Liberec – Ostrava 0:0 (kon.) | Opava – Jablonec 2:0 (kon.) | Zlín – Příbram 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Teplice 1:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:1 (0:0)
FK Teplice
Sobota 01.09.2018, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (19:05:44)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:7.
     
    Mladá Boleslav se s Teplicemi nakonec rozchází nerozhodně, dnešní utkání skončilo 1:1. Vše podstatné se odehrálo až ve druhém poločase. Nejprve se krátce po přestávce dostali do vedení domácí, když pokutový kop proměnil Nikolaj Komličenko, jenž zaznamenal už sedmý gól v této sezoně. Středočeši mohou litovat neproměněných šancí, kterých měli k dispozici opravdu hodně. Hosty ale několikrát podržel dnes výborný Tomáš Grigar, dva góly pak nebyly Weberově družině uznány kvůli ofsajdu. Trest přišel v osmasedmdesáté minutě, když si Krobův centr od rohového praporku naskočil Jan Hošek a uklidil míč za Šedova záda.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jindráček v akci střídajících hráčů roztáhl hru pro Shejbala, jehož centr se ukázal býti příliš dlouhým, nikdo z teplických fotbalistů na něj nemohl dosáhnout.
     
    90+2
    Konaté připravil palebnou pozici pro Petra Mareše, jehož rána levačkou byla nepříjemná, Grigar hodně mokrý balon zkrotil až na několikátý pokus.
     
    90+1
    Dalekonosným pokusem se brankáře Šedu pokusil překvapit Alex Král, zamířil ale o pořádný kus mimo branku. Mezitím sudí nastavili čtyři minuty.
     
    90
    Kupředu se mohl vydat David Vaněček, jemuž nahrával do běhu Vondrášek, s výtečným skluzem ale u postranní lajny vyrukoval kapitán Lukáš Hůlka.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jan Krob (FK Teplice).
     
    88
    V posledních okamžicích se hosté naopak zatáhli do defenzivy, nevyšla jim ani jedna sázka na protiútok, když Vaněčka nejprve fauloval Hůlka a poté Jindráčka odzbrojil Diviš.
     
    87
    Konaté nejprve zablokoval Moulisův přízemní centr a poté se ještě z posledních sil zkusil vydat dopředu, byl ale včas dostihnut poctivě se vracejícím Králem.
     
    86
    Domácí si málem vzali ztracené vedení zpět, Teplice ale už poněkolikáté podržel výtečný Tomáš Grigar, jenž solidním zákrokem lapil kroucený pokus od Petra Mareše.
     
    85
    Komličenko musel skousnout tvrdý šlapák od Kučery, hlavní sudí Houdek na to konto nařídil standardní situaci z hodně zajímavé pozice. Jak s ní Boleslav naloží?
     
    84
    Další míč od rohového praporku prolétl celou šestnáctkou bez povšimnutí, na zadní tyči se k němu neúspěšně pokusil prodrat Jan Krob.
     
    83
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci a ve městě automobilů je skóre vyrovnané 1:1. Rozhodně to ale nevypadá, že by oba týmy hrály na remízu, především hosté po svém gólu ožili.
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Jan Shejbal.
     
    81
    K tomu, aby Tepličtí dokonali obrat a dostali se do vedení, mnoho nescházelo, když krásná rána z kopačky Jakuba Hory prolétla jen těsně nad břevnem Šedovy pokladnice.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 2 169 diváků.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 50. Komličenko (pen.) – 78. Hošek (Krob)

    Karty:   31. Vaněček (TEP), 89. Krob (TEP)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:7.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Chaluš, Takács, Keresteš – Hůlka (C), Mareš – Konaté, Ladra, Přikryl (57. Jaroslav Diviš) – Komličenko.
    Náhradníci: Kamenár – Jaroslav Diviš, Kateřiňák, Hubínek, Dan. Novák, Král, Křapka.

    FK Teplice: Grigar – Král, Jeřábek, Hošek, Krob – Ljevaković (C) (46. Moulis), Kučera – Vondrášek, Hora (81. Shejbal), Žitný (70. Jindráček) – Vaněček.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Jindráček, Moulis, Červenka, Hyčka, Trubač, Shejbal.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Jiří Moláček, Kamil Hájek

    Diváci: 2169
    ocianews.com