Příbram – Liberec 1:3 (kon.) | Opava – Karviná 1:3 (kon.) | Ostrava – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Teplice – Slavia 0:3 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:0 (2:0)
FK Dukla Praha
Sobota 25.08.2018, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (18:59:30)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2.
    Střely mimo: 7:10.
    Rohy: 4:7.
    Fauly: 12:10.
     
    Ostravané se tak díky dnešní výhře dostali do čela tabulky, ale Slavia a Plzeň mají svá utkání ještě před sebou. Naopak Dukla zůstává stále bez bodu na posledním místě Fortuna:Ligy.
     
    Je dobojováno a Pražané se ani dnes nedočkali prvních bodů. Ostravané si za vítězstvím šli od prvních minut a svou aktivitu přetavili ve vedoucí branku ve 12. minutě. Krásnou akci zakončil po přihrávce Holzera Ondřej Šašinka. Dukla posléze hru trochu vyrovnala, ale byla to ona, kdo inkasoval podruhé. Dame Diop po souboji nejspíš až za hranicí faulu s brankářem Radou získal míč a pohodlně jej uklidil do prázdné brány.
    Druhá půle již tak záživná nebyla a bylo v ní k vidění více nepřesností a nedotažených akcí. Největší šanci druhého poločasu z pohledu Ostravy spálil Dame Diop. V závěru mohli hosté alespoň snížit, avšak Bezdička v jasné pozici přestřelil a rozhodl tak o tom, že si Baník připíše tři body do tabulky za výhru 2:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí publikum si závěr duelu užívá. Jejich miláčci kombinují s míčem na útočné polovině a celá scenérie je doprovázena zpěvem baníkovské hymny.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Tato akce jen podtrhuje dosavadní trápení Dukly v této sezóně! Schranz výbornou přihrávkou připravil gólovku pro střídajícího Bezdičku, jenž odkrytou bránu z bezprostřední blízkosti ve skluzu přestřelil.
     
    89
    Martin Fillo však nenašel centrem na zadní tyč nikoho ze svých kolegů a balon doputoval až do zámezí.
     
    88
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Jakub Šašinka.
     
    88
    Jenže s ní nenaložila vůbec dobře a vpřed postupoval Baník. Milan Jirásek si doslova pohrál se třemi hráči soupeře a následně ho ten čtvrtý poslal k zemi.
     
    87
    Stronati si počínal velmi důrazně ve vzdušném souboji a zezadu naremploval svého soka. Dukla tak zůstane u míče na útočné polovině a bude rozehrávat standardku.
     
    86
    Ani z něj však Baník nemusel mít přílišné vrásky. Proti akci Pražanů se hravě ubránil a dostal míč až na polovinu soupeře.
     
    85
    Slibný centr z pravé strany v pohodě prodloužil Stronati, jenž dopravil balon na rohový kop.
     
    84
    Domácí publikum nyní vyvolává jménu svého brankáře. Jan Laštůvka mu odpověděl vztyčeným palcem na znamení díku.
     
    82
    Baník po své aktivitě na levé straně vytěžil alespoň roh. Po rychlé rozehrávce pálil z hranice vápna Fleišman, který ovšem neprostřelil hostující obránce.
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Douděra, přichází Lukáš Holík.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází David Bezdička.
     
    81
    Jenže Dukla ani teď Laštůvku nevystrašila. U domácího brankáře skončil centr zleva a hosté neměli v žádném případě šanci jej zasáhnout.
     
    80
    Dominik po svém pokusu o dalekonosnou střelu se znovu dostal na balon a tentokrát byl faulován domácími hráči. Přímý volný kop pro Duklu z levé strany.
     
    79
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    78
    Druhý poločas zatím zůstává za očekáváním v porovnání s první půlí. Hrubý teď pokazil snadnou přihrávkou a nakonec budou hosté rozehrávat od své brány.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 10405 diváků.
     
    76
    Douděra poté prudkou ranou z pětadvaceti metrů prověřil pozornost Laštůvky. Ten však neměl žádné problémy, jelikož pokus soupeře šel přímo do jeho rukavic.
     
    75
    Pražané poté s rohovým kopem naložili prachbídně. Rozehrávkou nakrátko se sami vytlačili skoro až na svou polovinu a Baník tak neměl žádné starosti s bráněním.
     
    74
    Baník nyní vysunul vysoko své napadání, ale Dukla se přes něj hravě dostala. Po přechodu půlící čáry však její snaha ztroskotala na nepřesné přihrávce, kterou sebral Fleišman.
     
