Hannover – Dortmund 0:0 (kon.)
konec
Hannover 96
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Pátek 31.08.2018, 20:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu. Na půdu staronového nováčka Bundesligy zajíždí aktuální lídr z Borussie Dortmund. Utkání o ligové body startuje ve 20 hodin a 30 minut.
     
    HANNOVER 96 (10.)

    Hannover se po roční pauze v druhé Bundeslize vrátil do první ligy. Hned v prvním duelu vybojovali Die Roten cennou remízu na hřišti Brém. Zelenočerní přivedli v létě dvojici Japonců, tým posílil Genki Haraguchi a Takuma Asano z Arsenalu. Dvakrát nakupovali také v Hamburku, odkud přivedli Bobbyho Wooda a Brazilce Walaceho.

    První utkání sezóny
    Werder Brémy 1:1 Hannover 96
    85. Gebre Selassie (Rašica) – 77. Weydandt (Bebou)

    Sestava Hannoveru: Esser – Sorg, Anton (C), Wimmer, Ostrzolek – Bebou, Walace, Schwegler (57. Bakalorz), Mania (61. Haraguči) – Asano (75. Weydandt), Füllkrug.
     
    BORUSSIA DORTMUND (1.)

    Žlutočerný celek vstoupil do ligového ročníku ve velkém stylu a hned v prvním duelu si poradil se silným Lipskem vysoko 4:1. V týdnu navíc vítěz Ligy mistrů z roku 1997 oznámil příchod španělského útočníka Paca Alcácera z Barcelony. Připojil se tak k dosud největší posile, kterou byl belgický středopolař Axel Witsel.

    První utkání sezóny
    Borussia Dortmund 4:1 RB Lipsko
    21. Dahoud (Schmelzer), 40. Sabitzer (vla.), 43. Witsel, 90+1. Reus (Sancho) – 1. Augustin

    Sestava Dortmundu: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer (87. Guerreiro) – Witsel, Delaney, Dahoud – Pulisic (77. Sancho), Philipp (70. M. Wolf), Reus.
     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Esser – Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz – Bebou, Fossum, Walace, Mania – Asano, Füllkrug.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Bakalorz, Haraguči, Wood, Ostrzolek, Weydandt.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud, Witsel, Delaney – M. Wolf, Philipp, Reus.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Sancho, M. Götze, Guerreiro, Weigl, Toprak.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou již na travnaté ploše a utkání o další ligové body brzy začne! V Hannoveru je hrozně moc fanoušků ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek rozehrál utkání a nyní kombinuje s míčem na vlastní polovině. Hannover nastoupil ve vínově červených dresech, hosté v klasicky žluté.
     
    2
    Borussia se poprvé dostala do útoku. Do vápna přišly centrované míče z levé i pravé strany, které ale nikdo do branky nedostal. Následně míč za obranu dostával Reus, ale Esser stihl vyběhnout.
     
    4
    Nyní hráči domácího celku vymysleli míč od levé lajny, který letěl do šestnáctky Borussie Dortmund. Zde ale zasáhli bránící hráči, kteří míč odvrátili. Následně jeden z domácích vběhl s míčem do zámezí.
     
    5
    Následně se Delaney hnal do útoku, ale byl faulován. Iver Fossum předvedl taktický zákrok a hostující celek bude rozehrávat standardní situaci ze středu hřiště.
     
    6
    Domácí celek se prodral podél levé lajny. Miiko Albornoz následně centroval na přední tyčku, kde se ovšem zjevili rukavice Bürkiho, jenž nic nepřipustily.
     
    8
    Zatím se hraje v klidném tempu a ani jeden celek se nikam moc nežene. V držení míče se oba celky střídají, žádnou vylouženou šanci či tutovku jsme neviděli.
     
    9
    Oliver Sorg kličkoval na pravé straně a následně vymyslel takový agresivní centr na hranici malého vápna. Nikdo ve vínovém se tam ale neprosadil, hráči BVB míč odkopli.
     
    11
    Hannover pokračuje v sympatické hře na útočné polovině, kde aktivně kombinuje. Zatím se ale k ničemu směrem na branku neodhodlali, žlutočerní dobře brání a svého soupeře k ničemu nepouští.
     
    13
    Domácí se nyní po menší chybičce dostávali do otevřené obrany. Walace táhl míč a přihrával na hranici vápna, kde ale jeden z jeho spoluhráčů míč ztratil. Borussia se dostala k míči.
     
    15
    Po delší době vidíme kombinační hru Dortmundu. Łukasz Piszczek se zjevil na hranici vápna a měl před sebou volný prostor. Místo střely ovšem přihrával a slibně rozvíjející akci tak pohřbil.
     
