Sparta – Dukla Praha 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Pátek 31.08.2018, 18:30 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký podvečer z pražské Letné, kde se v třetím městském derby letošní ligové sezóny střetne Sparta s Duklou a předzápasové prognózy hovoří o skutečně vysoce favorizované pozici domácích sparťanů.
     
    AC Sparta Praha

    Před zahájením letošní sezóny sparťané směřovali vstříc k dnešnímu datu coby losu základních skupin Evropské ligy, do níž by se po roce opět rádi probojovali, K tomu ale potřebovali v kvalifikaci překonat tři soupeře a nakonec se jim nepodařilo přejít přes toho vůbec prvního, kterým byla podceňovaná srbská Subotica a losovací akt v Nyonu se tak musel obejít bez nejúspěšnějšího klubu české fotbalové historie.

    O to více se sparťané chtějí soustředit na domácí ligovou soutěž a své snažení začali výborně, když v prvních čtyřech střetnutích neztratili ani bod, včetně vysoké výhry na hřišti Teplic 4:0.

    Před dvěma týdny ale první ztrátu nečekaně utrpěli při domácím utkání s Příbramí, kterou i díky soupeřově vyloučení z prvního poločasu herně zcela přejeli, ovšem za příznivého stavu 2:1 si nepohlídali zadní vrátka a v závěru zápasu nečekaně ztratili takřka hotové vítězství. Další ligové body v bitvě na dálku o ligové čelo pak ztratili v pražském derby na hřišti Bohemians, kde Sparta také vedla a rovněž v závěru zápasu přišla o vítězství po neubráněném centru soupeře.

    Při utkání ve vršovickém Ďolíčku byl již v poločase stažen ze hry Nicolae Stanciu, jenž zbytek zápasu absolvoval se zatejpovaným stehenním svalem a je otázkou, zda-li bude dočasnému trenérovi Ščasnému dnes k dispozici. Mimo hru jinak určitě budou dlouhodobí marodi Zahustel, Ben Chaim, Drchal a Kadlec, nejistý je start Costy a byť se po zranění na pár minut při utkání na Bohemians vrátil do hry Matěj Pulkrab, tak ani dnes se nedá očekávat jeho start v základní sestavě.
     
    FK Dukla Praha

    Jen velmi těžce by se dalo hledat něco, co by vlilo optimismus do řad Dukly před dnešním vystoupením na Letné. Trenéra Drska může těšit snad pouze zdravotní stav kádru, jelikož vyjma někdejšího sparťana Jakuba Podaného, který vynechal kvůli zranění zápas v Ostravě, disponoval v přípravě na dnešní zápas kompletním kádrem.

    Dukle se letos skutečně nedaří. V dosavadních šesti ligových kolech ještě nezískala ani bod, nutno ale podotknout, že na třináctou Karvinou stále ztrácí pouhé tři body a teoreticky by mohla Slezany dostihnout již dnes, k tomu ale povede velmi strastiplná cesta.

    Sezónu klub z Julisky rozehrál domácí prohrou s obhájci mistrovského titulu z Plzně 1:3, což ještě nebylo pohromou, tou byla až prohra v Teplicích ve druhém kole 2:5 a následovaly další čtyři nezdary proti Bohemians 0:1, v Příbrami vysoko 0:4, proti Slovácku po dvou vlastních gólech 1:2 a naposledy 0:2 v Ostravě. Suma sumárum, Dukla během šesti utkání vstřelila jen čtyři branky a inkasovala jich plných sedmnáct.
     
    Vzájemné zápasy

    Tým trenéra Drska se nemůže ohlížet ani do historie.

    V moderní éře Dukla na Letné odehrála osm utkání a ještě se ji zde nepovedlo vstřelit ani jednu branku! Jediný bod si tříkilometrovou cestou na domovskou Julisku odvezla hned při tom prvním utkání, bezbrankovou remízu zde uhrála v listopadu roku 2011.

    Dalších šest ligových zápasů Dukla prohrála ve sparťanské aréně s brutálním souhrnným skóre 0:15 a podobně dopadla i při pohárovém utkání na Letné v dubnu 2014 (0:2).

