Švédsko – Rusko 0:4 (kon.) | Česko – Finsko 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Rusko
Pátek 24.08.2018, 15:30 • Zimní stadión Václava Nedomanského, Hodonín • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:25:01)
     
    Je dobojováno. Rusky dokázaly švédský celek porazit 4:0 a neinkasovaly ani branku. Odčinily tak včerejší prohru s českým týmem a připisují si první body na turnaji. Naopak švédský celek odešel jako poražený tým už podruhé, ve čtvrtek to bylo po prodloužení, takže na svém kontě má pouze jeden bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu před závěrečnou sirénou se ještě dostala ke střele zblízka jedna z Rusek, ale propasírovat kotouč za záda Ombergové se jí nepodařilo. Mrzet ji to ale jistě nemusí.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Josefine Holmgrenová – 2 min., sekání).
     
    59:18
    Další ruský pokus minul švédskou branku. Švédky se ale nedokázaly dostat na puk, aby ho vyhodily ven. Ruský tlak tak stále pokračuje.
     
    58:44
    A hned se zapojilo do útoku, kde z prostoru mezi kruhy pálila Jelena Děrgačovová, ale proti ní stála dobře postavená švédská obránkyně.
     
    58:35
    Rusko je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:16
    Další pokus Švédek minul ruskou kle a hráčky v červených dresech se tak opět dokázaly osvobodit.
     
    56:44
    Rusky se po zisku kotouče ve vlastní třetině dokázaly osvobodit a puk letí až před Ombergovou.
     
    56:35
    Rusko si bere oddechový čas.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu Rusko (Alevtina Štarjovová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:01
    Švédky se urputně snaží alespoň o čestný úspěch, obrana Ruska je však neprostupná a nechce, aby ruská brankářka přišla o čisté konto.
     
    54:11
    Střelou do bekhendu se nyní prezentovala v blízkosti ruské branky Maja Nylén-Perssonová, Morozovová však nastavila svůj levý beton a šanci zneškodnila.
     
    53:38
    Vzápětí unikly Rusky ve třech. Obrana Švédska je však stihla dojet zpátky a nebezpečí před Ombergovou zažehnala. Švédská brankářka pak raději ukryla puk a přerušuje hru.
     
    52:34
    Hanna Olssonová zachytila kotouč ve vlastní obranné třetině a sama se pak dostala do velmi zajímavé samostatné akce. Podél levého mantinelu nabruslila až před Morozovovou, ale její zakončení pak skončilo mimo tři tyče.
     
    51:53
    Anna Šibanovová dostala přihrávku na pravý kruh a svou další prudkou střelou ohrozila švédskou branku. Maria Ombergová tak musela opět zasahovat.
     
    51:20
    A nyní jsou už v plném počtu.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Nikolajevová (Smochinová, Děrgačovová), 25. Štarjovová (Smochinová), 34. Šochinová (Štarjovová, Pirogovová), 34. Vafinová


    Švédsko: Ombergová (Grahnová) – Holmgrenová (A), Berglundová, Fällmanová, Anderssonová, Ramboldtová, Nylén-Perssonová, Waximová – Fernová, Nordinová (C), Olssonová H. – Johanssonová L., Grahmová (A), Rasková – Winbergová, Östenssonová, Ljungblomová – Johanssonová W., Olssonová M., Carlssonová – Lundinová
    Rusko: Morozovová (Tarakanovová) – Batalovová, Šibanovová (A), Nikolajevová, Těreškinová, Lobovová – Vafinová, Starovojtovová, Sosinová (C) – Štarjovová, Děrgačovová, Šochinová (A) – Smolinová, Ďupinová, Maljavková – Kanajevová, Šatalovová, Pirogovová

    Rozhodčí: Malá, Novotná – Kasašová, Šťastná

    Diváci: 55
    thejrc.org