Lyon – Nice 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
OGC Nice
Pátek 31.08.2018, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue A pokračuje čtvrtým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lyonu, který na domácím stadionu přivítá nebezpečné Nice.
     
    OGC Nice

    Nice bude na rozdíl od Lyonu v letošním roce bez evropských pohárů. Může za to mizerný závěr loňského ročníku Ligue 1, kdy před sebe Nice v posledních kolech doslova poslalo Bordeaux i Saint-Étienne a z konečného osmého místa cesta do Evropy nevede.

    Také v nové sezoně pokračuje Nice v náladě z konce té skončené. V přípravě Nice padlo se Sportingem, FC Turín a největší příděl dostalo od rivala ze Saint-Étienne, od kterého inkasovalo hned tři góly. Jediným pozitivem na přípravě byla remíza 2:2 s belgickým Charleroi.

    Po třech kolech aktuální sezony je Nice na sestupových pozicích. Nejprve totiž prohrálo na domácím stadionu 0:1 proti Reims. Následně sice přišla remíza 1:1 z Caen, ale před týdnem se naplno ukázala krize Nice, když před vlastními fanoušky prohrálo 0:4 s průměrným Dijonem. Hlavní hvězda Nice Mario Balotelli ještě neodehrál v nové sezoně ani minutu a další útočníci ho zatím nedokázali zastoupit.
     
    Olympique Lyon

    Lyon v minulé sezoně bojoval s Marseille a Monakem o konečné druhé místo, ale ani přes vynikající závěr ligového ročníku se Lyonu nepodařilo získat francouzské stříbro, které nakonec bralo Monako. I třetí pozice ale Olympiqueu zajistila účast v základní skupině Ligy mistrů a po včerejším losu už zná i své protivníky. Ve skupině F se utká se Šachtarem Doněck, Hoffenheimem a silným Manchesterem City.

    K přípravě na novou sezonu si Lyon pozval k přátelským zápasům zvučná jména. Fulham rozstřílel francouzský celek 4:0, s menším přídělem odjel Wolfsburg, který inkasoval "pouze" dvakrát. To International Champions Cup Lyonu nevyšel podle představ. S portugalskou Benficou to ještě Francouzům vyšlo, ale s Interem Milán ani s Chelsea už se branky nedočkali.

    Do nového ročníku Ligue 1 vstoupil Lyon přesvědčivým vítězstvím 2:0 v domácím prostředí nad Amiens. Poté ale přišlo nečekané zaváhání s Reims. Před týdnem se ale Lyon dočkal dalších třech bodů po výsledku 2:0 nad Štrasburkem.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    19.05. 2018 Lyon – Nice 3:2
    26.11. 2017 Nice – Lyon 0:5
    20.05. 2017 Lyon – Nice 3:3
    14.10. 2016 Nice – Lyon 2:0
    15.04. 2016 Lyon – Nice 1 :1
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Denayer, F. Mendy – Tousart, NDombèlé – B. Traoré, Fékir (C), Terrier – Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Morel, Tete, Aouar, Ferri, Cheikh Diop, Cornet.

    OGC Nice: Benítez – Jallet, Hérelle, Dante (C), M. Sarr, Boscagli – Lees-Melou, Tameze, Cyprien – Saint-Maximin, Balotelli.
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Walter, Makengo, Srarfí, Maolida.

    Rozhodčí: Letexier – Gringore, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtvrtého kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Lyonem a Nice tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující fotbalisté se pustili po rozehrávce do útoku po levém kraji. Cyprien však nenašel prudkou přihrávkou Balotelliho a akce Nice skončila téměř dříve než začala.
     
    2
    Také domácí zkoušeli první útok vést po kraji trávníku. Rafael kombinoval s Traorém, který byla ale zezadu skluzem poslán k zemi.
     
    3
    Lyon zůstal po odpískaném faulu na útočné polovině, ale další přihrávka za obranu přelétla i nabíhajícího Traorého. Hosté si ale pořádně zavařili při rozehrávce a musel jen odevzdat balon.
     