    73
    Z následného rohu Dukla nezahrozila. Pokusila se jej rozehrát na bližší tyč, ale nakonec z toho bude jen odkop v podání ostravského brankáře.
     
    72
    Rychlá kombinace Dukly pořádně vystrašila Laštůvku. Centr Miloševiće nebezpečně na vlastní bránu hlavičkoval Stronati, ale ke štěstí domácích míč skončil jen na boční síti.
     
    71
    Jenže ani teď se Dukla ke střele nedostala. Schranz se totiž nacházel ve velkém ofsajdu, který byl také správně odmáván i odpískán.
     
    70
    Poměrně nezáživnou pasát hry změnil Dame Diop. Ten si z levé strany vápna šikovně zasekl míč do středu, avšak jeho zakončení zablokovala obrana Dukly a Rada byl tak opět bez práce.
     
    68
    Jenž se tak vůbec nestalo. Pražané opravdu velmi záhy míč odevzdali zpět soupeři, který útočil po pravé straně. Přetažený centr ale úspěch neslavil.
     
    68
    Dame Diop si dle sudího nejspíše pomohl rukou při zpracování a Baník tak o míč opět přichází. Dukla se tak může pokusit alespoň o snížení.
     
    66
    Holzerův roh ovšem nenašel nikoho v bílém dresu a Dukla se ubránila i při následném pokusu Jánoše o střelu. Baník však i nadále bude pokračovat s míčem na útočné polovině.
     
    65
    Dominik Preisler zastoupil cestu svému soupeři u lajny a je pískáno. Hráč Dukly je navíc potrestán žlutým kartónkem.
     
    64
    Daniel Holzer si sice dostal k centru, ale ten přišel již zpoza lajny, a tak z toho bude jen odkop v podání hostující brankáře Filipa Rady.
     
    63
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Milan Jirásek.
     
    62
    Ostravané se nyní marně snažili překonat obranný val soupeře na pravé straně, ale tam se Pražané nakonec ubránili a mohli vyrazit vpřed. Po rychlém kontru přihrával z pravé strany do vápna Douděra, avšak jeho nabídka nebyla z kategorie přesných.
     
    60
    Robert Hrubý zastavil protiútok Pražanů taktickým faulem na půlící čáře. Jeho zákrok mohl být oceněn i žlutou kartou, ale sudí byl nyní shovívavý.
     
    59
    A opět se píská proti Baníku Tentokrát se za dlouhým nákopem hnal Martin Fillo, jemuž zastoupil cestu Milošević, kterého domácí záložník poslal k zemi nedovoleně.
     
    58
    Jiří Fleišman byl až příliš důrazný u levé postranní čáry a sudí mu také jeho počínání odpískal. Po faulu tak bude hrát znovu Dukla.
     
    57
    Diop centr ze standardní situace sice odvrátil, ale útok Dukly pokračoval. Po zpětné přihrávce zakončoval ze středu vápna zřejmě Hanousek, jehož rána byla sražena na další roh.
     
    56
    V 56. minutě tady máme druhou žlutou kartu zápasu. Za faul na na obranné polovině ji uviděl Lukáš Pazdera.
     
    55
    Pazdera si nyní s Fillem při autovém vhazování vůbec nerozuměl a Dukla se tak zadarmo dostala k balonu. Nakonec si ho ovšem dlouho neužila a po Stronatiho zásahu jej má v moci Jan Laštůvka.
     
    54
    Dame Diop nyní nemohl pokračovat v útoku, jelikož mu pomezní sudí správně odmával ofsajdové postavení. Rozehrávku si vezme na starost FIlip Rada.
     
    53
    Centr však odvrátil první bránící fotbalista Baníku na rohový kop. Po jeho rozehrávce hlavičkoval na zadní tyči Brandner, jenž ale v záklonu Laštůvkovu bránu přestřelil.
     
    52
    Veškeré dění se nyní stěhuje k pokutovému území Baníku, jelikož Dukla bude rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    50
    Rozehrávka se Baníku však vůbec nepovedla a jeho hráči tak vůbec Radu neohrozili. Ten nakonec bude odkopávat od své brány.
    49. Diop prověřil Radu, který nakonec musel vyrážet
     
    49
    Nechybělo mnoho a mohlo to být 3:0! Přihrávka ze středu hřiště našla v náběhu Dame Diopa, jenž těsně před zásahem hostujících zadáků stačil bodlem zakončit. Jeho pokus vyrazil Rada do svého spoluhráče, od kterého šel míč do autu. Roh pro Ostravu.
     