    Dosud poslední vzájemné utkání zde oba týmy sehrály 7. dubna letošního roku, kdy Sparta díky dvěma brankám Josefa Šural a jedné Srdjana Plavšiće snadno porazila Duklu 3:0, když o osudu zápasu bylo rozhodnuto už v úvodní čtvrthodině díky dvěma rychlým trefám Letenských.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Vatajelu – Stanciu, Kanga, M. Frýdek, Plavšić – Tetteh, Josef Šural (C).
    Náhradníci: Heča – Štetina, V. Vukadinović, Vácha, Wiesner, Pulkrab, Mebrahtu.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Chlumecký, Bezpalec, Preisler – Douděra, Daniel Tetour, Marek Hanousek (C), Brandner, Bilovský – Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Bezdička, Djuranović, D. Breda, Ostojić, Holík, Podaný.

    Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Dobrovolný.
     
    Půl hodiny před zahajovacím výkopem se oba týmy čile rozcvičují na tradičně výborně připraveném trávníku letenské arény. V Praze začíná poprchávat, aktuální teplota je kolem osmnácti stupňů Celsia.
     
    Na Letné se stává zvykem, že předzápasový program je doprovázen hudebním playlistem, který vybere jeden ze sparťanských fotbalistů, dnes vyšla řada na Alexandrua Chipciua.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Základní jedenáctka Sparty se zcela shoduje s tou, kterou trenér Ščasný postavil při remíze 1:1 na hřišti Bohemians, tedy i s Nicolaem Stanciuem, jenž předchozí utkání ze zdravotních důvodů nedohrál. V posledních šesti utkáních dočasný trenér Sparty učinil celkově jedinou změnu, kdy před zápasem v Ďolíčku zraněného Costu nahradil Bogdan Vatajelu.

    Svoji úvodní sestavu z posledního utkání (prohra 0:2 v Ostravě) nikterak nezměnil ani hostující trenér Pavel Drsek.

    .
     
    Amplióny na letenském stadiónu už zní klubová hymna Sparty "Zpívej, kdo jsi sparťanem!", na trávníku jsou vlajkonoši se zástavami pořádajícího klubu a čekáme na hlavní aktéry zahajovacího zápasu sedmého kola Fortuna ligy.
     
    Hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec s kolegy Jakubem Hrabovským a Zdeňkem Dobrovolným právě přivedli fotbalisty na trávník, do zahájení dnešního utkání zbývá několik málo minut.
     
    Sparta veřejně poblahopřála Jiřímu Rosickému k jeho nedělním sedmdesátým narozeninám a gratulantem byl i jeden z jeho synů, legenda české kopané Tomáš Rosický.

    Zároveň byl oceněn Nicolae Stanciu, nejlepší gólový asistent prvních pěti kol Fortuna ligy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal Martin Frýdek a třetí pražské derby této sezóny bylo rozehráno

    Oba týmy bojují v tradičních barevných kombinacích, Sparta tedy v rudém, hosté ve žlutém.
     
    1
    V závěru úvodní minuty hosté mohli těžit z chybné rozehrávky sparťanů a podnikli rychlý útočný výpad, který vyústil v přečíslení před pokutovým územím, Brandner ale dostal na levé křídlo nepřesnou přihrávku a pokračovat se bude od rohového praporku.
     
    2
    Z prvního rohového kopu se Dukla nedokázala nikterak prosadit a Sparta už přesunula hru do středu hřiště.
     
    4
    Sparťané hrají v úvodu zápasu poněkud rozpačitě, další ztráty míče se dopustil brankář Nita odkopem míče jen za postranní čáru.
     
    5
    Znovu v akci Florin Nita, ten si troufl na velmi riskantní kličku proti Bílovskému, míč ale dokázal udržet a následně přesně rozehrál.
     
    6
    Další chyby při rozehrávce se dopustil Bogdan Vatajelu, čehož hosté využili k hromadnému nastěhování se k pokutovému území Sparty, jejich snažení ale končí jen odpískaným útočným prohřeškem.
     
    8
    Po zajímavé kolmici Tetoura si prostor k centru na pravém křídle našel Douděra, balón ale adresoval do míst, která pozorně hlídal Uroš Radaković.
     
    9
    Sparta má v úvodu zápasu veliké problémy s aktivním napadáním rozehrávky ze strany hostujících fotbalistů a vysoce favorizovaní domácí se tak ještě nedokázali pořádně usadit na soupeřově polovině.
     
    10
    Až rumunští kamarádi Chipciu se Stanciuem dokázali hru přenést na pravé křídlo z pohledu domácích, po jejich souhře ale míč do zámezí utekl Tettehovi.
     
