Mountfield HK – Norimberk 1:2 (kon.) | Tychy – IFK Helsinky 3:5 (kon.) | Třinec – Djurgården 1:6 (kon.)
Kärpät – Rouen 4:0 (kon.) | Něman Grodno – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Malmö Redhawks – TPS 8:4 (kon.)
Eisbären – Zug 3:5 (kon.) | Mnichov – Junosť Minsk 4:3 (kon.) | Storhamar – Tappara 3:2 (4:3 po s.n.)
Bolzano – Skellefteå 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:6 (0:2, 1:0, 0:4)
Djurgårdens IF
Pátek 31.08.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký víkend. Na shledanou! (19:51:17)
     
    Skupina E aktuálně pokračuje duelem mezi Tapparou a Hamarem, Oceláře další utkání čeká v neděli, kdy na svém ledě přivítají Tapparu Tampere.
     
    Úvodní utkání skupiny E hokejové Ligy mistrů je u konce, z vysokého vítězství 6:1 se radují hráči Djurgårdenu Stockholm.

    Hosté si již v první dvacetiminutovce vypracovali dvoubrankové vedení, které v prostřední periodě domácí korigovali na rozdíl jediné branky. Djurgårdenu se ale velice povedla závěrečná dvacetiminutovka, ve které Stockholmští přidali další čtyři trefy a do tabulky si zapsali první tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Utkání se již pouze dohrává. Oceláři drží kotouč na svých holích, hosté si hlídají své území.
    58:49 WIDING - 1:6
     
    58:49
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Oceláři vrhli všechny své síly do útoku a Djurgården trestá z rychlého brejku! Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Sebastian Strandberg dojel odražený kotouč, okamžitě jej posunul na najíždějícího DANIELA WIDINGA, který jej z první uklidil do sítě! Asistence: Sebastian Strandberg.
     
    58:10
    Po icingu hostí se vhazovalo před brankou Reideborna, kterého z bezprostřední blízkosti dvakrát ohrožoval Michal Kovařčík. Třinecký útočník nebyl úspěšný.
    57:26 BEMSTRÖM - 1:5
     
    57:26
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Hosté od úvodního buly nepustili kotouč ze svých holí a nakonec se radují z páté branky. Puk šel skrz celé pásmo až ke střílejícímu EMILU BEMSTRÖMOVI, který z první propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Olle Alsing, Jacob Josefsson.
     
    57:03
    Martin Adamský již sedí na trestné lavici, přesilovka pro Djurgården.
     
    56:47
    Polanský se Svačinou vybojovali kotouč pro Adamského, který mohl pálit z první. Třinecký útočník ale svou střelu pozdržel a chtěl obejít bránícího hráče. Ten mu však sebral kotouč a Adamskému nezbylo nic jiného, než soupeře podrazit.
     
    55:45
    Na druhé straně se k zakončení dostal Engqvist, který pálil z mezikruží. Hrubec sice měl zakrytý výhled, i tak ale dokázal chytit puk do lapačky.
     
    55:19
    Viedenský za hostující brankou vybojoval kotouč pro Hamana, jeho střelu od modré před Reidebornem ještě tečoval Hrňa. Kotouč skončil v ochranné síti.
     
    54:44
    Dnešní utkání sleduje 3 669 diváků.
     
    54:44
    Po další akci domácích musel hostující brankář znovu zasahovat, Reideborna z bezprostřední blízkosti ohrožoval Raška. Stav se nemění.
     
    54:11
    Oceláři se dostali do útočného pásma, po kombinaci s Ciencialou se ke střele od modré odhodlal Matyáš. Brankář Reideborn puk pouze vyrazil, natahující se Michal Kovařčík ale kotouč dorazit nedokázal.
     
    53:29
    Hosté znovu drželi kotouč na svých holích v blízkosti třinecké branky, brankáře Hrubce ale k zákroku nedonutili.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 32. Adamský (M. Kovařčík, Matyáš) – 10. Josefsson (Lilja, Norell), 20. Possler (Bergfors), 47. Josefsson, 48. Davidsson (Hultstrůom, Wiå), 58. Bemström (Alsing, Josefsson), 59. Widing (Strandberg)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C, TS), Adámek, Musil, Haman, M. Doudera, Matyáš, Kovář – Bukarts, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Svačina – M. Kovařčík, Hladonik, Hrňa – Raška. Trenér: Václav Varaďa.
    Djurgårdens IF: Reideborn (Jensen) – Hultström, Urbom, J. Pettersson, Norell, Nilsson, Alsing, Walli-Walterholm, B. Petersson – Bergfors, Engqvist (C, TS), Possler – Brodin, Josefsson (A), Lilja – Bemström, Davidsson, Wiå – Widing, Strandberg, Eriksson (A). Trenér: Robert Ohlsson.

    Rozhodčí: Peter Staňo (SVK), Robin Šír – Václav Hanzlík, Rudolf Tošenovjan (všichni CZE)

    Diváci: 3 669
    thejrc.org