Juventus – Lazio 2:0 (kon.) | Neapol – AC Milán 3:2 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
S. S. Lazio
Sobota 25.08.2018, 18:00 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:13. (19:55:56)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí vítězstvím Juventusu nad Laziem 2:0.

    Úplný úvod zápasu nabídl vysoké tempo, ale postupem času se oba týmy zatahovaly spíše do obrany. Juventus sice držel více míč pod kontrolou, ale pořádnou pozici si připravil až po dvaceti minutách, kde pálil nebezpečně Federico Bernadeschi do tyče. Radost turínského celku přišla po půlhodině hry, kdy po odraženém centru uklidil míč do sítě parádní střelou Miralem Pjanić. Ve druhé půli se Juventus držel téměř po celou dobu na útočné polovině a přidal také pojišťovací branku. Mario Mandžukić dopravil míč do sítě po centru Cancela, který ještě tečoval Ronaldo. Ten byl velmi blízko první brance v dresu Juventusu, ale nedokázal včas zareagovat na teč brankáře Lazia.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na Ronalda mířila i další přihrávka tentokrát od Bentancura. Balon byl však až příliš přetažený a tak se ho zmocnil Strakoša.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Joao Cancelo si narazil s Bentancurem, který velmi rychle přispěchal s další přihrávkou na Sandra. Balon se přesunul na pravou stranu, kde ale uspěl v souboji Wallace.
     
    89
    Leivova pobídka do šestnáctky z volného přímého kopu našla jen hlavu Chielliniho. Následný pokus z hranice vápna končí vysoko nad brankou polského gólmana.
     
    88
    Faul za žlutou kartu předvedl také střídající Emre Can. Lucas Leiva se dostával do nebezpečné pozice a tak ho Can musel zezadu faulovat.
     
    87
    Také domácí to přehnali s klidností rozehrávky. Vše ale zakončil faulem na útočné polovině Ciro Immobile, který zcela zbytečně zajel skluzem do Sandra.
     
    86
    Velké potíže měli hosté s rozehrávkou. Balonu se lehce zmocnil Alex Sandro, ale stejně jako míč získal, tak ho také ztratil. Lazio může pokračovat v útočení.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Rodrigo Bentancur.
     
    84
    Po rozehrávce rohového kopu musel do vzduchu Tomas Strakoša. Po odvráceném balonu zkusil vystrašit soupeře Khedira, ale od něj se míč dostal jen daleko od pravé tyče.
     
    83
    Už už startovali domácí do rychlého brejku. Ronaldo ještě zbrzdil celou akci, přihrál na Cancela na pravou stranu. Krajní obránce Juventusu už toho má fyzicky dost a jen vybojoval rohový kop.
     
    82
    Hostům se podařilo zatlačit Juventus do jeho pokutového území. Marušić se k centru neodhodlal, naopak Wallace zkoušel poslat míč do šestnáctky z nepřipravené pozice. Po zbytečném faulu ve středu pole je potrestán žlutou kartou Costa.
     
    81
    Laziu už příliš času na zdramatizování zápasu nezbývá. Do konce druhého poločasu mají hosté něco málo před deset minut i s nastavením.
     
    79
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Riza Durmisi.
     
    78
    Lazio vytáhlo napadání až k vápnu soupeře, ale k zisku balonu to nevedlo. Matuidi však zkazil lehkou přihrávku na pár metrů a to poté musel hasit faulem Cancelo.
     
    77
    Domácí nemají dost. Cancelo tentokrát přihrával na Costu, který ale neměl dobrou pozici pro střelbu a tak raději vracel míč zpět na obránce.
    75. Mario MANDŽUKIĆ - 2:0

    Vít Schück

    Branky: 30. Pjanić, 75. Mandžukić (Ronaldo)

    Karty:   45+1. Sandro (JUV), 82. Costa (JUV), 88. Can (JUV) – 54. Parolo (LAZ), 66. S. Milinković-Savić (LAZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:13.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira (85. Bentancur), Pjanić (69. Can), Matuidi – Bernardeschi (60. Costa), Mandžukić, Ronaldo.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – Barzagli, Benatia, Rugani, Can, Bentancur, J. Cuadrado, Costa, Dybala.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Acerbi, Radu – Marušić, Parolo (C) (64. Correa), Lucas Leiva, S. Milinković-Savić (79. Durmisi), Lulić – Immobile, Alberto (65. Badelj).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Basta, Correa, Durmisi, Bastos, F. Caicedo, Cáceres, Badelj, Cataldi, Murgia, A. Rossi.

    Rozhodčí: Irrati – Tegoni, Peretti
    thejrc.org