    10
    Nicolae Stanciu si při dravém průniku do pokutového území marně říkal o faul před "šestnáctkou", píšťalka rozhodčího Pechance zůstala po Rumunově pádu němá.
     
    11
    O chvíli později už byl nedovolený zákrok pískán Hanouskovi, následný centr Vatajela ale našel jen hlavy bránících hostů.
     
    13
    Po velmi nepovedené přihrávce Frýdka se míč pro domácí šťastně odrazil ke Stanciuovi, jenž na pravém křídle uvolnil Chipciua, jeho prudký centr hosté odvracejí do bezpečí.
     
    14
    Vatajelu se pokusil o rychlou narážečku s Plavšićem, při Srbově posunutí míče do volného prostoru byl Vatajelu sražen k zemi a domácí budou zahrávat standardní situaci z podobné pozice, odkud před chvílí Vatajelu neúspěšně centroval.
     
    14
    Tentokrát se rozehrávky volného kopu ujal Nicolae Stanciu, jeho centr ale přeletěl všechny fotbalisty před brankou Dukly a zapadl až za vzdálenější tyč.
     
    16
    Kanga byl důrazně, ale v rámci pravidel, atakován při převzetí míče, Tetour následně nedokázal využít možnosti k rychlému brejku a nepřesně přihrával rozběhnutému Brandnerovi.
     
    17
    První střelecký pokus zápasu má na svědomí Patrik Brandner, jeho hlavička v záklonu se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    18
    Stanciu se pokusil vysunout Tetteha průnikovou přihrávkou do pokutového území, Ghaňan ale nedokázal odcentrovat přes pozorně bránícího Chlumeckého.
     
    19
    Stanciův přetažený centr našel u vzdálenější tyče zcela osamoceného Plavšiće, ten místo střely zkoušel z první přihrát před branku, k Šuralovi ale svůj pas nedopravil.
    19. Plavšič vracel před bránu, ale Šural se nedostal ke střele
     
    21
    Kangovy riskantní přihrávky se zmocnili hosté a Douděra mohl proniknout k pokutovému území, tam mu ale míč do zámezí ukopl Kaya.
     
    21
    Na Douděrův centr zprava si před brankou naskakoval Brandner, míč ale jen jemně tečoval a prodloužil daleko vedle sparťanské branky.
    21. Hosté poprvé zahrozili, Brandner přeskočil Chipcia
     
    23
    Po úvodní čtvrtině hracího času zatím čekáme na výraznější brankovou příležitost a nutno podotknout, že herní obraz je překvapivě zatím naprosto vyrovnaný.
     
    24
    Josef Šural se na pravém křídle nedokázal prosadit proti početní převaze, domácí se ale míče vzápětí opět zmocnili.
     
    25
    Vatajelu si na levé straně hřiště neporozuměl s Frýdkem, přihrával mu od protipohybu a letenskými ochozy se hlasitě rozezněl hluboký údiv nad dosavadním průběhem zápasu.
     
    26
    Na Letné se výrazněji rozpršelo.
     
    27
    Skákavý centr Srdjana Plavšiće zamířil přímo do náruče brankáře Rady, ten se zachycením neposedného balónu neměl výraznější problém.
     
    28
    Schranz přistrčil Radakoviće a při standardní situace se sparťané budou moci nastěhovat před Filipa Radu, dlouholetou brankářskou oporu Dukly.
     
    29
    Povedený centr Stanciua letěl přesně do míst, kam si nabíhali Šural s Tettehem, míč se ale zřejmě od zad domácího kapitána odrazil opačným směrem od branky.
     
    30
    Sparta si zatím evidentně neví rady s vysokým presinkem hostujících fotbalistů, po zdlouhavější výměně míče mezi obranným kvartetem Radaković volil jen nákop na útočnou polovinu, který si hostující zadáci pohlídali.
     
    31
    I po půlhodině zápasu platí, že na střelecké pokusy Dukla vede 1:0, hlavička Patrika Brandnera mířila mimo branku.
     
