Martin – Lipt. Mikuláš 4:3 (3:2 po s.n.) | Žilina – Osmos Bratislava 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Znojmo 4:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.) | Klatovy – Plzeň 2:8 (kon.) | Chomutov – Liberec 4:3 (po pr.)
Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.) | Šumperk – Jastrzębie 6:7 (0:1 po s.n.) | Nový Jičín – MŠK Púchov 3:2 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 4:5 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Kolín 1:4 (kon.) | K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.)
Jablonec n/N – Děčín 9:8 (kon.) | Kobra – Řisuty 4:2 (kon.) | Litoměřice – Slavia 1:2 (kon.)
Prostějov – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:2 (kon.) | Havířov – Cracovia 1:4 (kon.)
Frýdek-M. – Trenčín 1:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.)
po s.n. (3:2)
HK VITAR Martin
4:3 (0:0, 3:0, 0:3 - 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 21.08.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Anton Tomko (tréner MHk 32 L. Mikuláš): "Na stretnutie sme prišli trošku rozhádzaní pretože sme meškali. Pri Kraľovanoch bola nehoda, čo spôsobilo 50 minútové čakanie. Bez rozcvičenia sme nastúpili na ľad, aj napriek tomu ale musím vyjadriť s prvou tretinou spokojnosť, čo sa týka hry a vytvárania si šancí. Martinu sme dovolili jedinú príležitosť kedy hráč zostal sám pred bránkou. Inak sme mali 3 – 4 čisté gólové príležitosti, ktoré zostali nevyužité. Druhá tretina, ako býva aj v iných stretnutiach, bola našou najslabšou. Vyprodukovali sme tri hrubé individuálne chyby v našom pásme, Martin to samozrejme využil. Prvý hráč bol medzi kruhmi, druhý sám pred bránkou, tretí gól padol po peknom signále domácich. Zbehnutie si po buly, zlé pokrytie hráčov a bolo 3:0. Museli sme pozmeniť zostavu, v tretej tretine to už bolo lepšie. Zo zápasu je jediným pozitívom práve toto dejstvo. Za stavu 3:0 sme to nezahodili, vyrovnali sme. Nájazdy poznačil nekvalitný ľad, domáci strelili tri góly, my len dva. Od začiatku sezóny nás trápia zranení hráči, aj teraz máme päticu zranených. Sukeľa nám zároveň zobral Slovan, pasujeme sa s nedostatkom hráčov. Juniori sa už takisto pripravujú na súťaž, nechceli sme im prípravu narušiť odobraním niektorého z hráčov. Do Martina sme cestovali s troma päťkami, mrzí ma preto hlavne počet hráčov pretože všade majú problém koho dať hrať, my máme problém naplniť kompletné štyri päťky. Stále sa ale snažíme ísť vo vlastnom režime. Dnes sme takisto dopoludnia dve hodiny trénovali odhliadnuc od zápasu. Chlapci ťahajú, je to ale účelom. Zápas má byť vlastne oddychom v tréningovom procese. Ideme ale podľa plánu aj keď tento týždeň máme náročný. Zapájame sa do nácviku presilových hier aj keď nemá príliš veľký zmysel to skúšať ak nie sme kompletní. Pomaly sa už začíname venovať systému hry pretože ešte to nie je stabilné. Hrávame v inom zložení, stále nám niekto vypadne, musíme preto ešte hľadať hráčov na doplnenie kádra."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Úvodná tretina bola vyrovnaná. Našich hráčov musím pochváliť, výborne držali tempo. Vytvorili si celkom dobré príležitosti, rovnako aj súper. Druhá tretina išla na náš vrub. Hru sme pretavili v góly, chalani situácie dobre zahrali. V druhej tretine nebolo čo vytknúť, čo sa týka systému a hry. Tretia tretina bola poznačená vylúčeniami. Jedno vylúčenie sme si preniesli z druhej tretiny. Ďalšie dve sa odohrali ešte v prvých desiatich minútach, čo poznačilo priebeh tretiny. Dlho sme sa bránili, súper sa ale dvoma gólmi dostal na koňa. Je škoda, že sme víťazstvo nedotiahli do konca. Počas power-play sa súperovi podarilo vyrovnať, čo nás mrzí. Víťazstvo sa zrodilo napokon v nájazdoch, čoho si ceníme nakoľko všetci traja exekútori svoje premenili. Na to, že sme hrali so silným súperom, sme určite spokojní. Opäť sa ale vraciam k dvom útočným faulom, ktoré vyplývajú skôr z bojovnosti. Čo sa týka obranných faulov, tie vystupujú z fyzickej hry. Presilovým hrám sa venujeme už predchádzajúce dva týždne. Prvé dve formácie sa dávajú dohromady, v prípade prvej sme si už prakticky istí. Do presilovej hry sme dnes zapojili aj tretiu formáciu, hráči sa ukazovali dobre. Čo sa týka prístupu k tréningu, k zápasu, hráčom niet čo vytknúť. Hráči na sebe pracujú aj individuálne, vidieť snahu, pre trénerov je to radosť. V zápasoch tak môžeme riešiť taktické chyby, ktoré vyplývajú z hry. Neriešime tu sériu víťazstiev, do každého stretnutia vstupujeme s cieľom vyhrať. Je to stále príprava aj keď súťaž sa už blíži. Všetci sa už na ňu tešia, dôležitosť samotných stretnutí netreba zdôrazňovať. Ani v príprave preto nemožno vypúšťať stretnutia." (23:01:31)
     