    16
    Po ojedinělé akci hostujícího celku se k míči opět dostávají domácí. Ti kombinovali a po rychlé akci se dostali do šestnáctky. Łukasz Piszczek ale dobře zasáhl a odehrál na aut.
     
    17
    Kevin Wimmer následně přijímal přihrávku pár metrů před vápnem, než byl povalen. Iver Fossum poslal míč po standardce do vápna, ale pozorní hráči Borussie jej odehráli.
     
    19
    Ihlas Bebou je na levé straně hodně aktivní a polskému obránci ve službách Borussie dělá problémy. Łukasz Piszczek se ale prozatím nenechal ani jednou obejít, nyní jej dobře obral u rohového praporku.
     
    20
    Je za námi prvních dvacet minut, které zatím oko diváka ničím nepotěšilo. Borussia je zatím horším týmem, ani Hannover ale zatím nic nevymyslel. Ale snaží se.
     
    21
    Rychle se po pravé straně dostali domácí do útoku. Trojice hráčů se dostala do vápna a chtěla zakončovat, ale zastavil je hvizd hlavního sudího, jenž viděl ofsajd.
     
    23
    Łukasz Piszczek je zatím nejvýraznějším a nejspíše také nejlepším hráčem hostů. Nyní odhlavičkoval centrovaný míč na zadní tyčku, jeho celek se následně hrne do útoku.
     
    24
    První střelecký pokus od Borussie. Mahmoud Dahoud se před vápnem dostal ke střele, která byla ovšem zblokována a míč padal do branky. Esser si ale celou situaci pohlídal a balon ukryl v rukavicích.
     
    25
    Nyní se hosté dočkali branky, která je ovšem odvolána. Marius Wolf totiž dával pod sebe a Maximilian Philipp následně trefil prázdnou branku. Skvěle vyřešené od rozhodčích.
     
    26
    Rušno bylo následně ve vápně Borussie. Míč z levé strany propadl až na mladičkého Lintona Maniu, který udělal kličku a v těsné pozici zakončoval. Špičkou kopačky ale nakonec trefil pouze beka Dialla.
     
    28
    Dortmundu nevyšlo vhazování na hranici vápna, kde Axel Witsel padal k zemi, ale faul to určitě nebyl. Hannoverští se následně pokoušeli poslat míč dopředu, kde ale nikdo v červeném nebyl.
     
    29
    Iver Fossum vybojoval míč na pravé straně a hned posílal centrovaný míč do útoku. Na hranici vápna hledal Asana, ale ten v souboji s Akanjim upadl. O faul se ale nejednalo.
     
    31
    Z pravé strany se k centru dostal Linton Mania, jenž ale hledal svého spoluhráče pouze v ofsajdu. Borussia se sice dostala k míči, ale hra se i tak přerušila a odkopávat se bude od branky švýcarského borce.
     
    33
    Do aktivní kombinace se nyní dostává po domácím celku také Borussia. Nic tam ale směrem dopředu není, sledujeme opravdu nezáživné utkání bez šancí...
     
    35
    Hosté nemají vůbec nápady, jak se dostat směrem dopředu. Sice kombinují v útoku, ale žádná překvapivá přihrávka či střela směrem na branku nešla.
     
    36
    Marius Wolf se následně odhodlal ke střele, ale ta šla z velké dálky a Essera v brance ničím neohrozila. Následně ve středu hřiště zajel tvrdě do jednoho z hostů Takuma Asano.
     
    37
    Borussia si sice vybojoval přímý kop, ale z toho nic nebylo. Po odkopu do autu ale žlutočerní u míče zůstávají. Dnes se ale od německého velkoklubu čekal lepší výkon...
     
    39
    Blíží se konec prvního poločasu a my stále neviděli téměř nic, co by za něco stálo... Dortmundští jsou v posledních chvilkách aktivnější, ale do zakončení se nedostávají.
     
    40
    Marco Reus měl nyní na noze první branku utkání. Německý reprezentant se vydal do útoku a ve vápně zakončoval ke vzdálenější tyčce, ale Esser skvěle zasáhl a míč nohou vytěsnil na roh!
    40. Marco Reus vběhl do vápna, Esser jeho pokus ale vytěsnil na roh
     
    41
    Marius Wolf následně stáčel centrovaný míč na zadní tyčku, kde čekal Manuel Akanji. Všichni hráči ovšem míč minuli a ten tak skončil pouze v autu.
     
    42
    Další velká šance Marca Reuse, domácím nyní pomohla branková konstrukce. Kapitán Borussie dostal míč na hranici ofsajdu do vápna, aby následně zakončoval pod víko. Jeho rána ale skončila právě na břevně.
    42. Reus podruhé. nyní to odneslo břevno
     
    44
    V posledních sekundách se opět pokouší kombinovat Hannover, který se dvakrát vyhnul klinické smrti v podobě inkasované branky. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet něco podobného.
     
