Olomouc – Trenčín 4:0 (kon.) | Slavia – Kladno 2:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 3:2 (kon.)
Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Cracovia – Havířov 0:5 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:5 (kon.)
Opava – Kopřivnice 5:2 (kon.) | Trutnov – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Bílina – Mostečtí Lvi 7:5 (kon.)
Jastrzębie – Šumperk 4:2 (kon.) | Jablonec n/N – Dvůr Králové n. L. 3:1 (kon.) | Nymburk – Kolín 6:1 (kon.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 6:5 (kon.) | Benátky n/J – Briançon 1:2 (kon.) | Pelhřimov – Mor. Budějovice 6:4 (kon.)
Písek – Milevsko 11:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 30.08.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí mezi Chomutovem a Litvínovem. ROCKNET ARÉNA uvidí poslední přátelské utkání před startem Tipsport extraligy, úvodní vhazování je plánované na 17 hodin 30 minut.
     
    Poslední vzájemné utkání odehrály oba celky v úterý, kdy se na Stadionu Ivana Hlinky radovala Verva, která zvítězila 5:1. Každý z týmů k duelu přistoupil jinak. Zatímco Milan Razým poslal do boje téměř plnou sestavu, Vladimír Růžička nechal několik opor odpočívat a poslal do hry mladé hráče z širšího kádru. Vždyť do zápasu nenastoupili třeba Marek Tomica, Vladimír Růžička, Jakub Lauko, David Štich, Bohumil Jank nebo zranění Brett Flemming a Adam Dlouhý. Velké překvapení připravili Piráti taky v brankovišti, kam nastoupil mladičký Dominik Pavlát, jenž normálně chytá spíše ze juniorský celek. Na druhé straně byla týmová jednička, kterou je slovenský fantom Jaroslav Janus.

    Branky a nahrávky: 3. F. Lukeš (Hübl), 13. Ščotka (Hübl), 13. Černý (Hanzl), 39. Hübl (Myšák), 57. Petružálek (Doudera) – 22. Chlouba (Dietz).

    Sestava Litvínova: Janus – Strejček, Hunkes, Baránek, Sørvik, Ščotka, Doudera, Šesták, Romančík – Petružálek, Mikúš, Tůma, F. Lukeš, Hübl, Myšák, Řehoř, Gerhát, Černý, Matoušek, Hanzl, Jurčík.

    Sestava Chomutova Pavlát (21. Š. Lukeš) – Mrázek, Váchal, Knot, Trefný, Dietz, Blaha, Seemann, Valach – Havel, Koblížek, Skokan, Huml, Klhůtek, Koblasa, Stránský, Vantuch, Chlouba, Chrpa, Sklenář, Šťovíček.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Valach, Štich, Mrázek, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, Skokan – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Koblasa, Gut, Chlouba – Havel.

    HC VERVA Litvínov: Hanuljak (Soukup) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sørvik, Ščotka, Šesták, Strejček, Romančík – Petružálek, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Myšák – Tůma, Gerhát, Černý – Matoušek, Řehoř, Jurčík..
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a přípravné utkání mezi Chomutovem a Litvínovem brzy začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Po akcích obou celků se ke střeleckému pokusu dostal Juraj Valach. Slovenský bek tvrdě pálil ze střední třetiny a Miroslav Hanuljak musel vyrazit kotouč do ochranné sítě za brankou.
     
    00:36
    Hned po buly to skrytou střelou od modré čáry zkoušel řízný bek David Štich. Jeho prudká rána po ledě ovšem skončil na levém betonu litvínovského brankáře.
     
    01:31
    Zadovkou to zpoza branky zkoušel Lukáš Vantuch, jenž v brankovišti hledal Martina Šťovíčka. K tomu se ale kvůli pozorné obraně jednoho z hostů puk nakonec nedostal.
     
    02:30
    Čtvrtá domácí lajna pokračovala v aktivní hře Pirátů na startu duelu. U levé tyčky se pokoušel několikrát zakončovat mladík Michal Gut, Hanuljak ovšem kotouč udržel a hru přerušil.
     
    02:38
    Po vhazování tečoval střelecký pokus domácích od modré čáry Pavel Klhůfek. Pokus chomutovského útočníka šel k pravé tyčce, ale nakonec v brance neskončil.
     
    03:10
    Lukáš Blaha následně zastavoval snažení litvínovské Vervy, který šla do protiútoku. Chomutovský bek šikovně položil hokejku do přihrávky a celou situaci pro domácí zachránil.
     
