Třinec – Táborsko 1:1 (kon.) | Chrudim – Sokolov 1:2 (kon.) | Prostějov – Brno 2:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:1 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 25.08.2018, 10:15 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (12:21:59)
     
    Hanáci jenom potvrdili, že na domácím trávníku dokáží hrát vyrovnaně s kterýmkoliv soupeřem. Po remízách s Žižkovem a Hradcem Králové na své půdě udolali Brno a posunuli se v tabulce na šesté místo. Zbrojovka naopak pokračuje v rozpačitých výkonech a čelo tabulky ji začíná postupně unikat.
     
    Moravské derby mezi sousedy v tabulce nabídlo vynikající podívanou, kterou okořenily hned tři pokutové kopy. Po trefě Magery se těsně před přestávkou netrefil Kroupa, ovšem další nabídnutou příležitost už po změně stran proměnil Jan Koudelka. V poslední půlhodině se aktivita několikrát přesunula z jedné strany na druhou. Prostějovští hrozili střelami nad břevno a rozhodli až v nastaveném čase, když se ujal parádně zahraný přímý kop Dmytra Žikola.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Domácí v samotném závěru strhávají vítězství na svou stranu! Hapala zradil první dotek po přihrávce od Poláka a určitě vzal za vděk faul Vraštila na hranici pokutového území. K rozehrávce nebezpečného přímého kopu se postavil DMYTRO ŽIKOL, jehož střela proletěla nad hlavou Bariše a zapadla za záda bezmocného Melichárka.
     
    90+3
    Eismannův centr Prostějovští nejprve odvrátili. Balón se k němu vrátil a to už přihrávka překvapivě propadla až k Magerovi. Ten to ale vůbec nečekal a už nebyl připravený na pohotové zakončení.
     
    90+2
    Jakub Šural si ustlal po faulu na svou osobu a zajistil pro Zbrojovku standardní situaci z těsné blízkosti pravé pomezní čáry.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90
    Magera v rychlé protiakci posílal míč před rozběhnutého Štepanovského. Tomu ale scházela rychlost a u přihrávky byl jako první vybíhající Bréda.
     
    89
    Hosté sice byli v hojném počtu natlačeni u pokutového území, ale za několik desítek vteřin nedostali ani trochu prostoru na smysluplnější kombinaci. Vše skončili nepovedenou propagační střelou Ladislava Krejčího.
     
    88
    Martin Slaninka se u postranní čáry dlouhou dobu nemohl zbavit Damiána Bariše. Po vzájemném kontaktu skončil na kolenou, nicméně rozhodčí přiřkli balón Zbrojovce.
     
    86
    Kovařík si na půlící čáře pomohl faulem na Eismanna. Brňané si tak mohou oddechnout v zadních řadách a naopak budou útočit.
     
    85
    Následoval tedy další rohový kop. Nedostatečně odvrácený centr zprava skončil u Pančocháře, který podruhé v zápase nasměroval svou ránu nad horní tyčku.
     
    84
    Po domácím rohu hlavičkoval Pernackyj do předním stojícího Magery. Prostějovští opět chtěli penaltu za ruku, ale ta trefena nebyla.
     
    83
    Nově příchozí Kovařík si hned vzal míč a z pravého křídla hledal nabíhajícího spoluhráče. Diváci si po souboji se Šuralem žádali třetí penaltu, ale ta tentokrát nepřichází.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Marián Kovařík.
     
    81
    V posledních minutách se hraje ve vynikajícím tempu. Zbrojovka by si ráda odvezla všechny tři body a na jejím herním projevu je to znát.

    Michal Břuchanský

    Branky: 61. Koudelka (pen.), 90+4. Žikol – 28. Magera (pen.)

    Karty:   62. Sus (PRO), 69. Schuster (PRO) – 44. Štepanovský (BNO), 64. Vraštil (BNO)


    1. SK Prostějov: Bréda – Pernackyj, Sus, Schuster, Slaninka – Píchal (65. Pančochář), Koudelka (82. M. Kovařík), Polák, Žikol, Šteigl (66. Hapal) – Kroupa (C).
    Náhradníci: Jícha – Fládr, Hapal, M. Kovařík, Langer, Pančochář, Rus.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš, Kříž (71. Růsek), L. Krejčí, Bartolomeu (62. Jambor) – Magera.
    Náhradníci: Mrázek – Chico Gomes, Jambor, Pavlík, Růsek, Sedlák, Zikl.

    Rozhodčí: Houdek – Moláček, Pfeifer

    Diváci: 1 230
    thejrc.org