    45
    Miiko Albornoz posílal z levé části vápna nebezpečný centr na penaltový puntík, kde se ale k míči dostal pouze Abdou Diallo, jenž balon odehrál mimo šestnáctku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První polovina duelu nabídla vyrovnaný boj, jenž nabídl tutové šance až v poslední pětiminutovce. Marco Reus se dostal do dvou velkých příležitostí, ani jeden ovšem neskončila brankou. Druhá část hry může být jen lepší, tak snad se dočkáme!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Bobby Wood.
     
    47
    Hannover začal aktivně, ale nic se mu nepovedlo vymyslet. Následně přišla nepřesná přihrávka a hostující celek se zadarmo dostává k autovému vhazování.
     
    48
    Walace byl následně povalen ve středu hřiště a po menším faulu bude Hannover rozehrávat standardní situaci. Bude to ale nejspíše jen rychlá přihrávka, k ohrožení branky opravdu nedojde.
     
    49
    Slušná akce Hannoveru. Domácí se rychle dostali dopředu a Miiko Albornoz hledal nabíhajícího Bobbyho Wooda. K tomu se ale míč nakonec ideálně nedostal, Američan hlavičkou nezakončil.
     
    50
    Nyní vymyslel dobrou přihrávku na první tyč rychlonohý Linton Mania. Našel střídajícího Wooda, který zakončoval patičkou. Byl ovšem tísněn a branku nikterak neohrozil.
     
    52
    O něco později z pravé strany centroval opět Linton Mania. Těžko říct, co měl v úmyslu, ale míč padal do branky Bürkiho. Míč ale nakonec skončil na vrchní síti, odkopává se od branky Borussie.
     
    54
    Zatím je to opět marné, stejně jako v prvním poločase. Hosté se nyní dostávali do zajímavého přečíslení, ale finální přihrávka do vápna nakonec nevyšla.
     
    55
    Linton Mania je nejlepším hráčem na hřišti, což ukázal i nyní. Naběhl si do vápna, kde zasekl a předložil míč Fossumovi. Ten zakončoval, ale jeho rána byla ztečovaná na rohový kop.
     
    56
    Po rohovém kopu se do míče opřel Ihlas Bebou, jenž to zkoušel z první. Míč mu ovšem po nártu sjel a skončil jen vedle branky. Tahle rána se moc nepovedla...
     
    58
    Hannover kombinuje na vlastní polovině a směrem do útoku to není nic moc. Stejná věta se dá říci také o Borussii, které se dnes vůbec nedaří. Lucien Favre nejspíše brzy sáhne k nějakému oživení.
     
    59
    Následně přišel faul na jednoho z hostů a Borussia bude rozehrávat standardku od pravé lajny. Uvidíme, zda se Reusovi povede vymyslet něco smysluplného.
     
    60
    Reusův centr byl sice odvrácen, ale akce pokračovala. Marius Wolf našel ve vápně Philippa, jenž míč hlavičkou poslal do levé spojnice! Německý mladík následně zůstal ležet na hřišti s krvavou hlavou, trefil jej domácí Wimmer.
     
    62
    Maximilian Philipp je celý od krve a je ošetřován v šestnáctce domácího celku. Uvidíme, zda bude moci tento celek ještě mladý hráč pokračovat...
     
    63
    Hostující útočník opustil hřiště, kde si vymění dres a nejspíše bude pokračovat v duelu. Hráči Hannoveru zároveň vrátili odkopnutý míč do autu a pokračovat se bude odkopem od branky Romana Bürkiho.
     
    64
    Na pravé straně se do šance hnal Bobby Wood, který si ovšem míč zpracoval rukou. Celá akce proběhla před čárovým rozhodčím. Píská se a odkopává se z hloubi obranné poloviny Dortmundu.
     
    66
    Po kombinační hře to z dálky celkem nadějně zkoušel Mahmoud Dahoud. Jeho ráně ovšem chyběla přesnost a míč nakonec skončil vedle pravé tyčky domácího brankáře.
     
    68
    Rychlé akci Borussie Dortmund chyběly milimetry, aby skončila brankou. Mahmoud Dahoud našel na levé straně Wolfa, jenž posílal míč po zemi na zadní tyčku. Reus šel do skluzu, ale balon jen těsně minul.
     
    70
    Utkání vstupuje do své poslední dvacetiminutovky a my stále čekáme na úvodní branku. Borussia aktuálně kombinuje, ale nedaří se jí. Lucien Favre dosud nestřídal.
     