    04:05
    Po sporném zákroku na Lukáše Vantucha se ke kotouči dostal David Tůma, jenž šel do zakončení. Přes dvojici bránících hráčů ovšem ideálně nezakončil.
     
    04:40
    Po nahození od modré čáry následně zakončoval před brankou nadvakrát Tomáš Matoušek. Aleše Stezku ale u jeho levé tyčky bekhendovým pokusem nepřekvapil, Piráti následně vyhodili.
     
    05:00
    Nahazovaný kotouč od modré čáry nyní chomutovský brankář viděl, ale k zákroku se neodhodlal. Kotouč vyrazil pravým betonem s pomocí hokejky do ochranné sítě.
     
    05:11
    Od pravého mantinelu zkoušel překvapit domácího brankáře zkušený bek Hunkes. Ale i jeho nahození bylo zblokováno a skončilo v ochranné síti. V posledních sekundách se hodně přerušuje.
     
    05:45
    V útočné třetině se ke kotouči dostal Viktor Hübl, jenž hned zakončoval. Z levého kruhu střílel do vzdálenější šibenice, ale branku netrefil. Na druhé straně zakončoval Stránský do betonů Hanuljaka.
     
    07:15
    Nyní se hra uklidnila a litvínovští hokejisté kombinovali za vlastní brankou. Následně se pokoušeli akci rozjet, ale jejich snažení bylo ukončeno odpískaným icingem. Vhazovat se bude po levici exchomutovského Hanuljaka.
     
    08:04
    Od modré čáry to po rychlém přejezdu do útoku zkoušel Pavel Klfůhek. Na zadní tyčku posílal střílenou přihrávku, která ale nakonec skončila jen těsně vedle branky.
     
    08:35
    Ve skvělé akci se následně zjevil obránce Lukáš Blaha, jenž dostal přihrávku na levý kruh, odkud tvrdě zakončoval. Miroslav Hanuljak ale dokázal jeho pokus vyrazit.
     
    09:27
    Tlak Litvínova byl po několika sekundách ukončen odpískaným faulem Marka Tomici. Chomutovský kapitán pro ELH se provinil nedovoleným bráněním a VERVA si zahraje přesilovku.
     
    09:59
    Litvínovští hokejisté sice kombinovali, ale nic z toho nebylo. Petr Koblasa zachytil kotouč a poslal jej mimo ohrožení chomutovské branky. Žlutočerní se musí vracet k brance Hanuljaka.
     
    11:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hostům se přesilovka opravdu nepodařila, což značí také inkasovaná branka v početní výhodě. Jakub Sklenář vyvezl podél levého mantinelu puk a počkal si na nájezd VLADIMÍRA RŮŽIČKY. Tomu následně předal kotouč a domácí centr přesně zacílil – 1:0! Asistence: Jakub Sklenář.
     
    11:27
    Domácí v plném počtu.
     
    11:54
    Přesilovka následně čeká také domácí hráče. Roman Chlouba se hnal na branku, ale byl podražen. Jan Strejček inkasuje dvě minuty a domácí mají šanci odskočit svému soupeři.
     
    12:11
    Juraj Valach to po nabídce Růžičky zkoušel od modré čáry, ale pokus mu nesedl a skončil na zadním mantinelu. Následná kombinace se Pirátům nepovedlo a Verva vyhodila.
     
    13:21
    Piráti se po pár sekundách dostali zpátky do pásma, ale nic nevymysleli. David Štich poté zachyboval na modré čáře, ale žlutočerní se do samostatného útoku nedostali.
     
    13:54
    Hosté v plném počtu.
     
    14:09
    Druhou komerční přestávku následně přivolala střela Dávida Skokana. Slovenský útočník to zkoušel od pravého mantinelu, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    14:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po vhazování byli Piráti aktivní a přidávají svou druhou trefu v duelu. Martin Šťovíček kroužil na pravém kruhu, aby následnou skvělou přihrávku našel osamoceného BOHUMILA JANKA. Chomutovský bek si sjel do střelecké pozice a k levé tyčce překonal Hanuljaka podruhé. Asistence: Jakub Sklenář a Martin Šťovíček.
     
    15:30
    Domácí byli aktivní, ale nic se jim vymyslet nepovedlo. Hosté se sice ke kotouči dostali, ale směrem do útoku se jim projít nepovedlo.
     