    4
    Depay si přišel pro přihrávky do hloubky trávníku, poté se skvěle prosmýkl do vápna, ale přízemní přihrávkou Terriera před Benítezem nenašel. Po odraženém balonu pálil Fékir jen vysoko nad.
     
    5
    Lyon drží balon pod kontrolou. Cyprien chtěl zpomalit kombinaci domácího celku a to se mu i za cenu faulu povedlo. Tousart marně hledal v pádu Fékira.
     
    6
    Domácí výběr je v úvodních minutách jasně aktivnější. NDombélé skvěle vysunul Terriera, ale ten už se dostal až moc blízko před Beníteze a nedokázal ho obstřelit. Nakonec je pískán ofsajd domácího hráče a ani případná branka by neplatila.
     
    7
    Walter Benítez odkopl balon daleko na útočnou polovinu. Balotelli stačil vyhrát hlavičkový souboj s Tousartem, ale balon skončil jen na kopačkách domácích fotbalistů.
     
    8
    Traoré spolupracoval s Fékirem, ale domácí kapitán až příliš otálel s přihrávkou na Depaye a toho využil Dante, který čistým způsobem získal míč.
     
    9
    Ofenzivní hráči Nice se snažili napadat domácí rozehrávku, ale Mendy stačil skvěle najít Terriera. Následně se balon dostal k Rafaelovi, ten však akci zbrzdil a hosté už se stačili vrátit do obrany.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka jasně patřila domácího Lyonu. Saint-Maximin si to ale tentokrát namířil kolem Mendyho do pokutového území a získal pro Nice rohový kop.
     
    11
    A rozehrávka od rohového praporku nebyla vůbec marná. Lees Melou se dostal k hlavičce v nadějné pozice, ale míč se od něj odrazil vysoko nad Lopesovu branku.
     
    12
    Nice se podařilo přežít úvodní tlak Lyonu. Balotelli se vydal po zisku míče do útoku, ale jeho počínání dokázal zastavit čistým způsobem Marcelo.
     
    13
    Mendy prostrčil míč do vápna na Fékira, ale ten v souboji kapitánů nestačil na Danteho a jeho vynikající obranný zákrok.
     
    14
    Rafael našel Traorého, ten se s balonem stačil obtočit kolem Sarra, ale následná střela nenašla prostoru mezi tyčemi. Hostující brankář tak může rozehrávat z klidové pozice.
     
    15
    Prvotní tlak Lyonu je pryč. Nice dokázalo stabilizovat hru a v posledních minutách už je více u balonu než v úplném začátku zápasu. Jallet si poradil na pravé straně s náběhem Mendyho.
     
    16
    Fékir dostal ideální nahrávku do vápna od Tousarta, kapitán Lyonu už mohl pálit, ale ještě přehrát celou akci nahrávkou pod sebe a následná střela Traorého zpoza vápna nebyla z nejpřesnějších.
     
    17
    Už už to vypadalo, že se Martin Terrier požene sám na brankáře Nice, ale zradil ho druhý dotek, který ho připravil o jasnou šanci. Hostující obrana se stačila po zaváhání útočníka Lyonu probrat a včas zasáhnout.
     
    18
    Lyon se nastěhoval do pokutového území Waltera Beníteze. Depayův centr do šestnáctky našel Traorého, který ale na zadní tyči balon jen zpracovával. Další pokus mířil na Tousarta, ale ten tečoval míč jen vedle bližší tyče.
     
    19
    Mario Balotelli se pustil do dalšího hlavičkového souboje, ale ani tentokrát nedokázal míč sklepnout pro své spoluhráče. Na druhé straně nezpracoval míč ani Memphis Depay.
     
    20
    Úvodních dvacet minut jasnou brankovou šanci nenabídlo. Lyon je stále v držení balonu, ale před brankou Nice si ještě nevytvořil střeleckou pozici.
     
