Hannover – Dortmund 0:0 (kon.)
konec
Hannover 96
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Pátek 31.08.2018, 20:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to pro dnešek bude vše. Díky za pozornost a zase někdy u bundesligového fotbalu na počtěnou! (22:29:27)
     
    Jedno velké zklamání. Tak by se dal popsat duel mezi Dortmundem a Hannoverem. Sledovali jsme vyrovnaný duel, který nenabídl ani jednu branku. Domácí Bürkiho ani jednou neohrozili, hosté se dostali do dvou slibných šancí, ale Marco Reus ani jednu nevyužil. Právem se tak body dnes dělí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ve vzdušném souboji byl trochu nešťastně a nezaviněně nakopnut do obličeje Marius Wolf, který zůstal ležet na hřišti. Sudí hru přerušili a následně utkání ukončili.
     
    90+4
    Felix Zwayer následně domácím nejspíše odpustil faul. Marco Reus se dostával na levé straně přes bránícího hráče, který jej ale zastavil tělem. Sudí ale rozpažili a do útoku jde Hannover.
     
    90+3
    Nyní se Borussia dostala na pravé straně k autu, vše blízko rohovému praporku. Nejspíše jedna z posledních šancí na zlomení nerozhodnutého stavu.
     
    90+2
    Dalo by se čekat, že hosté budou chtít získat tři body. Spíše ale sledujeme hru ve středu hřiště bez ničeho, co by nás bavilo... Hannover je aktivnější na míči, ale k vápnu se nedostává.
     
    90
    Základní hrací doba je u konce a nad rámec devadesáti minut se budou hrát dalších pět minutek. Je to způsobené hlavně zraněním Philippa, které se protáhlo.
     
    89
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Marvin Bakalorz.
     
    87
    Bobby Wood se nyní dostal do vápna a mohl zakončovat. Mezi dvojicí hráčů se ale ke střele nedostal, americký útočník upadl a bylo po slibné akci pro domácí!
     
    86
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Miiko Albornoz, přichází Matthias Ostrzolek.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Raphaël Guerreiro.
     
    84
    O pár sekund později složil Ihlas Bebou hostujícího Delayneho a hosté mají k dispozici další přímý kop. Nyní se k míči staví Marcel Schmelzer, zahrává pár metrů před vápnem.
     
    83
    Jadon Sancho následně rozehrál standardní situaci od pravé lajny. Ve vápně našel hlavu Piszczeka, který ovšem neohrozil Essera nějak extrémně nebezpečně.
     
    82
    Na hřišti se po nakopnutí do nártu objevil Linton Mania, vše se stalo po skluzu Delayneho ve středu hřiště. Skandinávský playmaker se obešel bez karty, Hannover u míče.
     
    81
    Je to taková nakopávaná a hrozně moc nepřesností od obou celků. Hrát se už bude maximálně patnáct minut a na změnu skóre to zatím moc nevypadá...
     
    79
    Ta už nic nepřinesla a hosté se hnali do útoku. Marco Reus se pokoušel něco vymyslet, ale míč skončil v autu. Maximilian Philipp ve stejné minutě opouští plac a pouští tam Jadona Sancha.
     
    78
    Waldemar Anton se dostal po rohovém kopu do dobré šance, ale jeho zakončení k pravé tyčce nakonec skončilo těsně vedle branky! Pokračovat se bude další standardkou.
     
    77
    Nyní vidíme kombinační hru zase Hannoveru, ale ani on nic směrem do útoku nevymyslel. Je to dnes hodně velká bída a moc času na změnu nezbývá...
     
    75
    Linton Mania vymyslel na pravé straně centrovaný míč, který byl ovšem na přední tyčce odvrácen bránícími hráči Borussie Dortmund do autu. Je celkem nezvyklé, že patnáct minut před koncem utkání proběhlo jediné střídání...

    David Panuška

    Branky:


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:5.
    Hannover 96: Esser – Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz (86. Ostrzolek) – Bebou (89. Bakalorz), Fossum, Walace, Mania – Asano (46. Wood), Füllkrug.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Bakalorz, Haraguči, Wood, Ostrzolek, Weydandt.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud (86. Guerreiro), Witsel, Delaney – M. Wolf, Philipp (79. Sancho), Reus.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Sancho, M. Götze, Guerreiro, Weigl, Toprak.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    ocianews.com