    16:14
    Následně si počínal v útoku nedovoleně Viktor Hübl, který inkasuje dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    16:39
    Roman Chlouba v pozici falešného beka zakončoval svižně po ledě. Pravý beton Hanuljaka zasáhl, domácí útočníci se k dorážce následně neprobojovali.
     
    17:37
    Piráti delší dobu nebyli v pásmu, což zlomil po individuální akci Juraj Valach. Slovenský obránce prošel do útoku a z mezikruží zakončoval těsně vedle. Následně se bude vylučovat.
     
    17:37
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Miroslav Hanuljak – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk). Trest odpyká David Tůma.
     
    18:32
    Hodně tvrdě byl poslán na mantinel Pavel Klhůfek a dvojnásobná výhoda domácích bude pokračovat. Marek Baránek dnes dohrál, inkasuje pětiminutový trest.
     
    18:32
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    18:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Daniel Sørvik – 2 min., držení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Daniel Sørvik – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    19:00
    Ivan Huml dostával přihrávku před branku a povedlo se mu ohrozit Hanuljaka v brance. Ten stihl zasáhnout a Litvínov se dostává s kotoučem dopředu.
     
    19:41
    Jakub Sklenář mohl přidat třetí branku svého celku. Dostal přihrávku do prázdné branky, ale v těžké situaci se mu jí nepovedlo trefit!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu ovládli aktivnější Piráti, kteří díky brankám Vladimíra Růžičky a Bohumila Janka vedou 2:0. Závěr první třetiny ovšem pokazili tresty, rozhodčí jich rozdali opravdu hodně. Litvínovští Baránek a Sørvik dokonce dohráli. Druhá třetina začne přibližně v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ivan Huml se hned dostal do pásma a z levého kruhu zakončoval. Jeho pokus ale šel těsně nad branku a Hanuljak stihl kotouč srazit nad branku.
     
    21:15
    Piráti již hrají dvojnásobnou výhodu a po kombinační hře konečně něco vymysleli. Hanuljak vyrazil kotouč před Vladimíra Růžičku, který ovšem zakončoval do betonu rychle přesouvajícího se brankáře!
     
    22:07
    Ronald Knot dostal přihrávku na levý kruh a ihned pálil pod víko do vzdálenějšího rohu. Jeho pokus ale skončil jen těsně nad brankou.
     
    23:11
    V oslabení se do zakončení dostal od levého kruhu až před branku František Lukeš. Hostující snajpr zakončoval v pokleku a nakonec trefil pravou tyčku.
     
    23:24
    Hosté v plném počtu.
     
    24:15
    Hostům se následně nepovedlo z obrany ideální zakombinovat a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se tak vrací před Hanuljaka, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    24:50
    Jakub Sklenář se na levé straně opřel do volného kotouče, který mířil ke vzdálenější tyčce. Branku ovšem nezasáhl a skončil jen na zadním mantinelu.
     
    26:10
    Po delší době přišla akce Litvínova. Hanzl připravil kotouč pro Mikúše, jenž zblízka zakončoval. Jeho pokus z mezikruží šel po ledě a Aleš Stezka jej vyrazil betony.
     
    27:24
    Piráti se dostali do útoku a volný kotouč se zjevil před šestnáctiletým Michalem Gutem. Ten se dostal ke střeleckému pokusu, ale zakončil jen do břevna!
     
    27:56
    Následně se Vervě povedlo vyhodit na zakázané uvolnění a hra bude pokračovat před brankou Miroslava Hanuljaka, respektive po jeho levici.
     
    28:31
    David Štich hledal přihrávkou o mantinel Vladimíra Růžičky, ale přihrávka se k němu nedostala a píská se icing. Pokračovat se bude po levici Aleše Stezky.
     
    29:21
    Verva aktivně kombinovala a vybojovala si přesilovou hru. Za podrážení jde na lavici hanby obránce David Štich.
     
    29:21
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov: ze hřiště odchází Miroslav Hanuljak, přichází Jakub Soukup.
     
    29:51
    Jiří Hunkes se dostával ke střeleckému pokusu, do toho ovšem padl obětavý Lukáš Vantuch, jenž střelu zablokoval. Litvínov ale v kombinační hře pokračuje.
     
    30:51
    Další snažení zakončoval pokusem z levého kruhu Viktor Hübl. Mířil do pravé šibenice, ale lapačka Aleše Stezky byla na svém místě. Pohledný zákrok chomutovského brankáře.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    31:21
    Domácí v plném počtu.
     