    21
    Zničehonic se dostali do útoku také hosté. Pierre Lees-Melou oslovil dlouhou přihrávkou Jalleta, ale před ním stačil balon odklidit alespoň do zámezí Mendy.
     
    22
    Malang Sarr ve spolupráci s Dantem nedali šanci útočícímu Depayovi. Balon se však velmi rychle odrazil znovu na kopačky domácích hráčů.
     
    23
    Parádní akce Lyonu nekončí přesnou střelou. Tousart už se dostal s míčem moc blízko Benítezovi a tak ještě vracel přihrávku pod sebe, ale Fékir ze střední vzdálenosti přestřelil.
     
    24
    Memphis Depay to teď vyřešil individuálně. Kličkou si udělal prostor ke střele, ale z hranice vápna nedal svému pokusu razanci a Benítez balon s klidem pokryl.
     
    25
    Po delší době se vydali do útoku také hosté a hned z toho byla pořádná šance. Mario Balotelli se opřel do centr, ale volejem nechal jen vyniknout Lopese. Navíc je pískán ofsajd italskému útočníkovi.
     
    27
    Vše při starém. Domácí se hnali do útoku, ale ještě před zakončením je pískán ofsajd. Fékir by mohl pálit z nadějné pozice.
     
    28
    Nice zatlačilo domácí celek. Jallet perfektně naběhl na pravé straně, z prvního doteku cpal míč před Lopese, ale Balotelli se balonu nedokázal ani dotknout.
     
    29
    Po faulu na Traorého měli domácí k dispozici volný přímý kop. K rozehrávce se postavil Nabil Fékir, který svou levačkou zakroutil míč do středu vápna, ale tam byl jen Dante.
     
    30
    Po půlhodině hry pokračoval Lyon od rohového praporku. Ani Depayova pobídka do vápna nebyla úspěšná a hosté se s velkým přehledem ubránili.
     
    31
    V prvním poločase stále čekáme na větší vzrušení u jedné z branek. Depay rozehrál k levé straně, kde ale Mendyho centr stačil srazit na roh Jallet.
     
    32
    Po rozehrávce rohového kopu se srazil Boscagli a NDombélé. Oba hráči zůstali letět na trávníku a potřebují ošetření. Ostatní hráči využívají pauzu k občerstvení u laviček.
     
    33
    Lyon pokračuje v kombinaci na středu trávníku. Domácí se pokoušejí najít vhodný prostor a čas na vnik do blízkosti pokutového území Nice.
     
    35
    Tameze si chtěl narazit s Balotellim, ale od italského útočníka se balon odrazil jen za postranní lajnu. Domácí ale rychlou rozehrávku uspěchali a museli se vrátit.
     
    36
    Rafael si pohrál s otřeseným Boscaglim, prošel do vápna, ale poté už proti němu vystartovala další dvojice hostů. Nakonec to byl Dante, kdo odpravil míč do bezpečí.
     
    37
    Akci Lyonu táhl po levém kraji Ferland Mendy. Jeho počínání ale vystihl zkušený Christophe Jallet, který dokázal vypíchnout míč od kopaček protihráče.
     
    38
    Mario Balotelli se připomněl na trávníku. Boscagli ale až příliš dlouho čekal na přihrávku a poté nebyl u míče včas. Balotelli se vyčítavě podíval na svého spoluhráče na levé straně.
     
    39
    Walter Benítez si došel pro balon až téměř k hranici vápna. Před dobíhajícím Terrierem stačil míč schovat do rukavic. Následně byl po rozehrávce faulován Cyprien Fékirem.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po dlouhém nákopu se chtěl procpat k balonu Balotelli. Měl proti sobě Marcela, který byl nalepen na italském bouřlivákovi a tak musel Balotelli přihrávat.
     
    41
    Depay zrychlil hru přihrávkou z prvního doteku, ale následný centr do šestnáctky nebyl z nejpřesnějších a toho dokázala využít hostující obrana v čele s Dantem.
     