    48
    A tak může útočit pro změnu Dukla. Na pravé straně jí však balon také již utekl do zámezí a vhazovat bude domácí celek, konkrétně Jiří Fleišman.
     
    47
    Dame Diop si dobře přebral přihrávku od Pazdery, ale nakonec si míč přeci jen trochu víc předkopl a hostující obránci jej stačili sebrat do své moci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí přidává v první půli navíc jednu minutu.
     
    43
    Filip Rada za své výlevy vůči sudímu uviděl žlutou kartu.
    43. Dame DIOP - 2:0
     
    43
    Baník právě vstřelil branku!
    V závěru poločasu Ostravané přidávají druhý zásah a mohou být zase o něco klidnější! Centr zleva se snášel do rukavic Rady, který míč také sebral. DAME DIOP ovšem dle mého názoru byl v souboji později a po střetu těchto dvou hráčů hostujícímu brankáři míč vypadl. Pro Diopa již poté byla situace velmi snadná a pohodlně trefil prázdnou bránu. Hráči Dukly následně reklamovali nedovolený zákrok na svého brankáře a jako vosy se sesypali na sudího Machálka. Nicméně branka platí a Baník vede 2:0.
     
    42
    Ten rozehrával opět Holzer a také našel na přední tyči Dameho Diopa. Střelec hattricku z minulého kola ovšem bránu Dukly netrefil.
     
    41
    Sudí nyní pustil dva možná hraniční zákroky hostů, ale Baník se nakonec dostal k míči ve středu pole. Jánoš roztáhl hru doprava na Holzera, jenž měl před sebou hodně prostoru, avšak jeho rychlou přihrávku do šestnáctky zahrála hostující obrana na roh.
     
    39
    Daniel Holzer vedl míč po pravé straně, avšak po zasekávačce do středu jej o něj obral vracející se hráč Dukly a Baník tak o balon přichází.
     
    38
    Ta jej rozehrála signálem na hranici vápna, odkud po zpracování pálil Milošević. Rýnu mu však stačil zablokovat bránící Fleišman.
     
    37
    Hra má po delší době opět spád. Zleva se pokusili hosté odcentrovat, ale to se jim po zásahu domácí obrany nepodařilo. Nicméně z toho je rohový kop pro Duklu.
     
    36
    Publikum na ostravském stadionu nyní naopak vidělo šanci na druhé straně. Dame Diop nebezpečně hlavičkoval z prostoru mezi malým vápnem a penaltou, avšak svůj pokus nasměroval jen do rukavic Filipa Rady.
    35. Brandner vystřelil zajímavě těsně vedle tyče
     
    35
    No tak teď to z pohledu domácích hodně smrdělo a div, že není vyrovnáno. Po ztrátě podnikla Dukla bleskurychlý přechod, po kterém si Patrik Brandner zasekl míč v pokutovém území na pravou nohu a jen těsně minul vzdálenější tyč domácího zařízení.
     
    34
    A teď pro změnu táhl rychlý kontr ostravský tým. Holzer ale svůj postup příliš zpomalil a hostující hráči jej stačili o míč připravit.
     
    33
    Dukla v posledních minutách zaměstnává obranu soupeře o něco více než Baník tu její. Další centr zprava propadl na malé vápno, kde míč dostala pryč domácí defenzíva.
     
    32
    Z něj se však hostům nepodařilo zahrozit. Centr sice na zadní tyči našel jednoho z Pražanů, ale ten se k míči dostal dost možná až za brankovou čarou.
     
    31
    Teď to pro Duklu vypadalo velice nadějně a také se dočkali první větší možnosti. Tetour pálil z ideální pozice z hranice vápna, ale jeho ránu Laštůvka skvěle vyrazil a Pazdera následně balon dopravil na roh.
     
    31
    To se pokusil změnit Jiří Fleišman, jehož rána byla velmi slabá a neměla ani potřebnou přesnost. Filip Rada si tak již staví míč k odkopu.
     
    30
    Nyní sledujeme poměrně hluchou pasáž hry, při které se veškerý děj pohybuje mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů se nedostává do zakončení.
     
    28
    Baníkovci posléze rozehrávali přímý kop z poloviny hřiště, ale nedokázali vymyslet nic kloudného směrem vpřed a o balon záhy přišli.
     
    26
    Baník poté na útočné polovině o míč přišel vinou nedovoleného zákroku, který odpískal sudí Machálek k nelibosti domácího publika.
     