    32:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda od ROMANA CHLOUBY, která dostává domácí celek do tříbrankového vedení. Chomutovský odchovanec si najel až před Soukupa, kterého překonal pohledným bekhendem. Asistence: David Štich.
     
    34:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti byli aktivní v útočném pásmu a měli výhodu před přesilovkou, která se nakonec hrát nebude. Po dlouhé kombinaci se dostal u pravé tyčky ke kotouči MARTIN ŠŤOVÍČEK, jenž poslal puk mezi betony Soukupa bekhendově. Asistence: Vladimír Růžička a Jaroslav Mrázek.
     
    34:49
    Piráti si přesilovku nakonec i tak zahrají. David Šesták inkasuje dvě minuty za pozdní dohrání, hosté v posledních minutách vůbec nezvládají.
     
    35:00
    Pátá branka visela ve vzduchu! K Dávidu Skokanovi se totiž odrazil kotouč a slovenský hráč zakončoval do odkryté klece, puk ovšem skončil pouze na tyčce.
     
    35:58
    Následně nahazoval od modré čáry jeden z domácích a Jan Stránský kotouč tečoval. Ten ale skončil jen nad brankou, následně se bude vylučovat.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Klhůfek – 2 min., hákování).
     
    36:18
    Petr Koblasa podél pravého mantinelu ujel do útoku a zakončoval na přední tyčku. Trefil ovšem jen boční síť, Litvínov nicméně fauloval a opět bude pykat.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Kubát – 2 min., vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    37:10
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ronald Knot – 2 min., držení).
     
    37:58
    Piráti oslabení přežili a jeden z hráčů se dostal ke kotouči a obloučkem jej poslal až k brance Soukupa. Klhůfek je zpět a hraje se aktuálně ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:56
    Vladimír Růžička se pokoušel nahodit kotouč za branku Soukupa, což se mu nakonec úplně nepovedlo. Puk skončil v ochranné síti a hra se dostává do střední třetiny.
     
    39:10
    Oba celky jsou v plném počtu a hraje se poslední minuta druhé třetiny, kterou nejspíše opět vyhrají domácí hokejisté v poměru 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé třetině se povedlo domácímu celku vstřelit dvě branky a ani jednou neinkasovat. Gólově se prosadili Roman Chlouba a Martin Šťovíček. Opět se hodně vylučovalo a padly další osobní tresty. Třetí třetina bude pokračovat přibližně v 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Šance domácích. Marek Tomica si najel do pásma a zakončoval těsně vedle branky. Následně Huml našel Skokana, který bekhendem trefil připraveného Soukupa!
     
    41:34
    Pirátům následně nevyšla kombinační hra a po jejich icingu se bude vhazovat po pravici Aleše Stezky, který je dnes stále nepřekonán. Zlomí Litvínov jeho kletbu?
     
    41:52
    Domácí celek se prokličkoval do útoku a Stanislav Dietz svižně zakončoval. Jeho ránu ještě mohl před brankou tečovat Šťovíček, ale kotouč se mu zasáhnout nepovedlo.
     
    43:40
    Dlouhou hru bez přerušení a nějaké akce ukončoval pokusem od modré čáry jeden z hostů. Tomu se ale prostor tří tyčí nepovedlo zasáhnout a kotouč skončil nad.
     
    44:15
    Aleš Stezka následně nepřihrál zpoza branky nejlépe Blahovi a hosté se dostali ke střeleckému pokusu. Domácí brankář se ale promptně vrátil do klece a zasáhl.
     
    44:42
    Na druhé straně přišel pokus na přední tyčku, který ovšem Soukup viděl a zakročil. Puk raději přikryl, a tak se bude pokračovat vhazováním po jeho levici.
     
    45:50
    Domácí jsou sice aktivnější na kotouči, ale v posledních chvilkách se k ničemu nedostávají. Litvínovu to směrem dopředu úplně nejde...
     
    46:45
    Vladimír Růžička dostal přihrávku do jízdy a dostával se před branku. Místo střely ale posouval kotouč na Jakuba Sklenáře, ten se ale ke kotouči nedostal.
     
    48:06
    Aktivní hru domácího celku ukončil střeleckým pokusem na druhé straně Jan Ščotka. Hostující obránce projel do útočné třetiny, jeho zakončení bylo ale Stezkou sraženo do ochranné sítě.
     