    42
    Po rychlém protiútoku vybojoval Balotelli rohový kop. K rozehrávce se postavil Wylan Cyprien, ale jeho nabídka nenašla hráče Nice. Naopak do brejku se hnal Nabil Fékir, který byl faulován před vápnem Tamezem.
     
    43
    Kdo jiný by si mohl postavit míč na dvaceti metrech od branky Nice než Nabil Fékir. Čerstvý mistr světa kroutil míč levou nohou přes zeď, ale právě hráči zasáhli prudkou ránu. Balotelli za protesty před rozehrávkou dostal žlutou kartu.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Ferland Mendy. Jeho přihrávka na Terriera skončila ale jen u kopaček hostujících fotbalisté. Ti se však už do útoku příliš před koncem poločasu neženou.
     
    45
    Nice se statečně drželo na útočné polovině, ale nakonec bylo pod tlakem napadajících hráčů vytlačeno až k Benítezovi.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Nabil Fékir se hnal téměř sám na branku, ale v klíčový okamžik si nepohlídal balon a ten se mu zasekl pod kopačkou. Potenciální šance Lyonu tak skončila již v počátku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a s nimi i celý první poločas.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. V úvodu diktoval tempo hry Lyon, ale parta kolem Nabila Fékira se do vyložené brankové šance nedostala. Když už to vypadalo na ohrožení Benítezovy branky, tak se domácí sami zastavili ofsajdem nebo zbytečným přehráním celé situace. Na druhé straně byl nebezpečný Mario Balotelli, ale ani jeho zakončení Anthony Lopese nepřekvapilo.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Od Marcela začala akce Lyonu po pravé straně. Traoré dokázal přihrát na dva metry daleko od Rafaela a míč skončil za postranní lajnou.
     
    47
    Domácí ale dokázali ještě vybojovat míč zásluhou napadání Terriera. Nice však obstálo v obraně a mohlo jít také na útočnou polovinu. Rychlou akci ale zbrzdil Tameze.
     
    49
    Obrovská šance na úvod poločasu! Balotelli skvěle nahrál do běhu Saint-Maximinovi, který si udělal tělem prostor ke střele, ale jeho dělovka skončila na břevnu. Mendy vůbec nestačil ve sprinterském souboji.
     
    50
    Také na druhé straně bylo pořádně horko. Po přistrčení od Traorého pálil Terrier těsně nad hostující branku. Walter Benítez plachtil vzduchem marně.
     
    51
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice se dostává do vedení! Po rozehrávce rohového kopu se dostal míč na hranici vápna, kam se dostal také ALLAN SAINT-MAXIMIN. Parádní rána směřovala do pravého horního rohu branky, ale těsně před Lopesem tečoval pokus Denayer.
    51. Allan SAINT-MAXIMIN - 0:1
     
    53
    Druhá půle začala v obrovském tempu. Po přihrávce Fékira šel do vápna Terrier, ale jeho nabídka pod sebe nebyla z nejpřesnějších a Depay už nemohl střílet.
     
    54
    Lyon je zaskočen. V prvním poločase téměř domácí nepustili soupeře k balonu a teď musí dotahovat. Domácí hráči se pomalu dostávají pod tlak.
     
    56
    Balotelli nebyl daleko od zisku míče ve středu pole, ale přihrávka mu unikla o pár centimetrů. Lyon tak pokračoval v útočném snažení, ale Fékirova rána Beníteze nepřekvapila.
     
    57
    Lyon už je znovu napevno u balonu. Domácí celek však kombinují jen ve středu pole a k Benítezovi se dostává jen sporadicky.
     
    58
    Velký zmatek před brankou Nice! Neuvěřitelné, co teď domácí neproměnili. Na hranici malého vápna byli Fékir s Depayem, ale dávali si přednost a tak se stačili hosté dostat proti balonu, který nakonec skončil na tyči. Následná střela Tousarta byla hodně nepovedená.
    58. Lyon promarnil velkou příležitost na srovnání stavu
     
    59
    Domácí celek pokračuje v nátlakové hře. Fékir stačil vybojovat na pravé straně alespoň rohový kop pro svůj tým. Rozehrávky se ujal Depay, ale domácí se ke střele nedostali.
     