    33
    Vatajelu svůj nadějný centr posadil na hlavu Josefa Šurala, jenž hlavičkoval vedle hostující branky, navíc se dopustil prohřešku proti bránícímu soupeři a jeho pokus tak statistici nebudou evidovat.
    33. Šural chtěl v dobré pozici hlavičkovat, ale fauloval
     
    35
    Stanciu nasměroval před hostující branku nebezpečně vyhlížející centr, Tettehovi ale nějaké dva-tři kroky chyběly a následný centr Plavšiće zleva hosté orazili na roh.
     
    36
    Po Kangově centru od rohového praporku míč nebezpečně proletěl pokutovým územím, hostující defenzivě se jej ale podařilo odkopnout do bezpečí ve středu hřiště.
    36. Závar před dukelskou bránou, ale důraznější byli hosté
     
    38
    Plavšić využil nepřesné přihrávky Bezpalce, zmocnil se míče na útočné polovině, z čehož Nicolae Stanciu vytěžil první sparťanskou střelu zápasu, která ale doletěla přímo do rukavic brankář Rady.
    38. Stanciu poprvé vystřelil na bránu, ale Rada byl pozorný
     
    39
    Domácímu obecenstvu se nezáživný průběh zápasu přestává líbit a Letnou se začíná ozývat pískot.
     
    40
    Marek Hanousek ve středu hřiště podrazil Guélora Kangu a stává se prvním příjemcem žlutého varování.
     
    41
    Plavšić se u rohu pokutového území zmocnil odraženého míče, všiml si naprosto volného Benjamina Tetteha, ten ale místo střeleckého zakončení volil velmi nepřesný centr, který doputoval až za protější postranní čáru.
     
    42
    Po jednom ze soubojů zůstal ve středu hřiště ležet otřesený Bogdan Vatajelu a jeho zdravotní stav si žádá ošetření.
     
    43
    Hra je přerušena, když rozhodčí Pechanec diskutuje s kolegou u videa údajnou hru rukou Frýdka ve vlastním pokutovém území, ve hře se ale bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    45
    Plavšić rozehrál standardní situaci rychlým pasem do pokutového území, Stanciu se s míčem otočil k brance, následně ji ale z úhlu přestřelil.
     
    45+1
    Sparta právě vstřelila branku!
    V úvodu tříminutového nastavení Letnou probudil šťastným střeleckým zásahem BENJAMIN TETTEH!

    Už průnik Chipciua do pokutového území byl poněkud kuriózní, když hosté odkopli míč jen do rumunského fotbalisty, míč se poté odrazil k Tettehovi přímo před brankáře Radu, kterého Ghaňan zblízka snadno překonal!
    45+1. Benjamin TETTEH - 1:0
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po velmi nezáživném průběhu prvního poločasu přeci jen fotbalisty vyprovází do šaten potlesk z publika, když se Sparta v nastaveném čase ujala vedení po zásahu Benjamina Tetteha.

    Drtivou většinu prvního poločasu ale doprovázel jen boj ve středu hřiště a v prvních 37 minutách jsme na Letné viděli vůbec jediný střelecký pokus, kterým se hlavou prezentoval hostující Patrik Brandner.

    Až v závěru prvního poločasu začali střílet také favorizovaní sparťané, Stanciu svými ranami mířil nejdříve do brankáře Rady a poté z úhlu nad branku, třetí střela domácích už ale skončila v síti, po šťastném odrazu míče k Tettehovi, jenž zblízka překonal bezmocného Radu.
     
    Na trávníku o poločasové přestávce hrají malí žáčci Sparty proti svým vrstevníkům z Dukly a v tomto souboji se rudí prosazují daleko výrazněji než v tom ligovém, když vedou 3:0.
     
    Souboj přípravek už zůstal bez další změny stavu a malí fotbalisté obou týmů si užívají aplausu z hlediště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky po přestávce pokračují beze změn v sestavách, uvidíme zda první branka zápasu probudí fotbalovější momenty.
     
    46
    Na první střelecké zakončení jsme ve druhém dějství čekali jen necelou minutu, když se z hranice pokutového území opřel do balónu Guélor Kanga, jeho prudká střela ale proletěla nad hostující brankou.
     
    48
    Radaković při riskantním útočném výletu po ose hřiště míč neudržel a hosté mohli podniknout rychlý útočný výpad, Brandner se ale v pokutovém území ke střeleckému zakončení nedostal.
     
    49
    Kanga byl přidržen u postranní čáry, sparťané budou rozehrávat standardní situaci.
     
    49
    Stanciově centru se hostující defenziva bez větších potíží ubránila.
     
    50
    Chipciu nedokázal u postranní čáry obejít Preislera, poté ale sám pozorným bráněním dokázal zamezit rychlému protiútoku Dukly.
     
