Martin – Lipt. Mikuláš 4:3 (3:2 po s.n.) | Žilina – Osmos Bratislava 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 4:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.) | Klatovy – Plzeň 2:8 (kon.) | Chomutov – Liberec 4:3 (po pr.)
Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.) | Šumperk – Jastrzębie 6:7 (0:1 po s.n.) | Nový Jičín – MŠK Púchov 3:2 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 4:5 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Kolín 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.)
Jablonec n/N – Děčín 9:8 (kon.) | Kobra – Řisuty 4:2 (kon.) | Litoměřice – Slavia 1:2 (kon.)
Prostějov – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:2 (kon.) | Havířov – Cracovia 1:4 (kon.)
Frýdek-M. – Trenčín 1:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Úterý 21.08.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Zápas sleduje 953 diváků.
     
    58:03
    Robin Staněk (OLO) dostal dvě minuty za zdržování hry, uvidíme tak hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    58:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zeman – 2 min., hákování).
     
    57:50
    Zeman objel branku, ale nakonec ho tři soupeři o puk připravili. Na druhé straně si při brejku najel až ke střele Jan Knotek a z levé strany těsně minul!
     
    57:23
    Do střelecké pozice si přes osu hřiště najel Jergl, ovšem jeho rána tahem zcela minula branku Jihlavy. Puk měl původně mířit do levé šibenice z pohledu olomouckého útočníka.
     
    56:06
    Jihlava sehrála krásnou akci na jeden dotek! Na jejím konci byl zcela volný Josef Skořepa, který si u pravé tyče dokonce položil Jana Lukáše, ale už nedokázal zvednout puk do sítě nad jeho tělo. Tohle ještě může Duklu mrzet!
     
    54:06
    Vyrůbalík nyní pěkně vylekal vlastního gólmana. Nahození Harkabuse z rohu kluziště ztečoval přímo k pravé tyči. Jan Lukáš ale prokázal dobrý výběr místa a nepříjemný puk ukryl na své hrudi.
     
    52:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Káňa – 2+2 min, hrubost).
     
    50:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí teď zamkli Duklu v jejím obranném pásmu a krátce po velké šanci se znovu vracejí do vedení. Nahození, dosti prudké, od Jaroměřského od modré čáry lehce tečoval před Lundströmem zaparkovaný ZBYNĚK IRGL. Teď prokázal skutečně dobrý výběr místa i um pro tu správnou teč.
    Asistence: Jan Jaroměřský.
     
    50:33
    Olomouc rychle přenesla hru z obranného pásma do útočného. Ránu Švrčka před brankou nebezpečně tečoval Irgl. Lundström stačil zakočit betonem!
     
    47:13
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Váňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:56
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Staněk – 2 min., krosček).
     
    41:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla ze své první vážnější akce v třetí části srovnává skóre. Tomáš Čachotský objel branku a následně poslal kotouč na přední tyč. To Jan Lukáš nečekal a přesunul se na druhou stranu. ADAM ZEMAN tak uklízel černou pryž do nekryté části klece.
    Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    40:37
    Aleš Jergl si najel mezi kruhy a měl úplně volný prostor ke střele. V klíčové chvíli mu puk ovšem sjel z hokejky, takže nakonec vůbec nezakončil. Ránu jeho spoluhráče z pravé strany si pokryl Lundström, který puk vyrazil před sebe.
     
    39:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Káňa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Kajínek – 2 min., hrubost).
     
    34:40
    Velká šance Jihlavy. Čachotský naněkolikrát mále překonal Lukáše, když se urputně snažil zakončit přesně z docela velké blízkosti. Puk prošel těsně kolem levé tyče. Následný pokus Dostálka na přední tyč si už bez potíží pohlídal domácí muž s maskou.
     
    30:51
    Bruno Mráz (OLO) dostal dvě minuty za nedovolenou výstroj.
     
    29:27
    Na konci jejich akce byl na levém kruhu střílející Harkabus, který ale našel jen Lukášův připravený hrudník. Jím olomoucký gólman puk vytěsnil před sebe, k dorážce se nikdo z Horáků neprobil.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Laš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:04
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    17:47
    Před brankářem Dukly se rázem zjevil zcela volný Holec, kotouč ale v klíčové chvíli nedokázal zvednout nad jeho beton. Lundström si připsal výborný zákrok. Poté zastavil i ostrou střelu Jergla z pravého kruhu, a to pro změnu svým opačným betonem.
     
    15:15
    Ve dvojnásobném oslabení ujel olomouckým bekům Čachotský, ranou mezi betony si ale na Lukáše nepřišel! Velká šance hostů.
     
    14:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Kajínek – 2 min., sekání).
     
    14:40
    Škůrek chtěl vypálit od modré, jeho pumelici ale hráči Jihlavy stihli zablokovat. Následně to zkusil z pravého kruhu Holec, Lundström kotouč vyrazil ramenem do strany.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zeman – 2 min., hákování).
     
    13:27
    Další dobrá možnost Kohoutů! Matiaško najížděl sám na Lundströma, puk však mezi jeho betony neprocpal. Následně gólman Dukly vyrazil i ránu zblízka od Houdka, Skladanému při pokusu o dorážku zablokovali hůl.
     
    12:24
    Velká šance Olomouce! Holec z pravého křídla kolmou přihrávkou oslovil zcela volného Martina Vyrůbalíka. Ten si pro puk najel z pozice beka a měl na holi další branku. V tutovce ovšem přestřelil.
     
    11:53
    K pravé tyči si sjel Lukáš Anděl a chtěl procpat kotouč skrz tělo Jana Lukáše. To se mu ovšem nepovedlo, domácí gólman se stačil přesunout a puk chytil do své výstroje.
     
    08:59
    Aleš Jergl (OLO) obdržel dvě minuty za nepovolenou výstroj, respektive neupravený dres.
     
    07:28
    První rána Harkabuse z mezikruží zamířila mimo. Puk se však opět odrazil na hůl hráče Jihlavy číslo 71, který nechal vyniknout Jana Lukáše. Olomoucký gólman ránu na bližší tyč mířící do horního růžku vytáhl ramenem mimo!
     
    06:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rutar.
     
    05:19
    Suchánek předvedl na pravém křídle špatnou rozehrávku. Kotouč se přes jednoho z hráčů v červeném dresu dostal na najetého Františka Skladaného, který udělal s pukem několik rychlých kroků a najel si až před Lundströma. Toho střelou mezi betony nepřekonal. Dobrá šance Olomouce.
     
    00:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskový nástup Kohoutů. Od modré čáry nahodil kotouč na bránu Martin Vyrůbalík a Lundström pouze vyrážel před sebe. K dorážce se rychle na pravé straně dostal JAN KNOTEK a uklidil kotouč pod víko.
    Asistence: Martin Vyrůbalík.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 1. Knotek (Vyrůbalík), 51. Irgl (Jaroměřský) – 42. Zeman (Čachotský)


    HC Olomouc: Lukáš (Hasala) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Švrček, Jaroměřský, Houdek, Rutar, Staněk, Dujsík – Jergl, Knotek, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Skladaný, Matiaško, Laš – Podlaha, Mráz, Ostřížek
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Štindl, Pohl, Suchánek, Mareš, Kajínek, Váňa, Půža, Vála – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Čermák, Osmík, Harkabus – Jiránek, Hlinka, Hrníčko

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Gebauer, Hanzlík

    Diváci: 953
    thejrc.org