    60
    Smyčka se utahuje. Lyonští jsou stále natlačeni u pokutového území Nice. Fékir šel do vápna od rohového praporku, ale byl na poslední chvíli zblokován.
     
    61
    Po další rozehrávce Memphise Depaye se dostal po odraženém balonu ke střele Mendy, ale ten se do branky dělovkou ze střední vzdálenosti netrefil.
     
    62
    Po delším čase se dostal do kontaktu s balonem také Mario Balotelli. Italský útočník si ale dlouho míče neužil a musel se vrátit zpět na vlastní polovinu.
     
    63
    Malang Sarr dokázal na poslední chvíli ve skluzu obrat Fékira o balon, ale nebylo třeba. Domácí kapitán byl v moment přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    64
    Lyon sice diktuje tempo zápasu, ale ze třech bodů by se nyní radovalo Nice. Domácímu celku schází finální fáze, v pokutovém území si Depay a další nevědí rady.
     
    65
    Ferland Mendy rozehrál akci z levé strany, vyzval Terriera k narážečce, ale míč se mu už ke kopačkám nevrátil. Hosté mohou vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    66
    Terrier se pokoušel prostrčit míč do vápna Depaye, ale těsně před převzetím balonu se dostal k obrannému zákroku Dante.
     
    67
    Hosté čekají na rychlé protiútoky. Saint-Maximin sice převzal přihrávku ve středu pole, ale poté už neměl dostatek sil na souboj se dvěma obránci Lyonu.
     
    68
    Obranná hráz Nice si může na chvíli odpočinout. Cyprien totiž dokázal pro hostující celek vybojovat rohový kop a hra se tak přesune před Lopese.
     
    69
    Malang Sarr šel hrubě do souboje s Terrierem, ale faul je pískán domácímu útočníkovi. Hráči Lyonu se seběhli u rozhodčího, ale ten je zcela v klidu.
     
    70
    Balotellimu se podařilo udržet balon na několik sekund na útočné polovině. Poté ale přišel faul Tamezeho a hlavní rozhodčí byl tentokrát velmi blízko.
     
    71
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Maxwel Cornet.
     
    72
    Nice se daří držet balon na útočném území. Balotelli společně s Cyprienem motali hlavy domácí obraně, ale nakonec přihrávka na Saint-Maximina nebyla přesná.
     
    73
    Střídající Maxwel Cornet kouzlil s míčem na levém kraji, ale na zkušeného Jalleta si nepřišel. Lyon pokračoval v akci až do momentu, než byl Depay faulován na třiceti metrech od branky Nice.
     
    74
    Právě Memphis Depay se postavil k rozehrávce, ale přímou střelu poslal vysoko nad branku Waltera Beníteze. Nice se tak znovu o kus přibližuje zisku třech bodů.
     
    75
    Zničehonic musel Benítez znovu zasahovat. Depay sice prohrál hlavičkový souboj, ale míč se odrazil přesně proti noze Fékirovi. Kapitán Lyonu pořádně vystrašil hostujícího brankáře.
    75. Fékirova rána nadělala pořádnou neplechu
     
    76
    Domácí už to zkouší ze všech pozic. Depay nebyl rozhodně v ideální střelecké pozice, ale zpoza vápna skákavým pokusem zaměstnal Beníteze.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Myziane Maolida.
     
    78
    Lyonu začíná téct do bot. Domácí celek má sice velkou převahu, ale do stoprocentní šance se ne a ne dostat. Naopak obrana Nice vypadá stále pevně.
     
    79
    Navíc se hostující tým přesunulo s míčem u nohy do blízkosti vápna Lyonu. Střídající Maolida jen těsně nevybojoval rohový kop, zamezil tomu pohotovým zákrokem Rafael.
     