    72
    Žlutočerní se nyní dostali do zajímavé kombinační hry. Na pravé straně Reus přihrával do dobé pozice, ale pomezní sudí viděl jasný ofsajd. Pokračuje se tak hrou Hannoveru.
     
    73
    Borussia pokračuje s míčem na kopačkách, ale nejde to. Marcel Schmelzer se pokoušel najít dírku v obraně, ale na levé straně se mu nepovedlo odcentrovat. Míč skončil v autu.
     
    75
    Linton Mania vymyslel na pravé straně centrovaný míč, který byl ovšem na přední tyčce odvrácen bránícími hráči Borussie Dortmund do autu. Je celkem nezvyklé, že patnáct minut před koncem utkání proběhlo jediné střídání...
     
    77
    Nyní vidíme kombinační hru zase Hannoveru, ale ani on nic směrem do útoku nevymyslel. Je to dnes hodně velká bída a moc času na změnu nezbývá...
     
    78
    Waldemar Anton se dostal po rohovém kopu do dobré šance, ale jeho zakončení k pravé tyčce nakonec skončilo těsně vedle branky! Pokračovat se bude další standardkou.
     
    79
    Ta už nic nepřinesla a hosté se hnali do útoku. Marco Reus se pokoušel něco vymyslet, ale míč skončil v autu. Maximilian Philipp ve stejné minutě opouští plac a pouští tam Jadona Sancha.
     
    81
    Je to taková nakopávaná a hrozně moc nepřesností od obou celků. Hrát se už bude maximálně patnáct minut a na změnu skóre to zatím moc nevypadá...
     
    82
    Na hřišti se po nakopnutí do nártu objevil Linton Mania, vše se stalo po skluzu Delayneho ve středu hřiště. Skandinávský playmaker se obešel bez karty, Hannover u míče.
     
    83
    Jadon Sancho následně rozehrál standardní situaci od pravé lajny. Ve vápně našel hlavu Piszczeka, který ovšem neohrozil Essera nějak extrémně nebezpečně.
     
    84
    O pár sekund později složil Ihlas Bebou hostujícího Delayneho a hosté mají k dispozici další přímý kop. Nyní se k míči staví Marcel Schmelzer, zahrává pár metrů před vápnem.
     
    86
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Miiko Albornoz, přichází Matthias Ostrzolek.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Raphaël Guerreiro.
     
    87
    Bobby Wood se nyní dostal do vápna a mohl zakončovat. Mezi dvojicí hráčů se ale ke střele nedostal, americký útočník upadl a bylo po slibné akci pro domácí!
     
    89
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Marvin Bakalorz.
     
    90
    Základní hrací doba je u konce a nad rámec devadesáti minut se budou hrát dalších pět minutek. Je to způsobené hlavně zraněním Philippa, které se protáhlo.
     
    90+2
    Dalo by se čekat, že hosté budou chtít získat tři body. Spíše ale sledujeme hru ve středu hřiště bez ničeho, co by nás bavilo... Hannover je aktivnější na míči, ale k vápnu se nedostává.
     
    90+3
    Nyní se Borussia dostala na pravé straně k autu, vše blízko rohovému praporku. Nejspíše jedna z posledních šancí na zlomení nerozhodnutého stavu.
     
    90+4
    Felix Zwayer následně domácím nejspíše odpustil faul. Marco Reus se dostával na levé straně přes bránícího hráče, který jej ale zastavil tělem. Sudí ale rozpažili a do útoku jde Hannover.
     
    90+5
    Ve vzdušném souboji byl trochu nešťastně a nezaviněně nakopnut do obličeje Marius Wolf, který zůstal ležet na hřišti. Sudí hru přerušili a následně utkání ukončili.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Jedno velké zklamání. Tak by se dal popsat duel mezi Dortmundem a Hannoverem. Sledovali jsme vyrovnaný duel, který nenabídl ani jednu branku. Domácí Bürkiho ani jednou neohrozili, hosté se dostali do dvou slibných šancí, ale Marco Reus ani jednu nevyužil. Právem se tak body dnes dělí.
     
    Ode mě to pro dnešek bude vše. Díky za pozornost a zase někdy u bundesligového fotbalu na počtěnou! (22:29:27)

    David Panuška

    Branky:


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:5.
    Hannover 96: Esser – Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz (86. Ostrzolek) – Bebou (89. Bakalorz), Fossum, Walace, Mania – Asano (46. Wood), Füllkrug.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Bakalorz, Haraguči, Wood, Ostrzolek, Weydandt.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud (86. Guerreiro), Witsel, Delaney – M. Wolf, Philipp (79. Sancho), Reus.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Sancho, M. Götze, Guerreiro, Weigl, Toprak.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    thejrc.org