Česko – Slovinsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (1:0)
Slovinsko
Pátek 31.08.2018, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Kvalifikace mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný vstup do víkendu a někdy příště znovu na počtenou! (17:56:21)
     
    K exekuci rohového kopu již nedošlo, kazašská sudí totiž naposledy zadula do píšťalky. Nic už se ale nemění na tom, že se z vítězství raduje Česko! Nutno říct, že zcela zaslouženě. Naše fotbalistky po většinu zápasu dominovaly na míči a byly mnohem aktivnější. Slovinky přesto čas od času zahrozily, branka Petry Divišové je však definitivně zlomila. České hráčky si nyní mohou vychutnat děkovačku s fanoušky, atmosféra zde byla velice přátelská a příjemná.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí celek si zkusí ještě jeden rohový kop. Bartoňová totiž rozehrála přímý kop vtipně nakrátko a Kamila Dubcová poté otřela míč při cestě do zámezí o jednu ze slovinských obránkyň.
     
    90+1
    Kateřina Bužková je při chuti. Teď už vzala celou akci na sebe a další výpad zakončila ranou ze dvaceti metrů. Obětavé Slovinky ale zaznamenaly další blok, konkrétně Korošecová.
     
    90
    V první ze tří nastavených minutek se Bužková skvěle dostala na osu hřiště. Poté přihrála Pavlíně Nepokojová, která ovšem prováhala vhodný moment ke střele, a poté jí nevyšla patička.
     
    89
    Po rohovém kopu to zpoza pokutového území zkusila Kateřina Svitková. Zdálo se, že by mohla přízemní střela hosty pozlobit, ale dobrý blok předvedla Rozmaričová, jež do rány vložila nohu.
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Divišová, přichází Chlastáková.
    88. Meršnikovou zachránila od další inkasované branky tyč
     
    88
    Česko proniklo do rozevřené defenzivy. Čerstvá Kateřina Bužková skvěle našla Pavlínu Nepokojovou, jež před poloodkrytou klecí napálila pouze tyč! Poté se ještě snažila o dorážku Michaela Dubcová a Meršniková tygřím skokem vyrazila balon na rohový kop!
     
    87
    Slovinky se marně snaží přenést děj hry pryč z blízkosti vlastního pokutového území. Domácí hráčky jim vysokým napadáním činí mnoho potíží, soupeřky kombinují jen velmi těžko.
     
    86
    Zverová rozehrála rohový kop a míč se jí na kopačku zanedlouho navrátil. Druhý centr se již příliš nepovedl, Votíková jej polapila a ještě se stala obětí lehčího faulu.
    85. Votíková drží čisté konto i po střele Kolblové
     
    85
    V závěru přichází také velký zákrok Barbory Votíkové! Míč si totiž při slabší chvilce české obrany našla Špela Kolblová a zblízka se jí snažila přehodit. Strážkyně české svatyně, která je ve volném čase velmi aktivní na sociálních sítích, zasáhla na jedničku.
     
    84
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Stašková, přichází Bužková.
     
    83
    V blízkosti střídaček jsme sledovali menší náznak slovinské nervozity, když se Pršová spíše dílem náhody ohnala po obličeji Nepokojové. Kazašská rozhodčí si obě hráčky přivolala a ty si následně podaly ruce. To odměnili diváci potleskem.
     
    82
    Domácí hráčky se dnes vůbec nebojí střílet z dálky, což nyní demonstrovala Kateřina Svitková. Její projektil ovšem Meršnikovou příliš nevystrašil a skončil na tribuně za bránou.
     
    81
    Mateja Zverová si troufale přehodila míč přes hlavu Michaely Dubcové, v dalším postupu jí nicméně zabránila Irena Martínková. Ta situaci dobře pozičně přečetla.
     
    80
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Prašniková, přichází Morová.

    Ondřej Belák

    Branky: 12. Svitková, 64. Divišová

    Karty:   43. L.Martínková (CZE)


    Česko: Votíková – Vyštejnová, Martínková Irena, Bartoňová – Divišová (C), Dubcová Michaela, Svitková, Dubcová Kamila, Szewieczková – Martínková Lucie, Stašková.
    Náhradníci: Růžičková – Dědinová, Bužková, Dlasková, Sedláčková, Chlastáková, Nepokojová.

    Slovinsko: Meršniková – Pršová, Agrežová, Rozmaričová, Ermanová – Čončová, Korošecová – Kolblová, Prašnikarová, Ivanušová – Zverová (C).
    Náhradníci: Zajcová – Kosová, Morová, Makovcová, Križajová, Kuštrinová, Babniková.

    Rozhodčí: Nurmustafinová – Alistratovová, Idrisovová (všechny Kazachstán).

    Diváci: 632
    ocianews.com