Bologna – Inter 0:3 (kon.) | Parma – Juventus 1:2 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:2 (1:1)
Juventus FC
Sobota 01.09.2018, 20:30 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9. (22:26:16)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a s nimi i celý zápas třetí kola mezi Parmou a Jeventusem. Nováček rozhodně proti mistrovi nepropadl, ale všechny body putují do Turína.

    Úvodní minuty vyšly Juventusu na jedničku. Již ve třetí minutě totiž propadl Cuadradův centr přesně k nohám Maria Mandžukiće, který si už v jasné pozici věděl rady. Juventus i nadále diktoval tempo zápasu, až najednou přišlo srovnání. Gervinho dotlačil stehnem míč do sítě a italský mistr byl najednou vyhozen z klidu. Vše se mohlo pro Parmu vyvíjet ještě lépe, ale v poslední minutě první půle nedal jasnou šanci Luca Rigoni. Ve druhé půli to bylo téměř na jednu branku. Vedení Juventusu vrátil Blaise Matuidi po parádní akci na levém kraji. Následně měl na noze další gól Khedira, ale ten z ideální pozice přestřelil. Parma už se k závěrečnému tlaku nedostala a tak zápas skončil 2:1 z pohledu týmu z Turína.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Leo Štulac rozehrával ještě jeden volný přímý kop. Jeho pobídka byla až příliš dlouhá a míč si nakonec dokázal stáhnout do rukavic brankář Juventusu.
     
    90+3
    Mario Mandžukić byl přidržen za dres Deiolou a skácel se k zemi. Už to tak vypadá, že si Juventus odveze z Parmy všechny tři body.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Juan Cuadrado si vykoledoval ještě před koncem zápasu zcela zbytečnou žlutou kartou, když vletěl zezadu do stojícího Štulace ve středu pole.
     
    90
    Aktivní obrana vytlačila hráče Juventusu až ke svému brankáři. Parma už nemá dostatek sil, aby se alespoň pokusila ohrozit branku polského brankáře ve službách Juventusu.
     
    89
    Turínský tým pokračuje v důležitém držení balonu. Cuadrado si několikrát přihrál s Dybalou, poté ale zbrzdil akci Douglas Costa a hosté budou muset začít znovu od obránců.
     
    88
    Už už to vypadalo, že by se domácí mohli přesunout s balonem na útočnou polovinu. Leo Štulac však zbrkle rozehrál jen k nohám Emre Cana.
     
    87
    Parma se stále nemůže nadechnout k závěrečnému náporu. Juventus rozehrál rohový kop jen na krátko. Až Matuidi centroval do vápna, ale jeho pokus byl snadno zblokován.
     
    85
    Cuadrado fauloval u postranní lajny a hra se tak přesune před Szczesného. Domácí ale rozehráli jen do kombinace a hráči Juventusu akci vytlačili ke středu trávníku.
     
    84
    Alex Sandro se nyní se střelou ze střední vzdálenosti ukvapil. Jeho pokus mířil daleko vedle pravé tyče. Parma se tak zcela zadarmo dostala k balonu.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. Především tedy pro Parmu, které se bude snažit o srovnání stavu. Velmi nebezpečný centr nyní předvedl Barilla, ale míč zapadl jen za zadní tyč.
     
    82
    Juventus kontroluje své jednobrankové vedení. Paulo Dybala se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do kombinace, ale jeho dlouhá přihrávka skončila jen v moci Štulace.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Paulo Dybala.
     
    80
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Antonio Di Gaudio, přichází Fabio Ceravolo.
     
    80
    Cristiano Ronaldo si hrudníkem zpracoval míč ve vápně, ale na zádech už měl nalepené dva obránce, kterým míč ihned odevzdal.

    Vít Schück

    Branky: 33. Gervinho (Inglese) – 3. Mandžukić, 59. Matuidi (Mandžukić)

    Karty:   45+2. L. Rigoni (PRM) – 14. Pjanić (JUV), 40. Bernardeschi (JUV), 90+1. J. Cuadrado (JUV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Gobbi – L. Rigoni (60. Deiola), Štulac, Barillà – Gervinho (60. da Cruz), Inglese, Di Gaudio (80. Ceravolo).
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Dimarco, da Cruz, Deiola, Ceravolo, Sierralta, Gazzola, Sprocati.

    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira (81. Dybala), Pjanić (74. Can), Matuidi – Bernardeschi (56. Costa), Mandžukić, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – De Sciglio, Benatia, Dybala, Costa, Barzagli, Kean, Cancelo, Can, Rugani, Bentancur.

    Rozhodčí: Doveri – Ranghetti, Di Iorio
    thejrc.org