    51
    Kanga se vzdušnou kolmicí pokusil uvolnit Tetteha za hostující obranou, při africké souhře ale míč vysokého útočníka přeletěl a ze země jej sebral brankář Rada.
     
    53
    Letnou to pořádně zadunělo, když Kaya odkopem zblízka trefil do obličeje Schranze, slovenský tvrďák v útoku Dukly ale ani nehnul hlavou a oba aktéři tohoto souboje si poté sportovně podali ruku.
     
    54
    Po souhře Chipciua se Stanciuem se po pravém křídle pokusil probít Frýdek, prudkou přihrávku ale nedokázal zkrotit v hracím prostoru.
     
    55
    Kangův centr před hostující branku nedoletěl až k Tettehovi a hosté podnikli rychlý brejk, který ale před dotírajícím Douděrou dokázal zlikvidovat Bogdan Vatajelu.
     
    56
    Daniel Tetour zezadu podkopl Guélora Kangu a za své počínání si vysloužil žlutou kartu.
     
    57
    Sparťané se pokusili zakombinovat u soupeřova pokutového území, Kangova střela ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    57
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Vukadin Vukadinović.
     
    59
    Josef Šural i přes evidentní snahu nedokázal na hřišti dostihnout dlouhou přihrávku Plavšiće, vhazovat budou hosté.
     
    59
    Vukadin Vukadinović se podle očekávání postavil na pravé křídlo, Nicolae Stanciu by měl pokračovat na pozici podhrotu a doplňovat Josefa Šurala.
     
    60
    Skvělou kulisu dnešnímu zápasu vytváří "kotel" domácích příznivců, jejich neúnavné fandění doprovázejí fandové z dalších tribun skandovaným potleskem.
     
    61
    Martin Frýdek si na levém křídle zasekl míč kolem Brandnera, ten jednoho ze dvou českých fotbalistů ve sparťanském dresu podrazil a rozhodčí Pechanec okamžitě tasí z kapsy žlutou kartu.
     
    62
    Následné standardní situaci se hosté ubránili a když už fotbalisté byli před brankou připraveni na pokračování hry od rohového praporku, tak rozhodčí k všeobecnému údivu ukazují směrem k brance Dukly, odkud rozehraje brankář Rada.
     
    64
    Vukadinović z pravého křídla vnikl do pokutového území, přes bránícího Bezpalce ale nedokázal odcentrovat před branku.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází David Douděra, přichází Lukáš Holík.
     
    68
    Po Vatajelově autovém vhazování se Kayovi nepodařilo míč zpracovat a balón proletěl za něj do volného prostoru, turecký obránce pod tlakem řešil situaci nepříliš ideální souhrou s brankářem Nitou a oba spoluhráči si poté gesty vysvětlují, že se to dalo zahrát lépe.
     
    70
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Lukáš Vácha.

    Domácímu středopolaři se dostalo bouřlivého přivítání z hlediště.
     
    71
    Vukadinovićův centr byl příliš dlouhý pro Šurala, ten se ještě u vzdálenější tyče pokusil míč zpracovat, nakonec byl ale donucen faulovat.
     
    73
    Po souhře s Vatajeluem Frýdek přímočaře pronikl k pokutovému území, od jehož rohu poté střílel velmi nepřesně.
     
    74
    Při sparťanském protiútoku Martin Chlumecký hokejovým bodyčekem atakoval Josefa Šurala a stává se čtvrtým žlutě napomenutým hráčem hostů.
     
    75
    Při následné rozehrávce volného kopu se okamžitě po Kangově přihrávce Vukadinović ocitl v ofsajdu, o pár momentů později z levé strany centroval Bogdan Vatajelu, míč ale z jeho kopačky doletěl až daleko za hostující branku.
     
    75
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Jakub Podaný.
     
    77
    Hosté vybojovali dvojici rohových kopů v rychlém sledu, ani jeden z centrů před sparťanskou branku se ale neujal.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Josef Šural, přichází Matěj Pulkrab.

    Šural předává kapitánskou pásku Nicolae Stanciuovi, ze hřiště jej vyprovází potlesk publika.
     
