
     
    33:53
    Za kruhy na ose hřiště pálil po nahrávce z levé strany Strapáč. Jeho pokus příklepem ale vůbec nebyl přesný.
     
    34:40
    Velká šance Jihlavy. Čachotský naněkolikrát mále překonal Lukáše, když se urputně snažil zakončit přesně z docela velké blízkosti. Puk prošel těsně kolem levé tyče. Následný pokus Dostálka na přední tyč si už bez potíží pohlídal domácí muž s maskou.
     
    35:54
    Olomouc operuje s pukem ve vlastním obranném pásmu.
     
    36:00
    Nic s ním ale nevymyslela, pouze vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    36:08
    Domácí vyhráli buly a vyvezli puk až do prostoru před Lundströma.
     
    36:26
    Pokus hráče Dukly z levé strany bez problému zastavuje Jan Lukáš, buly po jeho pravici.
     
    36:32
    Nahození Vály se k Lukášovi vůbec nedostalo. Olomoučané ho svými těly zvládli zastavit. Následně se Mora přesunula do útočné třetiny hřiště.
     
    37:10
    O kotouč se chvíli bojovalo u modré čáry u mantinelu. Jihlava nakonec dokázala puk dostat aspoň za útočnou modrou čáru. Dál už ale nikoliv.
     
    38:01
    Robin Staněk nevěděl, co s pukem. Tak ho ze středního pásma nahodil na Lundströma a pádil střídat.
     
    38:11
    Holec se dostal k puku v levém vrchním rohu útočné třetiny. Jeho křížný prudký pas ale nikoho z Kohoutů před brankou neoslovil.
     
    38:25
    Holec nyní vyslal jedovatou střelu z levého kruhu. Gólman Jihlavy si proti ní povyskočil jako proti horké bramboře a i s trochou štěstí ji zachytil.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Káňa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Kajínek – 2 min., hrubost).
     
    39:09
    Olomouc vyhrála buly ve středním pásmu. Do střelecké pozice se na levém kruhu dostal Ostřížek, ovšem Lundström se překonat nenechal.
     
    39:50
    Hosté s velkými obtížemi pronikli do útočného pásma, příliš si však kotouče neužili. Olomoučtí beci jim ho sebrali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je pryč a Olomouc stále vede nad Jihlavou 1:0. V prostředním dějství příliš mnoho pěkných šancí ani na jedné ani na druhé straně k vidění nebylo. Za Jihlavské mohl srovnat jejich kapitán Tomáš Čachotský, kotouč ale do sítě jen velmi těsně neprocpal.
     
    Třetí perioda začne přibližně v 18.36.
     
    Oba týmy už se vrátily zpět mezi mantinely, za malou chvíli začne třetí třetina utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    O první buly třetí části se svedla ve středovém kruhu menší bitva, tu nakonec vyhráli domácí.
     
    40:37
    Aleš Jergl si najel mezi kruhy a měl úplně volný prostor ke střele. V klíčové chvíli mu puk ovšem sjel z hokejky, takže nakonec vůbec nezakončil. Ránu jeho spoluhráče z pravé strany si pokryl Lundström, který puk vyrazil před sebe.
     
    41:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla ze své první vážnější akce v třetí části srovnává skóre. Tomáš Čachotský objel branku a následně poslal kotouč na přední tyč. To Jan Lukáš nečekal a přesunul se na druhou stranu. ADAM ZEMAN tak uklízel černou pryž do nekryté části klece.
    Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    42:20
    Olomouc operuje s pukem za svou brankou.
     
    42:34
    Jeden z domácích vypálil z levé strany do středu branky, Lundström proti kotouči zaklekl a chytil ho do své výstroje.
     
    42:51
    Strapáč zkusil štěstí z pravého kruhu, jeho dělovku ale zastavilo jen zadní hrazení. Do prostoru mezi třemi tyčemi se totiž nevešla.
     
    43:36
    Čermák nahodil puk od levého mantinelu. Před Lukášem ho nikdo netečoval, a tak skončil v pravém horním rohu kluziště. Následně se hráč Dukly dostal ke střeleckému pokusu, který zastavil pozorný Lukáš.
     
    44:13
    Dujsík po olomouckém snažení vypálil od modré čáry. Špatně si však seřídil mířidla a trefil nohu prvního soupeře před sebou.
     
    44:51
    Půža chtěl procpat puk na před brankou volného spoluhráče, v tom mu ovšem jeden z olomouckých zadáků dokázal zabránit.
     
    44:56
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Staněk – 2 min., krosček).
     
    45:12
    Štindl vypálil od modré čáry z první. Před Lukášem letící puk stihl tečovat Dostálek, ale Dukle tím vlastně uškodil, jelikož střelu nasměroval úplně mimo.
     
    45:52
    Zbyněk Irgl ve vlastním oslabení objel branku Jihlavy, ale nakonec nezakončil a ani nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    46:28
    Olomouc se osvobodila vyhozením přes všechny čáry.
     
    46:49
    Dukle se už v přesilovce nepovedlo založit kloudný útok. Domácí jsou kompletní.
     
    47:13
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Váňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:41
    Nahrávku Houdka po mantinelu na pravé straně zastavil jihlavský bránící hráč a poslal puk až k Lukášovi. Mora musí začínat opět od své vlastní klece.
     
    48:28
    Dujsík si najížděl na nahrávku z úrovně brankové čáry. Když ale chtěl vystřelit, kotouč vůbec nezachytil. Čermá guma odjela až do středního pásma.
     
    49:01
    Střelu zblízka vytěsnil pryč, respektive před sebe brankář Jihlavy.
     