    Martin dnes musel na víťazstvo čakať až o nájazdov. V nich napokon zvíťazil nad Liptovským Mikulášom 3:2 a celkovo 4:3. Góly: 26. Dírer (Pokrivčák, Dvořák), 33. Poliaček (Paulíny), 40. Poliaček (Burzík, Jurášek), rozh. náj. Markovič – 48. Lištiak (Klučiar), 52. Nemec (Kuráli, Žiak), 60. Vybíral (Horváth).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Martin.
    Rozhodujúci nájazd premenil Jaroslav Markovič.
     
    3. série
    3:2
    Vladimír Vybíral triafa iba bočnú sieť.
     
    3. série
    3:2
    Jaroslav Markovič krásne nadvihol puk a prekonáva brankára.
     
    2. série
    2:2
    Lukáš Žiak triafa vnútornú stranu žŕdky a vyrovnáva.
     
    2. série
    2:1
    Michal Dvořák pomedzi brankárove betóny strieľa gól.
     
    1. série
    1:1
    Michal Uhrík blafákom prekonáva brankára.
     
    1. série
    1:0
    František Poliaček si za pomoci betónu brankára pripisuje gól.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine sa strelecky presadzovali iba hráči hostia, ktorí si vynútili nájazdy. Tie začínajú domáci hráči.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Strieľaná prihrávka Petra Horvátha našla VLADIMÍRA VYBÍRALA, ktorý počas avizovaného trestu pre domáceho hráča vyrovnáva.
     
    59:41
    Tlačenica pred bránkou. Heikkila ešte neuspel.
     
    59:06
    Markovič bojuje o puk. Naslepo sa snaží nájsť spoluhráča, ktorý by mohol zakončovať smerom na opustenú bránku.
     
    58:37
    Power-play hostí. Hollý opúšťa bránku.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 26. Dírer (Pokrivčák, Dvořák), 33. Poliaček (Paulíny), 40. Poliaček (Burzík, Jurášek), rozh. náj. Markovič – 48. Lištiak (Klučiar), 52. Nemec (Kuráli, Žiak), 60. Vybíral (Horváth)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Poliaček (MAR)
    1:1   Uhrík (LMI)
    2. série:
    2:1   Dvořák (MAR)
    2:2   Žiak (LMI)
    3. série:
    3:2   Markovič (MAR)
    3:2   Vybíral (LMI)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Dvořák – Lednický, Junas – Markovič, Paulíny, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rechtorík, Barto, Brveník
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Kislitsyn) – Mezovský, Nádašdi – Kuráli, Bača – Edgren, Horváth – Dubeň, Nemec – Klučiar, Lištiak, Števuliak – Heikkila, Piatka, Nechaj – Žiak, Uhrík, Vybíral

    Rozhodčí: Krist – Nosek, Hanko

    Diváci: 595
    thejrc.org