    80
    Stanciu se dvakrát pokusil proniknout netradičně po levém křídle, v obou případech jej ale pozorní hosté nepustili do pokutového území.
     
    82
    Po Kangově centru se míč odrazil ke zcela osamocenému Stanciuovi, jenž pálil bez přípravy prudce, ovšem těsně vedle hostující branky.
     
    82
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta dnes z naprostého minima těží maximum! V pokutovém území se odraženého míče zmocnil GUÉLOR KANGA a nechytatelně jej nasměroval za záda brankáře Rady!
    82. Guélor KANGA - 2:0
     
    82
    Gabonský záložník si za oslavu s vysvlečeným dresem vysloužil žlutou kartu, která je v jeho případě již čtvrtou a vynechá tak osmé kolo, v němž Spartu čeká ostrá bitva v Ostravě.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Frederik Bilovský, přichází Uroš Djuranović.
     
    85
    Hosté na levém křídle vybojovali rohový kop a mohou se nastěhovat ke sparťanské brance.
     
    86
    Po přízemní rozehrávce od praporku z dálky střílel Lukáš Holík, jeho přízemní rána ale byla nepřesná.
     
    87
    Po Kangově dlouhém nákopu na pravé křídlo daleko ze své branky vyběhl Filip Rada, zdárně se mu ale podařilo odhlavičkovat míč za postranní čáru.
     
    88
    Po souhře s Kangou a následném individuálním průniku po pravé straně hřiště centroval Vukadinović, jediného spoluhráče před brankou, Matěje Pulkraba, ale nenašel.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jakub Podaný (FK Dukla Praha).
     
    89
    Při následné standardní situaci zakončoval Stanciu z dobrých třiceti metrů, jeho střela prosvištěla jen těsně vedle horního rohu hostující branky.
     
    90
    První výrazný zákrok si brankář Rada připsal až v devadesáté minutě! To když prudký centr Vukadinoviće Pulkrab u bližší tyče nasměroval na branku, Rada ale stačil míč vyrazit vedle své branky.
     
    90+1
    Další zákrok si brankář Rada připisuje po jistě zachycené střele Stanciua od rohu pokutového území.
     
    90+1
    Rozhodčí Pechanec oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+3
    Hostující brankář Rada na Letné přisvítil velmi nepovedeným odkopem, hosty z těžké situace vysvobodil faul Matěje Pulkraba.
     
    90+4
    Hosté měli v samém závěru šanci na historický moment, když Lukáš Holík se ocitl zcela osamocen před brankářem Nitou, který už ležel na zemi, Holík ale záhadně nedokázal před takřka odkrytou brankou vystřelit a tak i po dnešním zápase bude Dukla čekat na první branku na Letné v novodobé éře!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Na Letné je dobojováno! A dobojováno doslova, neboť dnešní souboj Sparty s Duklou se proměnil zejména v tuhý boj, v němž chyběly atraktivní fotbalové momenty.

    Tři body za vítězství 2:0 ale přeci jen dokázali vybojovat favorizovaní sparťané a nadále tak trvá prokletí Dukly, která na Letné v novodobé éře stále nedokázala skórovat.

    O vstřelené branky Sparty se postarala africká dvojice Benjamin Tetteh a Guélor Kanga, rudí se tak minimálně do zítřejšího programu Fortuna ligy posouvají na druhé místo tabulky. Dukla po sedmé prohře v řadě zůstává bez bodu poslední. (20:30:13)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45+1. Tetteh (Chipciu), 82. Kanga

    Karty:   82. Kanga (SPA) – 40. Marek Hanousek (DUK), 56. Daniel Tetour (DUK), 61. Brandner (DUK), 74. Chlumecký (DUK), 89. Podaný (DUK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5.
    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Vatajelu – Stanciu, Kanga, M. Frýdek, Plavšić (70. Vácha) – Tetteh (57. V. Vukadinović), Josef Šural (C) (78. Pulkrab).
    Náhradníci: Heča – Štetina, V. Vukadinović, Vácha, Wiesner, Pulkrab, Mebrahtu.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Chlumecký, Bezpalec, Preisler – Douděra (66. Holík), Daniel Tetour, Marek Hanousek (C), Brandner (75. Podaný), Bilovský (82. Djuranović) – Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Bezdička, Djuranović, D. Breda, Ostojić, Holík, Podaný.

    Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Dobrovolný

    Diváci: 9 824
    ocianews.com