    49:27
    Olomouc to ještě zkusila po pravém křídle, přihrávka Jergla na Knotka ale neprošla. Hosté jsou kompletní.
     
    50:33
    Olomouc rychle přenesla hru z obranného pásma do útočného. Ránu Švrčka před brankou nebezpečně tečoval Irgl. Lundström stačil zakočit betonem!
     
    50:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí teď zamkli Duklu v jejím obranném pásmu a krátce po velké šanci se znovu vracejí do vedení. Nahození, dosti prudké, od Jaroměřského od modré čáry lehce tečoval před Lundströmem zaparkovaný ZBYNĚK IRGL. Teď prokázal skutečně dobrý výběr místa i um pro tu správnou teč.
    Asistence: Jan Jaroměřský.
     
    51:23
    Buly po levici Lukáše.
     
    51:42
    Dostálek vybojoval puk u pravé tyče a poslal ho na modrou čáru na hůl Petra Štindla. Jeho pumelice ovšem nebyla přesná a prošla o dost vedle levé tyče olomoucké klece.
     
    52:30
    Irgl se probil kolem dvou soupeřů, ovšem z pravé strany nezakončil.
     
    52:38
    V pravém dolním rohu útočného pásma Olomouce došlo ke skrumáži, kterou doprovodila i menší potyčka.
     
    52:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Káňa – 2+2 min, hrubost).
     
    52:38
    Jihlavu po Káňově prohřešku čeká dlouhá početní převaha a má ideální možnost na srovnání skóre.
     
    52:50
    Mora rychle získala puk za svou brankou a vyhodila ho přes všechny čáry.
     
    53:22
    Suchánek našel křížným pasem Jiránka, ten si však na pravém kruhu nesklepl puk ideálně, takže mu utekl.
     
    53:52
    Dvě dělovky z hole Kajínka nyní rozduněly pouze zadní hrazení za brankou Jana Lukáše.
     
    54:06
    Vyrůbalík nyní pěkně vylekal vlastního gólmana. Nahození Harkabuse z rohu kluziště ztečoval přímo k pravé tyči. Jan Lukáš ale prokázal dobrý výběr místa a nepříjemný puk ukryl na své hrudi.
     
    54:51
    Olomouc se osvobodila vyhozením, Jihlava musí začínat odznova.
     
    55:30
    První rána Štindla od modré čáry opět minula domácí branku. Druhou Olomoučtí utlumili natolik, že Lukáš zvládl kotouč přikrýt v klidu u své pravé tyče.
     
    56:06
    Jihlava sehrála krásnou akci na jeden dotek! Na jejím konci byl zcela volný Josef Skořepa, který si u pravé tyče dokonce položil Jana Lukáše, ale už nedokázal zvednout puk do sítě nad jeho tělo. Tohle ještě může Duklu mrzet!
     
    56:58
    Domácí se v dlouhém oslabení ubránili a nyní ještě vyvezli puk až k bráně soupeře.
     
    57:23
    Do střelecké pozice si přes osu hřiště najel Jergl, ovšem jeho rána tahem zcela minula branku Jihlavy. Puk měl původně mířit do levé šibenice z pohledu olomouckého útočníka.
     
    57:50
    Zeman objel branku, ale nakonec ho tři soupeři o puk připravili. Na druhé straně si při brejku najel až ke střele Jan Knotek a z levé strany těsně minul!
     
    58:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zeman – 2 min., hákování).
     
    58:03
    Robin Staněk (OLO) dostal dvě minuty za zdržování hry, uvidíme tak hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    58:44
    Jiránek vyslal nebezpečný pas z levé strany, který ale nikdo z jeho spoluhráčů netečoval. Lukáš zasahovat nemusel, puk o kousek prošel kolem něj.
     
    59:03
    Zápas sleduje 953 diváků.
     
    59:28
    Olomouc se dostala za soupeřovu branku, tam ale puk neudržela.
     
    59:48
    Na druhé straně se neujal průnik Hrníčka z levé strany, olomoucký bek svého soka zvládl zastavit.
     
    59:55
    Jihlava už pouze drží puk za svou klecí, srovnat už nestihne.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina je u konce. Jihlava nejprve v Olomouci srovnala, ve 42. minutě se po pěkném průniku Čachotského prosadil ex-olomoucký Adam Zeman. Mora ovšem o necelých deset minut později vedení opět překlopila na svou stranu. Šikovnou tečí nahození Jaroměřského se prosadil Zbyněk Irgl. Trefa zkušeného forvarda se nakonec ukázala jako vítězná, Dukla už srovnat nedokázala. Olomouc jí tak oplatila porážku z Vysočiny stejným poměrem, zvítězila 2:1.
     
    Samotný zápas ještě doplní propagační a tréninkové samostatné nájezdy.
     
    V nájezdech se trefil jediný hráč, olomoucký útočník Aleš Jergl. Ten si z levé strany najel před branku a švihem uklidil kotouč k pravé tyči. Olomouc tak Jihlavu porazila i na nájezdy, a to poměrem 1:0.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji Vám pěkný zbytek večera. (19:20:08)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 1. Knotek (Vyrůbalík), 51. Irgl (Jaroměřský) – 42. Zeman (Čachotský)


    HC Olomouc: Lukáš (Hasala) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Švrček, Jaroměřský, Houdek, Rutar, Staněk, Dujsík – Jergl, Knotek, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Skladaný, Matiaško, Laš – Podlaha, Mráz, Ostřížek
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Štindl, Pohl, Suchánek, Mareš, Kajínek, Váňa, Půža, Vála – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Čermák, Osmík, Harkabus – Jiránek, Hlinka, Hrníčko

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Gebauer, Hanzlík

    Diváci: 953
    thejrc.org