    80
    Už už to vypadalo na pokutový kop pro Lyon. Hlavní rozhodčí byl ale v ideální pozici a na Depayův pád nereagoval.
    80. Depayův pád v pokutovém území penaltu nepřinesl
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Pape Cheikh Diop.
     
    82
    Hosté jsou s míčem na útočné polovině a šetří drahocenné sekundy. Jallet spolupracoval s Cyprienem, následně se zapojil do rozehrávky také Tamaze, ale poté už se zjevil u balonu Traoré.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Lyon se navíc teď bude muset bránit po faulu na Saint-Maximina.
     
    84
    Nice dokázalo přejít střed trávníku. Maolida si narazil s Cyprienem, následně přiletěla před Lopese nepříjemná přihrávka, ale balon jen proletěl vápnem do autu.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Houssem Aouar.
     
    86
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Racine Coly.
     
    87
    Další obrovské šance Lyonu končí jen na rukavicích Waltera Beníteze! Po prudkém centru nejprve hlavičkoval NDombélé, ale Benítez skvěle míč vrazil, poté to zkoušel po trávníku ještě i Fékir, ale znovu narazil jen na neskutečně připraveného brankáře Nice.
    87. Walter Benítez je hrdinou Nice po skvělých zákrocích na brankové čáře
     
    89
    Střídající Coly je na trávníku jen několik sekund a hned si připsal vyhraný hlavičkový souboj. Balon se ale odrazil k domácím hráčům, kteří spěchají do útoku.
     
    90
    Cornet to zkoušel z pravé strany, poté se zmocnil balonu Fékir, ale jeho střela křížem ke vzdálenější tyči skončila znovu jen v rukavicích Beníteze.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Po Depayově rozehrávce volného přímého kopu se po balonu natahovala dvojice Denayer – Mendy. Nakonec míč zasáhl první jmenovaný, ale nejspíše sebral jasnou pozici svému spoluhráči.
     
    90+3
    Neskutečná šance v třetí nastavené minutě! Fékir našel parádním centrem Depaye, ale ten z blízkosti pálil jen do středu branky, kde byl připravený Walter Benítez.
    90+3. Memphis Depay odmítl v posledních sekundách zápasu vyrovnání
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Nastavení uplynulo a zápas končí! Nice si překvapivě odváží z Lyonu všechny tři body po brance Allana Saint-Maximina.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. V úvodu diktoval tempo hry Lyon, ale parta kolem Nabila Fékira se do vyložené brankové šance nedostala. Když už to vypadalo na ohrožení Benítezovy branky, tak se domácí sami zastavili ofsajdem nebo zbytečným přehráním celé situace. Na druhé straně byl nebezpečný Mario Balotelli, ale ani jeho zakončení Anthony Lopese nepřekvapilo. Ve druhém poločase se ale děly věci. Nejprve Saint-Maximin v plném běhu tvrdou střelou téměř přepůlil břevno. O další minuty byl ale už přesný a po tečované střela dokázal Lopese překonat. Lyon od té doby na trávníku dominoval, ale ani jedinou z vyložených šancí neproměnil a tak zůstává bez bodu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 17:3. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:14. (22:41:24)

    Vít Schück

    Branky: 51. Saint-Maximin (Cyprien)

    Karty:   42. Tameze (NIC), 43. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 17:3. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Denayer, F. Mendy – Tousart (81. Cheikh Diop), NDombèlé – B. Traoré (85. Aouar), Fékir (C), Terrier (71. Cornet) – Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Morel, Tete, Aouar, Ferri, Cheikh Diop, Cornet.

    OGC Nice: Benítez – Jallet, Hérelle, Dante (C), M. Sarr, Boscagli – Lees-Melou, Tameze, Cyprien – Saint-Maximin (86. Coly), Balotelli (77. Maolida).
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Walter, Makengo, Srarfí, Maolida.

    Rozhodčí: Letexier – Gringore, Rahmouni
    thejrc.org