Sparta – Dukla Praha 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Pátek 31.08.2018, 18:30 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na Letné je dobojováno! A dobojováno doslova, neboť dnešní souboj Sparty s Duklou se proměnil zejména v tuhý boj, v němž chyběly atraktivní fotbalové momenty.

    Tři body za vítězství 2:0 ale přeci jen dokázali vybojovat favorizovaní sparťané a nadále tak trvá prokletí Dukly, která na Letné v novodobé éře stále nedokázala skórovat.

    O vstřelené branky Sparty se postarala africká dvojice Benjamin Tetteh a Guélor Kanga, rudí se tak minimálně do zítřejšího programu Fortuna ligy posouvají na druhé místo tabulky. Dukla po sedmé prohře v řadě zůstává bez bodu poslední. (20:30:13)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté měli v samém závěru šanci na historický moment, když Lukáš Holík se ocitl zcela osamocen před brankářem Nitou, který už ležel na zemi, Holík ale záhadně nedokázal před takřka odkrytou brankou vystřelit a tak i po dnešním zápase bude Dukla čekat na první branku na Letné v novodobé éře!
     
    90+3
    Hostující brankář Rada na Letné přisvítil velmi nepovedeným odkopem, hosty z těžké situace vysvobodil faul Matěje Pulkraba.
     
    90+1
    Rozhodčí Pechanec oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+1
    Další zákrok si brankář Rada připisuje po jistě zachycené střele Stanciua od rohu pokutového území.
     
    90
    První výrazný zákrok si brankář Rada připsal až v devadesáté minutě! To když prudký centr Vukadinoviće Pulkrab u bližší tyče nasměroval na branku, Rada ale stačil míč vyrazit vedle své branky.
     
    89
    Při následné standardní situaci zakončoval Stanciu z dobrých třiceti metrů, jeho střela prosvištěla jen těsně vedle horního rohu hostující branky.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jakub Podaný (FK Dukla Praha).
     
    88
    Po souhře s Kangou a následném individuálním průniku po pravé straně hřiště centroval Vukadinović, jediného spoluhráče před brankou, Matěje Pulkraba, ale nenašel.
     
    87
    Po Kangově dlouhém nákopu na pravé křídlo daleko ze své branky vyběhl Filip Rada, zdárně se mu ale podařilo odhlavičkovat míč za postranní čáru.
     
    86
    Po přízemní rozehrávce od praporku z dálky střílel Lukáš Holík, jeho přízemní rána ale byla nepřesná.
     
    85
    Hosté na levém křídle vybojovali rohový kop a mohou se nastěhovat ke sparťanské brance.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Frederik Bilovský, přichází Uroš Djuranović.
     
    82
    Gabonský záložník si za oslavu s vysvlečeným dresem vysloužil žlutou kartu, která je v jeho případě již čtvrtou a vynechá tak osmé kolo, v němž Spartu čeká ostrá bitva v Ostravě.
    82. Guélor KANGA - 2:0
     
    82
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta dnes z naprostého minima těží maximum! V pokutovém území se odraženého míče zmocnil GUÉLOR KANGA a nechytatelně jej nasměroval za záda brankáře Rady!
     
    82
    Po Kangově centru se míč odrazil ke zcela osamocenému Stanciuovi, jenž pálil bez přípravy prudce, ovšem těsně vedle hostující branky.
     
    80
    Stanciu se dvakrát pokusil proniknout netradičně po levém křídle, v obou případech jej ale pozorní hosté nepustili do pokutového území.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45+1. Tetteh (Chipciu), 82. Kanga

    Karty:   82. Kanga (SPA) – 40. Marek Hanousek (DUK), 56. Daniel Tetour (DUK), 61. Brandner (DUK), 74. Chlumecký (DUK), 89. Podaný (DUK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5.
    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Vatajelu – Stanciu, Kanga, M. Frýdek, Plavšić (70. Vácha) – Tetteh (57. V. Vukadinović), Josef Šural (C) (78. Pulkrab).
    Náhradníci: Heča – Štetina, V. Vukadinović, Vácha, Wiesner, Pulkrab, Mebrahtu.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Chlumecký, Bezpalec, Preisler – Douděra (66. Holík), Daniel Tetour, Marek Hanousek (C), Brandner (75. Podaný), Bilovský (82. Djuranović) – Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Bezdička, Djuranović, D. Breda, Ostojić, Holík, Podaný.

    Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Dobrovolný

    Diváci: 9 824
    ocianews.com