    25
    Ivan Schranz teď velmi dobře postupoval po levé straně, ale nakonec po centru Bezpalce a zásahu Pazdery budou vhazovat hostující hráči.
     
    23
    Martin Fillo se s trochou štěstí dostal přes dva bránící hráče a nakonec se mu přeci jen podařilo přihrát. Jeho nabídku ovšem zachytila hostující obrana, která balon dostala do bezpečí.
     
    22
    Martin Fillo se s trochou štěstí dostal přes dva bránící hráče a nakonec se mu přeci jen podařilo přihrát. Jeho nabídku ovšem zachytila hostující obrana, která balon dostala do bezpečí.
     
    21
    Po faulu na útočné polovině Dukly si vzal na starost rozehrávku Jan Laštůvka, který okamžitě rozehrál směrem vpřed. Diopovi však posléze ve vápně míč utekl do zámezí.
     
    19
    Ondřej Šašinka teď bojoval opravdu srdnatě v prostoru u před střídačkami, ale nakonec přeci jen uvidíme vhazování hostujícího celku.
     
    18
    Akce Baníku však vzápětí končí velmi záhy. Dame Diop se ocitl v ofsajdu a píská se tak opět proti bráně Baníku.
     
    18
    Dukla se nyní delší dobu držela na polovině Baníku a posléze také poslala centr do vápna. Tam ovšem hosté zakončili nad bránu.
     
    16
    Jenže ani z něj pro Pražany nezapršelo. Ostravská obrana si poradila i s následnou ranou z hranice vápna a domácí brankář tak byl opět bez práce.
     
    15
    Posléze pálil zpoza vápna Dominik Preisler, jehož střela byla nakonec tečována a minula zadní tyč Laštůvkovy brány o nějaký ten metřík. Roh pro Duklu.
     
    14
    Následně útočil pro změnu Baník, ale středem hřiště se mu nepodařilo míč procpat do šestnáctky a pro Duklu tentokrát vše dobře dopadlo.
     
    13
    Dukla se ihned snažila o rychlou odpověď. Jenže hlavička od penaltového puntíku nemířila mezi tři tyče a Laštůvka tak nemusel zasahovat.
    12. Ondřej ŠAŠINKA - 1:0
     
    12
    Baník právě vstřelil branku!
    Nyní už se domácí dočkali a po nádherné akci se ujímají vedení! Daniel Holzer obdržel nádhernou přihrávku do běhu do levé strany vápna, odkud křižnou přihrávkou vybídl ke skórování osamoceného ONDŘEJE ŠAŠINKU, jenž chladnokrevně pověsil míč pod břevno poloodkryté Radovy brány.
     
    11
    Marek Hanousek se pokusil přenést hru na levou stranu, ale jeho nákop byl příliš dlouhý. Míč uvede do hry autovým vhazováním Jiří Fleišman.
     
    10
    Uběhlo pouze deset minut a obrana Dukly dostává pořádně zabrat. Nyní však situaci zvládla a z vlastní poloviny může vhazovat.
    9. Fillo z Diopova centru hlavou těsně minul branku
     
    9
    Tak to byla tutovka pro Ostravu! Dame Diop si na levé straně pohrál s obránce, kterého šikovnou zasekávačkou nechal projet kolem sebe. Poté odcentrovala na zadní tyč, kam si naběhl Martin Fillo, jenž prudkou hlavičkou jen těsně minul Radovu bránu.
     
    8
    Nyní se Pražané osmělili směrem vpřed, ale hrubě si nerozuměli a pravé straně. Dloubáček se dostal až do autu a bude z toho jen odkop v podání Laštůvky.
     
    6
    Domácí posléze rozehráli signál a po centru vracel míč do vápna z voleje Jánoš, avšak Dukla se hravě ubránila.
     
    5
    A Baník pokračuje v aktivní hře! Po centru zleva byla hlavička Filla sražena k Ondřeji Šašinkovi, jehož zakončení na poslední chvíli srazila obrana na rohový kop.
     
    4
    Ve středovém kruhu byl při vzdušném souboji faulován Holzer, který malou chvíli zůstal ležet na hrací ploše. Vzápětí ale hra pokračovala a Ondřej Šašinka přehlavičkoval svého soupeře, avšak jeho poměrně slabý pokus v pohodě sebral Filip Rada.
     
    2
    Za dlouhým nákopem se sice hnal Schranz, avšak míč se svezl na vlhkém trávníku a dokutálel se až do zámezí. Odkop si vyzkouší i Jan Laštůvka.
     