    49:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec se Litvínov dočkává korigující trefy, FRANTIŠEK LUKEŠ dostal přihrávku před branku, kde si zkušeně počkal na Stezku, který šel k zemi. Po parádní kličce zakončil po ledě a vstřelil první branku Vervy v utkání! Asistence: Viktor Hübl.
     
    50:08
    Martin Šťovíček nyní dostal přihrávku mezi kruhy, odkud hned zakončoval. Byl ovšem tísněn, a tak střela nebyla úplně nejlepší. Sražený kotouč skončil v ochranné síti.
     
    50:45
    Piráti nyní aktivně napadali rozehrávku soupeře a nepustili jej do ničeho. Nejvíce obětavé práce bylo vidět od dvojice Šťovíček-Stránský, kteří následně šli střídat.
     
    51:37
    Juraj Valach následně dohrál u mantinelu jednoho z hostů a inkasuje pětiminutový trest do konce utkání. Již třetí trest do konce utkání v tomto utkání.
     
    51:49
    Jan Ščotka dostal přihrávku na levý kruh, odkud zakončoval na přední tyčku. Příznivci Litvínova se již radovali, ale pozor! Byla to pouze boční síťka.
     
    52:45
    Od modré čáry to pod tlakem zkoušel František Lukeš, ale jeho plácnutí do kotouče nevyšlo. Neposedná guma skončila nad brankou.
     
    53:24
    František Gerhát si následně stáhl kotouč u pravé tyčky a zakončoval do horní části branky. Tu se mu ale trefit nepovedlo, opět kotouč skončil nad břevnem.
     
    54:21
    Po střele Jiřího Hunkese Stezka zasáhl a Lukáši Vantuchovi se povedlo vyhodit kotouč až za branku Soukupa. Domácí střídají a na led jde jiná defenzivní čtyřka.
     
    54:49
    Lukáš Vantuch prošel kolem pravého mantinelu a naservíroval kotouč pro Dávida Skokana. Ten byl před brankou, ale druhou trefu domácích v oslabení nepřidal.
     
    55:37
    Hosté se dostali do pásma a z levého kruhu zakončovali do výstroje připraveného Stezky. Z dlouhé pětiminutové přesilovky zbývá jediná minuta.
     
    56:09
    Roman Chlouba si následně počínal nedovoleně u zadního mantinelu a po vražení na hrazení inkasuje další trest. K tomu dostává další desítku. Dneska rozhodčí rozdali tolik trestů a hlavně těch osobních...
     
    56:24
    Aleš Stezka vyrazil střelecký pokus od modré čáry a Stanislav Dietz tak mohl vyhodit až za branku Soukupa. Piráti jsou z nejhoršího venku.
     
    57:26
    Tomáš Matoušek dostal přihrávku na levý kruh a zblízka zakončoval. Na přední tyčce ale prostor nenašel, Aleš Stezka si připsal další úspěšný zákrok!
     
    58:09
    Domácí v plném počtu.
     
    58:30
    Karel Kubát to ještě zkoušel od levého mantinelu takovým lehčím nahozením, které Stezkovi nenadělalo problémy. Chomutovský brankář chytá a přerušuje hru.
     
    59:04
    Závar před brankou Litvínova. Po střele Mrázka se ke střele dostávali Koblasa a Dietz. Ani jednomu se ovšem nepovedlo překonat pozorného Soukupa v brance!
     
    59:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ivan Řehoř – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Piráti poráží v utkání plné trestů sousední Litvínov 4:1. Za Chomutov se prosadili Vladimír Růžička, Bohumil Jank, Roman Chlouba a Martin Šťovíček. Za hosty pouze korigoval v poslední třetině František Lukeš. Piráti tak oplatili Vervě dva dny starou porážku. (19:57:01)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Růžička (Sklenář), 15. Jank (Sklenář, Šťovíček), 33. Chlouba (Štich), 35. Šťovíček (Růžička, Mrázek) – 50. Lukeš (Hübl)


    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Valach, Štich, Mrázek, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, Skokan – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Koblasa, Gut, Chlouba – Havel.
    HC VERVA Litvínov: Hanuljak (30. Soukup) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sørvik, Ščotka, Šesták, Strejček, Romančík – Petružálek, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Myšák – Tůma, Gerhát, Černý – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

    Rozhodčí: Sýkora, Svoboda – Malý, Pešek
    thejrc.org