    1
    Baník začal velmi aktivně. Martin Fillo ihned nacentroval na hlavu Roberta Hrubého, který z nitra pokutového území míč jenom přizvedl a ten nakonec skončil za bránou Rady.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným výkopem je oceněn Lukáš Pazdera, který dnes slaví stý ligový start.
     
    Trojice sudích přivádí všechny hráče na hrací plochu. Za malou chvíli budeme svědky hymny Baníku a poté již přijde na řadu samotný výkop.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Holzer – O. Šašinka, Diop.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Šašinka, Procházka, Baroš, Mešaninov, Jirásek.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Douděra, Bezpalec, Chlumecký, Milošević – Brandner, Daniel Tetour, Bilovský, Marek Hanousek (C), Preisler – Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Djuranović, Holík, Bezdička, Ostojić, D. Breda, Krunert.

    Rozhodčí: Machálek – Podaný, Boček.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    17.3.2018 Baník – Dukla 1:2
    15.9.2017 Dukla – Baník 2:0
    6.3.2016 Baník – Dukla 1:2
     
    FK Dukla Praha

    Pražané se naopak prozatím opravdu hodně trápí a stále čekají na zisk jakéhokoliv bodu. Aktuálně na svém kontě tedy nemají žádný a jsou na poslední 16. místě Fortuna:Ligy.
    Jejich hru navíc sráží individuální chyby, které se podepsaly pod hodně záporným skóre 4:15. V obou směrech je tak Dukla nejhorším mužstvem soutěže. Jedinou slabou útěchou jí může být, že v ofenzivní fázi se dělí o dno tabulky s Karvinou a Opavou.
    Na hřištích soupeřů jim s 0 body náleží 14. příčka v tabulce venkovních celků a zabrat dostala i její obrana, která v těchto zápasech inkasovala hned 9 branek.
    Dukla by měla mít na rozdíl od Baníku kompletní kádr a vyrukuje tak v Ostravě s tím nejlepším, co má k dispozici.

    Posledních pět utkání

    17.8.2018 Dukla – Slovácko 1:2
    11.8.2018 Příbram- Dukla 4:0
    6.8.2018 Dukla – Bohemians 0:1
    29.7.2018 Teplice – Dukla 5:2
    20.7.2018 Dukla – Plzeň 1:3

    Nejlepší střelec

    Ivan Schranz
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravané si zatím v dosavadním průběhu ligy vedou velmi dobře a nebýt gólu z poslední minuty na Slovácku, byli by v letošním ročníku dosud neporaženi. Takto jim patří po pěti duelech 4. místo se ziskem 12 bodů.
    Pochlubit se mohou navíc výbornou ofenzívou a defenzívou. Se skóre 10:3 se řadí v obou ohledech ke špici soutěže.
    Před vlastními fanoušky si rovněž počínají výborně. Ze dvou střetnutí si odnesli plný počet šesti bodů a navíc v nich neinkasovali ani branku. Právem tak sídlí na 5. místě v tabulce domácích týmů.
    Bohumil Páník ani dnes nebude mít kompletní kádr. Mimo hru zůstávají Breda se Stáňou a nejistý je také start Milana Baroše.

    Posledních pět utkání

    20.8.2018 Sigma – Baník 1:4
    13.8.2018 Bohemians – Baník 0:1
    4.8.2018 Baník – Příbram 3:0
    28.7.2018 Slovácko – Baník 2:1
    23.7.2018 Baník – Jablonec 1:0

    Nejlepší střelci

    Milan Baroš 3
    Dame Diop 3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 6. kola Fortuna:Ligy mezi Baníkem Ostrava a Duklou Praha. Zápas začíná v 17:00 a u jeho sledování Vám přeji hezkou počtenou.

    Radomír Fukala

    Branky: 12. O. Šašinka (Holzer), 43. Diop

    Karty:   56. Pazdera (OVA) – 43. F. Rada (DUK), 65. Preisler (DUK)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:7. Fauly: 12:10.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (C), Holzer (79. Granečný) – O. Šašinka (63. Jirásek), Diop (88. J. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Šašinka, Procházka, Baroš, Mešaninov, Jirásek.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Bezpalec, Chlumecký, Preisler – Douděra (81. Holík), Daniel Tetour, Marek Hanousek (C), Bilovský, Brandner (81. Bezdička) – Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Djuranović, Holík, Bezdička, Ostojić, D. Breda, Krunert.

    Rozhodčí: Machálek – Podaný, Boček

    Diváci: 10 405
    bahis siteleri